kalogeros Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Χαιρετώ τα πλήθη! Έχω μια ερώτηση λογιστικού περιεχόμενου και θα παρακαλούσα κάποιον λογιστή του φόρουμ να με βοηθήσει. Πρόκειται να πουλήσω ένα χωράφι και η συμβολαιογράφος που έχει αναλάβει τα συμβόλαια, μου έστειλε σήμερα email, λέγοντάς μου ότι για να προχωρήσει θα πρέπει να κάνω διόρθωση του Ε9 από το 2019 έως σήμερα και να μεταβάλλω το ακίνητο από ξηρικό σε ποτιστικό. Υποθέτω ότι το πεδίο που θα πρέπει να αλλαχτεί είναι το "Αρδευόμενη". Το θέμα είναι ότι μου ζητάει να δηλώσω και την αιτία για την οποία κάνω την αλλαγή. Οι επιλογές είναι: Μεταβίβαση επικαρπίας ή ψιλής κυριότητας Ανέγερση οικοδομής Εξ αδιαθέτου (νόμιμος) κληρονόμος Εκ διαθήκης κληρονόμος Από δικαστική απόφαση Κατεδάφιση ακινήτου Έναρξη εργασιών οικοδομής με εργολαβικό αντάλλαγμα Χρήση ακινήτου από εργολάβο εντός τετραετίας από την έναρξη των εργασιών Αποδοχή κληρονομιάς μετά από αποποίηση αυτής από προηγούμενο κληρονόμο Ολοκλήρωση φέροντος οργανισμού Συνένωση επικαρπίας με ψιλή κυριότητα Λοιπές περιπτώσεις Η μόνη από αυτές τις περιπτώσεις που θεωρώ ότι ταιριάζει είναι η τελευταία, αλλά όταν την επιλέγω μου ζητάει να βάλω ημερομηνία της αλλαγής και να την περιγράψω. Να διαλέξω κάποια άλλη επιλογή; Αν αυτή είναι η σωστή επιλογή, τι ημερομηνία και τι περιγραφή βάζω; Υπόψιν ότι το χωράφι το κληρονόμησα το 2001 από τη μητέρα μου και ήταν ανέκαθεν ποτιστικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
andreaspA Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Εγω παντως θα πηγαινα εξω. Σε ενα λογιστικο γραφειο ή στον λογιστη που μου κανει την δηλωση καθε χρονο. Σε ανθρωπο με ονομα και επωνυμο που θα ευθύνη των λεγομενων του. Δεν θα ακουγα ανωνυμες συμβουλες σε ενα Forum που δεν εχεις ιδεα τι ειναι ο αλλος. 2
NikosKallithea Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Αυτα δεν τα λυνουν ουτε οι λογιστες ουτε οι συμβολαιογραφοι, τα λυνουν οι μηχανικοι. Αυτος θα δου πει πως θα αλλάξεις χαρακτήρα στο οικόπεδο και την διαδικασία Άσε που μπορεί δεν ξερω να εχει και πρόστιμα.
Metal Heart Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Θα μπορούσε να σε κατατοπίσει η συμβολαιογράφος σε αυτό. Σε περιπτώσεις διορθώσεων η ημερομηνία μπαίνει τυπικά και συνήθως βάζουμε την 1η Ιανουαρίου του πιο μακρινού έτους. Στην περιγραφή θα γράψεις κάτι που σχετίζεται με την αλλαγή που έκανες. Πρόστιμα για τροποποιητικές Ε9 πλέον δεν υπάρχουν όμως μπορεί να προκύψει επιπλέον ΕΝΦΙΑ. Επίσης, μην ξεχάσεις να μεταφέρεις τη δήλωση μέχρι και το 2025. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου από Metal Heart
Dark_Nightfall Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 22 λεπτά πριν, Metal Heart είπε Θα μπορούσε να σε κατατοπίσει η συμβολαιογράφος σε αυτό. Σε περιπτώσεις διορθώσεων η ημερομηνία μπαίνει τυπικά και συνήθως βάζουμε την 1η Ιανουαρίου του πιο μακρινού έτους. Στην περιγραφή θα γράψεις κάτι που σχετίζεται με την αλλαγή που έκανες. Πρόστιμα για τροποποιητικές Ε9 πλέον δεν υπάρχουν όμως μπορεί να προκύψει επιπλέον ΕΝΦΙΑ. Επίσης, μην ξεχάσεις να μεταφέρεις τη δήλωση μέχρι και το 2025. Ισχύει η προθεσμία υποβολής Ε9 μέχρι την 31η Μαρτίου του επόμενου έτους από την ημέρα της σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής στα δικαιώματα αυτά, πλην της κληρονομικής διαδοχής ; βρήκα ένα άρθρο που λέει ότι για το 24 ισχύει μέχρι 8 /3 η προθεσμία τι ισχύει τελικά ;
SB_1957 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δεν σου είπε για ποιό λόγο πρέπει να κάνεις αυτή την αλλαγή? Το χωράφι είναι όντως ποτιστικό?
Metal Heart Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Ισχύει η προθεσμία υποβολής Ε9 μέχρι την 31η Μαρτίου του επόμενου έτους από την ημέρα της σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής στα δικαιώματα αυτά, πλην της κληρονομικής διαδοχής ; βρήκα ένα άρθρο που λέει ότι για το 24 ισχύει μέχρι 8 /3 η προθεσμία τι ισχύει τελικά ; Φέτος η προθεσμία είναι νωρίτερα, στις 8/3 πριν εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2024. 1
Metal Heart Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, SB_1957 είπε Δεν σου είπε για ποιό λόγο πρέπει να κάνεις αυτή την αλλαγή? Το χωράφι είναι όντως ποτιστικό? Η αλλαγή πρέπει να γίνει για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.
kalogeros Δημοσ. 1 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 14 ώρες πριν, SB_1957 είπε Δεν σου είπε για ποιό λόγο πρέπει να κάνεις αυτή την αλλαγή? Το χωράφι είναι όντως ποτιστικό? Ναι, το χωράφι είναι όντως ποτιστικό και έτσι ήταν πάντα. Δεν μου είπε για ποιον λόγο πρέπει να γίνει, μου είπε μόνο ότι αν δεν γίνει η αλλαγή, δεν μπορεί να προχωρήσει τα συμβόλαια.
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου 19 minutes ago, kalogeros said: Ναι, το χωράφι είναι όντως ποτιστικό και έτσι ήταν πάντα. Δεν μου είπε για ποιον λόγο πρέπει να γίνει, μου είπε μόνο ότι αν δεν γίνει η αλλαγή, δεν μπορεί να προχωρήσει τα συμβόλαια. Μήπως και εσύ με τη σειρά σου έπρεπε να της ζητήσεις περισσότερες διευκρινίσεις; Όπως πχ αν η ημερομηνία που πρέπει να βάλεις μπορεί να είναι η περσινή/φετινή ή αν θα πρέπει να είναι 5 χρόνια πίσω;
kalogeros Δημοσ. 1 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 46 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μήπως και εσύ με τη σειρά σου έπρεπε να της ζητήσεις περισσότερες διευκρινίσεις; Όπως πχ αν η ημερομηνία που πρέπει να βάλεις μπορεί να είναι η περσινή/φετινή ή αν θα πρέπει να είναι 5 χρόνια πίσω; Στο πρώτο ποστ μου λέω ότι η αλλαγή μου ζητήθηκε να γίνει από το 2019 και μετά.
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, kalogeros said: Στο πρώτο ποστ μου λέω ότι η αλλαγή μου ζητήθηκε να γίνει από το 2019 και μετά. Sorry δεν τοχα δει, οπότε είναι προφανές ότι η ημερομηνία που πρέπει να βάλεις πρέπει να είναι 01/01/2018, όπως επίσης πρέπει να κάνεις τροποποιητικές Ε9 για τα έτη 2019, 2020, 2021, 2022 και 2023. Επεξ/σία 1 Μαρτίου από Joshua21
kalogeros Δημοσ. 1 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Sorry δεν τοχα δει, οπότε είναι προφανές ότι η ημερομηνία που πρέπει να βάλεις πρέπει να είναι 01/01/2018, όπως επίσης πρέπει να κάνεις τροποποιητικές Ε9 για τα έτη 2019, 2020, 2021, 2022 και 2023. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις και τι να βάλω σαν αιτιολογία για την τροποποίηση?
Joshua21 Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Just now, kalogeros said: Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις και τι να βάλω σαν αιτιολογία για την τροποποίηση? Κάποια στιγμή είχα κάνει κάποια αλλαγή στο Ε9 μου επειδή ήταν συμπληρωμένο λάθος βάζοντας "ορθή απεικόνιση κατάστασης περιουσίας" ή κάπως έτσι, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν στις επιλογές ή αν επέλεξα λοιπές περιπτώσεις βάζοντας αυτό στην περιγραφή. Μην το δέσεις κόμπο όμως ότι έτσι πρέπει να κάνεις και εσύ, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, εγώ το έκανα έτσι επειδή έτσι με συμβούλεψε η λογίστρια μου, και αυτό αφού πρώτα της εξήγησα την αλλαγή που ήθελα να κάνω. 1
koulkos Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Χρήση ΕΝΦΙΑ 2019 Κατηγορία :Λοιπές περιπτώσεις Ημερομηνία : 1/1/2018 Αιτιολογία : Διόρθωση εικόνας βάσει οδηγιών συμβολαιογράφου για τη σύναψη συμβολαίου μεταβίβασης από επαχθή αιτία (εφόσον το πουλάς) Μεταφέρεις σε κάθε νέο έτος μέχρι σήμερα, βγαίνει (αν βγαίνει) ένα πολύ μικρό ποσό για κάθε έτος, εξοφλείς και βγάζεις πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για μεταβίβαση το οποίο στέλνεις στη συμβολαιογράφο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα