Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι και αν έχετε συναντησει παρομοιο περιστατικό. Στείρωσα τη γάτα μου πριν από ακριβως 1 μήνα. Της εκαναν το εξωτερικο ράμμα τύπου σουβλακι και έβαλε το χωνί στο κεφάλι για 17 μέρες. Την πρόσεχα παρα πολύ μην πηδηξει κτλ αλλα αυτη μάτωσε κανα 2 φορες μετα απο αππτομο τραβηγμα. Τίποτα τραγικό, πήρα τηλ στην κτηνιατρο και είπε να το καθαρίσω με οξυζενε το σημέιο. Στις 3 εβδομάδες και αφου είχε βγάλει το κολάρο, η γατα εξακολουθουσε να έχει πρηξιμο, είχε κόψει και κανα 2 ράμματα μόνη της (την 3η εβδομάδα αυτο). Μαζι με το πρήξιμο άρχισε να ματώνει και μια μέρα έιδα και λίγο πύον. Από την πληγή εξείχαν κομματακια ράμματος. Την πήγα σε έναν άλλο κτηνίατρο γιατί αυτη που τη στεόρωσε ήταν εκτός Αθηνών. Αυτός ο άλλος κτηνίατρος έβγαλε με λαβίδα ένα κομμάτι ράμμα 1.5 εκατοστο περιπου. Μου είπε ότι μπορει να έχει κι άλλα και η κτηνιατρος μου πρεπει να αναλαβει την επόμενη φορά. Την επόμενη μέρα το σημείο της πληγής πρηστηκε και γέμισε πύον. Αυτο έσκασε μόνο του από απότομη κίνηση της γάτας. Το καθαρισα και την επομενη την πήγα στην αρχική κτηνίατρο. Αυτή παρεμπιπτόντως μου ειχε πει σε τηλεφωνική συνομιλία ότι τα ραμματα τα εξωτερικα θα πέσουν μόνα τους. Στην επίσεψη μου παρόλα αυτα το άλλαξε και είπε ότι θα αποροοφηθούν. Μου έδωσε να δώσω στη γατα και μια αντιβίωση (2η από την στέιρωση). Γενικά κατάλαβα ότι δεν μπορώ να εμπιστέυομαι αυτή την κτηνίατρο και φοβάμαι ότι μου είπε ότι θα αππρροφηθουν απλά για να με ξεφορτωθεί. Ακόμη χειρότερα φοβαμαι ότι ίσως με την αντιβίωση θα είναι καλα όσο την παίρνει, ξεπρησμένη δηλαδή και μετά θα έχει πάλι προβλημα αν έχει μέσα της ραμματα που δεν είναι απορροφησιμα. Το μεγαλύτερο προβλημα απο όλα έιναι ότι οι άλλοι κτηνίατροι δεν εκφέρουν γνώμη γιατί δεν θέλουν να διαβάλλουν τον συνάδελφο. Εγω όμως έχω μέινει ακάλυπτη με ένα ζωο που φοραει το χωνί ένα μήνα μετά, έχοντας δώσει για μια στέιρωση 140 και ευρω (στειρωση, φαρμακα, λουρια χωνιου, χωνί, επίσκεψη σε δευτερο κτηνιατρο), εξαντλημενη και άυπνη, χωρίς να μπορω να έχω μια επιστημονικη και ντόμπρα μεταχειρηση απο κανεναν κτηνίατρο. Το ζωο μου φαίνεται ότι είναι στα χέρια της τύχης και ότι κάποιοι κτηνίατροι αγαπούν μεν τα ζώα αλλά όταν σφάλουν δεν το παραδεχονται με αποτελεσμα να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του ζώου. Οπότε ίσως και να μην τα αγαπούν και τόσο. Αυτά. Αν έχετε παρομοια εμπειρία παρακαλώ δώστε feedback.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το feedback δεν θα σε βοηθήσει, πέρα από το να αρχίσει να λέει ο καθένας "τον πόνο του".

Το χρονικό διάστημα που περιγράφεις είναι μεγάλο και το γεγονός πως το ζώο συνεχίζει να έχει προβλήματα, δείχνει πως πολλά πράγματα είτε πήγαν στραβά είτε δεν έγιναν σωστά από την αρχή... Προέχει η υγεία του ζώου, οπότε θα έπρεπε ήδη να αναζητήσεις άλλο γιατρό (όχι μόνο για μια επίσκεψη) ο οποίος και θα το παρακολουθεί απο δω και πέρα... Το να επιστρέφεις στον αρχικό γιατρό ενώ ήδη αμφιβάλλεις για τις ικανότητές του, δεν το λες και σοφή επιλογή.

Δεν είναι όλοι οι γιατροί ανεύθυνοι (όπως ισχύει και για τους δικούς μας γιατρούς) και σίγουρα θα βρεις κάποιον που θα κάνει μια σωστή διάγνωση/θεραπεία. Προφανώς με επιπλέον κόστος όπως ήδη έχεις διαπιστώσει... 

• Like 3
Δημοσ.

Εάν αναζητάς καλό κτηνίατρο στην Αθήνα θα σου έλεγα να πας στον Αίλουρο https://www.ailouros.gr/ . Η κ. Ισμήνη είναι μια πάρα πολύ καλή κτηνίατρος που μας έχει βοηθήσει και εμάς με τα 4 γατάκια μας. Πάρε την ένα τηλέφωνο να δει το ζωάκι.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, XPa είπε

Αν έχετε παρομοια εμπειρία παρακαλώ δώστε feedback.

Αλλαξε κτηνιατρο και βαζε και καμια παραγραφο.

Δημοσ.

Μην αναλώνεσαι όταν πηγαίνεις σε άλλον κτηνίατρο στο να λες τι έκανε η δεν έκανε λάθος ο προηγούμενος κτηνίατρος. Πες τους απλά ότι το ζώο έκανε στείρωση τα προβλήματα δεν πέρασαν και ήταν τα τάδε και τα τάδε, μετά πρέπει να αναλάβουν αυτοί. Αν σε παραπέμψουν στην πρώτη κτηνίατρο τότε τους λες πως έχει φύγει εκτός Αθηνών και δεν μπορεί. 

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, XPa είπε

Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι και αν έχετε συναντησει παρομοιο περιστατικό. Στείρωσα τη γάτα μου πριν από ακριβως 1 μήνα. Της εκαναν το εξωτερικο ράμμα τύπου σουβλακι και έβαλε το χωνί στο κεφάλι για 17 μέρες. Την πρόσεχα παρα πολύ μην πηδηξει κτλ αλλα αυτη μάτωσε κανα 2 φορες μετα απο αππτομο τραβηγμα. Τίποτα τραγικό, πήρα τηλ στην κτηνιατρο και είπε να το καθαρίσω με οξυζενε το σημέιο. Στις 3 εβδομάδες και αφου είχε βγάλει το κολάρο, η γατα εξακολουθουσε να έχει πρηξιμο, είχε κόψει και κανα 2 ράμματα μόνη της (την 3η εβδομάδα αυτο). Μαζι με το πρήξιμο άρχισε να ματώνει και μια μέρα έιδα και λίγο πύον. Από την πληγή εξείχαν κομματακια ράμματος. Την πήγα σε έναν άλλο κτηνίατρο γιατί αυτη που τη στεόρωσε ήταν εκτός Αθηνών. Αυτός ο άλλος κτηνίατρος έβγαλε με λαβίδα ένα κομμάτι ράμμα 1.5 εκατοστο περιπου. Μου είπε ότι μπορει να έχει κι άλλα και η κτηνιατρος μου πρεπει να αναλαβει την επόμενη φορά. Την επόμενη μέρα το σημείο της πληγής πρηστηκε και γέμισε πύον. Αυτο έσκασε μόνο του από απότομη κίνηση της γάτας. Το καθαρισα και την επομενη την πήγα στην αρχική κτηνίατρο. Αυτή παρεμπιπτόντως μου ειχε πει σε τηλεφωνική συνομιλία ότι τα ραμματα τα εξωτερικα θα πέσουν μόνα τους. Στην επίσεψη μου παρόλα αυτα το άλλαξε και είπε ότι θα αποροοφηθούν. Μου έδωσε να δώσω στη γατα και μια αντιβίωση (2η από την στέιρωση). Γενικά κατάλαβα ότι δεν μπορώ να εμπιστέυομαι αυτή την κτηνίατρο και φοβάμαι ότι μου είπε ότι θα αππρροφηθουν απλά για να με ξεφορτωθεί. Ακόμη χειρότερα φοβαμαι ότι ίσως με την αντιβίωση θα είναι καλα όσο την παίρνει, ξεπρησμένη δηλαδή και μετά θα έχει πάλι προβλημα αν έχει μέσα της ραμματα που δεν είναι απορροφησιμα. Το μεγαλύτερο προβλημα απο όλα έιναι ότι οι άλλοι κτηνίατροι δεν εκφέρουν γνώμη γιατί δεν θέλουν να διαβάλλουν τον συνάδελφο. Εγω όμως έχω μέινει ακάλυπτη με ένα ζωο που φοραει το χωνί ένα μήνα μετά, έχοντας δώσει για μια στέιρωση 140 και ευρω (στειρωση, φαρμακα, λουρια χωνιου, χωνί, επίσκεψη σε δευτερο κτηνιατρο), εξαντλημενη και άυπνη, χωρίς να μπορω να έχω μια επιστημονικη και ντόμπρα μεταχειρηση απο κανεναν κτηνίατρο. Το ζωο μου φαίνεται ότι είναι στα χέρια της τύχης και ότι κάποιοι κτηνίατροι αγαπούν μεν τα ζώα αλλά όταν σφάλουν δεν το παραδεχονται με αποτελεσμα να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του ζώου. Οπότε ίσως και να μην τα αγαπούν και τόσο. Αυτά. Αν έχετε παρομοια εμπειρία παρακαλώ δώστε feedback.

Δεν είμαι κτηνίατρος, αλλά σε αντίστοιχες ανθρώπινες εγχειρήσεις (καισαρικές/υστερεκτομές) δεν είναι όλα τα εσωτερικά ράμματα απορροφήσιμα. Οπότε αυτό από μόνο του ας μη σε ανησυχεί. Συνέχισε την αντιβίωση, καθάριζε όσο μπορείς καλά το εξωτερικό της πληγής και μην αρκείσαι στο ότι έβαλες οξυζενέ καθώς αυτό αντιμετωπίζει τα αναερόβια μικρόβια οπότε φρόντισε να είναι καθαρή και η επιφάνεια της πληγής.

Και εννοείται πήγαινε και σε άλλον γιατί η γάτα μπορεί να είναι μια χαρά, αλλά εσύ δε θα ηρεμήσεις αν δεν ξέρεις.

Δημοσ.

Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν το πρότεινα γιατί δεν ήξερα αν είναι ασφαλές για γατιά, τελικά απ' ό,τι βλέπω είναι.

Δημοσ.

Betadine έβαζα στην δική  μου προληπτικά , στα ράμματα  μετά την στείρωση,  αφού πρώτα ρώτησα τον κτηνίατρο. 

• Like 1
Δημοσ.

η Τομη που ειναι? απο κατω ή στο πλάι ?

Εγω παντως στειρωσα την γατα μου στον Κτενα στην Βαρυμπομπη. Αν εξαιρεσεις οτι απο την ναρκωση την πηρα δαιμονισμενη, ηταν ξυρισμενη, αντιβιωση δεν πηρε στο σπιτι, ραμματα δεν εγλυφε, κολαρο στο λαιμο δεν ειχε.
Ολα ηταν σαν να μην εκανε τιποτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...