Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να δοθεί το ενοίκιο στο χέρι με απόδειξη; Μετά από πολλά χρόνια που το έδινα στην τράπεζα, μου το ζητάει ο μισθωτής για δικούς του λόγους.

Κατά τ'αλλα τα ποσά είναι 100% δηλωμένα και όπως στο συμβόλαιο και δεν υπάρχει κάτι παράτυπο.

Υπάρχουν αναφορές στο ιντερνετ ότι δεν επιτρέπεται ή ότι το σκέφτεται το υπουγείο... αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Μπορεί να δοθεί το ενοίκιο στο χέρι με απόδειξη;

όσο οι τράπεζες παρέχουν ρευστό γιατί όχι Το πρόβλημα το έχει αυτός που τα παίρνει σε περίπτωση πλαστών   

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, The_Judas said:

Μπορεί να δοθεί το ενοίκιο στο χέρι με απόδειξη; Μετά από πολλά χρόνια που το έδινα στην τράπεζα, μου το ζητάει ο μισθωτής για δικούς του λόγους.

Κατά τ'αλλα τα ποσά είναι 100% δηλωμένα και όπως στο συμβόλαιο και δεν υπάρχει κάτι παράτυπο.

Υπάρχουν αναφορές στο ιντερνετ ότι δεν επιτρέπεται ή ότι το σκέφτεται το υπουγείο... αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος.

Από νομικής άποψης, δεν θυμάμαι να υπάρχει κάποιος περιορισμός για τον τρόπο καταβολής του μισθώματος. Αν πρόκειται για επαγγελματική μίσθωση, όμως, έχω την εντύπωση ότι υπάρχει υποχρέωση καταβολής του μέσω τράπεζες από φορολογικές διατάξεις γιατί αλλιώς δεν αναγνωρίζεται ως εκπιπτόμενη δαπάνη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εφοσον δεν αφορα επιχειρηση και εφοσον το ποσο ειναι μεχρι 500Ε και δωθει αποδειξη, δεν υπαρχει κανενα απολυτως θεμα

Πανω απο τα 500 θα ρωταγα λογιστη

Δημοσ.
3 hours ago, The_Judas said:

Καταρχήν εφόσον εσύ δίνεις νοίκι τότε εσύ είσαι ο μισθωτής (ενοικιαστής), ο άλλος είναι ο εκμισθωτής (ιδιοκτήτης).

Επίσης εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον βλέπω άρθρα που μιλάνε για σκέψεις του υπ. οικομικών ώστε να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή στα εισοδήματα από ενοίκια κάνοντας υποχρεωτική την καταβολή τους μέσω τράπεζας, όμως κάποιος σχετικός νόμος δεν έχει υπάρξει ακόμα.

Εδώ άρθρο από το 2014

Εδώ άρθρο του 2023 που η υποχρεωτική καταβολή ενοικίων μέσω τράπεζας ακόμα έρχεται

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενοίκιο μέσω τραπέζης ισχύει μόνο για επιχειρήσεις και όχι υποχρεωτικά. Ο νόμος λέει αν το πληρώσεις μετρητά, δεν μετράει στα έξοδα επιχείρησης. Μέσω τραπέζης μετράει. Για τα οικιακά ενοίκια δεν υπάρχει κάτι.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...