Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια , εδω και κανα μηνα περιπου εχω παρατηρησει οτι μερικες φορες ενω εχω προστασια μπαταριας να φορτιζει στο 80 τα εκατο το κινητο φορτιζει 100 τα 100.

Εχει κανεις παρομοιο προβλημα και αν ναι υπαρχει λυση ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Καλημερα παιδια , εδω και κανα μηνα περιπου εχω παρατηρησει οτι μερικες φορες ενω εχω προστασια μπαταριας να φορτιζει στο 80 τα εκατο το κινητο φορτιζει 100 τα 100.

Εχει κανεις παρομοιο προβλημα και αν ναι υπαρχει λυση ?

Το κανει μερικες φορες και σε αλλους χρηστες ισως ειναι καποιο προσωρινο bug και παρακαμπτει το 80% παρολο που ειναι ενεργοποιημενη η ρυθμιση. Κανε 1 force restart https://support.apple.com/el-gr/guide/iphone/iph8903c3ee6/ios κ δες τις επομενες φορτισεις αν εφτιαξε (προσωρινα ή μη) πως συμπεριφερεται και αν σταματαει στο 80%

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, aces είπε

Το κανει μερικες φορες και σε αλλους χρηστες ισως ειναι καποιο προσωρινο bug και παρακαμπτει το 80% παρολο που ειναι ενεργοποιημενη η ρυθμιση. Κανε 1 force restart https://support.apple.com/el-gr/guide/iphone/iph8903c3ee6/ios κ δες τις επομενες φορτισεις αν εφτιαξε (προσωρινα ή μη) πως συμπεριφερεται και αν σταματαει στο 80%

ok θα δοκιμασω

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι bug ουτε χρειαζεται restart, το λεει και η ιδια η apple:

"Με ενεργοποιημένο το Όριο του 80%, το iPhone θα φορτίζεται περιστασιακά στο 100% για να διατηρεί ακριβείς εκτιμήσεις κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας."

• Like 4
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ειναι bug ουτε προβλημα,πας settings->battery->charging optimisation και αλλαζεις την ρυθμιση να μην κοβει στο 80%

Εγω το εχω βαλει στο optimised battery charging.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
16 minutes ago, Exodia The Forbidden One said:

Τελικα το προβλημα παραμενει παρα το τελευταιο update του ios , ενω για αρκετες μερες ημουν κομπλε χθες φορτησε στο 90 τα εκατο

Δε διαβαζεις το topic περα απο αυτα που γραφεις να φανταστω;

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Georgebek2 είπε

Δε διαβαζεις το topic περα απο αυτα που γραφεις να φανταστω;

Έχεις δίκιο ζητάω συγνώμη δεν το είχα δει , ήξερα πάντως ότι δεν κάνει να φορτίζεις πάνω από 80 .

Δημοσ.
Στις 28/2/2024 στις 12:47 ΜΜ, Georgebek2 είπε

Δεν ειναι bug ουτε χρειαζεται restart, το λεει και η ιδια η apple:

"Με ενεργοποιημένο το Όριο του 80%, το iPhone θα φορτίζεται περιστασιακά στο 100% για να διατηρεί ακριβείς εκτιμήσεις κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας."

Σωστά!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Εγώ έχω ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα με τον συντάκτη του άρθρου. Είτε έχω on είτε off το battery optimisation το iPhone 15 Pro που διαθέτω φορτίζει μέχρι το 80%. Δεν πάει ποτέ στο 100% από μόνο του. Για να πάει θα πρέπει μόλις φτάσει στο 80% όπου σταματάει η φόρτιση να αποσύνδεση και να ξανά συνδέσω το καλώδιο ώστε να συνεχίσει η φόρτιση πέραν του 80%. Έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, PavlosSage είπε

Καλησπέρα σε όλους. Εγώ έχω ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα με τον συντάκτη του άρθρου. Είτε έχω on είτε off το battery optimisation το iPhone 15 Pro που διαθέτω φορτίζει μέχρι το 80%. Δεν πάει ποτέ στο 100% από μόνο του. Για να πάει θα πρέπει μόλις φτάσει στο 80% όπου σταματάει η φόρτιση να αποσύνδεση και να ξανά συνδέσω το καλώδιο ώστε να συνεχίσει η φόρτιση πέραν του 80%. Έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Το optimized charging δηλαδη η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας στο iPhone https://support.apple.com/el-gr/108055 φορτιζει τη συσκευη απο το 80% κ μετα με πολυ αργο ρυθμο μαθαινοντας τις συνηθειες φορτισης του καθε χρηστη ξεχωριστά.

Δοκιμασε να το βγαλεις εντελως off κ κανε 1 force restart για να δεις αν ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ η ρυθμιση

Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας και φόρτιση > Βελτιστοποίηση φόρτισης >> επιλογή Καμία/off

Πλεον στη σειρα 15 εχουμε 3 επιλογες α) βελτιστοποηση on b) 80% κ c) off/καμία

• Με τα μοντέλα iPhone 15, για να επιλέξετε μεταξύ των επιλογών «Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας», «Όριο 80%» και «Καμία», μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας και φόρτιση > Βελτιστοποίηση φόρτισης και ορίστε μια επιλογή.

Μετα κανε 1 force restart https://support.apple.com/el-gr/guide/iphone/iph8903c3ee6/ios κ δες αν προχωραει η φορτιση περα απο το 80% και αν έχει σωθει η ρυθμιση που εβαλες (πριν κανεις force restart) με την επανεκκινηση.

αστο στο 80% on για μεγαλυτερη διαρκεια/μικροτερη φθορά καλυτερα ;)

* Τελευταια εναλλακτικη ειναι να δοκιμασεις με αλλο καλωδιο μηπως κοβει τη φορτιση λογω κακης επαφης με τη συσκευη? αν κ κατι με τις ρυθμισεις πρεπει να ειναι

** Υπαρχει και μια προστασια σε ολα τα iPhone να σταματαει η φορτιση οταν πιανει υψηλες θερμοκρασιες αυτο ειναι by default ενεργοποιημενο/on στο iOS & το συνανταμε το καλοκαίρι με πολύ υψηλες θερμοκρασιες πάνω απο 40°C ή οταν η συσκευη ειναι εκτεθιμενη στον ηλιο για πολυ ώρα

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.
On 13/04/2024 at 01:22, Exodia The Forbidden One said:

Έχεις δίκιο ζητάω συγνώμη δεν το είχα δει , ήξερα πάντως ότι δεν κάνει να φορτίζεις πάνω από 80 .

δεν υπάρχει δεν κανει. αν δεν εκανε δεν θα υπηρχε.απλα υποτιθεται οτι ζοριζει πιο πολυ την μπαταρια και οτι μπορει να οδηγησει σε πιο γρηγορα φθορα.ουτε μπαμ θα κανει ουτε κατι αλλο.

Δημοσ.

Εγω ολα αυτα τα χρονια απορω πως τα παρατηρειτε ολα αυτα στα κινητα σας.

Δεν θελω να πω οτι δεν εχετε με τι αλλο να ασχοληθειτε, αλλα προς τα εκει παει μονο του.

Δημοσ.
15 minutes ago, BertaJourdan said:

Εγω ολα αυτα τα χρονια απορω πως τα παρατηρειτε ολα αυτα στα κινητα σας.

Δεν θελω να πω οτι δεν εχετε με τι αλλο να ασχοληθειτε, αλλα προς τα εκει παει μονο του.

καμια σχεση.δεν θελει μεγαλη παρατηρηση για να δεις αν γεμιζει η μπαταρια μεχρι το 100 ή μεχρι το 80.εγω πχ στο samsung ειχα ορισει να πηγαινει μεχρι το 85 αν θυμαμαι καλα. οταν ηθελα να παει 100 απλα παταγα ενα κουμπι και πηγαινε.μετα το τελευταιο Update ειδα οτι πηγε 100.οποτε ηξερα οτι κατι αλλαξε .οποτε δεν θελει μυαλο ουτε κατι αλλο. και δευτερον το κινητο καλως ή κακως εχει γινει εργαλειο δουλειας για παρα πολλα ατομα οποτε παρατηρεις και την παραμικρη λεπτομερεια και αν αλλαξει κατι το καταλαβαινεις εν ριπη οφθαλμου .πχ εχω το teams και μια φορα που επαιξε bug το καταλαβα σε δεπτερολεπτα.δεν χρειαστηκε να το ψαξω.το ιδιο και αλλαγες που γινεται στο viber κτλ θα τις παρω χαμπαρι κατευθειαν.αν καποιος εχει το κινητο μονο για utube και καμια κληση δεν θα καταλαβει τιποτα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Έχω την εξής απορία.

Σε iphone 15 pro max έχει πλέον καλώδιο USB-C. Είναι καλύτερα να αγοραστεί φορτιστής apple USB-C σε USB-C ή να χρησιμοποιηθεί παλιός φορτιστής apple(12W) με νέο καλώδιο USB-A σε USB-C το οποίο ωστόσο δε βλέπω να βγάζει αυθεντικό η apple.

Επεξ/σία από spid_x

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...