Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ενοχλεί το γεγονός ότι το κόστος για σωστή επισκευή είναι μεγάλο, αλλά να παρανομήσεις δεν σε πειράζει για να γλιτώσεις αυτό το κόστος. 

Νομίζω απαντάς μόνος σου και δεν ξέρω τι περιμένεις να διαβάσεις σαν απάντηση. Να σου πει κάποιος ναι είναι εντάξει να χρησιμοποιήσεις την κοινόχρηστη παροχή προχώρησε το; Προφανώς και θα πρέπει να το επισκευάσεις άσχετα με το κόστος αυτό είναι και το νόμιμο και το σωστό.

Δηλαδή αν δεν είχες χρήματα να τραφείς θα πήγαινες να κλέψεις; Δεν νομίζω.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, andreaspA είπε

Και σωληνα καινουργια μπορεις να τραβηξεις εξωτερικη, χωρις να περναει απο εκει που την περασαν καποτε, αλλα και απο το κοινοχρηστο μπορεις να παρεις και να το πληρωνεις εσυ.
Τωρα στο insomnia ειναι ολοι οι χρηστες νομιμοι στα παντα, τυπικοι, παναγιτσες κανονικες! οποτε μην περιμενεις απάντηση.

Απλα το θεμα ειναι οτι το δικο σου ρολοι θα μεινει χωρις καταναλωση για παντα, και αυτο θα ειναι προβλημα. Το να βρεις κανεις οτι καπου εχει μπει ενα ταφ και παιρνεις απο το ρολοι του κοινοχρηστου, δεν προκειται να το βρει ποτέ κανεις που δεν το ξέρει.

Στείλε τον να παρανομήσει. Καλύτερα. Να υποθέσω όταν γίνει δικαστήριο και του επιδικάσουν 4000 5000 ευρώ θα πας εσύ να το πληρώσεις?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Στείλε τον να παρανομήσει. Καλύτερα. Να υποθέσω όταν γίνει δικαστήριο και του επιδικάσουν 4000 5000 ευρώ θα πας εσύ να το πληρώσεις?

Οσο θα πληρωσεις εσυ τα 1100 για την νεα παροχη, αλλο τοσο θα πληρωσω και εγω τα 4000 για το προστιμο που ονειρευεσαι.

Δεν ειναι δικηγορικο γραφειο εδω μεσα. Ειναι καφενειο! καφενειακου επιπεδου συζητήσεις κανουμε.

Για να μην μπερδευεστε μερικοι μερικοι...

Δημοσ.

δεν ξερεις τι λες ...εγω ειπα οτι θα πληρωνω το κοινοχρηστο λογαριασμο και την καταναλωση μου εσυ μου λες για κλεψιες ...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, andreaspA είπε

Οσο θα πληρωσεις εσυ τα 1100 για την νεα παροχη, αλλο τοσο θα πληρωσω και εγω τα 4000 για το προστιμο που ονειρευεσαι.

Δεν ειναι δικηγορικο γραφειο εδω μεσα. Ειναι καφενειο! καφενειακου επιπεδου συζητήσεις κανουμε.

Με αυτή τη λογική θα μπορεί να κάνει ότι θέλει. Να κλέψει να σκοτώσει να βιάσει, σιγά.

Το αν γίνονται συζητήσεις επιπέδου «καφενείου» όπως λες, δεν έχει καμία σημασία με το γεγονός ότι αυτό που θέλει να κάνει είναι παράνομο. 

Αν εσύ παρανομείς στη δίκη σου ζωή και καθημερινότητα και αν τον προτρέπεις να κάνει το ίδιο είναι δικό σου θέμα. Μην προσπαθείς όμως να βγάλεις τρελούς τους υπόλοιπους που του δείχνουν τη νόμιμη οδό, σου αρέσει δεν σου αρέσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, dinusb82 είπε

δεν ξερεις τι λες ...εγω ειπα οτι θα πληρωνω το κοινοχρηστο λογαριασμο και την καταναλωση μου εσυ μου λες για κλεψιες ...

Αφού είσαι αποφασισμένος να κλέψεις και να παρανομήσεις, μπράβο σου. Πλέον επειδή το εκμυστηρεύτηκες νομιμοποιήθηκες και όλα καλά και πήρες και άφεση αμαρτιών. Με αυτά τα print screen θα πας στο δικαστήριο όταν γίνει και όταν θα σου διαβάζουν το νόμο και την παράνομη σου πράξη, εσύ θα τους δείχνεις το forum

5 ώρες πριν, andreaspA είπε

Η παράνομη πράξη είναι παράνομη πράξη είτε λέγεται σε καφενείο είτε όχι. Λέγεται υδατοκλοπή και διώκεται από το νόμο. Δεν μπορείς να πάρεις νερό από κοινόχρηστη πολυκατοικία και να το χρησιμοποιεί το διαμέρισμα. Επι καφενειακού επιπέδου, σου αναφέρω πως η πράξη αυτή όπως και η ρευματοκλοπή είναι 100% παράνομη.

Επεξ/σία από tilaverboy
Δημοσ.
8 minutes ago, tilaverboy said:

Αφού είσαι αποφασισμένος να κλέψεις και να παρανομήσεις, μπράβο σου. Πλέον επειδή το εκμυστηρεύτηκες νομιμοποιήθηκες και όλα καλά και πήρες και άφεση αμαρτιών. Με αυτά τα print screen θα πας στο δικαστήριο όταν γίνει και όταν θα σου διαβάζουν το νόμο και την παράνομη σου πράξη, εσύ θα τους δείχνεις το forum

Η παράνομη πράξη είναι παράνομη πράξη είτε λέγεται σε καφενείο είτε όχι. Λέγεται υδατοκλοπή και διώκεται από το νόμο. Δεν μπορείς να πάρεις νερό από κοινόχρηστη πολυκατοικία και να το χρησιμοποιεί το διαμέρισμα. Επι καφενειακού επιπέδου, σου αναφέρω πως η πράξη αυτή όπως και η ρευματοκλοπή είναι 100% παράνομη.

Νομίζω πως τα έχεις μπερδέψει κάπου, ο ts από ότι γράφει είναι διατεθημένος να πάρει την κοινόχρηστη παροχή στο όνομα του ή έστω να μείνει ως κοινόχρηστη αλλά να την πληρώνει από την τσέπη του, αυτό δεν έχει καμία σχέση με υδατοκλοπή, υδατοκλοπή είναι να παίρνεις νερό από το δίκτυο χωρίς να το πληρώνεις.

Δημοσ.

ακριβως ολοι οι κατοικοι θα χρησιμοποιουν την κοινοχρηστη παροχη απλα χωρις υπερβολες γιατι θα την πληρωνω εγω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, dinusb82 είπε

ακριβως ολοι οι κατοικοι θα χρησιμοποιουν την κοινοχρηστη παροχη απλα χωρις υπερβολες γιατι θα την πληρωνω εγω

Για να μην το κουράζουμε να σου ανακεφαλαιώσω. Αυτό που θες να κάνεις είναι παράνομο και δεν είσαι σε καμία περίπτωση καλυμμένος.

Αν έχεις το οκ από τους υπόλοιπους προφανώς και δεν τρέχει κάστανο για την ώρα. Θα είσαστε μία χαρά και κανείς δεν πρόκειται να το μάθει (αυτό είναι το ιδανικό σενάριο).

Αν τώρα στο κτήριο υπάρχει ήδη κάποιος με διαφορετικές απόψεις (ο "περίεργος" όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από τους υπόλοιπους) θα έχεις θέμα. Είτε τώρα, στο ξεκίνημα της φάσης, είτε στο μέλλον. Καταλαβαίνεις ότι ακόμα και να παίρνατε όλοι μαζί τέτοια απόφαση, ακόμα και να τη γράφατε στα πρακτικά της συνέλευσης (που δεν) αυτό καταρρέει την όποια στιγμή στραβώσει κάποιος. Ακόμα και τώρα όλοι να είσαστε ωραίοι και αγαπημένοι (σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι :)) ένας αυριανός ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής μπορεί να το χαλάσει το "γλυκό"

Κι ενώ τώρα (ίσως) είναι ελεγχόμενη η κατάσταση και άρα μπορείς να προβείς στη σχετική επισκευή (ή εκ νέου τοποθέτηση σωληνώσεων από την παροχή σου) φαντάσου να "βολευτείς" τώρα με την κοινόχρηστη και σε χρόνο ανύποπτο στο μέλλον κάποιος να σου χτυπήσει την πόρτα με το δίλημμα "ή το φτιάχνεις ως το τέλος του μήνα ή σου κάνω καταγγελία"

Επεξ/σία από haris_216
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν πάμε να το εξηγήσουμε λίγο πιο αναλυτικά. Κάθε διαμέρισμα φέρει μετρητή για ρεύμα και νερό. Κάθε μετρητής φέρει μέσα ένα ρολόι που μετράει είτε κιλοβατώρες είτε κυβικά για το νερό αντίστοιχα. Σε κάποιες άσχετες μέρες έρχονται είτε από τον δεδδηε είτε από την ευδαπ/ευαθ αντίστοιχα και βλέπουν την κατανάλωση στο ρολόι αυτού του μήνα σε σχέση με τον προηγούμενο. Όταν δουν οτι το διαμέρισμα οτι κατοικείται αλλά το ρολόι έχει παγώσει σε μέτρηση ίδια, φεύγουν, θα ξανά έρθουν τον επόμενο, τον μεθεπόμενο μήνα. Εάν η κατανάλωση δεν έχει αλλάξει και εφόσον το διαμέρισμα κατοικείται μιλάμε για κλοπή. Οπότε τραβάνε την μήνυση για ενδεχόμενη κλοπή και γίνεται το δικαστήριο. Εάν μπορείς να αποδείξεις οτι αυτό το τετράμηνο ήσουν απών και το ψυγείο σου, καζανάκι σου δεν τραβούσε ρεύμα ή νερό και ήσουν σε γειτόνισσα και ζούσατε 1000 και μια νύχτες όλα καλά ή π.χ. μακριά από εσάς να ήσουν για λόγους υγείας στο νοσοκομείο. Εάν δεν μπορείς να το αποδείξεις σου έρχεται το πρόστιμο. Εάν δεν μπορείς να το πληρώσεις στο περνάνε και στο taxisnet και επιβεβαιώνεται και η οφειλή.

Επεξ/σία από tilaverboy
Δημοσ.
Στις 28/2/2024 στις 7:40 ΜΜ, dinusb82 είπε

το κοινοχρηστο εχει κοστος 30 ευρω το τριμηνο το οποιο θα πληρωσω εγω ..αλλιως μου ειπε ο υδραυλικος νεα παροχη και 4ψηφιο κοστος 1100 

Άλλους υδραυλικούς δεν έχει εκεί πέρα να ρωτήσεις?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Αν τώρα στο κτήριο υπάρχει ήδη κάποιος με διαφορετικές απόψεις (ο "περίεργος" όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από τους υπόλοιπους) θα έχεις θέμα. Είτε τώρα, στο ξεκίνημα της φάσης, είτε στο μέλλον.

Εχεις δικιο. Θα το εκανε θεμα! Θα αρχιζε να φωναζει. "Μα γιατι δεν μου δινετε να πληρωσω κοινοχρηστο νερο??!!! γιατι!! θέλω να πληρώσω!!!"

15 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Σε κάποιες άσχετες μέρες έρχονται είτε από τον δεδδηε είτε από την ευδαπ/ευαθ αντίστοιχα και βλέπουν την κατανάλωση στο ρολόι αυτού του μήνα σε σχέση με τον προηγούμενο

και θα βλεπουν ενα κλειστο ρολοι. Κλειστο! απο τον διακοπτη του. Κομμενο νερο!

Στην πραξη τωρα.

Δεν εχω ακουσει ποτε κανεναν να ασχοληθηκε με το νερο. Υπαρχουν απειρες περιπτωσεις με 2-3 διαμερισματα σε ενα παλιο ρολοι νερου, με χαλασμενα, σπασμενα, ρολογια που εχουν χρονια να μετρησουν, και οτι αλλο φανταστει ο καθενας.

Στην επαρχια ειδικα υπαρχουν δεκαδες διαφορετικες περιπτωσεις. Ο ιδιος ο Δημος σε προτρεπει να κοψεις τον αγωγο και να συνδεθεις γιατι δεν εχει ουτε υδραυλικο να σου στειλει. Ουτε ρολοι να πάρεις. 

3 χρονια παρακαλουσα στον Πυργο για ρολοι νερου. Ξεκαθαρα και απολυτα, και επισημα, και οσο πιο επισημα φανταζεσαι, μου ειπαν "κοψε τον αγωγο και συνδεσου. Δεν εχουμε ουτε υδραυλικο, ουτε ρολοι να σου δωσουμε".
τελικα με βυσμα, και αλλο βυσμα, και κοντρα βυσμα, βρεθηκαν 2 ρολογια, και τα εβαλε ενας υδραυλικος, του εργολαβου που εφτιαχνε κεντρικο αγωγο (καμια σχεση δηλαδη με τον δημο), γιατι ηταν φιλος του κοινοταρχη, που ειναι φιλος του ξαδερφου μου, και φέξε μου και γλύστρισα!

Εγκληματα βρισκουμε παντου. Δεν θα κανει κανενα εγκλημα. Νερο θα παιρνει, και θα το πληρωνει, στην ιδια τιμη που το πληρωνει μεχρι σημερα και απο το ρολοι του. Αντιθετα θα ελαφρυνει και τους αλλους ενοικους που θα σταματησουν να πληρωνουν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Εχεις δικιο. Θα το εκανε θεμα! Θα αρχιζε να φωναζει. "Μα γιατι δεν μου δινετε να πληρωσω κοινοχρηστο νερο??!!! γιατι!! θέλω να πληρώσω!!!"

Σοβαρά τώρα; Δηλαδή σου φαίνεται περίεργο το σενάριο κάποιος να δημιουργήσει θέμα απλά...για να δημιουργήσει θέμα (αφού μπορεί);

Μήπως δεν ζεις σε πολυκατοικία;

Επιτρεψέ μου, επειδή εγώ ζω, αλλά κι επειδή λόγω του επαγγελματικού μου αντικειμένου μπαίνω σε αρκετές και βλέπω το "ξεκατίνιασμα" που υπάρχει (σε ανακοινώσεις στο ασανσέρ, στο κλιμακοστάσιο ή σε συζητήσεις) να έχω διαφορετική άποψη.

Και για να μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας, εγώ προσωπικά αν ήμουν γείτονας και στραβωμένος με τον ts για τον όποιο λόγο (γενικά είμαι ανεκτικός αλλά έχω και τα φεγγάρια μου ;)) μια χαρά θα μου ήταν αφορμή να πατήσω στη νομιμότητα για να του την "σπάσω", άσχετα από την κωμική περιγραφή σου.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Σοβαρά τώρα; Δηλαδή σου φαίνεται περίεργο το σενάριο κάποιος να δημιουργήσει θέμα απλά...για να δημιουργήσει θέμα (αφού μπορεί);

πολυ περιεργο μου φαινεται, και ακομα και αν δημιουργησει θεμα, το πεμπτο δεν ξερω ποιο θα ειναι ακριβως. 
Στην εσχατη αν εχει τοσο αρρωστα μυαλα, οπως λεει και ο ιδιος παιρνει στο ονομα του το ρολοι και τελειωνει το θεμα δια παντως.

Αλλα μπραβο στο Insomnia! Ολοι οι χρηστες του ειναι Ελβετοι!

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...