Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις λεφτά χωρίς διατραπεζικό κόστος όταν εσύ είσαι ο κάτοχος σε δύο λογαριασμούς διαφορετικών ιδρυμάτων;

Gatoskylo8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 minutes ago, 1comment said:

Στην πράξη δεν καταλαβαίνω. Έχω ενεργό το iris. Πώς το ξαναενεργοποιώ για να φαίνεται το πιο πρόσφατα ενεργοποιημένο; Τα βήματα ποιά είναι;

Μπες από το e-banking της τράπεζας που θες να πάνε τα χρήματα και κάνε τη διαδικασία για ενεργοποιήσεις το Iris εκεί. Στην ουσία αυτό που γίνεται είναι ότι ενεργοποιείς σε ποιο λογαριασμό είναι ενεργό/προσκολλημένο το Iris, δεν το ενεργοποιείς από την αρχή. Απλά κάνεις την διαδικασία και αλλάζει ποιος λογαριασμός είναι ο Default για να πάνε τα χρήματα μέσω Iris. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, Broli007 είπε

Μπες από το e-banking της τράπεζας που θες να πάνε τα χρήματα και κάνε τη διαδικασία για ενεργοποιήσεις το Iris εκεί. Στην ουσία αυτό που γίνεται είναι ότι ενεργοποιείς σε ποιο λογαριασμό είναι ενεργό/προσκολλημένο το Iris, δεν το ενεργοποιείς από την αρχή. Απλά κάνεις την διαδικασία και αλλάζει ποιος λογαριασμός είναι ο Default για να πάνε τα χρήματα μέσω Iris. 

Άρα θα πρέπει να έχεις δύο λογ/σμους στην τράπεζα που θες να πάνε τα χρήματα για να κάνεις την εναλλαγή και να το δει το σύστημα ως νέα ενεργοποίηση. Αν έχεις ένα μοναδικό λογ/σμο όπως εγώ π.χ. εθνική δεν γίνεται. Μπαίνω στο mobile, πάω ρυθμίσεις iris και η μόνη επιλογή είναι η απενεργοποίηση. Στο "συνδεδεμένο προϊόν" δεν μπορώ να κλικάρω γιατί είναι μόνο ένας ο λογ/σμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μπαίνεις στην τράπεζα που θέλεις να πάρεις τα λεφτά και το ενεργοποιείς. Μετά μπαίνεις στην τράπεζα από την οποία θέλεις να στείλεις τα λεφτά, τα στέλνεις και θα πάνε στην πρώτη. 

Μα είναι ήδη ενεργό λέμε αλλά όχι το πιο πρόσφατα ενεργό. Άρα μόνο με απενεργοποίηση-νέα ενεργοποίηση γίνεται.

4 λεπτά πριν, panos- είπε

Όχι μπορείς και με έναν.

Πες μου τα βήματα για mobile εθνικής. Εγώ επιμένω ότι θέλει απενεργοποίηση πρώτα. Εκτός αν το απλό κλικ σε ρυθμίσεις, μεταφορά με iris αυτόματα το διαβάζει ως νέα ενεργοποίηση. Δεν έχει άλλες επιλογές.

Επεξ/σία από 1comment

5 λεπτά πριν, 1comment είπε

Μα είναι ήδη ενεργό λέμε αλλά όχι το πιο πρόσφατα ενεργό. Άρα μόνο με απενεργοποίηση-νέα ενεργοποίηση γίνεται.

Πες μου τα βήματα για mobile εθνικής. Εγώ επιμένω ότι θέλει απενεργοποίηση πρώτα. 

Προφίλ > ρυθμίσεις > μεταφορές με IRIS payments > εγγραφή στο IRIS payments. 

5 λεπτά πριν, 1comment είπε

Πες μου τα βήματα για mobile εθνικής. Εγώ επιμένω ότι θέλει απενεργοποίηση πρώτα. 

Αν δεν είναι ενεργό σημαίνει ότι δεν είναι το τελευταίο, άρα όταν το ενεργοποίησες σε άλλη τράπεζα αυτόματα απενεργοποιήθηκε. Μπαίνεις και το ενεργοποιείς, μία κίνηση χρειάζεται. Δεν χρειάζεται πρώτα να το απενεργοποίησεις στην άλλη. Γίνεται αυτόματα αυτό, κάθε φορά που το ενεργοποιείς σε μία απενεργοποείται στην προηγούμενη.

Ενεργοποιείς το IRIS σε κάθε τράπεζα ώστε να μπορείς να στείλεις χρήματα από οποιαδήποτε τράπεζα που συνεργάζεσαι. Επιλέγεις ένα λογαριασμό σε μια τράπεζα και ενεργοποιείς  την επιλογή να λαμβάνεις τα χρήματα που σου στέλνουν μέσω IRIS σε αυτόν το λογαριασμό. Αυτή η επιλογή παραμένει έως ότου επιλέξεις κάποιον άλλο λογαριασμό στην ίδια ή σε διαφορετική τράπεζα, όπου αν το κάνεις διαγράφει αυτόματα την προηγούμενη επιλογή σου.

• Like 1

19 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αν δεν είναι ενεργό σημαίνει ότι δεν είναι το τελευταίο, άρα όταν το ενεργοποίησες σε άλλη τράπεζα αυτόματα απενεργοποιήθηκε. Μπαίνεις και το ενεργοποιείς, μία κίνηση χρειάζεται. Δεν χρειάζεται πρώτα να το απενεργοποίησεις στην άλλη. Γίνεται αυτόματα αυτό, κάθε φορά που το ενεργοποιείς σε μία απενεργοποείται στην προηγούμενη.

Αυτό είναι που δεν είχα καταλάβει. Ότι απενεργοποιείται στην προηγούμενη. Ε...δεν μου το γραψε κανείς σε προηγούμενα ποστ που έλεγα ότι το σύστημα δεν θα έπρεπε να σου επιτρέπει να έχεις δύο ενεργά iris. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, 1comment είπε

Πες μου τα βήματα για mobile εθνικής. Εγώ επιμένω ότι θέλει απενεργοποίηση πρώτα. Εκτός αν το απλό κλικ σε ρυθμίσεις, μεταφορά με iris αυτόματα το διαβάζει ως νέα ενεργοποίηση. Δεν έχει άλλες επιλογές.

Γιατί παιδεύεσαι και παιδεύεις και τους υπόλοιπους; Η τράπεζα στην οποία θα γίνει η τελευταία ενεργοποίηση θα είναι η τράπεζα η οποία θα λαμβάνει τα χρήματα. Αν θες κάνεις την τελευταία ενεργοποίηση σε κάποια άλλη τράπεζα και φαίνεται ήδη ενεργοποιημένο τότε απενεργοποίησέ το και ξανα ενεργοποίησέ το. have you tried turning it off and on again? που λέμε και στο χωριό.

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, gokuthelegend είπε

Γιατί παιδεύεσαι και παιδεύεις και τους υπόλοιπους; Η τράπεζα στην οποία θα γίνει η τελευταία ενεργοποίηση θα είναι η τράπεζα η οποία θα λαμβάνει τα χρήματα. Αν θες κάνεις την τελευταία ενεργοποίηση σε κάποια άλλη τράπεζα και φαίνεται ήδη ενεργοποιημένο τότε απενεργοποίησέ το και ξανα ενεργοποίησέ το. have you tried turning it off and on again? που λέμε και στο χωριό.

Με κάλυψε ο zio10. Είπαμε δεν είχα καταλάβει ότι απενεργοποιείται στην προηγούμενη. 

Επεξ/σία από 1comment

Στην alpha πχ δεν απενεργοποιείται. Ίσα ίσα στο λέει ότι για πίστωση είναι επιλεγμένος λογαριασμός άλλης τράπεζας. Στις άλλες απενεργοποιείται. Ο συνδυασμός άλφα + άλλη παίζει πάντα, με Πειραιώς + εθνική δεν το κατάφερα καθόλου πχ. 

1 hour ago, 1comment said:

Άρα θα πρέπει να έχεις δύο λογ/σμους στην τράπεζα που θες να πάνε τα χρήματα για να κάνεις την εναλλαγή και να το δει το σύστημα ως νέα ενεργοποίηση. Αν έχεις ένα μοναδικό λογ/σμο όπως εγώ π.χ. εθνική δεν γίνεται. Μπαίνω στο mobile, πάω ρυθμίσεις iris και η μόνη επιλογή είναι η απενεργοποίηση. Στο "συνδεδεμένο προϊόν" δεν μπορώ να κλικάρω γιατί είναι μόνο ένας ο λογ/σμος.

Δεν χρειάζεσαι πάνω από ένα λογαριασμό. Σκέψου το σαν ενημέρωση στοιχείων, δεν χρειάζεται να αλλάξουν. Απλά δηλώνεις πιο θες να είναι το ενεργό για το IRIS κι ας είναι ήδη αυτό δηλωμένο. Οποίο δηλώσεις τελευταίο ειναι και αυτό που θα πάνε τα χρήματα. 

10 ώρες πριν, 1comment είπε

Με κάλυψε ο zio10. Είπαμε δεν είχα καταλάβει ότι απενεργοποιείται στην προηγούμενη. 

Έμπλεξες μόνος σου με την απενεργοποίηση ενω δεν υφίσταται ως βήμα. Δεν απενεργοποιείται πουθενά, ούτε ξεγράφεσαι γενικά από το IRIS αν το ενεργοποιήσεις σε άλλη τράπεζα. 

Ξεκινάς από το μηδέν. Νέος χρήστης. 

Βήμα 1. Ενεργοποιείς στην ΕΤΕ. Ενεργοποιείται στην ΕΤΕ, μπορείς να στέλνεις και να λαμβάνεις. 

Βήμα 2. Ενεργοποιείς στην Alpha. Μπορείς να στέλνεις πλέον από Alpha και ΕΤΕ, αλλά τα λαμβάνεις στην Alpha. 

Βήμα 3. Ενεργοποιείς στην Πειραιώς. Μπορείς να στέλνεις απο Πειραιώς, Alpha, ETE, και λαμβάνεις στην Πειραιώς. 

Αν αλλάξεις γνώμη και θες τελικά να πηγαίνουν Alpha τα χρήματα, ξανα-ενεργοποιείς στην Alpha. Δεν πειράζεις τίποτα σε εφαρμογές ΕΤΕ/Πειραιώς απο τις οποίες εξακολουθείς να μπορεις να στέλνεις. 

Παρατήρησα ότι οι μεταφορές iris μετρούν στον κωδικό αφορολόγητου. Ίσως επειδή τα μετέφερα σε επαγγελματικούς μου λογ/σμους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, 1comment είπε

Παρατήρησα ότι οι μεταφορές iris μετρούν στον κωδικό αφορολόγητου. Ίσως επειδή τα μετέφερα σε επαγγελματικούς μου λογ/σμους. 

Ναι, αν κάνεις μεταφορά / κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης που έχει δηλωθεί επαγγελματικός (πχ πλήρωσες για μια αγορά σε ένα κατάστημα, κάνοντας μεταφορά στον λογαριασμό που δίνουν στην ιστοσελίδα τους) τότε μετράει κανονικά στο αφορολόγητο. Τώρα βλέπω πως αναφέρεις πως έκανες μεταφορά σε δικό σου επαγγελματικό λογαριασμό, μήπως υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση; πως θα δικαιολογήσεις τα χρήματα αν δεν πούλησες κάτι;

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...