Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις λεφτά χωρίς διατραπεζικό κόστος όταν εσύ είσαι ο κάτοχος σε δύο λογαριασμούς διαφορετικών ιδρυμάτων;

Gatoskylo8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ενδιαφέρον... όταν βγεις απ'την εφαρμογή, παραμένει ενεργό στη Eurobank;

Κανονικότατα. Γενικά η λογική είναι πως μπορείς να στέλνεις απο οποιαδήποτε τράπεζα εχεις ενεργοποιήσει το IRIS έστω μια φορά και να λαμβάνεις μόνο σε αυτή που το έχεις ενεργοποιήσει τελευταιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφέρθηκε σε ποστ ότι αν έχεις ενεργοποιήσει το iris π.χ. σε 2-3 λογ/σμους δικούς σου, μπορείς να κάνεις δωρεάν μεταφορά μεταξύ τους. Έστω έχω λογ/σμους σε πειραιώς, γιουρο, εθνική. Ενεργοποίησα το iris και στις 3. Πώς θα στείλω συγκεκριμένα στην εθνική από πειραιώς εφόσον μου ζητάει να συμπληρώσω αριθμό κινητού και όχι σε ποιο λογ/σμο θέλω να στείλω; Ή μήπως λειτουργεί έτσι μόνο αν δηλώσεις διαφορετικά κινητά π.χ. άλλο για εθνική, άλλο για γιουρο;

Επεξ/σία από 1comment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να εχει αναφερθει 5-6 φορες ηδη.
Δεν μπορεις να στειλεις σε συγκεκριμενο, ο αιρθμος τηλεφωνου "δενεται" με τον τελευταιο ενεργοποιημενο IRIS

Εχεις λογαριασμος σε Εθνικη, Eurobank, Πειραιως, Alpha.
Σημερα ενεργοποιεις το IRIS στην Εθνικη >>> Οποιος σου στελνει χρηματα μεσω IRIS τα λαμβανεις στην Εθνικη.
Μεθαυριο ενεργοποιεις το IRIS στην Alpha >>> Οποιος σου στελνει χρηματα απο εκεινη την στιγμη και μετα τα λαμβανεις στην Alpha κ.ο.κ

Επεξ/σία από Keosen

3 λεπτά πριν, Keosen είπε

Πρεπει να εχει αναφερθει 5-6 φορες ηδη.
Δεν μπορεις να στειλεις σε συγκεκριμενο, ο αιρθμος τηλεφωνου "δενεται" με τον τελευταιο ενεργοποιημενο IRIS

Εχεις λογαριασμος σε Εθνικη, Eurobank, Πειραιως, Alpha.
Σημερα ενεργοποιεις το IRIS στην Εθνικη >>> Οποιος σου στελνει χρηματα μεσω IRIS τα λαμβανεις στην Εθνικη.
Μεθαυριο ενεργοποιεις το IRIS στην Alpha >>> Οποιος σου στελνει χρηματα απο εκεινη την στιγμη και μετα τα λαμβανεις στην Alpha κ.ο.κ

Άρα αν έχεις ενεργοποιήσεις το iris σε όλες, θα λάβεις τα χρήματα στην τελευταία που ενεργοποίησες; Πολύ μπέρδεμα. Εφόσον είναι έτσι, δεν θα έπρεπε να σε αφήνει να κάνεις ενεργοποίηση με ίδιο τηλέφωνο σε δεύτερη τράπεζα. Θα έπρεπε να σου λέει ή βάλε άλλο τηλέφωνο ή δεν γίνεται καθόλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθε φορα που το ενεργοποιείς καπου απενεργοποιειται απ'οποιαδηποτε αλλη τραπεζα (τεχνικα δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα το αποτελεσμα αυτο ειναι).

Αν γινοταν αυτο που λες για να αλλαξεις το IRIS απο την τραπεζα Α στην τραπεζα Β θα επρεπε να ειχες δευτερο αριθμο τηλεφωνου.

Μια χαρα εινα ιτο συστημα ετσι, ισως απλα θα επρεπε να σου εμφανιζει αυτη την λεπτομερεια σε μια ειδοποιηση οταν το ενεργοποιεις.

Επεξ/σία από Keosen
  • Like 1

1 hour ago, 1comment said:

Αναφέρθηκε σε ποστ ότι αν έχεις ενεργοποιήσει το iris π.χ. σε 2-3 λογ/σμους δικούς σου, μπορείς να κάνεις δωρεάν μεταφορά μεταξύ τους. Έστω έχω λογ/σμους σε πειραιώς, γιουρο, εθνική. Ενεργοποίησα το iris και στις 3. Πώς θα στείλω συγκεκριμένα στην εθνική από πειραιώς εφόσον μου ζητάει να συμπληρώσω αριθμό κινητού και όχι σε ποιο λογ/σμο θέλω να στείλω; Ή μήπως λειτουργεί έτσι μόνο αν δηλώσεις διαφορετικά κινητά π.χ. άλλο για εθνική, άλλο για γιουρο;

Αυτό που έχει αναφερθεί είναι για να μπορείς να κάνεις χρήση του iris για αποστολή   απο όσες τράπεζες έχεις και να λαμβάνεις σε μια (την τελευταία που έκανες ενεργοποίηση).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Keosen είπε

Καθε φορα που το ενεργοποιείς καπου απενεργοποιειται απ'οποιαδηποτε αλλη τραπεζα (τεχνικα δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα το αποτελεσμα αυτο ειναι).

Αν γινοταν αυτο που λες για να αλλαξεις το IRIS απο την τραπεζα Α στην τραπεζα Β θα επρεπε να ειχες δευτερο αριθμο τηλεφωνου.

Μια χαρα εινα ιτο συστημα ετσι, ισως απλα θα επρεπε να σου εμφανιζει αυτη την λεπτομερεια σε μια ειδοποιηση οταν το ενεργοποιεις.

Ή ίσως απλά θα μπορούσε να σου εμφανίζει λογ/σμο μεταφοράς σε ποιά τράπεζα θες και να επιλέγεις. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να λειτουργήσει. Τώρα έτσι όπως είναι, το ενεργοποιείς μεν σε όλες (σε αφήνει) αλλά δεν "λειτουργεί" στη μεταφορά. Και μένεις με την απορία σε ποιά τράπεζα θα στείλει τα λεφτά. 

Επεξ/σία από 1comment

1 ώρα πριν, 1comment είπε

Άρα αν έχεις ενεργοποιήσεις το iris σε όλες, θα λάβεις τα χρήματα στην τελευταία που ενεργοποίησες; Πολύ μπέρδεμα. Εφόσον είναι έτσι, δεν θα έπρεπε να σε αφήνει να κάνεις ενεργοποίηση με ίδιο τηλέφωνο σε δεύτερη τράπεζα. Θα έπρεπε να σου λέει ή βάλε άλλο τηλέφωνο ή δεν γίνεται καθόλου.

7 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ή ίσως απλά θα μπορούσε να σου εμφανίζει λογ/σμο μεταφοράς σε ποιά τράπεζα θες και να επιλέγεις. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να λειτουργήσει. Τώρα έτσι όπως είναι, το ενεργοποιείς μεν σε όλες (σε αφήνει) αλλά δεν "λειτουργεί" στη μεταφορά. Και μένεις με την απορία σε ποιά τράπεζα θα στείλει τα λεφτά. 

Το να δηλώσεις αριθμό τηλεφώνου βασικά απλοποιεί κατά πολύ τα πράγματα, καθώς δεν χρειάζεται να δίνεις μακροσκελείς αριθμούς λογαριασμών. Είναι ποιο εύκολο να δώσεις αριθμό τηλεφώνου.

Από την άλλη, αν ήταν να έχεις διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου σε κάθε τράπεζα περιπλέκονται κάπως τα πράγματα καθώς αν έχεις λογαριασμό και στις 4 μεγάλες τράπεζες, ή και σε περισσότερες, θα πρέπει να έχεις 4 αριθμούς τηλεφώνου. Σε αυτή τη περίπτωση τι θα κάνεις; θα συντηρείς 4 τηλεφωνικά νούμερα;

10 λεπτά πριν, 1comment είπε

Και μένεις με την απορία σε ποιά τράπεζα θα στείλει τα λεφτά.

Γιατί να μείνεις με την απορία; Τα χρήματα θα πάνε στην τελευταία τράπεζα που το ενεργοποίησες, δεν θα πάνε σε κάποια τυχαία τράπεζα.

3 ώρες πριν, 1comment είπε

Εγώ μεταφέρω πολύ συχνά χρήματα μεταξύ πειραιώς, εθνικής και άλφα. Όλοι οι λογαριασμοί δικοί μου με έναν αριθμό τηλεφώνου. Αν δε θυμάμαι ποια τράπεζα ενεργοποίησα τελευταία απλά μπαίνω σε αυτή που θέλω να λάβω τα λεφτά και ενεργοποιώ το iris αν δεν είναι ήδη. 

Δεν είναι μπέρδεμα αν καταλάβεις τη λογική και βολεύει πάρα πολύ.

43 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εγώ μεταφέρω πολύ συχνά χρήματα μεταξύ πειραιώς, εθνικής και άλφα. Όλοι οι λογαριασμοί δικοί μου με έναν αριθμό τηλεφώνου. Αν δε θυμάμαι ποια τράπεζα ενεργοποίησα τελευταία απλά μπαίνω σε αυτή που θέλω να λάβω τα λεφτά και ενεργοποιώ το iris αν δεν είναι ήδη. 

Δεν είναι μπέρδεμα αν καταλάβεις τη λογική και βολεύει πάρα πολύ.

Εγώ θέλω κάθε μήνα να κάνω μια μεταφορά σε εθνική και μια σε γιουρο από πειραιώς. Άρα, εκτός του ποιά ενεργοποίησα τελευταία, θα πρέπει να κάνω και απενεργοποίηση και κάθε φορά εκ νέου ενεργοποίηση σε αυτή που θέλω να στείλω. Π.χ. σήμερα θέλω να στείλω εθνική και μεθαύριο γιουρο. Πρέπει σήμερα να ενεργοποιήσω εθνική και μεθαύριο να μπω στη γιουρο κι αν είναι ήδη ενεργή, να την απενεργοποιήσω και ενεργοποιήσω εκ νέου για να φαίνεται "τελευταία". Δεν είναι λίγο ταλαιπωρία; Δεν θα ήταν πιο νορμαλ να μας είχε επιλογή σε ποιό λογ/σμο θέλουμε να στείλουμε εφόσον έχουμε παραπάνω από 1 ενεργές τράπεζες;

Καλησπέρα στο φόρουμ θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετική με το θέμα θέλω να μεταφέρω χρήματα (μικροποσο μη φανταστείτε κάνα 20€) από την τράπεζα στο PayPal θα υπάρξει κάποια φορολογική συνέπεια λόγω του ότι είναι έμβασμα εξωτερικού; Γνωρίζει κανείς το έχει κάνει; Ευχαριστώ προκαταβολικά 

6 λεπτά πριν, somt είπε

πάρτε 2-3 αριθμους sim με 5 ευρώ για καθε τράπεζα, problem solved

Πιο πολύ συμφέρει απενεργοποίηση-ενεργοποίηση iris. Οι αριθμοί sim θέλουν ανανέωση μια στο τόσο αλλιώς καταργούνται.

18 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν είναι λίγο ταλαιπωρία;

Είναι δεν είναι, η διαδικασία είναι αυτή. Αν λες ότι θες να κάνεις μόνο 2 μεταφορές τον μήνα δεν τρέχει και τίποτα.

3 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Είναι δεν είναι, η διαδικασία είναι αυτή. Αν λες ότι θες να κάνεις μόνο 2 μεταφορές τον μήνα δεν τρέχει και τίποτα.

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί εφόσον σου επιτρέπει ενεργό iris σε 2 τράπεζες να μην σε ρωτάει σε ποιά τράπεζα θες να στείλεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...