Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις λεφτά χωρίς διατραπεζικό κόστος όταν εσύ είσαι ο κάτοχος σε δύο λογαριασμούς διαφορετικών ιδρυμάτων;

Gatoskylo8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, Engimek είπε

Ειδικά επειδή αναφέρεται η Eurobank από το νηματοθέτη... να πούμε ότι είναι η μόνη τράπεζα (από όσο γνωρίζω) όπου μπορείς να δώσεις για IRIS όποιο νούμερο κινητού θες. Δηλαδή δεν χρειάζεται να το έχεις δηλώσει στην τράπεζα με αποδεικτικά κλπ.

Δηλαδή, έστω ότι έχεις και στις δυο τράπεζες δηλωμένο το ίδιο κινητό (σύνηθες). Δεν πειράζει! Εαν έχεις δεύτερη κάρτα σιμ, καταχωρείς αυτό τον αριθμό στο app της Eurobank όταν πας να βάλεις iris. Και στην Εθνική αναγκαστικά χρησιμοποιείς το νούμερο που έχεις δηλώσει στην τράπεζα. 

Όχι. Δεν ισχύει αυτό που λες. Ειδικά στην Εθνική το έχω κάνει αυτό για ακριβώς αυτόν τον λόγο: να στέλνω λεφτά από τον ένα λογαριασμό μου στη μια τράπεζα σε άλλον! Έχω το ίδιο κύριο νούμερο δηλωμένο σε όλες τις άλλες τράπεζες για IRIS και ειδικά στην Εθνική δήλωσα ένα 2ο κινητό που έχω (και ΔΕΝ είναι το δηλωμένο στα στοιχεία μου ως πελάτη). Βέβαια το έκανα πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

16 λεπτά πριν, theopan είπε

Όχι. Δεν ισχύει αυτό που λες. Ειδικά στην Εθνική το έχω κάνει αυτό για ακριβώς αυτόν τον λόγο: να στέλνω λεφτά από τον ένα λογαριασμό μου στη μια τράπεζα σε άλλον! Έχω το ίδιο κύριο νούμερο δηλωμένο σε όλες τις άλλες τράπεζες για IRIS και ειδικά στην Εθνική δήλωσα ένα 2ο κινητό που έχω (και ΔΕΝ είναι το δηλωμένο στα στοιχεία μου ως πελάτη). Βέβαια το έκανα πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι.

Υπάρχει περίπτωση να έχεις δίκιο διότι πρώτα ενεργοποίησα iris στην εθνική παλαιότερα και δεν με ενδιέφερε να ψάξω να βάλω εναλλακτικό τηλέφωνο. Όταν πρόσφατα ενεργοποίησα το iris στη eurobank το έψαξα το θέμα για να μπορώ να στέλνω μεταξύ των τραπεζών και εκεί είδα ότι γινόταν.

Οπότε αν τα λες σωστά υπάρχει δυνατότητα και στην εθνική (το έχεις κάνει εσύ) και στη euro (το έχω κάνει εγώ) να δίνεις όποιο τηλέφωνο θες.

Δεν έχει σημασία σε πόσες τράπεζες έχει δηλωθεί το ίδιο κινητό. Έτσι κι αλλιώς το IRIS ενεργοποιείται σε 1 τράπεζα. Αν κάποιος το είχε ενεργοποιήσει σε πολλές τότε είναι ενεργό μόνο στην τράπεζα που ενεργοποιήθηκε την τελευταία φορά.

Στις 28/2/2024 στις 2:59 ΜΜ, Engimek είπε

Υπάρχει περίπτωση να έχεις δίκιο διότι πρώτα ενεργοποίησα iris στην εθνική παλαιότερα και δεν με ενδιέφερε να ψάξω να βάλω εναλλακτικό τηλέφωνο. Όταν πρόσφατα ενεργοποίησα το iris στη eurobank το έψαξα το θέμα για να μπορώ να στέλνω μεταξύ των τραπεζών και εκεί είδα ότι γινόταν.

Οπότε αν τα λες σωστά υπάρχει δυνατότητα και στην εθνική (το έχεις κάνει εσύ) και στη euro (το έχω κάνει εγώ) να δίνεις όποιο τηλέφωνο θες.

Όχι "αν" τα λέω σωστά. 100% έτσι ήταν (παρατατικός, στο παρελθόν). Είπα ότι δεν έχω ψάξει αν μπορεί να γίνει και σήμερα αυτό. Γιατί ότι ισχύει ακόμα σε εμένα (να έχω 2 διαφορετικά νούμερα δηλωμένα στην ΕΤΕ ένα στα στοιχεία που επικαιροποιώ και άλλο στο IRIS) είναι δεδομένο.

Στις 28/2/2024 στις 3:56 ΜΜ, gokuthelegend είπε

Δεν έχει σημασία σε πόσες τράπεζες έχει δηλωθεί το ίδιο κινητό. Έτσι κι αλλιώς το IRIS ενεργοποιείται σε 1 τράπεζα. Αν κάποιος το είχε ενεργοποιήσει σε πολλές τότε είναι ενεργό μόνο στην τράπεζα που ενεργοποιήθηκε την τελευταία φορά.

Δεν είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί από-προς όλες τις τράπεζες αυτό το "τέχνασμα". Παλιά πριν μερικά χρόνια σίγουρα δεν λειτουργούσε για αυτό και ψάχναμε 2ο κινητό να δηλώσουμε κάπου. Μιλάω για εποχή 2015 και ίσως και πιο πίσω. Μπορεί να ενεργοποιούσες IRIS στην τράπεζα-παραλήπτη αλλά όταν πήγαινες να στείλεις με IRIS από την τράπεζα-αποστολέα ενεργοποιούσε το IRIS σε αυτήν οπότε έβλεπε τον ίδιο αριθμό κινητού αποστολέα-παραλήπτη και δεν επέτρεπε τη συναλλαγή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, theopan είπε

Δεν είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί από-προς όλες τις τράπεζες αυτό το "τέχνασμα". Παλιά πριν μερικά χρόνια σίγουρα δεν λειτουργούσε για αυτό και ψάχναμε 2ο κινητό να δηλώσουμε κάπου. Μιλάω για εποχή 2015 και ίσως και πιο πίσω. Μπορεί να ενεργοποιούσες IRIS στην τράπεζα-παραλήπτη αλλά όταν πήγαινες να στείλεις με IRIS από την τράπεζα-αποστολέα ενεργοποιούσε το IRIS σε αυτήν οπότε έβλεπε τον ίδιο αριθμό κινητού αποστολέα-παραλήπτη και δεν επέτρεπε τη συναλλαγή.

Από το 2015 έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια, ενδεχομένως να έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα από τότε. Εγώ έστειλα πρόσφατα χρήματα σε λογαριασμούς δικούς μου (έχει δηλωθεί το ίδιο κινητό), μεταξύ Πειραιώς και Εθνικής, και αντίστροφα, και επίσης μεταξύ Πειραιώς και Alpha και αντίστροφα. Απλώς, αναλόγως που θέλω να στείλω, δηλαδή ποιος λογαριασμός θέλω να είναι ο παραλήπτης, μπαίνω στο e-banking της αντίστοιχης τράπεζας και ενεργοποιώ εκεί το IRIS.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 2

2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Από το 2015 έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια, ενδεχομένως να έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο. Εγώ έστειλα πρόσφατα χρήματα σε λογαριασμούς δικούς μου (έχει δηλωθεί το ίδιο κινητό), μεταξύ Πειραιώς και Εθνικής, και αντίστροφα, και επίσης μεταξύ Πειραιώς και Alpha και αντίστροφα. Απλώς, αναλόγως που θέλω να στείλω, δηλαδή ποιος λογαριασμός θα είναι ο παραλήπτης, μπαίνω στο e-banking της αντίστοιχης τράπεζας και ενεργοποιώ εκεί το IRIS.

Το δοκίμασα κι εγώ από Πειραιώς προς Eurobank (με το ίδιο κινητό δηλωμένο και στις δύο) και όντως δούλεψε. Παλιά -αν θυμάμαι καλά- δεν μπορούσες να επιλέξεις διαφορετικό λογαριασμό χρέωσης και πίστωσης είχαμε δηλωμένο έναν και για τις 2 χρήσεις, το IRIS (ΔΙΑΣ) "έβλεπε" μόνο πρόσωπο-πελάτη (ΑΦΜ-κινητό δηλαδή) κι αυτός ήταν μάλλον ο λόγος που δεν γινόταν να στείλουμε στον εαυτό μας.

Πραγματι τοσο καιρο δεν μπορουσα με alpha τωρα εστειλα απο πειραιως στην εθνικη πρεπει να ενεργοποιεις την τραπεζα αποστολης πρωτα

Ας γράψω και τη δικιά μου εμπειρία. 

Έχω λογαριασμό στην Εθνική και στην Πειραιώς. Έχω ενεργοποιήσει το IRIS στην Εθνική από πέρυσι και πριν λίγες μέρες και στην Πειραιώς (με τον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου). Όταν πάω να στείλω από δικό μου λογαριασμό Πειραιώς σε δικό μου λογαριασμό Εθνικής, μου βγάζει σφάλμα: "το αναγνωριστικό που δώσατε αντιστοιχεί σε λογαριασμό που είστε ήδη δικαιούχος/συνδικαιούχος". Όταν κάνω το αντίστροφο, δηλαδή από Εθνική σε Πειραιώς, η μεταφορά γίνεται κανονικά.

Οπότε αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως μπορείς να έχεις το IRIS ταυτόχρονα σε 2 τράπεζες (ή και παραπάνω, αλλα δεν το έχω δοκιμάσει), να στείλεις λεφτά μεταξύ 2 δικών σου λογαριασμών σε διαφορετικές τράπεζες με τον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου, αλλά σαν ΔΕΚΤΗΣ είναι η τράπεζα που έχεις ενεργοποιήσει τελευταία. (και γενικά ακόμα και φίλοι μου όταν μου στέλνουν λεφτά πλέον μπαίνουν αποκλειστικά στην Πειραιώς). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, andreaspapp είπε

Ας γράψω και τη δικιά μου εμπειρία. 

Έχω λογαριασμό στην Εθνική και στην Πειραιώς. Έχω ενεργοποιήσει το IRIS στην Εθνική από πέρυσι και πριν λίγες μέρες και στην Πειραιώς (με τον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου). Όταν πάω να στείλω από δικό μου λογαριασμό Πειραιώς σε δικό μου λογαριασμό Εθνικής, μου βγάζει σφάλμα: "το αναγνωριστικό που δώσατε αντιστοιχεί σε λογαριασμό που είστε ήδη δικαιούχος/συνδικαιούχος". Όταν κάνω το αντίστροφο, δηλαδή από Εθνική σε Πειραιώς, η μεταφορά γίνεται κανονικά.

Οπότε αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως μπορείς να έχεις το IRIS ταυτόχρονα σε 2 τράπεζες (ή και παραπάνω, αλλα δεν το έχω δοκιμάσει), να στείλεις λεφτά μεταξύ 2 δικών σου λογαριασμών σε διαφορετικές τράπεζες με τον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου, αλλά σαν ΔΕΚΤΗΣ είναι η τράπεζα που έχεις ενεργοποιήσει τελευταία. (και γενικά ακόμα και φίλοι μου όταν μου στέλνουν λεφτά πλέον μπαίνουν αποκλειστικά στην Πειραιώς). 

Το έχουμε πει πολλές φορές. Το IRIS ενεργοποιείται μόνο σε μία τράπεζα για ΛΗΨΗ χρημάτων, και είναι πάντα στην τελευταία που ενεργοποίησες. Αφού τελευταία φορά το ενεργοποίησες στην Πειραιώς, τότε θα λαμβάνεις χρήματα στην Πειραιώς, και προφανώς δεν έχει νόημα να στείλεις από Πειραιώς σε Πειραιώς με IRIS σε δικούς σου λογαριασμούς, μπορείς όμως να στείλεις από την Εθνική στην Πειραιώς. Αν θέλεις να στείλεις από την Πειραιώς στην Εθνική τότε θα μπεις στην Εθνική και θα ενεργοποιήσεις εκεί το IRIS, για να λαμβάνεις χρήματα στην Εθνική.

• Like 6

Εχω μπερδευτει λιγο. Πως δηλαδη θα απενεργοποιησω το iris στην Εθνικη  και να αφησω μονο στην ALPHA ωστε να στειλω χρηματα απο ΕΤΕ σε ALPHA?? Προσπαθω αρκετη ωρα χωρις επιτυχια, απλα απο τον ενα λογαριασμο μου της ΕΤΕ τα μεταφερει στον αλλο λογαριασμο μου ΕΤε. Κανω κατι λαθος??

7 λεπτά πριν, van62 είπε

Εχω μπερδευτει λιγο. Πως δηλαδη θα απενεργοποιησω το iris στην Εθνικη  και να αφησω μονο στην ALPHA ωστε να στειλω χρηματα απο ΕΤΕ σε ALPHA?? Προσπαθω αρκετη ωρα χωρις επιτυχια, απλα απο τον ενα λογαριασμο μου της ΕΤΕ τα μεταφερει στον αλλο λογαριασμο μου ΕΤε. Κανω κατι λαθος??

Απο ετε σε αλλη τράπεζα με το ιδιο κινητό δεν μπορεις να στείλεις, εγω εχω κάνει τα πάντα δεν γίνεται.

• Thanks 1

45 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Απο ετε σε αλλη τράπεζα με το ιδιο κινητό δεν μπορεις να στείλεις, εγω εχω κάνει τα πάντα δεν γίνεται.

Γίνεται στέλνω απο ΕΤΕ σε Eurobank κάθε μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, van62 είπε

1. Η ενεργοποίηση του IRIS αφορά τα ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ χρήματα, δηλαδή το ενεργοποιείς στην τράπεζα που θες να λάβεις τα χρήματα. Στις υπόλοιπες τράπεζες δεν κάνεις κάποια ενεργοποίηση (για τους λόγους που εξηγώ στο νο. 2, νο 3 και νο 4).

2. Το IRIS ενεργοποιείται πάντα ΜΟΝΟ σε 1 τράπεζα. (τονίζω για εισερχόμενα εμβάσματα).

3. Όταν το ενεργοποιείς σε μια τράπεζα τότε απενεργοποιείται από τις υπόλοιπες, αυτόματα, διότι το IRIS μπορεί να είναι ενεργοποιημένο πάντα μόνο σε 1 τράπεζα (δες νο. 2). Στις υπόλοιπες τράπεζες δεν ενεργοποιείς τίποτα.

4. Αν το είχες ενεργοποιήσει σε πολλές τράπεζες από παλιότερα τότε έχει ισχύ μόνο η τελευταία ενεργοποίηση.

Αν προσπαθείς να στείλεις χρήματα και σου πάνε στην ΕΤΕ, αυτό γίνεται διότι τελευταία φορά το ενεργοποίησες στην ΕΤΕ (δες το νο.4). Αν θες να πηγαίνουν στην Alpha Bank τότε θα πας στην συγκεκριμένη τράπεζα και θα το ενεργοποιήσεις εκεί, ώστε η τελευταία ενεργοποίηση να έχει γίνει εκεί, και μετά θα στείλεις τα χρήματα, από όποια τράπεζα θες.

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Γίνεται, εγώ το έχω κάνει πολλές φορές, και πρόσφατα κιόλας.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Γίνεται, εγώ το έχω κάνει πολλές φορές, και πρόσφατα κιόλας.

Γιατι δεν μας λετε και πως γίνεται;

Επεξ/σία από NikosKallithea

Λοιπον η ετε σου λεει, για να στειλεις γράψου στο ιρις

Screenshot_2024-03-01-17-59-54-95_98061e023c5bb685355fcaab694552c9.jpg.9793d4fc94c78c84d47ad72691146364.jpg

Γράφεσαι, βαζεις το αριθμό του κινητου σου και στο επομενο βήμα σου λεει αυτο

IMG_20240301_185030.jpg.615296bca7852e43cdbfc99aa4a45c5b.jpg

Που κάνω λάθος για να καταλαβω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...