Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις λεφτά χωρίς διατραπεζικό κόστος όταν εσύ είσαι ο κάτοχος σε δύο λογαριασμούς διαφορετικών ιδρυμάτων;

Gatoskylo8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρέπει να μεταφέρω λεφτά από έναν λογαριασμό Εθνικής σε Eurobank που είμαι εγώ ο μοναδικός κάτοχος, ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάω σε ΑΤΜ και ούτε θέλω να πληρώσω 2 ευρώ. 
Θα μπορούσα να το κάνω μέσω Iris; Επίσης το κινητό μου δεν έχει nfc οπότε δεν γίνεται μέσω wallet.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

18 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Πρέπει να μεταφέρω λεφτά από έναν λογαριασμό Εθνικής σε Eurobank που είμαι εγώ ο μοναδικός κάτοχος, ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάω σε ΑΤΜ και ούτε θέλω να πληρώσω 2 ευρώ. 
Θα μπορούσα να το κάνω μέσω Iris; Επίσης το κινητό μου δεν έχει nfc οπότε δεν γίνεται μέσω wallet.

Γίνεται ναι
πρέπει αρχικά να το έχεις ενεργοποιήσει και να επιλέξεις τον λογαριασμό πίστωσης στη τράπεζα που θες να πάνε τα €€€

• Thanks 1

Εσείς που το εχετε κανει δεν μας δίνετε τα φωτα σας γιατι εγω προσπάθησα με ιρις απο εθνικη σε πειραιως με τον ιδιο αριθμό τηλεφώνου και δεν γίνεται.

Και εγώ που είχα δοκιμάσει με iris από Πειραιώς σε alpha με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου δεν τα κατάφερα, αν κάποιος έχει όρεξη να γράψει αναλυτικά τα βήματα πιστεύω πως θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς.

7 minutes ago, NikosKallithea said:

Εσείς που το εχετε κανει δεν μας δίνετε τα φωτα σας γιατι εγω προσπάθησα με ιρις απο εθνικη σε πειραιως με τον ιδιο αριθμό τηλεφώνου και δεν γίνεται.

Πρέπει σε έναν απ'τους 2 λογαριασμούς να είσαι συνδικαιουχος, οπότε ο άλλος συνδικαιουχος βάζει IRIS με το δικό του τηλέφωνο.

Γίνεται ακόμη κι αν είσαι μοναδικός δικαιούχος. Το έχω κάνει. Ακριβώς δεν θυμάμαι τα βήματα, αλλά πήγα στην τράπεζα που ήθελα να μεταφέρω και ενεργοποίησα στο IRIS να είναι ο λογαριασμός που λαμβάνω χρήματα. Μετά πήγα στον λογαριασμό από τον οποίο ήθελα να μεταφέρω και το έκανα.

• Like 1

8 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πρέπει σε έναν απ'τους 2 λογαριασμούς να είσαι συνδικαιουχος, οπότε ο άλλος συνδικαιουχος βάζει IRIS με το δικό του τηλέφωνο.

Αρα εισαι εκτος θεματος

"Υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις λεφτά χωρίς διατραπεζικό κόστος όταν εσύ είσαι ο κάτοχος σε δύο λογαριασμούς διαφορετικών ιδρυμάτων;"

2 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Δεν μπορείς να τα μεταφέρεις σε έναν φίλο σου, συγγενή σου, σύντροφο και αυτός να στα μεταφέρει στο δεύτερο δικό σου; 

Γίνεται με iris. Μεταφέρω συνέχεια από / προς εθνική - Πειραιώς σε λογαριασμούς που είμαι μόνο εγώ δικαιούχος.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που είναι eurobank αλλά δε νομίζω.

Ενεργοποιείς το iris στην εθνική και μετά στη eurobank. (Τελευταίο ενεργοποιείς τον λογαριασμό που θέλεις να πιστωθούν τα λεφτά δηλαδή)

• Like 4

1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Γίνεται με iris. Μεταφέρω συνέχεια από / προς εθνική - Πειραιώς σε λογαριασμούς που είμαι μόνο εγώ δικαιούχος.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που είναι eurobank αλλά δε νομίζω.

Ενεργοποιείς το iris στην εθνική και μετά στη eurobank. (Τελευταίο ενεργοποιείς τον λογαριασμό που θέλεις να πιστωθούν τα λεφτά δηλαδή)

Δεν παίζει ρόλο. Σε Eurobank το έκανα κι εγώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το IRIS το ενεργοποιείς στην τράπεζα που θες να ΛΑΒΕΙΣ τα χρήματα. Μπαίνεις στο e-banking της εκάστοτε τράπεζας και ψάχνεις το μενού για την ενεργοποίηση. Αν το είχες ενεργοποιήσει σε πολλές τράπεζες, τότε έχει ισχύ η τελευταία τράπεζα στην οποία το ενεργοποίησες. Για αποστολή χρημάτων δεν χρειάζεται κάποια ενεργοποίηση και μπορείς να κάνεις από οποιαδήποτε τράπεζα ακόμη και αν είσαι ο ίδιος δικαιούχος. Η μεταφορά γίνεται άμεσα και δεν έχει χρέωση, μέχρι 500 ευρώ την ημέρα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 4
  • Thanks 3

2 hours ago, gokuthelegend said:

Το IRIS το ενεργοποιείς στην τράπεζα που θες να ΛΑΒΕΙΣ τα χρήματα. Μπαίνεις στο e-banking της εκάστοτε τράπεζας και ψάχνεις το μενού για την ενεργοποίηση. Αν το είχες ενεργοποιήσει σε πολλές τράπεζες, τότε έχει ισχύ η τελευταία τράπεζα στην οποία το ενεργοποίησες. Για αποστολή χρημάτων δεν χρειάζεται κάποια ενεργοποίηση και μπορείς να κάνεις από οποιαδήποτε τράπεζα ακόμη και αν είσαι ο ίδιος δικαιούχος. Η μεταφορά γίνεται άμεσα και δεν έχει χρέωση, μέχρι 500 ευρώ την ημέρα.

Να προσθέσω πως για αποστολή πρέπει να έχεις κάνει την ενεργοποίηση παλιότερα, αν δεν το είχε ποτέ ενεργό σε εκείνη την τράπεζα δεν θα σου δίνει επιλογή αποστολής.   όποτε το ενεργοποιείς πρώτα στην τράπεζα που θέλεις να στείλεις και αμέσως στο καπάκι ενεργοποίηση στην τράπεζα που θέλεις να λάβεις.

• Like 3

Ειδικά επειδή αναφέρεται η Eurobank από το νηματοθέτη... να πούμε ότι είναι η μόνη τράπεζα (από όσο γνωρίζω) όπου μπορείς να δώσεις για IRIS όποιο νούμερο κινητού θες. Δηλαδή δεν χρειάζεται να το έχεις δηλώσει στην τράπεζα με αποδεικτικά κλπ.

Δηλαδή, έστω ότι έχεις και στις δυο τράπεζες δηλωμένο το ίδιο κινητό (σύνηθες). Δεν πειράζει! Εαν έχεις δεύτερη κάρτα σιμ, καταχωρείς αυτό τον αριθμό στο app της Eurobank όταν πας να βάλεις iris. Και στην Εθνική αναγκαστικά χρησιμοποιείς το νούμερο που έχεις δηλώσει στην τράπεζα. Έτσι θα μπορείς να στέλνεις λεφτά σε όποια τράπεζα θες χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κάνεις το κόλπο της ενεργοποίησης που θα ήταν απαραίτητο αν είχες μόνο ένα αριθμό τηλεφώνου.

• Like 2

6 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Σε ευχαριστώ πολύ, το έκανα ακριβώς όπως μου είπες.
Το είχα ενεργοποιημένο μόνο σε Εύρο, το ενεργοποίησα σε Εθνική που είχα τα λεφτά και μετά πάλι Εύρο.

Να είστε όλοι και όλες καλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...