Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μηπως γιατι εχει πεθανει πια το optical drive σαν τεχνολογια και η χρηση του ειναι μηδενικη σχεδον?

Για οποιους εχουν τους δικους τους λογους να χρησιμοποιούν optical drives υπαρχουν επιλογες και για εσωτερικο και για εξωτερικο οποτε κανενας δεν μενει παραπονεμενος.

Ειναι σαν να ρωτας γιατι δεν εχουμε ακομη floppy disks.... Μα αφου εγω εχω ακομη στο ντουλαπι floppies με data αλλα και κενα....

Δημοσ.

Για οποιον τα χρειαζεται ακομη για την δουλεια του ή για τα παλια backup του, ταινιες ή προσωπικα video

Οδηγοί Οπτικών Μέσων | Skroutz.gr

Εγω εχω κρατημένο ακομη ενα εξωτερικο για περιστασιακη χρήση μεχρι να ψηφιοποιήσω οτι υπαρχει.

Και κουτια υπαρχουν ακομη με θεσεις για οσους τα χρειαζονται

JNC RJA-C 330 | Skroutz.gr

Alcatroz Futura 3000 Midi Tower Κουτί Υπολογιστή Μαύρο | Skroutz.gr

Δημοσ.

Και οι HDD, ξεπερασμενη τεχνολογια ειναι, αλλα το καινουργιο κουτι μου, bequiet dark base 700, εχει 7 θεσεις για hdd. Δεν θα με χαλουσε ναχε και μια θεσουλα για dvd player. Eχω καμια 400 ταινιες κι αλλα τοσα; cd μουσικης, ακουω/βλεπω συχνα. Πηρα βεβαια ενα εξωτερικο, αλλα δεν ειναι τοσο ευχριστο, οπως το εσωτερικο. Δεδομενου οτι το κουτι ειναι κενο μπροστα απο ψυκτρα cpu και gpu (25-30 ek). Δεν θα εμποδιζε ενας οδηγος δικου, ουτε τους ανεμιστηρες, ουτε το air flow. Kαθαρα θεμα κοστους κατασκευης ειναι, νομιζω

14 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Για οποιον τα χρειαζεται ακομη για την δουλεια του ή για τα παλια backup του, ταινιες ή προσωπικα video

Οδηγοί Οπτικών Μέσων | Skroutz.gr

Εγω εχω κρατημένο ακομη ενα εξωτερικο για περιστασιακη χρήση μεχρι να ψηφιοποιήσω οτι υπαρχει.

Και κουτια υπαρχουν ακομη με θεσεις για οσους τα χρειαζονται

JNC RJA-C 330 | Skroutz.gr

Alcatroz Futura 3000 Midi Tower Κουτί Υπολογιστή Μαύρο | Skroutz.gr

Και να βαλω τον 14700 και την 4070 ti, σε κουτι των 30Ε? Ντροπη πια. Με κοροιδευαν τα εγγονια μου (και τα παιδια μου) για το παμπαλαιο κινητο πουχα. Να με κοροιδευουν και για το PC case, θελεις? Με κοροιδευαν, αλλα δεν εβαλε και κανεις το χερι στην τσεπη να μου παρει ενα redmi η ενα poco, στην γιορτη μου, γλυκα φερανε παλι

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναδρομή στο παρελθόν λοιπον....

Ετυχε να προλαβω στα τελευταία τους στην σχολή τις διάτρητρες κάρτες προγραμματισμού και αποθήκευσης....

2398292022_d3e8a53bf3_o.jpg

Δεν θελετε να ασχοληθειτε με την διατρησή τους...

Μετά είχαμε με τους ιστορικούς πρωτοπόρους των PC, ΖΧ Spectrum. Σε ευχαριστούμε Θείε Sinclair.

Αποθηκευση και φόρτωση προγραμματων στην κλασική κασέτα. Το κασετοφωνάκι συνδεδεόταν εξωτερικά με το ZX και περιμενες υπομονετικά να φορτώσει το προγραμμα. Πανω απο τις μισες φορες αποτυγχανε και ξανα απο την αρχη, Επαιζες και με την ρύθμιση της κεφαλης του κασετοφώνου εαν χρειαζόταν. Μετά βγήκε και με ενσωματωμένο το κασετοφωνο. Μεγαλη ανακούφιση.

image.png.36138da2ba79aa17f73deeb3f67fc2a6.png   image.png.6436593e335c86f0660dff177c17a065.png

image.png.b185eb7f8c1e5bb99d0de3b20e22e94a.png

Και οι Amstrad χρησιμοποιουσαν κασετες στην αρχη εως που ηρθε το δικο τους floppy disk

image.png.6616297a0c1c844027ddf2e302e514b8.png

Floppy Disk 5.25" : Οτι πιο ευαισθητο αποθηκευτικο μεσο εχω πιασει στα χερια μου...

Vintage 5.25-inch Floppy Disk (Used) Collection | Lazada

Ευτυχως μετά είχαμε ηρθαν τα μικρότερα και ανθεκτικότερα Floppy Disks 3.5"

image.png.613e043310805f1c64bbdb8811aa7285.png

Προσωπικά τα CDs/DVDs δεν τα συμπάθησα ποτέ. Ηταν πάντα μια τεράστια ταλαιπωρία να τα διαχειριστείς. Οι εγγραφες δεν ηταν παντοτε επιτυχημένες επίσης.

Δυστυχώς η Sony με την βλακεια που την δερνει καθε φορα δεν ανοιξε ποτε σε ευρεία χρήση το Mini Disk το οποίο εμφανίστηκε την ίδια περίοδο με το CD και μειναμε όλοι να παιδευόμαστε με τα CDs ενώ το Mini Disk ήταν κλάσεις ανώτερο.

Η ξεροκεφαλιά της Sony οτι τα θελω ολα δικα μου εθαψε κατι που θα ειχε κανει την ζωή ολων πολύ πιο ευκολη.

Και καπως ετσι επικρατησε το δυστροπο CD και το miniDisk πεθανε.

image.png.4ca038edd05c394413154d29cd7ec2ab.png

Εχω ακόμη το mini Disk Walkman (αγαπημένο) και αρκετα MiniDisks

image.png.1886fb3ea5b82412cb1f9fab283c65da.png

24 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Kαθαρα θεμα κοστους κατασκευης ειναι, νομιζω

Και να βαλω τον 14700 και την 4070 ti, σε κουτι των 30Ε? Ντροπη πια. Με κοροιδευαν τα εγγονια μου (και τα παιδια μου) για το παμπαλαιο κινητο πουχα. Να με κοροιδευουν και για το PC case, θελεις? Με κοροιδευαν, αλλα δεν εβαλε και κανεις το χερι στην τσεπη να μου παρει ενα redmi η ενα poco, στην γιορτη μου, γλυκα φερανε παλι

Καθαρα θεμα ΜΗ ΖΗΤΗΣΗΣ είναι.

Εχω εξαιρετικο κουτι με full slots για τα παντα (εσωτερικα και εξωτερικα) απο την Cooler Master σε PC του 2007 ακόμη σε λειτουργία. 

Εαν το θελεις θα βολευτω και με κατι αλλο....

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Και οι HDD, ξεπερασμενη τεχνολογια ειναι, αλλα το καινουργιο κουτι μου, bequiet dark base 700, εχει 7 θεσεις για hdd. Δεν θα με χαλουσε ναχε και μια θεσουλα για dvd player. Eχω καμια 400 ταινιες κι αλλα τοσα; cd μουσικης, ακουω/βλεπω συχνα. Πηρα βεβαια ενα εξωτερικο, αλλα δεν ειναι τοσο ευχριστο, οπως το εσωτερικο. Δεδομενου οτι το κουτι ειναι κενο μπροστα απο ψυκτρα cpu και gpu (25-30 ek). Δεν θα εμποδιζε ενας οδηγος δικου, ουτε τους ανεμιστηρες, ουτε το air flow. Kαθαρα θεμα κοστους κατασκευης ειναι, νομιζω

Από πότε ο HDD είναι παροχημένη τεχνολογία; Αν θέλεις μεγάλο χώρο χωρίς τρελές απαιτήσεις ταχύητητας το HDD είναι μια σοφή επιλογή για περιορισμένο budget. Με μια αναζήτηση στο skroutz o οικονομικότερος HDD 4TB κοστίζει 90€ ενώ αντίστοιχα ο SSD κοστίζει 210€. Επίσης δεν ξέρω καν αν υπάρχει SSD με προδιαγραφές εγγραφής 24/7 όπως είναι οι purple της WD.

Σχετικά με τα CD δεν ισχύει πλέον κάτι τέτοιο καθώς τα USB Drives, το Cloud κτλ τα καθιστούν ακριβότερα στην χρήση και πλέον δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στην χρήση τους.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ.

Τι μου θυμίσατε τώρα...Εποχές 486 ,cd rom με aux και σύνδεση απευθείας με ηχεία.Έβαζες δισκάκι με το 7th guest και είχες

ήχο που σύγχρονα games θα ντρεπόντουσαν

Δημοσ.

Αμαρτια μεγαλη να πεταξω τοσα cd μουσικης και dvd  με ταινιες. Στην τηλεοραση μου εχω dvd player για να βλεπω ταινιες και ποιοτητα εικονας dvd δεν την λες και κακη. Το ηχοσυστημα μου ειναι παλαιο o προενισχυτης δεν εχει θηρες usb, lan κτλ, ουτε το cd player, ενα 5δισκο sony, πολυ βολοκο για αρραβωνες, γαμους, βαφτισια, και καθε ειδους νταβαντουρι, γιατι χωρις να σταματισει να παιζει, ανοιγεις το συρταρι αλλαζεις 4 σιντια και συνεχιζεται το νταβαντουρι. Κι εγω χρισημοποιω HDD για αποθηκες και μαληστα με dockingstation για ευκολια. Δεν ειδα ομως κανεναν να συστηνει HDD σε καινουριες συνθεσεις, αρα περασε η εποχη του.

Και μια ερωτηση να κανω γιατι δεν το κατεχω το θεμα. Εχει υπογραψει κανεις, συμβαση με τα διαφορα κλουντ και ψηφιακες βιβλιοθηκες οτι αυριο για του χ ψ δικους του λογους δεν θα κλεισει απροειδοποιητα και δεν θα χαθουν ολα τα saves? H οτι θα αποζημιωθουμε αν συμβει κατι τετοιο? Δεν κανω την παρθενα κι εγω εχω saves  σε κλουντια και ψηφιακα παιχνιδια, οπως κι εναν τριτο δισκο στο πι σι και σωζω εκει οτι μπορω.

Καλοδεχουμενες οι νεες τεχνολογιες κι ευκολιες, αλλα καποιες απο αυτες ειναι αναγκαιο κακο. Και κανα μπακαπι σε σιντακι ντιβιντακι παραλληλα με ταλλα saves δεν ειναι κακη ιδεα

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Αφού "ανοίξαμε" αυτή την κουβέντα, πόσο πάει το φτηνότερο στικάκι usb (χωρητικότητα >4γίγα) αυτή τη στιγμή και για τί αξιοπιστία σε βάθος χρόνου μιλάμε?

Ένα dvd σε μια εταιρεία που τα χρησιμοποιεί ακόμα (υπάρχουν κλάδοι συγκεκριμένοι), με το τύπωμα, πρέπει να πηγαίνει 3-5cents?

• Like 1
Δημοσ.
On 27/02/2024 at 14:47, GeorgeBekiaris said:

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ DESKTOP PC ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ OPTICAL DRIVES;

οσο προχωραει ο καιρος τοσο λιγοτερα κουτια που παιρνουν dvd θα βλεπεις. ηδη σε corsair 4000d που εφτιαξα οι υποδοχες ειναι 2 χ 3,5 Και 2 x 2,5. και μετα οτι nvme εχει πανω το Mobo. οι 2 χ 3,5 γίνονται και 4 x 2,5. το 5 1/4 εχει πεθανει. και σιγα σιγα θα πεθανει και το 3,5. εχει μελλον μεν αλλα πλεον σε servers ειτε βλεπεις nvme ειτε ssd/hdd 2,5. εδω φτασαμε να βλεπεις storage με nvme https://www.kimbrer.com/ibm-01ym584.html

https://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/hyperconverged-infrastructure/hyperflex-hx-series/le-69503-aag-all-nvme.html

Δημοσ.
Στις 27/2/2024 στις 3:29 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Αναδρομή στο παρελθόν λοιπον....

Ετυχε να προλαβω στα τελευταία τους στην σχολή τις διάτρητρες κάρτες προγραμματισμού και αποθήκευσης....

2398292022_d3e8a53bf3_o.jpg

Δεν θελετε να ασχοληθειτε με την διατρησή τους...

Μετά είχαμε με τους ιστορικούς πρωτοπόρους των PC, ΖΧ Spectrum. Σε ευχαριστούμε Θείε Sinclair.

Εχω ακόμη το mini Disk Walkman (αγαπημένο) και αρκετα MiniDisks

image.png.1886fb3ea5b82412cb1f9fab283c65da.png

Καθαρα θεμα ΜΗ ΖΗΤΗΣΗΣ είναι.

Εχω εξαιρετικο κουτι με full slots για τα παντα (εσωτερικα και εξωτερικα) απο την Cooler Master σε PC του 2007 ακόμη σε λειτουργία. 

Εαν το θελεις θα βολευτω και με κατι αλλο....

Εντάξει μας συγκίνησες 🤣 Άλλές εποχές. Με Atari Portfolio, ΖΧ Spectrum, Commodore 64, Amstrad 1512   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...