Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 27/2/2024 στις 6:37 ΜΜ, Chris2756 είπε

Και μια ερωτηση να κανω γιατι δεν το κατεχω το θεμα. Εχει υπογραψει κανεις, συμβαση με τα διαφορα κλουντ και ψηφιακες βιβλιοθηκες οτι αυριο για του χ ψ δικους του λογους δεν θα κλεισει απροειδοποιητα και δεν θα χαθουν ολα τα saves? H οτι θα αποζημιωθουμε αν συμβει κατι τετοιο? Δεν κανω την παρθενα κι εγω εχω saves  σε κλουντια και ψηφιακα παιχνιδια, οπως κι εναν τριτο δισκο στο πι σι και σωζω εκει οτι μπορω.

Δεν κλείνουμε τα μάτια μας σε κανένα μέσω αποθήκευσης οποιαδήποτε μορφής. Ούτε το CD ούτε το φλασάκι σου κάνει κάποιο συμβόλαιο ότι δεν θα καταστραφεί στο επόμενο δευτερόλεπτο.

54 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αφού "ανοίξαμε" αυτή την κουβέντα, πόσο πάει το φτηνότερο στικάκι usb (χωρητικότητα >4γίγα) αυτή τη στιγμή και για τί αξιοπιστία σε βάθος χρόνου μιλάμε?

Ένα dvd σε μια εταιρεία που τα χρησιμοποιεί ακόμα (υπάρχουν κλάδοι συγκεκριμένοι), με το τύπωμα, πρέπει να πηγαίνει 3-5cents?

Το ζήτημα όμως είναι αυτά τα 3 με 5 cents τι προσφέρουν. Αργές ταχύτητες read-write. Μεγάλος όγκος, θήκη για την μεταφορά του, καταστρέφεται εύκολα τα RW έχουν αρκετά περιορισμένους αριθμούς εγγραφής σε σχέση με ένα flash usb και πιθανών να υπάρχουν και πολλά άλλα.

Όταν μιλάμε για τόσο μικρό ποσό δηλαδή ένα φλασάκι 4GB κάνει 1,80€ ενώ ένα 16GB κοστίζει 3€ η διαφορά κόστους δεν είναι σημαντική για να την δούμε ποσοστιαία και σε απόλυτους αριθμούς δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

Εντάξει μας συγκίνησες 🤣 Άλλές εποχές. Με Atari Portfolio, ΖΧ Spectrum, Commodore 64, Amstrad 1512   

Η κλασική κόντρα της εποχης:

Atari vs Commodore

Σαν να λέμε AMD vs NVidia....

Η Atari νομίζω ήταν η Gaming επιλογή εάν θυμάμαι καλά και η Commodore η επιλογή για Graphics.

Προσωπικά ήμουν πιο φίλος με την Amstrad.

Ξανά respect στον Θείο Sir Clive Sinclair που άνοιξε τον δρόμο.

Παρεμπιπτόντως μέγας εφευρέτης.

image.png.0b5b7a78bcf4c3f44148ea566e28eacd.png

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Atari vs Commodore

Η Atari νομίζω ήταν η Gaming επιλογή εάν θυμάμαι καλά και η Commodore η επιλογή για Graphics.

Προσωπικά ήμουν πιο φίλος με την Amstrad

Εννοείται Amstrad!

Αναφορικά με ATARI & Commodore πάνω κάτω τα ίδια ήταν σε χαρακτηριστικά αλλά εάν θυμάμαι καλά είχα την αίσθηση (τότε) ότι στο commodore τα γραφικά φαινόντουσαν καλύτερα (ποια γραφικά δηλαδή, Pixels κεικ ήταν🤣).

Το αγαπημένο μου παιχνίδι σε Commodore 64 - Treasure Island... 

image.png.016f2b4039c639d7370aa83d7156069d.png

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

Εννοείται Amstrad!

Αναφορικά με ATARI & Commodore πάνω κάτω τα ίδια ήταν σε χαρακτηριστικά αλλά εάν θυμάμαι καλά είχα την αίσθηση (τότε) ότι στο commodore τα γραφικά φαινόντουσαν καλύτερα (ποια γραφικά δηλαδή, Pixels κεικ ήταν🤣).

Το αγαπημένο μου παιχνίδι σε Commodore 64 - Treasure Island... 

image.png.016f2b4039c639d7370aa83d7156069d.png

Ναι, αυτο,

Πιο πολλα games το Atari αλλα πιο καλή graphic engine το Commodore.

• Like 1
Δημοσ.
On 27/02/2024 at 14:47, GeorgeBekiaris said:

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ DESKTOP PC ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ OPTICAL DRIVES;

Δεν πολυχρειαζονται,αλλα παντα θα βρισκεις ενα pc case με χωρο για dvd-rw drive.Προσωπικα εχω ενα βαλιτσακι με πολλα παλια dvds με πολλα παιχνιδια απο το 1998 και μετα,σε αριστη κατασταση και προφανως θελω μερικες φορες προσβαση σε αυτα τα αρχεια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Το ζήτημα όμως είναι αυτά τα 3 με 5 cents τι προσφέρουν. Αργές ταχύτητες read-write. Μεγάλος όγκος, θήκη για την μεταφορά του, καταστρέφεται εύκολα τα RW έχουν αρκετά περιορισμένους αριθμούς εγγραφής σε σχέση με ένα flash usb και πιθανών να υπάρχουν και πολλά άλλα.

Όταν μιλάμε για τόσο μικρό ποσό δηλαδή ένα φλασάκι 4GB κάνει 1,80€ ενώ ένα 16GB κοστίζει 3€ η διαφορά κόστους δεν είναι σημαντική για να την δούμε ποσοστιαία και σε απόλυτους αριθμούς δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά.

Ολόσωστα όλα αυτά. Όμως...

Συγκεκριμένα "μαγαζιά" δουλεύουν μόνο με αυτά, γιατί σε αυτή την περίπτωση είναι για αυτούς πιο βολικά. Τα διαγνωστικά, συγκεκριμένα, τις απεικονιστικές τις στέλνουν σε δισκάκι. Τυπωμένα πάνω και τα στοιχεία του μαγαζιού, σχετικά αξιόπιστο μέσο, θα κρατήσει μέσα στο φάκελό του, βάζεις και το πρόγραμμα ανάγνωσης με το autorun του κλπ.

Ναι, είναι πάναργο, ναι εννοείται πως το φλασάκι θα ήταν πιο βολικό, αλλά το φλασάκι κοστίζει το ένα παραπάνω από το κόστος που έχουν τα δισκάκια και οι θήκες τους για όλη την ημέρα (δεκάδες τέτοιες εξετάσεις...σε περιπτώσεις μεγάλων νοσοκομείων εκατοντάδες...εκεί, τα 5€ σε δισκάκια+θήκες μιας τυπικής ημέρας γίνονται 300-500 εύκολα σε φλασάκια).

Οι τύποι πήγαν από τα εκτυπωμένα φιλμ (μεγάλο κόστος) σε χαρτί (μέτριο κόστος) και ξαφνικά με τα δισκάκια...απίστευτο κέρδος.

Εγώ που τα βλέπω, εννοείται θα ήθελα φλασάκι από το να περιμένω να φορτώσει ο δίσκος στα ρημαγμένα readers, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν θα βολευόταν να τα κουβαλάει.

Για τήρηση ηλ. αρχείου ούτε αστείο. Για cloud ούτε με μέσον, στη δική μας τουλάχιστον πραγματικότητα. Ζήτησα από ένα διαγνωστικό να στείλει μια εξέταση που δεν είχαν βάλει σε δισκάκι και φάγαμε μισή ώρα και παραπάνω να τη "σηκώσουν", να στείλουν link κλπ.

Κουβάλα λαπτοπ, κουβάλα και εξωτερικό, λοιπόν, reader.

Έχουμε δρόμο για τον πολιτισμό.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Ολόσωστα όλα αυτά. Όμως...

Συγκεκριμένα "μαγαζιά" δουλεύουν μόνο με αυτά, γιατί σε αυτή την περίπτωση είναι για αυτούς πιο βολικά. Τα διαγνωστικά, συγκεκριμένα, τις απεικονιστικές τις στέλνουν σε δισκάκι. Τυπωμένα πάνω και τα στοιχεία του μαγαζιού, σχετικά αξιόπιστο μέσο, θα κρατήσει μέσα στο φάκελό του, βάζεις και το πρόγραμμα ανάγνωσης με το autorun του κλπ.

Ναι, είναι πάναργο, ναι εννοείται πως το φλασάκι θα ήταν πιο βολικό, αλλά το φλασάκι κοστίζει το ένα παραπάνω από το κόστος που έχουν τα δισκάκια και οι θήκες τους για όλη την ημέρα (δεκάδες τέτοιες εξετάσεις...σε περιπτώσεις μεγάλων νοσοκομείων εκατοντάδες...εκεί, τα 5€ σε δισκάκια+θήκες μιας τυπικής ημέρας γίνονται 300-500 εύκολα σε φλασάκια).

Οι τύποι πήγαν από τα εκτυπωμένα φιλμ (μεγάλο κόστος) σε χαρτί (μέτριο κόστος) και ξαφνικά με τα δισκάκια...απίστευτο κέρδος.

Εγώ που τα βλέπω, εννοείται θα ήθελα φλασάκι από το να περιμένω να φορτώσει ο δίσκος στα ρημαγμένα readers, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν θα βολευόταν να τα κουβαλάει.

Για τήρηση ηλ. αρχείου ούτε αστείο. Για cloud ούτε με μέσον, στη δική μας τουλάχιστον πραγματικότητα. Ζήτησα από ένα διαγνωστικό να στείλει μια εξέταση που δεν είχαν βάλει σε δισκάκι και φάγαμε μισή ώρα και παραπάνω να τη "σηκώσουν", να στείλουν link κλπ.

Κουβάλα λαπτοπ, κουβάλα και εξωτερικό, λοιπόν, reader.

Έχουμε δρόμο για τον πολιτισμό.

Νομίζω ότι το λες και μόνος σου. Ότι το πρόβλημα είναι ο εκσυγχρονισμός των διαγνωστικών και όχι η νέα τεχνολογία την οποία δεν ακολουθούν. Φυσικά εδώ φαίνεται και το αρνητικό σε ένα flash usb. Δεν υπάρχει κάποιο πακέτο με 500 flash usb σε χαμηλό κόστος όπου θα μπορείς να παραδώσεις ένα φυσικό μέσω αποθήκευσης με ελαφρά την καρδία, αλλά δεν υπάρχει και η ανάγκη για κάτι τέτοιο όταν τα ψηφιακά αρχεία μεταφέρονται μέσω email ή μέσω cloud όταν είναι μεγαλύτερα των 25mb.

Πάντως κάτι πανοραμικές 3d που έχω βγάλει στο παρελθόν που φαντάζομαι ότι έχουν κάποιο σεβαστό μέγεθος σαν αρχεία ο ακτινολόγος με τον οδοντίατρο τις αντάλλαζαν ηλεκτρονικά χωρίς να πάρω κάτι εγώ στα χέρια μου. Αν θέλω μάλιστα αυτήν την στιγμή παίρνω τον ακτινολόγο και μου τις στέλνει στο email. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί κάποιοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Νομίζω ότι το λες και μόνος σου. Ότι το πρόβλημα είναι ο εκσυγχρονισμός των διαγνωστικών και όχι η νέα τεχνολογία την οποία δεν ακολουθούν. Φυσικά εδώ φαίνεται και το αρνητικό σε ένα flash usb. Δεν υπάρχει κάποιο πακέτο με 500 flash usb σε χαμηλό κόστος όπου θα μπορείς να παραδώσεις ένα φυσικό μέσω αποθήκευσης με ελαφρά την καρδία, αλλά δεν υπάρχει και η ανάγκη για κάτι τέτοιο όταν τα ψηφιακά αρχεία μεταφέρονται μέσω email ή μέσω cloud όταν είναι μεγαλύτερα των 25mb.

Πάντως κάτι πανοραμικές 3d που έχω βγάλει στο παρελθόν που φαντάζομαι ότι έχουν κάποιο σεβαστό μέγεθος σαν αρχεία ο ακτινολόγος με τον οδοντίατρο τις αντάλλαζαν ηλεκτρονικά χωρίς να πάρω κάτι εγώ στα χέρια μου. Αν θέλω μάλιστα αυτήν την στιγμή παίρνω τον ακτινολόγο και μου τις στέλνει στο email. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί κάποιοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Το κομμάτι του κόστους είναι το σημαντικότερο,πιστεύω.

Είναι αρκετά χιλιάρικα παραπάνω το χρόνο τα φλασακια, ίσως και λίγες δεκάδες για ένα μεγάλο μαγαζί. Αστείο ποσό μεν για το μέγεθος της χ εταιρείας, αλλά γιατί να μη μπουν στην τσέπη και αυτά?

Αντίστοιχα, cloud λύσεις με αντίστοιχες dedicated γραμμές για να ανέβει κάποτε το αρχείο (κάποιες εκατοντάδες ΜΒ και σε περίπτωση 2-3 απεικονιστικών εξετάσεων μαζί φτάνουμε και GB) επίσης είναι εκτός "λογικής" αυτών των εταιρειών, πολύ περισσότερο για μακροχρόνια αποθήκευση και πρόσβαση (την προπέρσινη μαγνητική σου θα την έχεις στο δισκάκι/φλασακι, στο cloud ούτε για αστείο, μαζί με κάτι χιλιάδες άλλες που μαζεύτηκαν εν τω μεταξύ).

Πιστεύω σιγά σιγά θα φτάσουμε στο φλασακι, βέβαια, αλλά μέχρι τότε θα παρακαλάμε να μην πάθει τίποτα το reader (πωλούνται, πχ, ακόμα cd player της προκοπής για audio κι αντίστοιχα br?).

Δημοσ.

Εγω, αν και ρετροπουρειντζερ, αργησα να ασχολιθω με πισια (σας ζηλευω γμτ), το πρωτο μου ενας Ρ-100. Ομως κονσολες οπως Atari 2600, sega mega drive/SMcd, psx ταχα ξεσκισει. Ακομα παιζω καμια φορα, φυσικα σε crt οθονη. 

2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

πωλούνται, πχ, ακόμα cd player της προκοπής για audio κι αντίστοιχα br?

Eγω επιδει, οπως ειπα εχω πολλες dvd ταινιες πηρα για την τηλεοραση ενα LG BP 450.  Δεν εχει καμια σχεση με τις παλαιες οικιακες συσκευες (μια σταλια σε μεγεθος ειναι) αλλα ΟΚ κανει δουλεια. Συνδεση στην TV με HDMI, εχει και COAXIAL OUT για συνδεση με AV.  Για το PC ενα Asus Zen drive. Kαι πορευομαι με αυτα

• Like 1
Δημοσ.

Φιλοσοφική ερώτηση η ψάχνεις να αγοράσεις κουτί?

Εάν ψάχνεις να αγοράσεις

Φθηνό κουτι->https://www.skroutz.gr/s/33554430/CoolerMaster-Elite-500-ODD-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-Mayro.html

https://www.skroutz.gr/s/24397220/CoolerMaster-Masterbox-E501L-Gaming-Midi-Tower-Ypologisti-se-Mayro.html

"Μεσαίο" κουτι->https://www.bestprice.gr/item/2158091182/cooler-master-masterbox-cm694-window-gaming-midi-tower-koyti-ypologisth-me-plaino-parathyro.html?qo=coolermaster+694&from=search-single

(Παίζει συνήθως στο 120ευρω, στα 160 είναι ακριβό)

Δημοσ.

Για τον ίδιο λόγο που πωλούνται χωρίς floppy drives. 

Χωρίς πλάκα, η μερίδα του λαού που βασίζεται σε optical drive, είναι μικρή και συρρικνώνεται ολοένα, κάθε χρονιά. 

Εάν όντως ζητάς και οπτικό οδηγό, κάλλιστα μπορείς να συνδέσεις έναν, εξωτερικά, μέσω usb θύρας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 28/02/2024 at 19:36, SeNNinhA said:

Atari vs Commodore

Προσωπικά ήμουν πιο φίλος με την Amstrad.

Ξανά respect στον Θείο Sir Clive Sinclair που άνοιξε τον δρόμο.

Παρεμπιπτόντως μέγας εφευρέτης.

image.png.0b5b7a78bcf4c3f44148ea566e28eacd.png

Όχι, όχι...

Οι επιλογές της "πλέμπας" (που λέει ο λόγος, τότε είμασταν ελάχιστοι με υπολογιστή στο σπίτι)  ήταν οι Spectrum και οι Amstrad, οι λίγο πιο φραγκάτοι είχαν Commodore. Τα δύο πρώτα έβραζαν στο ίδιο καζάνι, οι τελευταίοι είχαν αρκετά καλύτερα γραφικά.  Ιδίως ο Amstrad CPC6128 που είχα με monitor που απεικόνιζε μόνο αποχρώσεις του πράσινου μου φαίνεται τώρα μαρτύριο, αλλά τότε...

Oι πραγματικοί φραγκάτοι είχαν Amiga και Atari. Και τα δύο ήταν πολύ δυνατά και η κόντρα ήταν ατελείωτη, αλλά γενικά υπήρχε μια συμφωνία ότι η Amiga είχε λίγο καλύτερα γραφικά και ο Atari λίγο καλύτερο ήχο.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 4
Δημοσ.

Το floppy drive έφυγε, το DVD drive έφυγε , αυτό που παραμένει ακόμη είναι η θύρα PS/2 στις μητρικές. 🤓

Ωραία η ιστορική αναδρομή 👍 , υπήρχε επίσης και το zip drive της iomega. 

Δημοσ.

Από τα 3 pc του σπιτιού το ένα έχει dvd drive. Μάλιστα ένα ασύρματο gamepad που αγόρασα πέρσι είχε πακέτο το dvd με τους οδηγούς ενώ στο ίντερνετ δεν τους έβρισκα με τίποτα! Τελικά έβαλα το dvd στο drive ,  πέρασα το αρχείο σε φλασάκι και εγκατέστησα τελικά τους drivers στο άλλο pc. Χωρίς dvd drive δουλειά δε γινόταν.

Δημοσ.

OK πολλες γνωμες και αναγκες κι ολες σωστες και σεβαστες. Δεν εχει πεθανει, ακομα ο οδιγος δισκου, για διφορους λογους, χρισημοποπιουνται απο αρκετους. Δεν λεω ναχουν τα κουτια 3-4 θεσεις, αλλα μια θεσουλα, ανετα γινεται, χωρις να εμποδιζει, ανεμιστηρες, ψυγεια και air flow. Προσωπικα, ενα μοντερνο Plextor  με Clone CD/DVD (εχουν γραψει κι εχουν γραψει) πολυ θα το γουσταρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...