Προς το περιεχόμενο

Νέα Xiaomi 14 και Xiaomi 14 Ultra με νέας γενιάς οπτικά Leica και HyperOS

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 λεπτό πριν, Pokemon640 είπε

καταπληκτικό paperlaunch για άλλη μια φορά. Στα ράφια θα τα δούμε ποτέ η θα διαβάζουμε άρθρα μέχρι του χρόνου and beyond ? 🥱

Εκεί θα τα βλέπεις για πάντα με τέτοια τιμή ..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον τα βγάζει μονο και μόνο μπας και ανεβάσει το όνομα της στα επίπεδα σαμσουνγκ και iphone μπας και πουλήσει ποιο εύκολα τα φτηνά μοντέλα.. Ουτε η ίδια δεν πιστεύει οτι θα πουλήσει σε τέτοια τιμη. Βλέπω τα στελέχη της xiaomi να αγοράζουν iphone και σαμσουνγκ.. 

:)

The smaller Xiaomi 14 is available in Black, White, and Jade Green and will have two storage variants (12GB/256GB, 12GB/512GB) and a starting price of €1,000. 

The mighty Xiaomi 14 Ultra will cost €1,500 in either Black or White in just one storage variant (16GB/512GB).

image.gif.c4e3c64cf4a1108d1172df6e67b29568.gif

• Haha 2

Πως να αποδόμησης την τιμή της xiaomi με 2-3 απλά πραγματάκια ! Όχι τιτάνιο ούτε stainless steel αλλά αλουμίνιο … όχι το γνωστό σε όλους μας gorilla glass αλλά το made in china δικό τους γυαλί , όχι 7 χρόνια updates που δίνει ο ανταγωνισμός αλλά 4… και ζητάνε 1500€ ; Κρίμα αλλά με αυτά τα μυαλά μια ζωή θα πουλάνε redmi note 11 και καλά είναι.

• Like 9

13 ώρες πριν, BertaJourdan είπε

Και 500 για αυτα τα κινητα παλι πολλα ειναι.

Ακομα και καινουργια.

Τι ειναι αυτα που λετε, με 500 επαιρνα το Ultra αυριο το πρωι...

• Like 1

Ωραίες συσκευές,πολύ ωραία specs αλλά τιμές το λιγότερο αστείες... Καταλαβαίνω οτι το hardware λίγο πολύ πλέον σε όλες τις συσκευές είναι ίδιο και αγοράζουν οι εταιρείες απο τα ίδια μαγιάζια..οθόνες, μνήμες, επεξεργαστής,ως εκεί όλα καλά,αλλά πάμε στις απορίες...

Ίδια τιμή με πιο δυνατές εταιρείες αλλά οχι τιτάνιο αλλά αλουμίνιο,το γυαλί οθόνης,μπορεί όντως να είναι καλύτερο από το gorilla αλλά εγώ σαν καταναλωτής που το ξέρω;επειδή μου το λέει η Xiaomi ; τουλάχιστον το gorilla ξέρεις τι είναι και τι παίρνεις!Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι το software και η υποστήριξη...πως να εμπιστευτείς την Xiaomi όταν λέει 4 χρόνια υποστήριξη που είναι μια χαρά ( τα εφτά είναι marketing) αλλά με το ιστορικό της...αργεί στις αναβάθμισης,κάθε φορά όλο κάτι πάει στραβά,και το χειρότερο..είναι ικανή να βγάλει τις συσκευές με το android 13 και να σου δώσει αμέσως το 14 ώστε να σου πει ήδη πήρες μια αναβάθμιση...

Οι συσκευές της είναι πολύ καλές,αλλά πρέπει να φτιάξει αλλά πράγματα ώστε να της εμπιστευτείς το ενάμιση χιλιάρικο,ειδικά με τέτοιο ανταγωνισμό πλέον 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, ikaruga24 said:

Λυπάμαι κύριοι, είστε τσίρκο medrano. Ποιος βλακας θα πληρώσει 1000+ για κινεζια του κιλού; 

Κινεζια του κιλου το συγκεκριμένο δεν το λες, μη φτάνουμε στο αλλο ακρο. Εχει οτι κορυφαίο υπάρχει πανω του απο επεξ, οθονη. Η κάμερα του πιθανότατα είναι καλύτερη του s24 ultra, και πιθανόν να είναι και η καλύτερη, θα δειξει. Μονο ο snapdragon 8 gen 3 που είναι πύραυλος κανει ενα σωρό λεφτα. 

Τωρα οτι xiaomi στα 1500, οταν μάλιστα βγαζει συσκευές 2η (είναι πολυ σημαντικό αυτο) και έχουν κυκλοφορήσει ηδη και φτηνηνει ναυαρχίδες τής σαμσουνγκ, είναι οντως ανέκδοτο. 

Βρίσκεις το s24 ulta 256 κοντα στα 950ε αυτη τη στιγμη, δε γίνεται να μη το λαβαίνει κάποιος υπόψην. Και εχει και spen, και μεγάλυτερη οθονη (κυριως λογω aspect ratio). 

Φαντάζομαι ομως οτι θα ρίξει δραματικά την τιμή σε 6 μηνες η xiaomi. Κοντά στα 500-600 το ξανα συζητάμε. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 6

Καλές οι φωτογραφικές και βίντεο δυνατότητες και καλά ακούγονται εννοείται. Αλλά στην πραγματικότητα να δούμε τι θα είναι όταν θα το έχουν όλοι δοκιμάσει. Γιατί τα στούντιο με τον πανάκριβο εξοπλισμό σε όργανα και φωτισμό δεν μου λένε τίποτα. Τα ίδια έκανε και η samsung και η apple για να προωθήσουν τα δικά τους. Οπότε προς το παρόν να κρατάτε μικρό καλάθι.

Στα υπόλοιπα τώρα. Δεκτή η μεγαλύτερη μπαταρία και η γρήγορη φόρτιση. Μένει να δούμε και την αυτονομία σε πραγματική χρήση. Γιατί εκτός της σίγουρα πολύ γρήγορης φόρτισης όπως μας έχουν μάθει πολλές εταιρίες το θέμα αυτονομίας δεν έχει να κάνει με την μεγαλύτερη μπαταρία μόνο. Επίσης εδώ να τονίσω και τι optimizations θα έχει το συγκεκριμένο κομμάτι και πόσο εύκολα θα είναι για τον τελικό χρήστη.

Επίσης δεκτή και η μεγάλη φωτεινότητα και τεχνολογία οθόνης. Αν και δεν μου αρέσουν οι κυρτές καθόλου αλλά οκ. Είναι πανέμορφος σχεδιασμός. Πίσω αντιθέτως δεν μου αρέσει καθόλου. Αυτά βέβαια είναι γούστα.

Τώρα να πω ότι θα το αγόραζα? Εάν είχε την υποστήριξη που έχουν τα samsung, εάν είχε type c 3+ που έχουν ΟΛΕΣ οι ναυαρχίδες ΟΛΩΝ των εταιρειών με δυνατότητα hdmi out καθώς και desktop mode (της samsung το dex δεν νομίζω να βρεθεί εταιρία να κάνει κάτι καλύτερο αλλά οκ... ) , καθώς επίσης αν είχε την δυνατότητα ηχογράφησης κλήσης (πολύ σημαντικός παράγοντας για μένα), την συνδεσιμότητα, τις δυνατότητες με τις ρουτίνες της samsung (λέω συνέχεια samsung και δεν με ενδιαφέρουν άλλες εταιρίες ακριβώς για αυτούς τους λόγους), την υποστήριξη, τις συνεχόμενες και γρηγορότερες  ενημερώσεις από οποιαδήποτε εταιρία, την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα είτε ασύρματη είτε ενσύρματη με τις άπειρες δυνατότητες δίχως λογισμικό τρίτων, και τέλος αν είχε εντελώς απροβλημάτιστη λειτουργία σε όλα η έστω με κάποιες αποτυχίες που όμως να διορθωθούν γρήγορα δίχως να ψάχνουμε μέσα στα φόρουμ για να βρούμε λύση... ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ,.... και ΙΣΩΣ να το αγόραζα από περιέργεια και μόνο για την κάμερα που έχει βουίξει ο τόπος. 

Αν και η προσωπική μου άποψη είναι ότι ΟΛΑ τα κινητά άνω του χιλιάρικου ΟΛΑ έχουν ίδιες κάμερες και μόνο με full crop σε μόνιτορ υπολογιστή να μπορείς να δεις διαφορές... αλλιώς για καθημερινή χρήση (άλλωστε για εκεί προορίζεται ένα κινητό) οι φωτογραφίες είναι σε όλα ίδιες με μικρές διαφορές που ένα lightroom τις κάνεις ότι θέλεις. Στο κομμάτι του βίντεο τώρα προσωπικά θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον γελοίο να λένε ότι μπορείς να γυρίσεις ταινία με ένα κινητό. Βασικά ναι μπορείς να γυρίσεις αλλά δεν χρειάζεται το σπέσιαλ κινητό αλλά ένα καλό κινητό του χιλιάρικου και πάνω και έναν επαγγελματία σκηνοθέτη με επαγγελματικό εξοπλισμό. Τότε και μόνο τότε μπορείς να έχεις αποτέλεσμα σωστό. Ένας καλός σκηνοθέτης και με καλό εξοπλισμό έχει να επιλέξει σε 300 διαφορετικά μοντέλα για να το κάνει αν υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Δεν χρειάζεται να είναι ούτε iphone ουτε samsung Ουτε vivo ουτε xiaomi. Όλα είναι καθαρά MARKETING και MONO marketing.

Τώρα στο θέμα κόστους.. πραγματικά υπάρχουν φίλοι εδώ μέσα που θα έδιναν 1400 ευρώ για xiaomi? Μου φαίνεται ότι πιο παράλογο υπάρχει. Αν είχε όλα τα παραπάνω που ανέφερα τότε οκ.. ίσως να άξιζε... εδώ λέμε ότι δεν αξίζει να δώσεις για 15 pro max και s24 ultra Και θα δώσεις για xiaomi... 

Μην με πάρετε από τα μούτρα παίδες.. άποψη λέω. :)

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι πρωτοποριακό design ειν τούτο, σαν φακός 80s με την 4,5V μπαταρία είναι....😜

wedew.PNG

Επεξ/σία από Dts_Dimensions
  • Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, ikaruga24 said:

Λυπάμαι κύριοι, είστε τσίρκο medrano. Ποιος βλακας θα πληρώσει 1000+ για κινεζια του κιλού; 

Atm είμαι με iphone 15 pro και Series 9. Κάθε μέρα έχω και κάτι στραβό να πώ για αυτό τον συνδυασμό παρόλο που και σαν main laptop έχω macbook και όλα συνδέονται. Είμαι στα όρια να τα δώσω αγγελία και να πάω για mi14 pro (παραεισαγωγή αν βρώ Β40) και ένα απο τα καινούρια τους ρολόγια.

Ήδη έχουν βγάλει bundle το 14 στα 1000 μαζί με το pad s6 δώρο. Άν βγάλουν κάποιον αντίστοιχο συνδυασμό με ρολόι τότε το κινητό πάει κοντά στα 700, όπως θα έπρεπε να είναι. Και με αυτά παίρνεις ΜΠΑΤΑΡΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ανοιχτό λογισμικό και χάνεις σίγουρα λίγο σε κάμερα. Και μου μένουν και 500+ ευρώ στην άκρη.
Κάθε μέρα χρειάζεται να χρησιμοποιώ και το παλιό μου mi11t pro για να κάνω κάποια εντελώς βασικά πράγματα. Ένας απο τους λόγους που διάλεξα το 15pro είναι το μικρότερο form factor αλλα τώρα έχω καταλήξει να έχω 3 κινητά στην τσέπη κάθε μέρα λές και είμαι ο λύκος της wall street.

Περιμένω να υπάρξει ένα καλό bundle ή λίγο πιο ελκυστικές τιμές απο διάφορες πηγές και ανάλογα θα πάει.
Μην dissάρεις πάντως τα xiaomi σαν κινεζιές του κιλού. Δεν εχουν τίποτα να ζηλέψουν απο ναυαρχίδες πέρα απο τις νυχτερινές λήψεις.

edit: Αρκετά αστείο που το επίσημο site της Ελλάδας δεν έχει κάν αναφορά στη σειρά 14 ακόμα. 

Επεξ/σία από klainmaingr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...