Pwpwpw Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, phanispal είπε Αυτοί σε αυτά τα τρία παραδείγματα παίρνουν 4€/ώρα; Είδες που μόνος σου πας να δικαιολογήσεις τις αμοιβές εκ των υστέρων. Παιδιά να είστε όσο τσίπηδες ή χουβαρντάδες θέλετε, καλά κάνετε. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει (κακώς για μένα, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα που δεν επιτρέπεται εδώ). Δεν πάω να δικαιολογήσω τίποτα ούτε υπαρχει ανάγκη να δικαιολογηθεί κάτι. Όπως έγραψα και πιο πίσω προσωπικά δεν είμαι κατά του tip και τις περισσότερες φορές δίνω . Εσυ να φανταστώ δουλεύεις ντελίβερι; Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2024 από Pwpwpw
phanispal Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Όχι, δεν έχω δουλέψει ποτέ ντελιβεράς με μηχανάκι, σαν οδηγός με φορτηγό στο παρελθόν όμως έχω λάβει tips πολλές φορές και δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητα.
lector Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Ενα βασικο θεμα για το αν αφηνουμε ή οχι τιπ, ειναι ο ιδιος ο ντελιβερας. Για παραδειγμα, αν τυχον μου ερθει κανενα αληταριο με πειραγμενο παπι με τρυπια εξατμιση που τον ακουω απο οταν ξεκιναει απο το μαγαζι, οχι μονο τιπ δε θα δωσω αλλα θα κανω και αναφορα στο μαγαζι και αρνητικη κριτικη για να μαθει να μη συνεργαζεται με αντικοινωνικα τσογλανια. Συνηθως αυτα τα ατομα δουλευουν καφεδες και οχι σουβλακια/πιτσες, αλλα οχι απαραιτητα. 3 3
andreaspA Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, phanispal είπε Αυτοί σε αυτά τα τρία παραδείγματα παίρνουν 4€/ώρα; ναι. 50€ μεροκαματο παιρνει ο μπογιατζης μου και φευγει στις 6 το απογευμα. 1 1
SabotazNic Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 3 ώρες πριν, tzotzo είπε Ή μπορείς να σηκωθείς από τον καναπέ και να πας να τα πάρεις εσύ. Μην ξεχάσεις να δώσεις φιλοδώρημα στο κουριερ, σε αυτόν που σου φέρνει το πετρέλαιο κτλ κτλ 1
sdikr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Fulgore said: Ας μπει ένα minimum ποσό φιλοδωρήματος στην τελική τιμή όπως στο εξωτερικό να τελειώνουμε και με αυτό. Μου θυμίζει παλιότερη συζητηση για delivery κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, που αντί ο κόσμος να τα έβαζε με τον προιστάμενο που ήταν ανοιχτός για delivery πχ με χιονιά , τα έβαζε με τον κόσμο που έριχνε παραγγελία... Στο εξωτερικό δεν πληρώνεις πχ 13% ποσοστό σερβιτόρου που είναι μέσα στην τιμή, Οσο για την διανομή, ναι είναι μέσα στην τιμή, εκτός αν νομίζεις οτι το κατάστημα δεν πληρώνει τον διανομέα. Κανένα θέμα, ας μειώσουν τις τιμές και ας αφήσουν το ελεύθερο στο κόσμο να δίνει tip Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2024 από sdikr 1
SabotazNic Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Είναι ίδια η επικινδυνότητα της δουλειάς του ντελιβερά με μηχανάκι με αυτούς που αναφέρεις ε; Ναι έχεις δίκιο. Ειδικά όταν μπαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους, πάνω σε πεζοδρόμια/πεζόδρομους, σφήνες κτλ. Ας τους αφήσω και τιπ που οδηγούν όπως οδηγούν. Ας τους αφήσω κιόλας με φόβο να γράψουν "Γ" σε δικιά μου περιουσία. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2024 από SabotazNic 3
Anastazio Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, SabotazNic said: Μην ξεχάσεις να δώσεις φιλοδώρημα στο κουριερ, σε αυτόν που σου φέρνει το πετρέλαιο κτλ κτλ Οποιος μενει ευχαριστημενος με κατι που του παρεχεται δινει απο την καλη του την καρδια οχι γιατι το επιτασει ο "κοινωνικος προγραμματισμος", ειτε αυτος ειναι σερβιτορος,ειτε ντελιβερας,ειτε ο πελατης σου που κλεισατε μια συμφωνια και το τιμολογιο γραφει 9950 και εσυ του δινεις 10 γιατι τιμας τη συνεργασια και εμεινες ευχαριστημενος. Αν εχεις, Αν θες. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2024 από Anastazio 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, sdikr είπε Στο εξωτερικό δεν πληρώνεις πχ 13% ποσοστό σερβιτόρου που είναι μέσα στην τιμή, Γερμανία πάντως ξέρω ότι δεν υπάρχει πουθενά υποχρέωση για φιλοδώρημα.Άσχετα που σχεδόν όλοι αφήνουν. Και εγώ αφήνω σχεδόν πάντα 1-2 ευρώ,αλλά παίρνω από 2-3 συγκεκριμένα μαγαζιά. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2024 από jmmys
sdikr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 1 minute ago, jmmys said: Γερμανία πάντως δεν υπάρχει πουθενά υποχρέωση για φιλοδώρημα.Άσχετα που σχεδόν όλοι αφήνουν. Δεν μιλάω για φιλοδώρημα, εδώ στην Ελλάδα αν δείς υπάρχει ποσοστό σε όποιο κατάστημα έχει σερβιτόρο, στην Αμερική πχ δεν υπάρχει και δίνεις φιλοδώρημα αν είσαι ευχαριστημένος, εδώ δεν σε ρωτάει αν είσαι ή όχι. Δεν ξέρω τι κάνουν στην Γερμανία. Φιλοδώρημα θα δώσω όταν είμαι ευχαριστημένος
SabotazNic Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Anastazio είπε Οποιος μενει ευχαριστημενος με κατι που του παρεχεται δινει απο την καλη του την καρδια οχι γιατι το επιτασει ο "κοινωνικος προγραμματισμος", ειτε αυτος ειναι σερβιτορος,ειτε ντελιβερας,ειτε ο πελατης σου που κλεισατε μια συμφωνια και το τιμολογιο γραφει 9950 και εσυ του δινεις 10 γιατι τιμας τη συνεργασια και εμεινες ευχαριστημενος. Αν εχεις, Αν θες. Δεν είπα το αντίθετο. Απάντησα σε ένα άλλο quote εγώ. Θα μπορούσα να πάω και εγώ στο κατάστημα κουριερ να πάρω το δέμα, ή να πάρω μπετονακια από το πρατήριο Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2024 από SabotazNic 1
Haldol Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Εγώ απλώς έχω κόψει το delivery. Η νοοτροπία που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια είναι όντως ελεεϊνή, και δεν έχω όρεξη να «παίζω» με τον κάθε τραμπούκο, ή να φοβάμαι μη μου... γκρεμίσουν το σπίτι επειδή δεν υπολόγισα ότι το βράδυ θα θέλω να παραγγείλω, οπότε να υπολογίσω να έχω (αρκετά) μετρητά (λες και κυκλοφορούμε με μετρητά πλέον). Στα 2 τελευταία χρόνια όλες τις φορές που ήθελα να φάω απ' έξω, πήγα και τα πήρα take away. Γενικώς δεν επιβραβεύω προβληματικές νοοτροπίες, και αυτός είναι και ο λόγος π.χ. που έχω να πάρω ταξί 5 χρόνια. Κάθε φορά που οδηγώ φοβάμαι μη με σκοτώσουν όπως οδηγούν αυτοί, οπότε δε θα τους δώσω και λεφτά. 8 1 1
Ducatista Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 3 ώρες πριν, tzotzo είπε Ή μπορείς να σηκωθείς από τον καναπέ και να πας να τα πάρεις εσύ. Γιατί τζάμπα δούλευει η σου κανει χάρη το ντιλιβερι; Μερικοί έχουν χάσει την μπάλα με την έννοια του τιπ 8
afentiko Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Μπορώ να δεχθώ τα περισσότερα επιχειρήματα, αλλά το επιχείρημα "άμα δεν έχει ο άλλος..." με τις σημερινές τιμές στην εστίαση δεν υφίσταται και δε μπορώ να το δεχθώ. Από τη στιγμή που κάποιος παραγγέλνει (φαγητό/καφέ/γλυκό) αυτοακυρώνει το επιχείρημα "δεν έχω να δώσω". Δλδ έχει να δώσει 3,70 το πιτόγυρο (που συνολική παραγγελία θα είναι 8-10ευρώ) 3-4 φορές την εβδομάδα αλλά δεν έχει να δώσει το 50λεπτο; Σοβαρά τώρα; Έχει να δίνει κάθε μέρα 2,20 για φρέντο εσπρέσσο και 2,40 για καπουτσινάρα (και 2-3 την ημέρα) αλλά του λείπει πάλι το 50λεπτο; Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το επιχείρημα, πείτε τα υπόλοιπα, δεκτά. Όποιος δεν έχει το 50λεπτο θα έπαιρνε μπριζόλα ή κοτόπουλο με 3,5 ευρώ το κιλό και θα έφτιαχνε και μια γαβάθα ρύζι/μακαρόνια/πατάτες και με 10 εύρω θα έβγαζε γεύματα 3 ημερών. Όλοι οι άλλοι που παραγγέλνουν (και καλά κάνουν αφού τους παίρνει) να πουν στα ίσα ότι δεν ΘΕΛΩ να δώσω. 5 4 7 2
G.TH. Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Συμμαθητής μου ιδιοκτήτης καφετέριας που έχει ντελίβερυ, τον πετυχαίνω εν κινήσει τις προάλλες τρεις φορές σε μια ημέρα. Ήξερα ότι πότε πότε κάνει παραδόσεις αν έχει πολύ δουλειά ή τον Αύγουστο, οπότε τον ρωτάω. Μου λέει, δεν βρίσκω άνθρωπο να κάνει το ντελίβερυ με τίποτα. Προς το νηματοθέτη, απογοήτευση που δεν υπάρχει η φωτογραφία της ζημιάς που έκανε ο ντελίβερυ στο κουδούνι 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις