Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Klausx είπε

4 ευρώ; Δεν βγαίνει ούτε το σέρβις όχι να έχεις και παιδιά.... Καταλαβαίνω το πρόβλημα ηλικίας και αρκετοί στην εστίαση έχουν το ίδιο πρόβλημα.

ιδιωτικό τομέα με πτυχία και αρμοδιότητες να δεις μισθοί που παίζουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάνε για κρύο και οι ντελιβεραδες εδώ... Στις πιο βόρειες χώρες που έχει χιόνια και πάνε και με ποδήλατα τι να πούνε;

Όλα θέμα οργάνωσης είναι, αν ντυθείς σωστά δεν παθαίνεις και κρυοπαγήματα.

Επεξ/σία από portomarko
Δημοσ.

Το "κακό" με το φιλοδώρημα ξεκινάει από τους σερβιτόρους. Στη σύμβαση τους μπορούν να αμείβονται είτε με ποσοστό επί του τζίρου του καταστήματος ή με μεροκάματο. Αν πάμε αρκετά παλιά ήταν σύνηθες ο πρώτος τρόπος αμοιβής και για αυτό έμεινε ως συνήθεια το "φιλοδώρημα". Εδώ και πολλά χρόνια, πιστεύω ότι η πλειοψηφία αμείβεται με μεροκάματο.  Άρα η έννοια του φιλοφωρήματος αποκτά χαρακτήρα εντελώς προαιρετικό.

Από εκεί και πέρα όλοι όσοι δουλεύουν στην εστίαση αμείβονται με σταθερό μηνιαίο μισθό.  Ο ντελιβερας παίρνει 822 € μικτά + 10% επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών με μηχανάκι του καταστήματος.

Τώρα αν τον πληρώνει όπως οφείλει το κατάστημα, είναι δικό του θέμα.

Αν εσείς πάτε στο λογιστικό σας γραφείο για μια δουλειά έκτακτη,  θα πληρώσετε την υπηρεσία  και θα δώσετε και κάποιο φιλοδώρημα στον υπάλληλο που σας εξυπηρέτησε;;; Κι αυτός παίρνει σταθερό μηνιαίο μισθό, αλλά 780 € μικτά!

Άρα κατά τη γνώμη μου υο φιλοδώρημα δεν πρέπει να τόσο πουθενά απαιτητο. Αν θέλει ο πελάτης να δώσει έχει καλώς.  Αλλιώς ο εργαζόμενος αμείβεται για την υπηρεσία που προσφέρει.  Αν η αμοιβή είναι καλή ή όχι δυστυχώς είναι μία πονεμένη ιστορία. 

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, atypicalcoder said:

Επειδή συνεχίζω να βλέπω σχόλια "δεν παραγγέλνω ποτέ με κρύο/βροχή" κτλπ, να ξέρετε τι κράξιμο τρώτε από τους deliverαδες καθώς έτσι έχουν λιγότερη δουλειά και κυρίως, λιγότερα tips.

Πρέπει να είναι διχασμένες προσωπικότητες τότε, καθώς σαν παράπονο εδώ θα ακούσεις να λένε ναι αλλά εμείς στο κρύο, στο επικίνδυνο όλη μέρα κλπ κλπ

16 minutes ago, vjshadow said:

Το "κακό" με το φιλοδώρημα ξεκινάει από τους σερβιτόρους. Στη σύμβαση τους μπορούν να αμείβονται είτε με ποσοστό επί του τζίρου του καταστήματος ή με μεροκάματο. Αν πάμε αρκετά παλιά ήταν σύνηθες ο πρώτος τρόπος αμοιβής και για αυτό έμεινε ως συνήθεια το "φιλοδώρημα". Εδώ και πολλά χρόνια, πιστεύω ότι η πλειοψηφία αμείβεται με μεροκάματο.  Άρα η έννοια του φιλοφωρήματος αποκτά χαρακτήρα εντελώς προαιρετικό.

Από εκεί και πέρα όλοι όσοι δουλεύουν στην εστίαση αμείβονται με σταθερό μηνιαίο μισθό.  Ο ντελιβερας παίρνει 822 € μικτά + 10% επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών με μηχανάκι του καταστήματος.

Τώρα αν τον πληρώνει όπως οφείλει το κατάστημα, είναι δικό του θέμα.

Αν εσείς πάτε στο λογιστικό σας γραφείο για μια δουλειά έκτακτη,  θα πληρώσετε την υπηρεσία  και θα δώσετε και κάποιο φιλοδώρημα στον υπάλληλο που σας εξυπηρέτησε;;; Κι αυτός παίρνει σταθερό μηνιαίο μισθό, αλλά 780 € μικτά!

Άρα κατά τη γνώμη μου υο φιλοδώρημα δεν πρέπει να τόσο πουθενά απαιτητο. Αν θέλει ο πελάτης να δώσει έχει καλώς.  Αλλιώς ο εργαζόμενος αμείβεται για την υπηρεσία που προσφέρει.  Αν η αμοιβή είναι καλή ή όχι δυστυχώς είναι μία πονεμένη ιστορία. 

Για τους σερβιτόρους είναι 13% που περιλαμβάνεται στην τιμή, έχει αντίστοιχα και για τους βοηθούς ενα μικρότερο ποσοστό. Ολά τα καταστήματα το συμπεριλαμβάνουν αυτό στην τιμή,  δεν τα πλήρωνες/νεις δηλαδή εξτρά

Το αν δεν τον πληρώσει με ποσοστά ή με μισθό είναι άλλο θέμα

άλλο πράγμα το φιλοδώρημα όμως,  συνήθως και τότε με τα ποσοστά   ο κόσμος θα άφηνε κάτι εξτρά πάνω στο τραπέζι,   τώρα  αν αφήσεις θα σε κοιτάνε και παράξενα γιατί άφησες λίγα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω γιατί το αναλύουμε τόσο και υπάρχει ένα κλίμα απολογισμού όσων δεν δίνουν τιπ. Εγώ για να είμαι ειλικρινείς δεν είχα μπει ποτέ στην λογική "να δώσω, να μην δώσω" τιπ. Έδινα αρκετά συχνά αλλά όχι και να το απαιτούνε κιόλας.

Πιστεύω ότι αυτό είναι κυρίως στα πιτσιρίκια που δεν σέβονται τίποτα και απαιτούν να τους "πάρεις" το επόμενο iphone, ένα πιο καγκούρικο μηχανάκι, κλπ. με τα tips. Μην τα τσουβαλιάζουμε όμως υπάρχουν και άτομα φουλ κομπλε.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Klausx είπε

4 ευρώ; Δεν βγαίνει ούτε το σέρβις όχι να έχεις και παιδιά.... Καταλαβαίνω το πρόβλημα ηλικίας και αρκετοί στην εστίαση έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Αν θες να βοηθήσεις τον φίλο σου... https://www.gov.gr/upourgeia/oloi-foreis/epitheorese-ergasias/anonume-kataggelia

Φιλε μου να παει, του το εχω πει και εγω.. Μετα θα μείνει χωρίς δουλειά γιατι άπλα θα τον διώξει.. Παραπανω λεφτα δεν δινει, και οπου εχει ψαξει τα 5 και 5,5 ειναι χωρις ένσημα τον μηνα. Εκει τουλαχιστον παιρνει τα 4 και εχει και ένσημα και μια ασφάλεια ΕΟΠΥΥ αν του συμβει κατι..

• Sad 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δε γινεται να τα παρουν ολα οι  2 εταιριες,ειδικα σε οτι αφορα τον καφε.

Αμερική πάντως, αν το πάρουμε αναλογικά, 2 εταιρείες έχουν τα delivery. Σχεδόν κανένα κατάστημα δεν έχει δικό του και όλοι δουλεύουν με Ubereats, Para, κτλ κτλ κτλ. Μπορεί να γίνει. 

Δημοσ.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια που έχω σαν milestone από την στιγμή που μετακομίσαμε σε άλλο σπίτι κ δεν ξέρω τα παιδιά που φέρνουν τις παραγγελίες,ενώ στο προηγούμενο σπίτι ήταν φίλοι οι γνωστοί, μόνο 2 μου έχουν πει ευχαριστώ για το φιλοδώρημα ( ο δεύτερος χθές) . 

Εγώ όταν έκανα delivery στο S/M όταν μου έδιναν tip εκτός ότι με παρακάλεγαν να το πάρω, τους έλεγα 1000 ευχαριστώ,κ δεν κουβαλαγα μια σακουλιτσα με 2 σουβλάκια ή 2 καφέδες αλλά ψώνια 100 κ 150 ευρώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Φιλε μου να παει, του το εχω πει και εγω.. Μετα θα μείνει χωρίς δουλειά γιατι άπλα θα τον διώξει.. Παραπανω λεφτα δεν δινει, και οπου εχει ψαξει τα 5 και 5,5 ειναι χωρις ένσημα τον μηνα. Εκει τουλαχιστον παιρνει τα 4 και εχει και ένσημα και μια ασφάλεια ΕΟΠΥΥ αν του συμβει κατι..

Σε ποια πολη δουλευει ο φιλος σου? Τα 4ε δεν υπαρχουν πλεον... ή δεν ξερει να ψαξει την αγορα εργασιας του ή εχει βολευτει. 

Ολα αυτα που περιεγραψες για τον φιλο σου ισως να συνεβαιναν καποτε.. τωρα αυτο π περιγραφεις απλα δεν παιζει.

Εδω και λιγα χρονια ο διανομεας φαγητου ως "ανειδικευτος εργατης" εχει το καλυτερο μεροκαματο με διαφορα απο οτιδηποτε αλλο στην Ελλαδα. Δεν ξερει κανενας ποσο καιρο θα κρατησει αυτο.. αλλα σιγουρα τα τελευταια 2 χρονια ο διανομεας αμειβεται αρκετα παραπανω απο οποιονδηποτε στην κατηγορια του ανειδικευτου. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Το μαγαζι του δινει 4 ευρω την ωρα. 

Μου κανει εντυπωση το ποσο,σε ποιο μερος ειναι,γιατι εδω Κρητη κατω απο 5,5 την ωρα δεν βρισκεις ουτε για αστειο ντελιβερα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, suboy99 είπε

Είμαι ο μόνος που του κάνει εντύπωση η συχνότητα του delivery? Σπίτι δεν μαγειρεύει κανείς;

Δεν εισαι ο μονος. 12 διαμερισματα. 4 διαμερισματα τρωνε μαγειρευτο φαγητο. Οι πακιστανοι πανε και ερχονται ολη μερα. 

Δημοσ.

η νέα μόδα είναι να παραγγέλνουν μαγειρευτά! 🤣 η μερίδα έχει 5-6 ευρώ ενώ με τόσα μαγειρεύεις μία κατσαρόλα. 😎

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

η νέα μόδα είναι να παραγγέλνουν μαγειρευτά! 🤣 η μερίδα έχει 5-6 ευρώ ενώ με τόσα μαγειρεύεις μία κατσαρόλα. 😎

κοιτα. Αν εισαι ενας, και δεν μπορεις να φας φαι απο ψυγειο ή καταψυξη, υπο συζητηση αν συμφερει να μαγειρεψεις ή να παραγγειλεις μαγειρευτό.

• Like 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...