cos_dr2 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Ακριβυναν οι τιμές στο Θεό και επειδή δεν δίνουμε ή δίνουμε ένα μικρό tip μας βρίζουν και μας καταριουνται. Ούτε delivery, ούτε κάθομαι πια σε καφετέρια ή εστιατόριο. Στο χέρι και στο πάρκο της γειτονιάς χειμώνα καλοκαίρι. Και πικ νικ με την παρέα. Να τελειώνουμε 😀 2
jimmy213 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 9 hours ago, StamTheMan said: Συνεχιστε να μη δινετε τιπς ( οχι εσυ φιλε ) και θα δειτε οτι σε 2-3 χρονια μονο αλλοδαποι που δε μιλανε ελληνικα θα σας φερνουν την παραγγελια.Εκει να δεις πως θα φωναζετε. Οταν ο αλλος παιρνει 4 ευρω και απο αυτα εχει να πληρωσει βενζινη,φθορες και ζημιες,αν σταματησει να παιρνει τα τιπς,θα σταματησει να κανει και τη δουλεια. Δεν ξέραμε να εντάξουμε στα μηνιαία μας έξοδα και τον μισθό του ντελιβερά. Να κρατάμε και για ένσημα ή δεν χρειάζεται; 6 3
dtk-386 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Μην παραγγέλνετε απέξω. Τρώτε χάλια φαγητό το πληρώνετε εξωφρενικά πολύ για την ποιότητά του και έχετε και τους εξυπνάκηδες να σας σημαδεύουν σαν εβραίους στα κουδούνια. 2
Silverage Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Να και το Γ που μου χάραξαν μια μέρα Μάλλον με κλειδί το έκανε γιατί του ξέφυγε στην αρχή και ξαναδοκίμασε. Αν ήξερα ποιός ήταν, τον είχα σκίσει. Τώρα απλά τους παίρνει μπάλα όλους και τέλος. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2024 από Silverage 5 2
spinemm Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, Sayonaras said: Δεν ξέρω κατά ποσό το να ανεβάζει κάποιος παραγγελίες πολλών κιλών 4 ορόφους είναι μέρος της δουλειάς ενός διανομέα φαγητού. Μου θυμίζει τον άλλον το καλοκαίρι που τον είχαν βάλει να πηγαίνει τους καφέδες κολυμπώντας μέσα στην θάλασσα. Σε όλα υπάρχουν όρια. Λυσσσσα το κανες!!! Πολλων κιλων?? τι ψωνιζουν ολοκληρο το γουρουνι καθε φορα που παραγγελνουν?? ενταξει καπου το καταντας/-τε αηδια!! Θες/θελετε και την κανεις/κανετε αυτη τη δουλεια....δεν σε/σας υποχρεωσε κανενας!!! θελετε και την κανετε επικινδυνα δεν σας υποχρεωσε κανενας, με κατι τετοιες ομως λογικες και απαντησεις σαν τη δικια σου και καποιων αλλων εδω περα, θα σου πω οτι και εμενα/ εμας δεν με/μας υποχρεωνει κανενας να σου/σας δωσω πουρμπουαρ....ασχετα που αφηνω ΠΑΝΤΑ στην εξαιρετικη περιπτωση που παραγγειλω, καθως προτιμω να πηγαινω απο το καταστημα, πχ παω και παιρνω εγω τις πιτσες απο τη Dom..s, ΠΑΝΤΑ στην ερωτηση βαζω 1~2Ε παραπανω μονο και μονο για την ευγενεια των υπαλληλων. 12 hours ago, Sayonaras said: Εγώ αλλιώς τα ξέρω. Στους συνανθρώπους χρωστάμε κάποια πράγματα αυτονόητα που δεν είναι γραμμένα πουθενά. Όσοι καταλαβαίνουν, καταλαβαίνουν. Σεβαστή η άποψη σου ωστόσο. Φυσικα πχ στους γιατρους!!! οχι στους ντελιβεραδες!!! 1 hour ago, jimmy213 said: Δεν ξέραμε να εντάξουμε στα μηνιαία μας έξοδα και τον μισθό του ντελιβερά. Να κρατάμε και για ένσημα ή δεν χρειάζεται; Αυτο ακριβως!!!! Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2024 από spinemm 1
suboy99 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Είμαι ο μόνος που του κάνει εντύπωση η συχνότητα του delivery? Σπίτι δεν μαγειρεύει κανείς; 1 1
listerstorm Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, suboy99 είπε Είμαι ο μόνος που του κάνει εντύπωση η συχνότητα του delivery? Σπίτι δεν μαγειρεύει κανείς; Εμένα μου κάνει εντύπωση πως παραγγέλνουν μέχρι και καφέ, 3 φορές την ημέρα. Με τόσους διανομείς μάλλον φαντάζει το επάγγελμα του μέλλοντος. 1
atypicalcoder Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Επειδή συνεχίζω να βλέπω σχόλια "δεν παραγγέλνω ποτέ με κρύο/βροχή" κτλπ, να ξέρετε τι κράξιμο τρώτε από τους deliverαδες καθώς έτσι έχουν λιγότερη δουλειά και κυρίως, λιγότερα tips. 2 1
Morosana Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Απλά πράγματα. Αν θεωρείς ότι είχες καλή εξυπηρέτηση αφήνεις tip αν οχι δεν αφήνεις. Εδω και πολλα χρόνια τώρα το κριτήριο μας είναι το κράνος. Πάντα κάνουμε ξεκάθαρο ότι αν έρθει ντελιβερας χωρίς κράνος ή μπει ανάποδα στο δρόμο δεν παραλαμβάνουμε τιποτα και ας τα φάει μόνος του. Την ίδια πολιτική έχουμε και στο γραφείο
atypicalcoder Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, suboy99 είπε Είμαι ο μόνος που του κάνει εντύπωση η συχνότητα του delivery? Σπίτι δεν μαγειρεύει κανείς; Μάλλον αρκετοί είναι της λογικής "τόσο που έχουν ακριβύνει τα πράγματα, τι να παραγγείλεις, τι να μαγειρέψεις", που είναι λάθος αλλά τέσπα. 4 λεπτά πριν, Morosana είπε Απλά πράγματα. Αν θεωρείς ότι είχες καλή εξυπηρέτηση αφήνεις tip αν οχι δεν αφήνεις. Εδω και πολλα χρόνια τώρα το κριτήριο μας είναι το κράνος. Πάντα κάνουμε ξεκάθαρο ότι αν έρθει ντελιβερας χωρίς κράνος ή μπει ανάποδα στο δρόμο δεν παραλαμβάνουμε τιποτα και ας τα φάει μόνος του. Την ίδια πολιτική έχουμε και στο γραφείο Υπερβολική αντίδραση. Κακός μπαίνει ανάποδα και δεν φοράει κράνος αλλά δεν μπορείς να τον κρίνεις, δεν σου πέφτει λόγος. Απλά μην παραγγέλνεις άλλη φορά... όχι όμως και να μην παραλάβεις και να του σπαταλήσεις τον χρόνο. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2024 από atypicalcoder 1
jimmy213 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 4 minutes ago, Morosana said: Απλά πράγματα. Αν θεωρείς ότι είχες καλή εξυπηρέτηση αφήνεις tip αν οχι δεν αφήνεις. Απλά πράγματα. Κάνει ο καθένας ό,τι θέλει με τα λεφτά του, ό,τι εξυπηρέτηση και να είχε.
Morosana Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 5 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Μάλλον αρκετοί είναι της λογικής "τόσο που έχουν ακριβύνει τα πράγματα, τι να παραγγείλεις, τι να μαγειρέψεις", που είναι λάθος αλλά τέσπα. Υπερβολική αντίδραση. Κακός μπαίνει ανάποδα και δεν φοράει κράνος αλλά δεν μπορείς να τον κρίνεις, δεν σου πέφτει λόγος. Απλά μην παραγγέλνεις άλλη φορά... όχι όμως και να μην παραλάβεις και να του σπαταλήσεις τον χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει ο χρόνος του από τη στιγμή που το κάνουμε ξεκάθαρο από πριν. Με ενδιαφέρει όμως και παρά πολύ να μάθω ότι κάποιος σκοτώθηκε επειδή μου έφερνε τον καφέ
Klausx Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 13 ώρες πριν, Petros Electron είπε Διαβασα ολες τις απαντησεις. Θα σας πω και εγω την ιστορια μου.. Εχω κανει αυτη την δουλειά το 1996 με 1999 μέχρι που πήγα και φαντάρος, εποχή της δραχμής.. Λοιπόν τοτε έβγαζα τον μηνα με 6 ωρες εργασίας (μαζι με τα tips) πάνω απο 1.000-1.200 (σε ευρω). Φυσικά ηταν ποιο πολλα τα λεφτα σε σχεση με τα σημερινά δεδομενα γιατι δεν υπηρχε αυτη η ακρίβεια που υπάρχει τωρα... Τοτε ομως ο κόσμος ειχε να αφήσει λεφτα.. Τωρα δεν εχει πλεον και μετράει και το 10λεπτο. Θα τον κατακρίνουμε για αυτο?. Φυσικα και οχι.. Τωρα στα σημερινά δεδομενα. Εχω φιλο delivera, οικογενειάρχη με 2 παιδια. Το μαγαζι του δινει 4 ευρω την ωρα. Βενζινη δικη του, εξοδα συντήρησης μηχανακιου,εξοπλισμός ολα δικα του. Αγγαρείες στο μαγαζι οπως καθάρισμα τραπεζίων,τροφοδοσία κουβάλημα απο την αποθήκη με το μηχανάκι του, να παει στον λογιστή χαρτια, να παει να ψωνισει τσιγαρα και αλλα πράγματα για το αφεντικο του. Να ακουει την γκρίνια του αφεντικου του οταν δεν εχει δουλειά το μαγαζι. Επισης να τρεχει μονος του αν πεσει δουλεια γιατι το αφεντικο του τσιγκουνευτικε εκεινη την βραδια να φωναξει και 2 ακομα ατομα.. Να ακουει τις γκρινιες των πελατων γιατι ειναι κρυα τα φαγητα οταν εχει 5 βαθμους εξω το βραδυ.. Γιατι δεν φευγει?. Γιατι ειναι 46χρ και οπου εχει απευθυνθεί κανείς μα κανείς δεν τον παίρνει σε αλλη δουλειά.. Δεν γνωριζει κατι αλλο να κανει, πχ κάποια τεχνη ειναι απλα ενας ανειδίκευτος. Λογαριάζει και περιμενει να εχει δουλειά καθε μερα για να βγαλει τα τυχερά του ετσι ωστε την επομενη μερα να παρει απο το σουπερμάρκετ τα ψωνια για να μαγειρέψει στα παιδια του. Απο την αλλη το αφεντικο του εχει προσλάβει αλλοδαπούς που τους δινει 3 ευρω την ωρα. Και του λεει τωρα (το αφεντικο του) οτι ειναι ακριβος με το +1 ευρω που του δινει και δεν τον φωναζει καθε μερα για δουλειά αλλα τον εχει στα δύσκολα οταν βρεχει και κανει κρυο και οι αλλοι "εξαφανίζονται".. Μετα πως να χαμογελάσει στον πελατη οταν εχει φυγει με μπινελίκια απο το αφεντικο του απο το μαγαζι για να παει την παραγγελιά?. Φταίει ο πελάτης?. Φυσικα και οχι. Φταιει ο διανομέας? Ποιος φταιει τελικα?. Μήπως το μαγαζι? που λεει στον πελατη εχει φυγει το παιδι οταν η βάρδια ειναι με εναν διανομέα και οχι με 2-3 αφου εκείνη την νύχτα ειχε δουλειά? Εγω προσωπικά δεν παραγγέλνω απο εξω. Δεν θελω τον καθε εναν να έρχεται και να κοιτάει το σπιτι μου πισω απο την πορτα, δεν θελω να μου μεταφερει τα προβληματα του... Οτι θέλω παω και το παίρνω μόνος μου. Αν και με τις τιμες που εχουν φτάσει πλεον προτιμώ να τα φτιάχνω μόνος μου. Να μαγειρεύω ξέρω. Αν αποφασισω να παραγγείλω θα αφησω απο 1 ευρω και πανω. Οχι γιατι πρεπει, αλλα γιατί εγώ ΘΕΛΩ. Γιατί εχω κάνει αυτη την δουλεια και θελω ο άλλος φεύγοντας απο έμενα να ειναι ευχαριστημενος. Οταν βρέχει δεν θα παραγγείλω Επίσης το ιδιο οταν εχει υπερβολική ζέστη.. Απλα τα εγραψα αυτα γιατι πιστευω οτι υπαρχει το ασπρο και το μαυρο σε αυτη την δουλεια. Παράδειγμα ο φιλος μου, το μηχανάκι του εχει σακατέψει την μεση και το αναπνευστικό. Είμαστε στην ιδια ηλικια και εγω δείχνω 10 χρόνια μικρότερος και αυτος +10 μεγαλύτερος. Αυτος παλευει για την καθημερινότητα του, την ιδια στιγμη που ενας αλλοδαπός εχει μηχανάκι των 5000 ευρω και δουλευει στις γνώστες πλατφόρμες και ειναι στην "πένα" γιατι δεν εχει οικογένεια (εδω) και μένει με αλλα 10 άτομα μαζι. Για να μην παρεξηγηθώ δεν εχω κατι με τους αλλοδαπούς, το ιδιο θα ειναι πχ και ενας Έλληνας που δουλεύει στο εξωτερικό. Απλα σαν μετρο σύγκρισης το βαζω. Δυστυχώς οταν το κρατος δεν εξασφαλίζει αυτους τους εργαζομενους στον δρομο, ωστε να εχουν βαρεα ενσυμα, και κάλυψη για τα μηχανάκια τους τοτε θα "απαιτούν" και θα υπολογίζουν το φιλοδώρημα σας γιατι απλα ειναι λιγα τα λεφτά...Αρη. Καλο σας βραδυ και προσοχή παντα στον δρομο. Δεν αξιζει η ζωη μας μπροστα σε ενα πακέτο φαι και εναν καφε.... Και φυσικά οποιαδήποτε φθορά ξένης περιουσίας και φαγητού ειναι κατακριτέα και δεν πρεπει να γίνεται για κανέναν λογο.. 4 ευρώ; Δεν βγαίνει ούτε το σέρβις όχι να έχεις και παιδιά.... Καταλαβαίνω το πρόβλημα ηλικίας και αρκετοί στην εστίαση έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αν θες να βοηθήσεις τον φίλο σου... https://www.gov.gr/upourgeia/oloi-foreis/epitheorese-ergasias/anonume-kataggelia
Pwpwpw Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Επειδή συνεχίζω να βλέπω σχόλια "δεν παραγγέλνω ποτέ με κρύο/βροχή" κτλπ, να ξέρετε τι κράξιμο τρώτε από τους deliverαδες καθώς έτσι έχουν λιγότερη δουλειά και κυρίως, λιγότερα tips. Oι deliverαδες του Tik Tok παντως εχουν εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις. 22 λεπτά πριν, Klausx είπε 4 ευρώ; Δεν βγαίνει ούτε το σέρβις όχι να έχεις και παιδιά.... Καταλαβαίνω το πρόβλημα ηλικίας και αρκετοί στην εστίαση έχουν το ίδιο πρόβλημα. Το Minium που βαζει ενα ντελιβερας στην τσεπη σε ενα ημερομισθιο ειναι 40-50 ευρω. Στα υπολοιπα επαγγελματα ο ανεδικευτος αμοιβεται με το βασικο μισθο που σημερα ειναι 670 ευρω καθαρα που σημαινει οτι το ημερομισθιο ειναι σαφως κατω απο τα 40-50 ευρω. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2024 από Pwpwpw 2 1
atypicalcoder Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 11 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Oι deliverαδες του Tik Tok παντως εχουν εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις. Το Minium που βαζει ενα ντελιβερας στην τσεπη σε ενα ημερομισθιο ειναι 40-50 ευρω. Στα υπολοιπα επαγγελματα ο ανεδικευτος αμοιβεται με το βασικο μισθο που σημερα ειναι 670 ευρω καθαρα που σημαινει οτι το ημερομισθιο ειναι σαφως κατω απο τα 40-50 ευρω. Οι ντελιβεράδες του ΤικΤοκ θέλουν και να κάθονται και να παίρνουν υψηλά tips από τις λίγες διαδρομές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις