salvador_ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Που τα ειδες ολα αυτα; Κανεις αυτη τη δουλεια,ή απλα λες οτι ακους; Μια χαρα παιζει το 4ευρω ακομα και αν δεν ειχε παρει το efood ολους τους διανομεις,δε θα επαιζε 5ευρω. Εκεί παίζει το μεροκάματο σήμερα 5 με 5.5 υπάρχουν και με 4 ευρώ μαγαζιά δεν αντιλέγω αλλά γιατί να πας με 4 ευρώ;; 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Για ποιο λογο κανεις συγκριση; Δε με νοιαζει να σου απαντησω σε αυτο,ειναι εντελως ακυρο. Γιατί θέλω να σου πω πως και σε άλλα επαγγέλματα έχεις έξοδα που δεν στα καλύπτει ο εργοδότης σου με πολύ χαμηλότερο ωρομίσθιο . Σου ξαναλέω έχω δουλέψει πακέτας ξέρω πως είναι και τι κινδύνους έχεις αλλά και τα θετικά τρως πίνεις καφέ δωρεάν στα περισσότερα μαγαζιά , πολλοί στο τέλος ότι μείνει το μοιράζουν στο προσωπικό τους. 5 *8 40 + 5 ευρώ tips στην χειρότερη= 45 ευρώ τα 3-4 ευρώ καύσιμα και 2 ευρώ Μαξ έξοδά συντήρησης γυρνάς με 40 ευρώ καθαρό μεροκάματο σπίτι σου. Δεν είναι πολλά για σήμερα υπάρχουν και πολύ χειρότερα εάν κάποιος παίρνει 700 ευρώ το μήνα με 200 ευρώ έξοδά κίνησης κάθε μήνα
filip123go Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, StamTheMan said: Στις σερβιτορες φανταζομαι δεν αφηνεις ουτε δεκαλεπτο,σωστα; Όχι, κάνεις λάθος. Γενικώς αφήνω tips. Αλλά επειδή είναι καλη η εξυπηρέτηση, όχι επειδή το απαιτεί ο σερβιτόρος. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΣ ΚΑΝΈΝΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕI TIP!! Έχετε σκεφτεί πόσο παράλογο είναι αυτό το πράγμα;; Είναι σα να μην μου φτάνει εμένα ο μισθός μου, και να κυνηγάω τους πελάτες, να μου δώσουν χρήματα, γιατί έκανα τη δουλειά μου, αντί να πάω να ζητήσω αύξηση από τον εργοδότη μου. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2024 από filip123go 1
Pwpwpw Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αυτα τα κανουν τα κωλοπαιδα της νεας γενιας,που ειναι περιστασιακοι στο επαγγελμα. Οι πιο παλιοι δεν καναν τετοιες @@@@,με καποιες εξαιρεσεις φυσικα. Σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν καλοι και κακοι υπαλληλοι και φυσικα καλοι και κακοι εργοδοτες. Προφανως δεν ειναι ολοι του κλαδου σας αουγκανοι να προκαλουν ζημια/φθορα σε ξενη περιουσια επειδη δεν πηραν Tip. Αυτοι που εχουν τετοια νοοτροπια πρπει να καταλαβουν οτι το φιλοδωρημα (το λεει και η λεξη) δεν ειναι υποχρεωτικο και οτι δεν κανουν χαρη στον πελατη που του πανε το φαγητο και τον καφε στην πορτα του γιατι ακριβως για αυτο τον λογο πληρωνονται.Κανονικα θα επρπε να χαιρονται οταν επιλεγει ο αλλος να παραγγειλει delivery και δεν επιλεγει take away, αν αυριο σταματησουν μαζικα ολοι να παραγγελνουν delivery τοτε δεν θα γκρινιαζουν ουτε για τα tip ουτε για τις συνθηκες εργασιας αλλα γιατι θα ειναι ανεργοι. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2024 από Pwpwpw 1
StamTheMan Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, salvador_ είπε Γιατί θέλω να σου πω πως και σε άλλα επαγγέλματα έχεις έξοδα που δεν στα καλύπτει ο εργοδότης σου με πολύ χαμηλότερο ωρομίσθιο . Σου ξαναλέω έχω δουλέψει πακέτας ξέρω πως είναι και τι κινδύνους έχεις αλλά και τα θετικά τρως πίνεις καφέ δωρεάν στα περισσότερα μαγαζιά , πολλοί στο τέλος ότι μείνει το μοιράζουν στο προσωπικό τους. 5 *8 40 + 5 ευρώ tips στην χειρότερη= 45 ευρώ τα 3-4 ευρώ καύσιμα και 2 ευρώ Μαξ έξοδά συντήρησης γυρνάς με 40 ευρώ καθαρό μεροκάματο σπίτι σου. Δεν είναι πολλά για σήμερα υπάρχουν και πολύ χειρότερα εάν κάποιος παίρνει 700 ευρώ το μήνα με 200 ευρώ έξοδά κίνησης κάθε μήνα Τα εξοδα ειναι παραπανω απο οσα υπολογιζεις,στο 8ωρο η βενζινη μονο ειναι 6 ευρω. Συν τις ζημιες που θα σκασουν απο το πουθενα. Δε συζηταμε την επικινδυνοτητα,γιατι θα μου κανεις παλι συγκριση.
NickTG Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 8 hours ago, afentiko said: Μπορώ να δεχθώ τα περισσότερα επιχειρήματα, αλλά το επιχείρημα "άμα δεν έχει ο άλλος..." με τις σημερινές τιμές στην εστίαση δεν υφίσταται και δε μπορώ να το δεχθώ. Από τη στιγμή που κάποιος παραγγέλνει (φαγητό/καφέ/γλυκό) αυτοακυρώνει το επιχείρημα "δεν έχω να δώσω". Δλδ έχει να δώσει 3,70 το πιτόγυρο (που συνολική παραγγελία θα είναι 8-10ευρώ) 3-4 φορές την εβδομάδα αλλά δεν έχει να δώσει το 50λεπτο; Σοβαρά τώρα; Έχει να δίνει κάθε μέρα 2,20 για φρέντο εσπρέσσο και 2,40 για καπουτσινάρα (και 2-3 την ημέρα) αλλά του λείπει πάλι το 50λεπτο; Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το επιχείρημα, πείτε τα υπόλοιπα, δεκτά. Όποιος δεν έχει το 50λεπτο θα έπαιρνε μπριζόλα ή κοτόπουλο με 3,5 ευρώ το κιλό και θα έφτιαχνε και μια γαβάθα ρύζι/μακαρόνια/πατάτες και με 10 εύρω θα έβγαζε γεύματα 3 ημερών. Όλοι οι άλλοι που παραγγέλνουν (και καλά κάνουν αφού τους παίρνει) να πουν στα ίσα ότι δεν ΘΕΛΩ να δώσω. Δηλαδή όλοι όσοι παραγγέλνουν το κάνουν κάθε μέρα για καφέ και 3-4 φορές τη βδομάδα για σουβλάκια?
nermain Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Εγω εδω και 1 χρονο περιπου παιρνω μονο takeaway , γιατι; Γιατι ειχα κανει μια παραγγελια οπου το καταστημα ηταν στα 300 μετρα απο εμενα και ο ντελιβερας ηταν 1μιση χιλιομετρο μακρια, λεει 35 λεπτα μαξ, τον βλεπω αμετακινητο εκει π ειναι (ηταν μια καφετερια) το καταστημα την ειχε ετοιμη σε 10 λεπτα, εκεινος εφυγε απο το σημειο που ηταν 50 λεπτα μετα και μου την εφερε στη 1 ωρα σπιτι. Οταν τον ρωτησα γιατι δεν πηγε να την παρει αφου ηταν ετοιμη σε 10 λεπτα ηταν γιατι δεν ειχα αφησει tips και ηθελε να κατσει με τα φιλαρακια του. Και που το ξες οτι δεν θα σου εδινα tip μετρητα; Απο ποτε btw επιβραβευουμε την αριστη εξυπηρετηση πριν γινει δλδ; Τι ειναι χρηματιστηριο κ επενδυω σε futures delivery on time? Επισης εχει ενα μαγαζι στη γειτονια που εχει τα κοτοπουλα στη σουβλα και οι πατατες σχεδον παντα ετοιμες, κανεις παραγγελια και σε 5 λεπτα ειναι ετοιμη. Η μεταφορα ηταν πανω απο μια ωρα καθε φορα. Οποτε αποφασισα αφου τα μαγαζια στη γειτονια μου ηταν 5 λεπτα πανε ελα να παω μονο takeaway (Μονο 1-2 φορες απο efood market και στους γονεις μ εχω παρει delivery) βασικα μια φορα κ ο πατερας μ πηρε takeaway. (ειχε γυρισει απο δουλεια κ δεν ηταν κανεις μας, ηθελε να φαει γρηγορα κ να κοιμηθει, μεχρι να ερχοταν θα εβλεπε το 3ο ονειρο). Σχεδον μονο box παιρνω btw, για τα 2ευρα απο το φοιτητικο. Οποτε θελω κοτοπουλακι τσουπ παραγγελια 2 ευρω εκπτωση περναω απο αβ παιρνω κοκακολες παιρνω κοτοπουλακι κ σπιτι μου. Στην αρχη κ ολας ημουν ο πρωτος που παιρνω takeaway και με ρωτησε ο καταστηματαρχης γιατι το κανω αυτο αφου τα μεταφορικα ειναι δωρεαν. Γιατι προφανως οταν το φερουν οι πατατες εχουν γινει πουρες απο το καυτο κοτοπουλο και παιζει και να κρυωσει κιολας αφου κανουν 50+ λεπτα να το φερουν ενω ειναι ετοιμο στα 5. Περα απο αυτο τα περισσοτερα μαγαζια στην περιοχη εχουν βαλει απο 1 εως 3μιση ευρω μεταφορικα. Οποτε πλεον μονο αμα βρεχει η χιονιζει η εχει -25 θα παραγγειλω ντελιβερι και προφανως κανενα tip πλεον , τα 3μιση ευρω τι ειναι; Δωρεα στο χαμογελο του παιδιου; 4 1 1
chaosmaster Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Θα τα πάρουν όλα οι μεγάλες εταιρίες κ θα τελειώνει το θέμα. Λόγω δουλειάς μιλάω με πολλούς που έχουν μαγαζιά στην εστίαση. Πολλοί το γύρισαν σε delivery by efood. Κράτησαν κ τη wolt κ έναν delivera για τις δικές τους παραγγελίες. Τώρα για το tip δίνω συχνά. Δε παραγγελνω ποτέ με βροχή (έστω κ ψυχαλα) κ πάντα δίνω όταν παίρνω πχ Κυριακή. Αλλά υπάρχουν φορές που όντως ρε φίλε δεν έχω. Πληρώνω με κάρτα μέσω εφαρμογής κ στο πορτοφόλι δεν έχω. Μιλάω πάντα ευγενικά αλλά μη μου πετάς τη παραγγελία στη μάπα άμα δεν έχω να σου δώσω. Γι αυτό πληρώνεσαι. Για να κανείς τη διανομή. Τώρα αν το αφεντικό στο μαγαζί σε βάζει να κουβαλάς τροφοδοσία, σε στέλνει από δω κ από κει, σε βάζει να φτιάχνεις κουτιά όλη μέρα δε σου φταίει ο πελάτης. Βρες αλλού δουλειά. Κ στη τελική ανειδίκευτος υπάλληλος είσαι που τις περισσότερες φορές βγάζεις παραπάνω από κάποιον που έχει σπουδάσει. Αλλά σε αυτούς που μιλάνε άσχημα επειδή δεν δίνω τους τραβάω εγώ ένα ωραίο Γ από την εφαρμογή. Κ τώρα που θα μπει κ η αξιολόγηση υπηρεσίας delivery στις εφαρμογές εκεί να δεις. Όταν δυναμωσουν οι εταιρείες αυτές, θα είναι μετά εύκολος λόγος να σε διώξουν. Κ εκεί κάπως θα μαζευτούν.
dkmaster Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Πριν καμια 10ετία που ζούσα Ελλάδα ακόμη, είχα παραγγείλει μια πίτσα. Έμενα 2ο όροφο χωρίς ανελκυστήρα. Έρχεται ο ντιλιβεράς 50 χρονών, του δίνω 50 λεπτά τιπ και μου λέει "Ρε φίλε σοβαρά τώρα; 50 χρονών άνθρωπος να ανεβαίνω σκάλες και να δίνεις 50 λεπτά μόνο;" Ένιωσα άσχημα, λέω έχει δίκαιο ίσως. Την επόμενη φορά που πήρα από το ίδιο μαγαζί, κατέβηκα στην είσοδο, έδωσα 50 λεπτά τιπ, ήταν ο ίδιος και μου λέει "Ρε φίλε σοβαρά τώρα, για να μη δώσεις καλό τιπ κατέβηκες στην είσοδο;" Κάπου εκεί κόπηκαν οι παραγγελίες φαγητού για εμένα, πόδια και τέλος. Επίσης, κατανοώ για βενζίνες/ζημιές σε μηχανάκια κλπ. αλλά γιατί δεν το γενικεύουμε το τιπ; Γιατί να μη δίνουμε τιπ στο άτομο του τηλεφωνικού κέντρου μιας εξυπηρέτησης πελατών που παίρνει όντως 4 ευρώ την ώρα, ακούει παναγίες όλη μέρα, και μας επίλυσε κάποιο πρόβλημα/απορία; Εκεί γιατί δε μας νοιάζει; Απλά έχει περάσει ότι είναι πιο "φτωχός" ο ντιλιβεράς και τρώει πακέτο στη δουλειά του (όχι ότι δεν ισχύει), αλλά γιατί δεν τρώει αντίστοιχα πακέτα (και σε ψυχολογικό επίπεδο) οποιοσδήποτε υπάλληλος; Είναι καθαρά ψυχολογικό το τιπ-φαγητό. Αν θες να δώσεις τιπ δώσε, αν δε θες μη δίνεις, αλλά να τελειώνει εκεί. Ούτε οι μεν να χαρακτηρίζουν του δε, ούτε οι δε να προκαλούν ζημιές στους μεν. Το καλύτερο θα ήταν να λέει το μαγαζί καφές 2.20 δεν περιλαμβάνεται τιπ 5%-7% ή όσο είναι τέλος πάντων. 1 1
StamTheMan Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, chaosmaster είπε Θα τα πάρουν όλα οι μεγάλες εταιρίες κ θα τελειώνει το θέμα. Δε γινεται να τα παρουν ολα οι 2 εταιριες,ειδικα σε οτι αφορα τον καφε. Οπως και σε μικρες ψησταριες,ο ρυθμος ειναι τετοιος που ειναι αδυνατον να τον ακολουθησει το μοντελο των εταιριων. Το μονο καλο που εκαναν αυτες οι εταιριες,ειναι οτι επειδη μειωθηκαν οι διαθεσιμοι διανομεις,ανεβηκε το μεροκαματο,εκει που με το ζορι διναν 4 ευρω,τωρα δινουν 5 και δε βρισκουν. 1 ώρα πριν, chaosmaster είπε Όταν δυναμωσουν οι εταιρείες αυτές, θα είναι μετά εύκολος λόγος να σε διώξουν. Κ εκεί κάπως θα μαζευτούν. Το efood ηδη εχει δυναμωσει,η wolt παλευει. Οσοι "καλοι" διανομεις υπηρχαν στην αγορα,πηγαν στο efood. Οτι σκουπιδι εμεινε,τους πηρε η wolt. Ειδικα Καλαματα,εχει μπει ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ που απλα εχει μηχανακι. Θα γινει και εκει ενα ξεσκαρταρισμα καααααποια στιγμη. Η wolt εχει την επιλογη να αλλαξεις το tip,αν εχεις δωσει ηλεκτρονικα,αφου φυγει ο διανομεας. 1 ώρα πριν, dkmaster είπε Απλά έχει περάσει ότι είναι πιο "φτωχός" ο ντιλιβεράς και τρώει πακέτο στη δουλειά του (όχι ότι δεν ισχύει), αλλά γιατί δεν τρώει αντίστοιχα πακέτα (και σε ψυχολογικό επίπεδο) οποιοσδήποτε υπάλληλος; Πες αληθεια,στις σερβιτορες δινεις τιπ;
chaosmaster Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δε γινεται να τα παρουν ολα οι 2 εταιριες,ειδικα σε οτι αφορα τον καφε. Οπως και σε μικρες ψησταριες,ο ρυθμος ειναι τετοιος που ειναι αδυνατον να τον ακολουθησει το μοντελο των εταιριων. Το μονο καλο που εκαναν αυτες οι εταιριες,ειναι οτι επειδη μειωθηκαν οι διαθεσιμοι διανομεις,ανεβηκε το μεροκαματο,εκει που με το ζορι διναν 4 ευρω,τωρα δινουν 5 και δε βρισκουν. Τα μικρά κάποια στιγμή θα κλείσουν. Η πρώτη ταφοπλακα που δε το κατάλαβαν πολλοί μπήκε με το ρεύμα. Αν ξεκινήσει να εφαρμόζεται κ η ψηφιακή κάρτα εργασίας εκεί σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα. Μεσαίοι μεγάλοι κ παλιά μαγαζιά στο επάγγελμα πάνε σιγά σιγά στο μοντέλο του efood. Προχθές είχα αυτή τη κουβέντα με φίλο στην εστίαση. Μου λέει μου κοστίζει το ίδιο ίσως κ λίγο ακριβότερα το efood (γιατι αυτός πληρωνε κ δώρα άδειες κλπ στα παιδιά που είχε στο μαγαζί) αλλά μου λέει έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ούτε έσπασε το μηχανάκι, ούτε τον έγραψαν, ούτε να τσακώνονται με τα μεροκάματα. 3 μαγαζιά αυτός όλα efood. Αλλά 2 ο κουμπάρος του μπαμ μπαμ μέσα σε μια εβδομάδα 5 μαγαζιά εδιωξαν τα delivery που είχαν. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2024 από chaosmaster
dkmaster Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, StamTheMan said: Δε γινεται να τα παρουν ολα οι 2 εταιριες,ειδικα σε οτι αφορα τον καφε. Οπως και σε μικρες ψησταριες,ο ρυθμος ειναι τετοιος που ειναι αδυνατον να τον ακολουθησει το μοντελο των εταιριων. Το μονο καλο που εκαναν αυτες οι εταιριες,ειναι οτι επειδη μειωθηκαν οι διαθεσιμοι διανομεις,ανεβηκε το μεροκαματο,εκει που με το ζορι διναν 4 ευρω,τωρα δινουν 5 και δε βρισκουν. Το efood ηδη εχει δυναμωσει,η wolt παλευει. Οσοι "καλοι" διανομεις υπηρχαν στην αγορα,πηγαν στο efood. Οτι σκουπιδι εμεινε,τους πηρε η wolt. Ειδικα Καλαματα,εχει μπει ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ που απλα εχει μηχανακι. Θα γινει και εκει ενα ξεσκαρταρισμα καααααποια στιγμη. Η wolt εχει την επιλογη να αλλαξεις το tip,αν εχεις δωσει ηλεκτρονικα,αφου φυγει ο διανομεας. Πες αληθεια,στις σερβιτορες δινεις τιπ; Τιπ έδινα πάντα και παντού. Στην Ελλάδα απλά σταμάτησα, όταν πάω να παραγγέλνω delivery. Τώρα στο εξωτερικό δεν χρειάζεται γιατί όντως περιλαμβάνεται στην τιμή. Ελπίζω να σε κάλυψα. Για την ιστορία όταν δούλευα Ελλάδα έπαιρνα 3.72 την ώρα το 2013.
lastchance88 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 13 ώρες πριν, afentiko είπε Μπορώ να δεχθώ τα περισσότερα επιχειρήματα, αλλά το επιχείρημα "άμα δεν έχει ο άλλος..." με τις σημερινές τιμές στην εστίαση δεν υφίσταται και δε μπορώ να το δεχθώ. Από τη στιγμή που κάποιος παραγγέλνει (φαγητό/καφέ/γλυκό) αυτοακυρώνει το επιχείρημα "δεν έχω να δώσω". Δλδ έχει να δώσει 3,70 το πιτόγυρο (που συνολική παραγγελία θα είναι 8-10ευρώ) 3-4 φορές την εβδομάδα αλλά δεν έχει να δώσει το 50λεπτο; Σοβαρά τώρα; Έχει να δίνει κάθε μέρα 2,20 για φρέντο εσπρέσσο και 2,40 για καπουτσινάρα (και 2-3 την ημέρα) αλλά του λείπει πάλι το 50λεπτο; Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το επιχείρημα, πείτε τα υπόλοιπα, δεκτά. Όποιος δεν έχει το 50λεπτο θα έπαιρνε μπριζόλα ή κοτόπουλο με 3,5 ευρώ το κιλό και θα έφτιαχνε και μια γαβάθα ρύζι/μακαρόνια/πατάτες και με 10 εύρω θα έβγαζε γεύματα 3 ημερών. Όλοι οι άλλοι που παραγγέλνουν (και καλά κάνουν αφού τους παίρνει) να πουν στα ίσα ότι δεν ΘΕΛΩ να δώσω. Μιλάμε για επαγγελματικό ψυχωτικό μαφιοζολόμπι ζητιανιάς, όχι αστεία 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Πες αληθεια,στις σερβιτορες δινεις τιπ; Το ότι είναι γελοίο το τιπ στις σερβιτόρες επειδή έχουν αιδοίο και μόνο, είναι όντως γελοίο αλλά πανασχετο με την συζήτηση. Όπου γουστάρει ο καθένας θα δωσει τα λεφτακια του. Κουμάντο στο δικό σου πορτοφόλι. 4 1
chaosmaster Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Αυτό ήθελα να ρωτήσω. Στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει αυτό το πράγμα με τα delivery σε τέτοιο βαθμό; πέρυσι Λουξεμβούργο που πήγα 10 μέρες δεν είδα κάτι. Κ αν παίρναμε καμία pizza μόνο take away είχαν. Οχι delivery
dkmaster Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, chaosmaster said: Αυτό ήθελα να ρωτήσω. Στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει αυτό το πράγμα με τα delivery σε τέτοιο βαθμό; πέρυσι Λουξεμβούργο που πήγα 10 μέρες δεν είδα κάτι. Κ αν παίρναμε καμία pizza μόνο take away είχαν. Οχι delivery Στην Αυστρία τουλάχιστον δεν έπαιζε πολύ delivery, και όταν έπαιζε ήταν με ποδήλατο και δεν στραβωναν αν δεν έπαιζε tip. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2024 από dkmaster
filip123go Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 3 minutes ago, chaosmaster said: Αυτό ήθελα να ρωτήσω. Στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει αυτό το πράγμα με τα delivery σε τέτοιο βαθμό; πέρυσι Λουξεμβούργο που πήγα 10 μέρες δεν είδα κάτι. Κ αν παίρναμε καμία pizza μόνο take away είχαν. Οχι delivery Υπάρχουν, αλλά όχι όπως εδώ. κυρίως μεγάλες εταιρείες, πχ Uber eat, και συνήθως δεν σου φέρνουν fast food, αλλά φαγητό από κανονικά εστιατόρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις