Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έγινε γονικη παροχή κ έχει δηλωθεί η αξία του από την εφορια ένα χ ποσό. Έστω 100 ευρώ. Αυτό λογικά είναι η αντικειμενικη αξία του. Η εμπορική είναι παραπάνω από την αντικειμενικη; φυσικά από βδομάδα θα πάω σε μηχανικό να δω τι γίνεται απλά να έχω μια ιδέα γιατί δεν έχω ασχοληθεί ξανά με τέτοια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτίμηση εμπορικής αξίας είτε από τοπικούς μεσίτες (συνήθως δωρεάν, προφορικά), είτε από πιστοποιημένο εκτιμητή (γραπτώς, κοστίζει, θα το έκανα υπό προϋποθέσεις).

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, chaosmaster είπε

Έγινε γονικη παροχή κ έχει δηλωθεί η αξία του από την εφορια ένα χ ποσό. Έστω 100 ευρώ. Αυτό λογικά είναι η αντικειμενικη αξία του. Η εμπορική είναι παραπάνω από την αντικειμενικη; φυσικά από βδομάδα θα πάω σε μηχανικό να δω τι γίνεται απλά να έχω μια ιδέα γιατί δεν έχω ασχοληθεί ξανά με τέτοια.

Η εμπορική αξια μπορεί να ειναι παραπάνω αλλα μπορεί να ειναι και παρακάτω.

• Like 1
Δημοσ.

Η εμπορικη αξια ειναι περιπου η διπλασια της αντικειμενικης Πηγαινε σε μεσίΤΕΣ και υπολογισε 10% τουλαχιστον πιο κάτω απο οτι θα σου πουν.Και αυτο το κανουν για να τσιμπησει ο πελατης να τους το αναθεσει

Δημοσ.

Συνήθως είναι μεγαλύτερη η εμπορική αξία αλλά παίζει ρόλο και το που είναι, να υπάρχει ζήτηση για οικόπεδα.

Αλλιώς απλά θεωρητική είναι η αξία του.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, xp-user said:

Η εμπορικη αξια ειναι περιπου η διπλασια της αντικειμενικης Πηγαινε σε μεσίΤΕΣ και υπολογισε 10% τουλαχιστον πιο κάτω απο οτι θα σου πουν.Και αυτο το κανουν για να τσιμπησει ο πελατης να τους το αναθεσει

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, chaosmaster είπε

Θες να πουλήσεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, chaosmaster είπε

Πρόσφατα,δίπλα στην εταιρία,αγοράστηκε οικόπεδο 3 στρέμματα για 50.000 ευρώ και πουλήθηκε μετά από ένα μήνα για 120.000.Βρεθηκε κάποιος που το είχε ανάγκη.Η αντικειμενική του αξία,επειδή ξέρω λόγω του ότι είναι δίπλα,είναι 10.000 το στρέμμα.

Η εμπορική αξία είναι σαφώς μεγαλύτερη,απο λίγο έως πολύ.Αναλογα το μέρος,τις ανάγκες που έχει κάποιος.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kirileman είπε

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά.

Να υποθεσω οτι εισαι εφοριακος η πουλησες προσφατα σπιτι .....γιατι το διπλα διαμερισμα απο μενα πουληθηκε πριν 2 χρονια 130,000 και η αντικειμενικη του ηταν 55,000....ισως να αλλαξαν τα πραγματα εν τω μεταξυ

Δημοσ.
10 minutes ago, xp-user said:

Να υποθεσω οτι εισαι εφοριακος η πουλησες προσφατα σπιτι .....γιατι το διπλα διαμερισμα απο μενα πουληθηκε πριν 2 χρονια 130,000 και η αντικειμενικη του ηταν 55,000....ισως να αλλαξαν τα πραγματα εν τω μεταξυ

Έγραψες 3 προτάσεις (ότι η εμπορική αξία είναι περίπου διπλάσια της αντικειμενικής, ότι η εμπορική αξία είναι περίπου 10% από την τιμή που θα πουν οι μεσίτες και ότι οι μεσίτες δίνουν 10% μεγαλύτερη τιμή από αυτή που πιστεύουν για να παίρνουν αναθέσεις) και εγώ απάντησα ότι δεν ισχύει καμία από αυτές.

Δημοσ.
16 minutes ago, xp-user said:

το διπλα διαμερισμα απο μενα πουληθηκε πριν 2 χρονια 130,000 και η αντικειμενικη του ηταν 55,000....ισως να αλλαξαν τα πραγματα εν τω μεταξυ

Άρα πριν 2 χρόνια η εμπορική αξία όλων των διαμερισμάτων ήταν περίπου η διπλάσια της αντικειμενικής? 😁

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kirileman είπε

Έγραψες 3 προτάσεις (ότι η εμπορική αξία είναι περίπου διπλάσια της αντικειμενικής, ότι η εμπορική αξία είναι περίπου 10% από την τιμή που θα πουν οι μεσίτες και ότι οι μεσίτες δίνουν 10% μεγαλύτερη τιμή από αυτή που πιστεύουν για να παίρνουν αναθέσεις) και εγώ απάντησα ότι δεν ισχύει καμία από αυτές.

Και σε ξαναρωταω....εισαι εφοριακος η εχεις πουλησει ακινητο;Γιατι οπως σου εγραψα πουλησε ο διπλανος μου το σπιτι του και επειδη τον βοηθησα εγω ειδα ποσο ηταν η αντικειμενικη αξια και ποσο το πουλησε.

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Άρα πριν 2 χρόνια η εμπορική αξία όλων των διαμερισμάτων ήταν περίπου η διπλάσια της αντικειμενικής? 😁

Εχεις πουλησει η εχεις αγορασει σπιτι και εχεις αντιθετη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη;

Δημοσ.
26 minutes ago, xp-user said:

Εχεις πουλησει η εχεις αγορασει σπιτι και εχεις αντιθετη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη;

... είπε αυτός που δεν έχει προσωπική εμπειρία.

Πάντως το point μου δεν ήταν να αποδείξω πως ο ισχυρισμός σου δεν ισχύει, αλλά να σε κάνω να καταλάβεις ότι το σκεπτικό σου είναι λάθος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

... είπε αυτός που δεν έχει προσωπική εμπειρία.

Πάντως το point μου δεν ήταν να αποδείξω πως ο ισχυρισμός σου δεν ισχύει, αλλά να σε κάνω να καταλάβεις ότι το σκεπτικό σου είναι λάθος.

Να υποθεσω οτι δεν διαβασες τι εγραψα..."".Και σε ξαναρωταω....εισαι εφοριακος η εχεις πουλησει ακινητο;Γιατι οπως σου εγραψα πουλησε ο διπλανος μου το σπιτι του και επειδη τον βοηθησα εγω ειδα ποσο ηταν η αντικειμενικη αξια και ποσο το πουλησε. ....""

Δημοσ.
8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Θες να πουλήσεις ?

Είναι 3,5 στρέμματα. Σκέφτομαι να πουλήσω το 1/3 κ στο άλλο να χτισω. Απλά έβγαλε πολύ μεγάλη αντικειμενικη κ μου κάνει εντύπωση. Θα πάω από βδομάδα σε μηχανικό να δω τι γίνεται κ μετά θα δω τι επιλογές έχω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...