Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Τι τι εννοώ? από την στιγμή που δεν υπάρχει στην φύση η οικογένεια αυτομάτως δεν μπορεί να υπάρχει και τεκνοθεσία…

στη φύση υπάρχει μόνο απόγονος, ο οποίος αφού ξεκινήσει να τρέφεται μόνος του απομακρύνεται από το θηλυκό… για το αρσενικό ούτε λόγος στην όλη διαδικασία με την προσφοράς του να περιορίζεται μόνο στο σπέρμα…

Το φαντάστηκα ότι εκεί το πήγαινες.

Είσαι εκτός πραγματικότητας σε αυτό.

Δοκίμασε κάποια στιγμή να αγγίξεις το "μικρό" σε κάποιο κατοικίδιο (για "άγριο"/ελεύθερο ούτε λόγος) χωρίς να σε ξέρεις/εμπιστεύεται (κι ακόμα και τότε υπάρχει θέμα) και θα καταλάβεις αν υπάρχει "οικογένεια". Το ότι "απομακρύνεται" ο απόγονος αφού ξεκινήσει να τρέφεται μόνος του, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ζήτημα της "οικογένειας".

Όσο για την τεκνοθεσία καθεαυτή, όπως την αναφέρεις, όλο και συχνότερα παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στην φύση (για την ακρίβεια, όλο και συχνότερα τα παίρνουμε χαμπάρι εμείς), ζώα που έχουν χάσει τα δικά τους μικρά (ή ακόμα κι αν τα έχουν) να "υιοθετούν" "ορφανά" (ενίοτε και άλλου είδους) και να τα μεγαλώνουν.

Στο θέμα που έχετε ανοίξει (και είναι αρκετά split από το νήμα), προσωπικά βλέπω λάθη (και σωστά, εννοείται) και στους δύο σας, αλλά δεν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Το φαντάστηκα ότι εκεί το πήγαινες.

Είσαι εκτός πραγματικότητας σε αυτό.

Δοκίμασε κάποια στιγμή να αγγίξεις το "μικρό" σε κάποιο κατοικίδιο (για "άγριο"/ελεύθερο ούτε λόγος) χωρίς να σε ξέρεις/εμπιστεύεται (κι ακόμα και τότε υπάρχει θέμα) και θα καταλάβεις αν υπάρχει "οικογένεια". Το ότι "απομακρύνεται" ο απόγονος αφού ξεκινήσει να τρέφεται μόνος του, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ζήτημα της "οικογένειας".

Όσο για την τεκνοθεσία καθεαυτή, όπως την αναφέρεις, όλο και συχνότερα παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στην φύση (για την ακρίβεια, όλο και συχνότερα τα παίρνουμε χαμπάρι εμείς), ζώα που έχουν χάσει τα δικά τους μικρά (ή ακόμα κι αν τα έχουν) να "υιοθετούν" "ορφανά" (ενίοτε και άλλου είδους) και να τα μεγαλώνουν.

Στο θέμα που έχετε ανοίξει (και είναι αρκετά split από το νήμα), προσωπικά βλέπω λάθη (και σωστά, εννοείται) και στους δύο σας, αλλά δεν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος.

Εντός πραγματικότητας είμαι… αυτό που κάνει το θηλυκό είναι ένστικτο ως προς τον απόγονο για αυτό και δεν θα δεις κανένα αρσενικό να αντιδρά έτσι…

το ότι ο άνθρωπος τα μεταφράζει με κοινωνικές νόρμες που έχει κατασκευάσει, δεν αναιρεί ότι το δεν το νιώθει σαν οικογένεια του ή ότι είναι το παιδί του… αν τα ένιωθε αυτά δεν θα ζευγάρωνε με την πρώτη ευκαιρία με τον απόγονο του… Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την τεκνοθεσία…

όντως έχεις δίκιο, ήμαστε off…

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AtiX είπε

Εντός πραγματικότητας είμαι… αυτό που κάνει το θηλυκό είναι ένστικτο ως προς τον απόγονο για αυτό και δεν θα δεις κανένα αρσενικό να αντιδρά έτσι…

το ότι ο άνθρωπος τα μεταφράζει με κοινωνικές νόρμες που έχει κατασκευάσει, δεν αναιρεί ότι το δεν το νιώθει σαν οικογένεια του ή ότι είναι το παιδί του… αν τα ένιωθε αυτά δεν θα ζευγάρωνε με την πρώτη ευκαιρία με τον απόγονο του… Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την τεκνοθεσία…

όντως έχεις δίκιο, ήμαστε off…

Μπα, η "κοινωνική νόρμα" είναι η απόδοση όλων αυτών σε "ένστικτα και μόνο", κατάλοιπο των εποχών που ο άνθρωπος βαυκαλιζόταν ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο στο σύμπαν, καθ'εικόνα και ομοίωση ενός αόρατου φίλου εκεί ψηλά και με αναφαίρετο δικαίωμα να είναι δερβέναγας σε όλη την πλάση.

Βλέπεις, αν τα "ζώα" ξαφνικά "αποκτήσουν" νοιάξιμο, τρυφερότητα, στοργή, κι οτιδήποτε άλλο "προσομοιάζει" στα "κοινωνικά" αυτά χαρακτηριστικά, κάποια πράγματα ίσως δυσκολέψουν να δικαιολογηθούν.

Όσο για το "ζευγάρωμα" με τον απόγονό του, μια χαρά το έκαναν και το κάνουν και οι άνθρωποι, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό (δεν αναφέρομαι σε βιασμό, προφανώς) χιλιετίες τώρα (μιλάμε για τον σημερινό "άνθρωπο", όχι για νεάτερνταλ).

Εννοείται πως υπάρχει θέμα σε αυτό, καθαρά από τη σκοπιά της βιολογικής ποικιλομορφίας όμως. Η "αμαρτία" και το taboo της υπόθεσης, προέκυψε (και μέσα στους αιώνες παγιώθηκε ως νόρμα) ακριβώς από τα προβλήματα αυτά που η αιμομιξία προκαλεί, όχι γιατί υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Μπα, η "κοινωνική νόρμα" είναι η απόδοση όλων αυτών σε "ένστικτα και μόνο", κατάλοιπο των εποχών που ο άνθρωπος βαυκαλιζόταν ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο στο σύμπαν, καθ'εικόνα και ομοίωση ενός αόρατου φίλου εκεί ψηλά και με αναφαίρετο δικαίωμα να είναι δερβέναγας σε όλη την πλάση.

Βλέπεις, αν τα "ζώα" ξαφνικά "αποκτήσουν" νοιάξιμο, τρυφερότητα, στοργή, κι οτιδήποτε άλλο "προσομοιάζει" στα "κοινωνικά" αυτά χαρακτηριστικά, κάποια πράγματα ίσως δυσκολέψουν να δικαιολογηθούν.

Όσο για το "ζευγάρωμα" με τον απόγονό του, μια χαρά το έκαναν και το κάνουν και οι άνθρωποι, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό (δεν αναφέρομαι σε βιασμό, προφανώς) χιλιετίες τώρα (μιλάμε για τον σημερινό "άνθρωπο", όχι για νεάτερνταλ).

Εννοείται πως υπάρχει θέμα σε αυτό, καθαρά από τη σκοπιά της βιολογικής ποικιλομορφίας όμως. Η "αμαρτία" και το taboo της υπόθεσης, προέκυψε (και μέσα στους αιώνες παγιώθηκε ως νόρμα) ακριβώς από τα προβλήματα αυτά που η αιμομιξία προκαλεί, όχι γιατί υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα.

Ο άνθρωπος εδώ και τέσσερις χιλιάδες χρόνια έχει καταφέρει να ξεφύγει από το ανεγκέφαλο ζώο που ήταν και τον κυριαρχούσαν τα ένστικτα και εξελίχθηκε σε κάτι διαφορετικό ως είδος, είμαστε η εξαίρεση του κανόνα του φυσικού μας περιβάλλοντος και αντί να να προχωράμε μπροστά, πιστεύουμε και θα συμφωνήσω μαζί σου, σε φανταστικούς φίλους, σε αρχηγούς που θα λύσουν τα προβλήματα μας, στο κακό του συνανθρώπου μας και στα προνόμια ενός συστήματος ξεχασμένου από την ιστορία…

το θέμα παραμένει όμως, είναι ορθό να επικαλούμαστε την φύση για οτιδήποτε έχει σχέση με την ισότητα μέσα σε μια κοινωνία? 

• Like 1
Δημοσ.
46 minutes ago, Πέτρος said:

"υιοθετούν" "ορφανά" (ενίοτε και άλλου είδους) και να τα μεγαλώνουν.

Σωστα. Και οικογενειες κανουν, μερικα ζευγαρωνουν με ενα ταιρι εφ ορου ζωης, μοιραζονται δουλειες και ευθυνες, τα μελη της ιδιας οικογενειας ζουν μαζι, καμια διαφορα απ' τον ανθρωπο, τα πουλια, οι γοριλες, οι ελεφαντες, οι λυκοι. Και φυσικα και οι δυο γονεις ή και ολοκληρο το κοπαδι προστατευουν τα μικρα.

1 hour ago, AtiX said:

Ο καθένας με το παραμύθι του εδώ μέσα…  κατα τα αλλά θελετε σοβαρή κουβέντα με επιχειρήματα…

Ποιο ειναι το παραμυθι; τι ειπα που δεν υσχυει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Σωστα. Και οικογενειες κανουν, μερικα ζευγαρωνουν με ενα ταιρι εφ ορου ζωης, μοιραζονται δουλειες και ευθυνες, τα μελη της ιδιας οικογενειας ζουν μαζι, καμια διαφορα απ' τον ανθρωπο, τα πουλια, οι γοριλες, οι ελεφαντες, οι λυκοι. Και φυσικα και οι δυο γονεις ή και ολοκληρο το κοπαδι προστατευουν τα μικρα.

Το φαινόμενο της μονογαμίας και άρα της κατα φαντασίαν “οικογένειας” συναντάται στο 90% των ειδών των πτηνών και στο 3% των θηλαστικών… ο άνθρωπος ανοίκει στα θηλαστικά όπου η ομοφυλοφιλία παρουσιάζεται στο 100% των θηλαστικών και με πάνω από 20% ανά είδος… οπότε σε ευχαριστω που με επιβεβαιώνεις…

19 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Ποιο ειναι το παραμυθι; τι ειπα που δεν υσχυει;

Γιατί κάτι μου λέει ότι ήδη έχω απάντηση αλλά κανείς πως δεν καταλαβαίνεις???

Επεξ/σία από AtiX
  • Haha 1
Δημοσ.
19 minutes ago, AtiX said:

ο άνθρωπος ανοίκει στα θηλαστικά όπου η ομοφυλοφιλία παρουσιάζεται στο 100% των θηλαστικών και με πάνω από 20% ανά είδος

Αυτο ειναι ψεμα και ασχετο με τα λαθος πραγματα που ειπες πριν, στα οποία απαντησα και αντι να παραδεχτεις το λαθος, λες "κατα φαντασίαν", τι σημαινει καν αυτο; πρεπει να το διατυπωνουν με λεξεις και εγγραφα; η ουσια ειναι η ιδια.

Ψαξε εικονες στο Google, στο DuckDuckGo, οπου θες, white couple, black couple, gay couple, straight couple. Και τολμα να μου πεις οτι δεν υπαρχει συνωμοσια, πες μου πως εμφανιζονται οργανικα αυτα τα αποτελεσματα.

Εισαι εναντια σε φανατικους τρομοκρατες που θελουν να σε σκοτωσουν; ειναι απλη ερωτηση.

• Haha 1
Δημοσ.

Παρακολουθώ την συζήτηση εδώ και τόσες σελίδες, νομίζω είναι διαφορετικό το να θεωρείς ότι πρέπει να είναι όλοι ίσοι σε μια κοινωνία, και δεν ξέρω πόσοι λογικα σκεπτόμενοι, μπορεί να διαφωνήσουν με αυτό και διαφορετικό το πως αυτή η ισότητα πρέπει να εκφραστεί. Όμως όσον αφορά το αρχικό θέμα μου φαίνεται παράλογο οι μηχανές αναζήτησης, ο κινηματογράφος, τα βιβλία να πρέπει να ακολουθούν κάποια κριτήρια "πολιτικής ορθότητας" στις απαντήσεις, δημιουργίες τους και να αρνούνται οι μεν να απαντούν σε αυτό που ρωτάς ή να υπερεκπροσωπούν διάφορες ομάδες στο όνομα ότι υποεκπροσωπούνταν ως τώρα. 

Ως προς την ισότητα δεν νομίζω να τίθεται θέμα ανισοτήτων όσον αφορά τους νόμους, το σύμφωνο συμβίωσης ίσως είχε τα θέματα ως προς τα κληρονομικά δικαιώματα αλλά λύθηκε. Τις ανισότητες τις δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι με τις προκαταλήψεις και τα πιστεύω που έχω. Θέλω να πω ότι αν εγώ δεν θέλω να προσλάβω έναν ομοφυλόφιλο δεν είναι θέμα νόμου, είναι θέμα δικό μου. 

Το αν όμως αφού έχουμε πιάσει συγκεκριμένα τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να τους δίνεται το δικαίωμα υιοθεσίας ή οι ομοφυλόφιλοι να δίνουν αίμα κλπ είναι νομίζω περισσότερο θέμα του τι δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα και όχι θέμα ισότητας και σε δεύτερο βαθμό τι πιστεύουν οι πολιτικοί ότι είναι έτοιμη να δεχτεί η κοινωνία.

• Like 2
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...