Arkin Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) https://www.imdb.com/title/tt7160372 Δικη μου Κριτικη Εξαιρετικα δυσκολη ταινια ενος Jonathan Glazer ο οποιος παντα ειχε το δικο του περιεργο και ιδιαιτερο στυλ και που περναει τα μηνυματα που θελει με εναν εντελως αντισυμβατικο τροπο δεν ακολουθει σε καμια περιπτωση τη νορμα. Οποτε με τι ακριβως εχουμε να κανουμε εδω? Εχουμε ακομα μια ταινια για τις χιλιαδες εκατομμυρια δολοφονιες που εγιναν στα 3 στρατοπεδα του Αουσβιτς επι Χιτλερ. Το αντισυμβατικο εδω ειναι οτι δεν βλεπουμε καθολου ολα αυτα τα τρομερα πραγματα αλλα υποβοσκουν και αντιθετως βλεπουμε τη ζωη μιας οικογενειας ενος μεγαλου διοικητη των στρατοπεδων και δειτε την αντιφαση "που ζουν ακριβως διπλα απο ενα απο τα στρατοπεδα που καθημερινα δολοφονουν χιλιαδες ανθρωπους". Παρολο που βλεπουμε ποσο ξεγνοιαστη ζωη ζουν εκ πρωτη οψεως προφανως ο πρωταγωνιστης ειναι ο αμειλικτος τρομος στα ουρλιαχτα οσων πεθαινουν στις φωτιες που καινε νυχθημερον. Σκεφτειτε την αντιθεση ετσι απο τη μια μια οικογενεια με μικρα παιδια να ζει στους καταπρασινους κηπους τους ανεμελα με ακριβως διπλα να καιγονται ανθρωποι καθημερινα. Ολο αυτο παρολο που οι ιδιοι Γερμανοι δολοφονοι προσπαθουν να το αποφυγουν και να ζησουν τη ζωη τους περναει μεσα τους και ριζωνει μεχρι το μεδουλι τους λιγο λιγο καθημερινα. Οπως ειπα δεν ειναι μια ευκολη ταινια το πρωτο μισο το βρηκα καλυτερο απο το δευτερο το οποιο εχει τις στιγμες του και αυτο απλα σε καποια σημεια με εχασε λιγακι μετα την πρωτη ωρα. Δεν μπορω να μην αναφερω την Οσκαρικη φωτογραφια του σκηνοθετη αλλα και το soundtrack που δειχνει τη σοβαροτητα της καταστασης και επιβαλλεται στον θεατη σε συγκεκριμενα σημεια της ταινιας. Αν θελετε να δειτε κατι πιο mainstream πανω στο ολοκαυτωμα του Αουσβιτς δειτε τα [Life is Beautiful/Schindler's List] το The Zone Of Interest ειναι δυσκολο ειναι ιδιαιτερο ειναι διαφορετικο συναμα ομως λογο του χαρακτηρα της ειναι μεσα στις καλυτερες ταινιες που βγηκαν το 2023. 7.6/10 Επισημο Trailer Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2024 από Arkin 1
xavier Δημοσ. 10 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) δεν καταλαβα του hype. δεν μου ειπε τιποτα. οκ την καταλαβαινω την ιδεα της, αλλα δεν μου φαινεται κατι τοσο τρομερο για να το αποτυπωσεις σε ταινια. αλλοι βεβαια ισως νοιωθουν διαφορετικα, αλλα για μενα που εχω μαθει να αντιμετωπιζω τα παντα απο ολες τις οπτικες, ηταν εντελως αδιαφορο. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2024 από xavier 2
Arkin Δημοσ. 11 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2024 Βλεπω τα Οσκαρ και μολις το πηρε. Εχοντας δει και τις αλλες 3 ταινιες εκτος το perfect days θα μπορουσε να παει ανετα και στο Εγω Ο Καπετανιος.
Cappuccino Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 On 10/03/2024 at 11:26, xavier said: δεν καταλαβα του hype. δεν μου ειπε τιποτα. οκ την καταλαβαινω την ιδεα της, αλλα δεν μου φαινεται κατι τοσο τρομερο για να το αποτυπωσεις σε ταινια. αλλοι βεβαια ισως νοιωθουν διαφορετικα, αλλα για μενα που εχω μαθει να αντιμετωπιζω τα παντα απο ολες τις οπτικες, ηταν εντελως αδιαφορο. Συμφωνώ. Ουσιαστικά από το πρώτο εικοσάλεπτο έχεις πιάσει το όλο μήνυμα της ταινίας (που μπορεί να συνοψιστεί και σε μια πρόταση ξέρω γω) και αυτό είναι όλο. Δεν λέω ότι είναι κακή ταινία σε καμία περίπτωση, αλλά ο τόσος κακός χαμός που έγινε δεν μου φάνηκε ότι ανταποκρινόταν κάπου. Όσο για τα όσκαρ, το Perfect Days σίγουρα για μένα άξιζε σαφώς περισσότερο να κερδίσει. Oh well.
xavier Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 To Perfect Days, πιο προσωπικη ταινια. Ευχαριστη αν και παλι αυτος ο μινιμαλ κινηματογραφος δεν ειναι του γουστου μου. Καλυτερα περασα με το Anatomy of a Fall. May December, Past Lives δεν μου αρεσαν καθολου, αν και παιζει να μην ημουν σε καταλληλη διαθεση οταν τις ειδα. Ουτε στο Holdovers βρηκα κατι καινουριο, κατι που δεν εχω ξαναδει. Εχω στο προγραμμα να δω και τις Society of the Snow, Io capitano, Godland, να ξεμπερδευουμε με τις σινεφιλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα