Προς το περιεχόμενο

Frame drop χωρίς λογο

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από comfuzio,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum!!Έχω ένα πρόβλημα εδώ και δύο μέρες,άλλαξα κάρτα γραφικών από rx570 σε 580 8gb και από εκεί την ημέρα έχω fps drop σε ένα μόνο παιχνίδι αλλά είναι αυτό που με απασχολεί κι όλας!Το παιχνίδι είναι το Forntnite και για όσους δεν γνωρίζουν άμα έχεις frame drop σε σημείο όπου να ψηλό freezaris αλλά και να γυρνάς απότομα την κάμερα και να πέφτουν τα fps το καθιστά unplayable!Έχω δοκιμάσει τα πάντα κυριολεκτικά oc, format,αλλαγή πάστας επεξεργαστη,oc τις ραμ στα 3200,verify τα files του game αλλαγή στα driver και τίποτα!.Να σημειωθεί πως το παιχνίδι το παίζω σε ανάλυση 1650χ1080 δλδ ούτε καν 1080p,ακόμα δεν ξέρω αν φτάει αυτό αλλά έχω ένα πολύ μικρό coil whine με το psu μου αλλά δεν ξέρω αν επηρεάζει αυτό κάπου διότι στο apex legends και στο lol παίζω 144-240 fps αντίστοιχα χωρίς καθόλου frame drop εκτός από κάποιες περιπτώσεις στο apex αλλά δεν το νιώθεις καν,σε αντίθεση με το Fortnite που δεν μπορώ ούτε να γυρίσω την κάμερα στο battle royale.Κλεινοντας είχα ακριβώς το ίδιο θέμα με την 570 αλλά κάτι είχα κάνει τότε και το έφτιαξα!Σας παρακαλώ ένας να με βοηθήσει διότι έχω 3 μέρες και δεν μπορώ να βρω άκρη ευχαριστώ προκαταβολικά !!;;

Δημοσ.

Μεσα απο το παιχνιδι ανοιξε το μενου και στην ομαδα επιλογων display, ορισε το rendering mode σε performance-lower graphical fidelity. Επανεκκινησε και δοκιμασε.

Επισης στο power options ορισε best performance και επανεκκινησε

power options απο τα settings των windows εννοω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/2/2024 στις 6:36 ΜΜ, Kwnstantinos123 είπε

1 ώρα πριν, padelis100 είπε

Μεσα απο το παιχνιδι ανοιξε το μενου και στην ομαδα επιλογων display, ορισε το rendering mode σε performance-lower graphical fidelity. Επανεκκινησε και δοκιμασε.

Επισης στο power options ορισε best performance και επανεκκινησε

power options απο τα settings των windows εν

Όχι αδελφέ το έχω κάνει όπως προ ανέφερα τις άπλες λύσεις τις έχω κάνεις ολες

Επεξ/σία από Djdjzj
Δημοσ.
Στις 23/2/2024 στις 5:27 ΜΜ, Djdjzj είπε

Έχω ένα πρόβλημα εδώ και δύο μέρες,άλλαξα κάρτα γραφικών από rx570 σε 580 8gb

Θέλει συγκεκριμμένο τρόπο η αναβάθμιση της κάρτας γραφικών. Δοκίμασε να ακολουθήσεις αυτόν τον οδηγό, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αρκετός για να λύσει προβλήματα σαν το δικό σου. Κατέβασε την τελευταία έκδοση του DDU (18.0.7.2) από guru3D, μπες ασφαλή λειτουργία (safe mode) και ακολούθησε τον παρακάτω οδηγό:

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/2/2024 στις 4:27 ΜΜ, Djdjzj είπε

Καλησπέρα στο forum!!Έχω ένα πρόβλημα εδώ και δύο μέρες,άλλαξα κάρτα γραφικών από rx570 σε 580 8gb και από εκεί την ημέρα έχω fps drop σε ένα μόνο παιχνίδι αλλά είναι αυτό που με απασχολεί κι όλας!Το παιχνίδι είναι το Forntnite και για όσους δεν γνωρίζουν άμα έχεις frame drop σε σημείο όπου να ψηλό freezaris αλλά και να γυρνάς απότομα την κάμερα και να πέφτουν τα fps το καθιστά unplayable!Έχω δοκιμάσει τα πάντα κυριολεκτικά oc, format,αλλαγή πάστας επεξεργαστη,oc τις ραμ στα 3200,verify τα files του game αλλαγή στα driver και τίποτα!.Να σημειωθεί πως το παιχνίδι το παίζω σε ανάλυση 1650χ1080 δλδ ούτε καν 1080p,ακόμα δεν ξέρω αν φτάει αυτό αλλά έχω ένα πολύ μικρό coil whine με το psu μου αλλά δεν ξέρω αν επηρεάζει αυτό κάπου διότι στο apex legends και στο lol παίζω 144-240 fps αντίστοιχα χωρίς καθόλου frame drop εκτός από κάποιες περιπτώσεις στο apex αλλά δεν το νιώθεις καν,σε αντίθεση με το Fortnite που δεν μπορώ ούτε να γυρίσω την κάμερα στο battle royale.Κλεινοντας είχα ακριβώς το ίδιο θέμα με την 570 αλλά κάτι είχα κάνει τότε και το έφτιαξα!Σας παρακαλώ ένας να με βοηθήσει διότι έχω 3 μέρες και δεν μπορώ να βρω άκρη ευχαριστώ προκαταβολικά !!;;

Το γεγονός ότι είχες το ίδιο θέμα με την προηγούμενη κάρτα καθώς επίσης ότι το fortnite βασίζεται πολύ στην CPU και λιγότερο στην GPU με βάζει σε σκέψεις μήπως είναι κάποιο σεταριαμα που χρειάζεται στην CPU.

Δοκίμασε περισσότερο Virtual Memory

Δεν μας αναφέρεις και το σύστημα σου?

Δημοσ.
Στις 25/2/2024 στις 4:53 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Το γεγονός ότι είχες το ίδιο θέμα με την προηγούμενη κάρτα καθώς επίσης ότι το fortnite βασίζεται πολύ στην CPU και λιγότερο στην GPU με βάζει σε σκέψεις μήπως είναι κάποιο σεταριαμα που χρειάζεται στην CPU.

Δοκίμασε περισσότερο Virtual Memory

Δεν μας αναφέρεις και το σύστημα σου?

Καλησπέρα,cpu ryzen 5 5500

Corsair 16 ram 3600

Mobo a520m a ii

Gpu rx580

• Λύση
Δημοσ.
29 minutes ago, Djdjzj said:

Καλησπέρα,cpu ryzen 5 5500

Corsair 16 ram 3600

Mobo a520m a ii

Gpu rx580

Με μπέρδεψες λίγο με την ram 3600 λες εδώ και στην αρχή λες με OC 3200?

On 23/02/2024 at 17:27, Djdjzj said:

ποιο από τα 2 είναι το σωστό;
Μετά για DDU δεν νομίζω να έχει νόημα καθώς αναφέρεις ότι έκανες format . Όταν έκανες format, είχες το ethernet συνδεδεμένο μήπως; Αν ναι, τότε ίσως όντως να θες DDU γιατί σου τραβάει από το windoze update drivers. Αν είναι έτσι, πιο καλά κατέβασε από τώρα τους νεότερους drivers και έχετε τους στο stick με τα windoze. Κάνε πάλι format και καθαρή εγκατάσταση χωρίς να έχεις το ethernet επάνω. 
Μετά πέρνα 1 προς 1 τους drivers που έχεις κατεβάσει στο stick και τότε μπες on-line να δεις για windoze update και να κατεβάσεις το παιχνίδι.
Επίσης δες μια και το https://github.com/lostindark/DriverStoreExplorer/releases αντί DDU, το τρέχεις μέσα από τα windows και καθαρίζεις ότι διπλό driver δεις αλλά κρατάς την πιο πρόσφατη έκδοση ανάμεσα στις 2. Επίσης δεν το τρέχεις από κάναν HDD έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...