sotris99 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 4 ταινιούλες χωράνε μια χαρά δε ένα δισκάκι dvd-r. Για 400 ταινίες θέλεις 100 δισκάκια και 400 δισκάκια αν χρησιμοποιούσες dvd φορμάτ. Με τα dual-layer δισκάκια' date=' πάμε για 8 ταινίες ανα δισκάκι!!!Άρα, divX all the way!!![/quote'] Φίλε μου όλοι έχουν μάθει στην ευκολία του dvd shrink και τέρμα. Υπάρχει κορυφαίος encoder --cinema craft encoder-- που μπορείς να χωρέσεις δύο ταινίες με ποιότητα dvd σε ένα δισκάκι. Ξεκάρφωτο αλλά θα το πώ. Επιτέλους κυκλοφόρησε η καλύτερη ταινία όλων των εποχών και με ελληνικούς υπότιτλους. Ο λόγος για το SE7EN, και μάλιστα από ανεξάρτητη εταιρεία διανομής ταινιών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 @ adi32: Αφού σε ενδιαφέρει μόνο η προβολή σε πανί, τότε δεν έχεις παρά να συγκρίνεις κάποια ταινία σε dvd και σε κορυφαία divX ποιότητα και να αποφασίσεις. Πραγματικά πιστεύω ότι πλέον το DivX έχει φτάσει στα επίπεδα του Mpeg2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adams Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 adi32 Το θεμα το θετεις σε αλλη βαση εντελως.....divx και προβολεας δεν ειναι ιδανικος συνδιασμος Οταν πλεον οι περισσοτεροι παραδεχονται πως ο αδυναμος κρικος στην εικονα ειναι η πηγη και οι 80+ ιντσες αποκαλυπτουν κα8ε λεπτομερεια και περιμενουν πως και πως την ελευση του hddvd και bluray τοτε προφανως το divx εκει δεν εχει μελλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Red_Phantom Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 An kikloforousane omos divx se dvd oi idies oi eteries mallon tha petixename tin kaliteri piotita me ta simerina apothikeutika mesa.Nomizo to wmv-hd pou exei bgalei i microsoft einai video mpeg4 apothikeumeno se dvd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_-b}{d-_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 E ναι ρε cs, το mpeg-4 ως μεταγενέστερο του mpeg-2 είναι σαφώς ανώτερο σαν format. Να μην ξεχνιόμαστε πως δεν τα συγκρίνουμε με ίσους ορους αυτή την στιγμή, όπως ακριβώς λέει ο φίλος Red_Phantom. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 kai na min ksexname oti tora pia sto divx sta certified profils, iparxei kai high definition... kai milame gia: Recommended max resolution: 1280 x 720 @ 30 fps Maximum MB per second : 108000 Maximum average bitrate : 8000kbps B Frames : Allowed Interlace : Allowed tora an auto den einai kalo gia to pani sas.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fandom Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Καταρχήν να συμφωνήσω με τον φίλο StayrosD, πολλές φορές μου έχει τύχει η ποιότητα ενός dvd να είναι απαίσια και μετά απο μετατροπή σε divx η ταινία να γίνει καινούργια! wtf λένε πολλοί αλλά είναι γνωστό οτι τα dvd φτιάχνονται με διαφορετικούς τρόπους και επεξεργασίες, οπότε όταν τα μετατρέπεις στο ευρέως κοινό Divx τα πράγματα αλλάζουν, πολλές φορές προς το καλύτερο. Sotris99 ευχαριστώ για την υπενθύμιση της σύνδεσης του pc με την τηλεόραση για προβολή divx (αυτόματα αν έχεις μεγάλο δίσκο γεμάτο ταινίες και το συνδέσεις με την τιβι έχεις άμεση προβολή ταινιών, χωρίς να ψάχνεις που έβαλες το dvd με το Alien 3 π.χ.!). Βέβαια, αν ψάχνουμε ένα ένα όλα τα πλεονεκτήματα του Divx δεν τελειώνουμε εύκολα! Το θέμα είναι,για να ανατρέξω στον τομέα μουσική, όταν πρωτοβγήκε το mp3, οι απανταχού μουσικόφιλοι το κατέκριναν με σχόλια του στύλ " αα στο σουπερ στέρεο μου μόνο σιντι ποιότητα ακούω, και χάλια τα μπ3, και προτιμώ τα αυθεντικά" κλπ. πολλά, και ειδικά όταν έφτασαν στο κοινό τα cd-r (όπως τώρα καλή ώρα με τα dvd και τα dvd-9) έλεγαν πολλοί " τι να τα κάνω τα Mp3 ενώ αντιγράφω το δίσκάκι κατευθείαν σε φουλ ποιότητα" κλπ.! Σωστά; Πού είναι λοιπόν όλοι αυτοί να υποστηρίξουν την γνώμη τους τώρα, μετά την πλημμυρίδα του mp3; Μήπως παίζεται το ίδιο και για το divx (με άμεσα συγκρίσιμα τα σουπερ στέρεο με τους βιντεοπροβολείς); Ο χρόνος θα δείξει. (Με συγχωρείτε για τα μεγάλα ποστ και ελπίζω να τα βρίσκετε ενδιαφέροντα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adams Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 kai na min ksexname oti tora pia sto divx sta certified profils' date=' iparxei kai high definition... kai milame gia: Recommended max resolution: 1280 x 720 @ 30 fps Maximum MB per second : 108000 Maximum average bitrate : 8000kbps B Frames : Allowed Interlace : Allowed tora an auto den einai kalo gia to pani sas....[/quote'] kallair Ξεχνας το βασικοτερο.....την πηγη....τι να το κανω εγω το εγω το high definition οταν η πηγη ειναι 720x576 ... Και επειδη πηγη δυστυχως ή ευτυχως εννοουμε mpeg2 αντε wm9 και καθε μετατροπη σε αλλο container ειναι lossy παλι θα χανουμε :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 (Με συγχωρείτε για τα μεγάλα ποστ και ελπίζω να τα βρίσκετε ενδιαφέροντα). Fandom αν ήταν μικρά τα πόστ πως θα καταφέρναμε να μυήσουμε και άλλους στο χώρο του divx. Μην ξεχνάς τον ιούνιο του 2001 το γιγαντώδες άρθρο του RAM για to divx και απέξω με μεγάλα γράμματα: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Ξεχνας το βασικοτερο.....την πηγη....τι να το κανω εγω το εγω το high definition οταν η πηγη ειναι 720x576 ... Και επειδη πηγη δυστυχως ή ευτυχως εννοουμε mpeg2 αντε wm9 και καθε μετατροπη σε αλλο container ειναι lossy παλι θα χανουμε :wink: Μάλλον μόνο με την έλευση του blue ray disc θα ησυχάσεις εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fandom Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Μπα, πιστεύω οτι οι ανικανοποίητοι ακόμα και όταν βγεί το Blu-ray θα περιμένουν το blue-ray dual με 50 gb χωρητικότητα, και μετά το Blu-ray quad με 100Gb κλπ.! Τεχνολογίες να περιμένεις να έρθουν είναι πολλές... το θέμα είναι, τώρα τι γίνεται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Red_Phantom Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 kai na min ksexname oti tora pia sto divx sta certified profils' date=' iparxei kai high definition... kai milame gia: Recommended max resolution: 1280 x 720 @ 30 fps Maximum MB per second : 108000 Maximum average bitrate : 8000kbps B Frames : Allowed Interlace : Allowed tora an auto den einai kalo gia to pani sas....[/quote'] kallair Ξεχνας το βασικοτερο.....την πηγη....τι να το κανω εγω το εγω το high definition οταν η πηγη ειναι 720x576 ... Και επειδη πηγη δυστυχως ή ευτυχως εννοουμε mpeg2 αντε wm9 και καθε μετατροπη σε αλλο container ειναι lossy παλι θα χανουμε :wink: http://www.wmvhd.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donald Duck Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Από τη δικιά μου σκοπιά το divX αξίζει, γιατί σου επιτρέπει να κρατάς τις ταινίες που θες σε πολύ καλή ποιότητα και με το DrDivx 1.05 που τώρα τελευταία άρχισα να χρησιμοποιώ μπορείς να κρατήσεις και ήχο AC3 και η μετατροπη γίνεται πολύ εύκολα. Επιπλέον σε μια (νορμαλ) TV δεν μπορείς να αντιλφθείς τη διαφορά. Θα μου πείτε τώρα ότι τα dvdr είναι αρκετά φθηνά και μπορείς να αντιγράψεις τις ταινίες που θες σε dvd και ειδικά με το dvd dual layer σε άψογη ποιότητα. Έλα όμως που στην περίπτωση μου μονό και μόνο η αγορά ενός dvdr απαιτεί και την αντικατάσταση του Η/Υ αφού δε σηκώνει dvdr (Pentium III 450) και το πιο "ελαφρί" dvdr που βρήκα απαιτεί 700ΜHz επεξεργαστή. Για τη δικιά μου τουλάχιστον περίπτωση το σύστημα που έχω είναι υπεραρκετό για την εργασία που κάνω πάνω σε αυτό, (αν και αργεί λίγο σε βαριές εφαρμογές), και δε σκοπεύω για την ώρα να το αλλάξω. Έτσι για μένα τουλάχιστον το DivX είναι μια πολύ καλή και φθηνή λύση για να κρατήσω τις ταινίες που θέλω. Ουσιατικά πιστεύω ότι το θέμα είναι ο συμβιβσμός μεταξύ κόστους και ποιότητας και στην περίπτωση του DivX, έχεις πολύ καλή ποιότητα σε πολύ χαμηλό κόστος. Και μη ξεχνάμε πόσοι έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα προτζεκτορα ή μια high definition TV 80+ ιντσων όπως παραπάνω αναφέρει ο φίλος Adams; Γι' αυτό το DivX έχει την ψήφο μου. 8) 8) 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2004 to high definition divx einai axristo pros to paron ama thes na deis tainia apo metatropi dvd. opos kai polla dvd einai mapa ama ta deis se pani. to ethesa gia na deikso oti to divx exei akoma mellon. eidika an asxoleisai me to video editing kai thes na ftiakseis tis diakopes sou na tis deis sto projectora. ego tha protimousa na to ftiakso se hd divx apo na to kano dvd. to mpeg4 einai pio sigxronos algorithmos simpiesis apo to mpeg2 kai oi melontikoi diskoi tha xrisimopoioun tetoia format(hd wmv, hd divx kai giati oxi kai rm10 pou apo oti exo dei einai poli kalo!). prosopika pisteuo oti to mpeg4 den pethane alla se liga xronia tha kathierothei anti tou mpeg2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2004 DIVX ALL THE WAY.Opos eipe kai kapoios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.