adi32 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Epeidh exw asxolithei elaxista kai oi poiothta pou exw dei se arxeia katevasmena apo to net einai aisxrh , an parei kaneis ena dvd recorder pou exei ftasei se ekseftelisthkes times einai xrhsimo na asxolithei kai me divx kai na trwei ores se metatropes.....? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cybereddie Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 EXARTATAI APO THN MOURLA TOY Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
morpheous Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 san ( prwin) fanatikos tou divx, pistevw pws oxi...polles wres epeksergasias xeiroterh apo dvd poiotita...den paizei se deck...pados kalo tha tan na ksereis pws kaneis kai pws epeksergazese...etsi gia thn ebiria! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaizerSoze Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 An enoeis na kaneis DivX tis tainies tou videoclub OXI An enoeis kati pou peftei tyxaia sta xeria sou tote axizei gia tin koinothta.P.x. an den ypirxan kapoioi trelamenoi na psaxnoun gia DVD-Screeners kai meta na ta kanoun DivX twra oloi CAM kai Telesync tha vlepame.Epishs an thes kati na moirasteis mesw internet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dreamstorm Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Προσωπικά εγώ από τότε που έβαλα dsl και πήρα dvd-rw, τέρμα οι μετατροπές Κυκλοφορούν κάτι χvid με ac3 με πάρα πολύ καλή ποιότητα, αλλά και τα διάφορα dvdrip που κυκλοφορούν σε γενικές γραμμές είναι όμορφα φτιαγμένα. Epeidh exw asxolithei elaxista kai oi poiothta pou exw dei se arxeia katevasmena apo to net einai aisxrh εξαρτάται τι πήγες και κατέβασες φίλε adi32. Aν κατέβασες πχ το lord of the rings σε ένα cd, τότε λογικό είναι να έχει αίσχος ποιότητα. Από την άλλη όμως υπάρχουν 3 πραγματάκια που αξίζει να ασχοληθείς. 1)Μιας και είναι δύσκολο να κάνεις ένα dvd-iso και να το μοιράσεις εκτός και αν έχεις πολύ καλό upload, τότε με το κάνεις ένα encode με χvid ή divx το στέλνεις πιο γρήγορα 2)Πάντα είναι χρήσιμο να ξέρεις πως να κάνεις την μετατροπή, μπορεί να υπάρξουν στιγμές που να το χρειαστείς. Δεν χρειάζεται να έχεις master πάνω στο θέμα, με ένα autogk είσαι οκ. 3) Υπάρχει και το θέμα , πόσο όρεξη έχεις να ψαχτείς πάνω στο όλο θέμα. Αν έχεις αρκετό ελεύθερο και με πολύ διάβασμα θα καταφέρεις τέλεια αποτελέσματα. Είναι ανάλογα πόσο θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Η πλάκα της υπόθεσης είναι ότι τόσο καιρό μαθαίναμε πως να κάνουμε τα dvd->avi τώρα έχουμε πήξει για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε ένα avi->dvd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_-b}{d-_ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Θα συμφωνήσω με όλους τους παραπάνω Ηρακλειώτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peterp@n^ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 San prwin fanatikos tha elega pws pleon exei xathei i mageia tou DivX.. idiaitera meta tin eleush tou dvd-rw kai malista tou dual-layer.. to mono pou vriskow pleon endiaferon einai i kodikopoihsh mikrwn video gia to pc apoklisthika.. opws Video clipakia klp pou vriskontai sta extras twn DVD tainiwn.. Pantws gia tin empeiria kai tin periergeia kai mono den tha itan asxhmo na to prospathiseis.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios1957 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2004 ......εξαρτάται τι πήγες και κατέβασες φίλε adi32. Aν κατέβασες πχ το lord of the rings σε ένα cd' date=' τότε λογικό είναι να έχει αίσχος ποιότητα. Από την άλλη όμως υπάρχουν 3 πραγματάκια που αξίζει να ασχοληθείς. 1)Μιας και είναι δύσκολο να κάνεις ένα dvd-iso και να το μοιράσεις εκτός και αν έχεις πολύ καλό upload, τότε με το κάνεις ένα encode με χvid ή divx το στέλνεις πιο γρήγορα 2)Πάντα είναι χρήσιμο να ξέρεις πως να κάνεις την μετατροπή, μπορεί να υπάρξουν στιγμές που να το χρειαστείς. Δεν χρειάζεται να έχεις master πάνω στο θέμα, με ένα autogk είσαι οκ. 3) Υπάρχει και το θέμα , πόσο όρεξη έχεις να ψαχτείς πάνω στο όλο θέμα. Αν έχεις αρκετό ελεύθερο και με πολύ διάβασμα θα καταφέρεις τέλεια αποτελέσματα. Είναι ανάλογα πόσο θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Η πλάκα της υπόθεσης είναι ότι τόσο καιρό μαθαίναμε πως να κάνουμε τα dvd->avi τώρα έχουμε πήξει για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε ένα avi->dvd [/quote'] Πως με καλύπτει αυτό το παιδί.... :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fandom Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Για να απαντήσω και εγώ ως πρώην και νυν φανατικός του Divx (τα τελευταία 3 περίπου χρόνια) η μαγεία του re-enconding δεν έχει χαθεί καθόλου. Ο κώδικας έχει αναβαθμιστεί αρκετά, η επεξεργαστική ισχύς έχει πολλαπλασιαστεί αναλόγως και το σύστημα κωδικοποίησης έχει απλοποιηθεί ιδιαίτερα (και δεν μιλάω για autogk , αυτό είναι ελείνα απλό-στην ξεφτίλα!!). Και με βάση το δικό μου σκεπτικό, του πόσες φορές θα δείς μια ταινία (; 1-2,αντε τρείς αμα λέει πολύ) προτιμώ το Divx κατα κόρον. Και για να φτιάχνω τις ταινίες απο το βίντεο club , και για να τις κατεβάζω και να τις αποθηκεύω. Σκεφτείτε οτι σε ένα dvd 4.7 χωράνε 4-6 ταινίες Divx σε άριστη ποιότητα, σε αντίθεση με την εξ ολοκλήρου dvd ταινία που το καταλαμβάνει μόνη της. Και αυτό γιατι; για να την παίζω στις φέτες των φίλων μου; Σιγα το προνόμιο! η μήπως για την ποιότητα; Όποιος ξέρει να φτιάχνει Divx ξέρει και οτι η διαφορά στην ποιότητα είναι σχεδόν αμελητέα. Συν τοις άλλοις, κυκλοφορούν στο εμπόριο Divx players φέτες με πάμπολλα καλούδια (σκληρούς δίσκους, συνδεση usb με pc κλπ.) που κάνουν το Divx ακόμη πιο δελεαστικό. Χρησιμοποιώ λοιπόν την μέθοδο ενα-dvd-η-ταινία μόνο για τις ταινίες που ΛΕΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η για τις ταινίες που θα τις πάς σε κάποιο φίλο για να δεί η παρέα (συνολικά 3 ταινίες έχω κάνει καθαρά dvd μέχρι τώρα). Και με τον υπολογιστή να είναι το κέντρο του σπιτιού και τους βιντεοπροβολείς-συνδέσεις με τηλεοράσεις κλπ. να γίνονται όλο πιο φθηνοί και πιο προσιτοί, δεν πιστεύω οτι το Divx έχει χάσει/θα χάσει την αίγλη του!! Γιαυτό προτιμώ να δίνω ~3 ώρες encoding (που στην τελική το γουστάρω με τα χίλια) και 23 ευρωλεπτά την ταινία για να την αποθηκεύσω, παρά μισή ώρα encoding και 1.20 ευρωλεπτα την ταινία για να την κάνω dvd. Και για να κλέισω , σε μια μικρή cd θήκη των 45 δίσκων χωράνε 200 ταινίες divx! -Δεν είναι κορυφαίο; Αλλά στην τελική, that's just me. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Σε ορισμένες ταινίες η ποιότητα μειώνεται. Όμως μου έχει τύχει περίπτωση που η ποιότητα ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ με την μετατροπή σε divx. Είχαν πέσει στα χέρια μου κάποια DVD της σειράς Star Trek και XFiles. Η ποιότητα του αυθεντικού DVD όταν πάταγα το pause ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη. Και η μετατροπή με τα κλασικά προγράμματα σε divx ήταν ακόμα χειρότερη, μέχρι που με διαφώτισε ένας φίλος: Πολλές ταινίες κατά την μετατροπή από NTSC (Αμερική) σε PAL (Ευρώπη) έχουν αναμιγμένα καρέ όχι εναλάξ, αλλά λίγο πιο περίπλοκα. Οπότε χρησιμοποίησα το AVI Util, και επέλεξα deinterlace και inverce telecine. Η τελική ποιότητα ακόμα και σε παύση ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΑ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hades21 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Fandom. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Προς όλους τους divxόβιους και μή. Με τη έλευση του gordianknot πρίν ενάμιση χρόνο τα πράγματα στο θέμα divx/xvid έχουν απλοποιηθεί. Για να μήν μιλήσω για το autogknot που τα πράγματα έχουν εξευτελιστεί σε θέμα απλότητας. Και δεν σας κρύβω ότι παρόλο που έχω dvd-r πού και πού φτιάχνω και καμιά ταινία σε divx έτσι για να θυμάμαι τα παλιά. Άσε που οι ταινίες σε divx μετατρέπονται πιο εύκολα σε μορφή συμβατή με το n-gage μου και έτσι τις βλέπω παντού... Όποιος ξέρει να φτιάχνει Divx ξέρει και οτι η διαφορά στην ποιότητα είναι σχεδόν αμελητέα. Συν τοις άλλοις, κυκλοφορούν στο εμπόριο Divx players φέτες με πάμπολλα καλούδια (σκληρούς δίσκους, συνδεση usb με pc κλπ.) που κάνουν το Divx ακόμη πιο δελεαστικό. Συμφωνώ φίλε μου με χίλια. Πάντως ξέχασες να πείς ότι και me μια φτηνή radeon με tv out, συνδέεις τον υπολογιστή με την τηλεόραση και βλέπεις την ταινιούλα σου. Και κάθε καινούρια έκδοση του divx προσφέρει περισσότερα καλούδια με κυριότερο τα πολλαπλά περάσματα --αυτό μόνο ο cinema craft encoder μπορεί να το κάνει-- Τώρα πια μπαίνουν στο παιχνίδι των players και επώνυμοι κατασκευαστές λέγε με philips τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα. Το divx είναι τυφώνας ίσως μεγαλύτερος τυφώνας και από το mp3 και ήρθε για να μείνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 1)Και στη 19άρα του pc μου και στην τηλεόραση του σπιτιού δεν πρόκειται να καταλάβω διαφορά ανάμεσα σε dvd και divX (και μιλάμε πάντα για "καλή" μετατροπή σε divX). 2) Ούτως ή άλλως σε όλη μου τη ζωή pc θα έχω, οπότε δεν παίζει να μην μπορώ να βλέπω της ταινίες μου. 3) 4 ταινιούλες χωράνε μια χαρά δε ένα δισκάκι dvd-r. Για 400 ταινίες θέλεις 100 δισκάκια και 400 δισκάκια αν χρησιμοποιούσες dvd φορμάτ. Με τα dual-layer δισκάκια, πάμε για 8 ταινίες ανα δισκάκι!!! Άρα, divX all the way!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 emena me endiaferei h theash kyriws se provolea opou kai to paramikro fainetai Tωρα εθεσες το θεμα υπο διαφορετικη τελειως βαση....σε projector ξεχνας απλα το divx .... Εδω πολλοι εραστες της μεγαλης εικονας περιμενουν ηδη το hddvd και bluray (που στην αλλη πλευρα του ατλαντικου εχει σκασει ηδη μυτη) και λιγουρευοντε τις συνδεσεις dvi Και δεν ειναι που ο projector παιζει καλυτερα απο μια "καλη" tv αλλα οι 80-120 ιντσες....βγαζουν στη φορα ολες τις λεπτομερειες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Προς όλους τους divxόβιους και μή. Με τη έλευση του gordianknot πρίν ενάμιση χρόνο τα πράγματα στο θέμα divx/xvid έχουν απλοποιηθεί. Για να μήν μιλήσω για το autogknot που τα πράγματα έχουν εξευτελιστεί σε θέμα απλότητας. Πλέον με το Dr.Divx τα πράγματα γίναν ακόμα πιο εύκολα. Η τελευταία έκδοση υποστηρίζει και ήχο AC3, οπότε ουσιαστικά μόνο το bitrate διαλέγεις και τα streams που θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.