Anastasios_gki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα από το σπίτι μου να μεταφέρω την γραμμή ιντερνετ και τηλεφώνου στο γκαράζ μου που είναι 50 μέτρα μακριά ώστε να βάλω εκεί το ρούτερ. Είναι σε οικόπεδο, οπότε, δεν χρειάζεται να συνεννοηθώ με κάποιον άλλον. Το προβλημά μου είναι πως δεν θέλω να φαίνεται καλώδιο μέσα από το σπίτι μου και να τρυπάω τοίχους κτλ. Υπάρχει καμία λύση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
jkoukos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 1. Αυτή την στιγμή στο γκαράζ αν κάνεις έλεγχο με κινητό, έχεις αξιόπιστη σύνδεση με το SSID του Router; 2. Στο μπαλκόνι ή στην αυλή, σε χώρο που δεν υπάρχει θέμα με βροχή, υπάρχει πρίζα ρεύματος; Αν ναι, τότε μπορεί να γίνει δουλειά με έναν ασύρματο αναμεταδότη ( repeater). Άλλη λύση είναι η χρήση PLC (Power Line). Ωστόσο τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η τηλεφωνία είναι δύσκολο θέμα και χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός, από την στιγμή που δεν θέλεις την ενσύρματη λύση (που είναι η βέλτιστη επιλογή για όλα). Η τηλεφωνία ΔΕΝ περνά μέσω δικτύου, εκτός αν γίνει μετατροπή της σε ΙΡ με χρήση επιπρόσθετου εξοπλισμού. Μια καλή λύση για όλα είναι είτε χρήση ενός Fritz router κι ενός ΑΤΑ (ή αντί του ΑΤΑ, εφαρμογής σε κινητό) είτε 2 Fritz router.
Anastasios_gki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Ας το πάρουμε από την αρχή γιατί δεν είμαι σχετικός στο συγκεκριμένο θέμα. Το τηλέφωνο δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Η πριζα δικτύου που έχω στο σπίτι μου, από που ''έρχεται'' ; Υπάρχει δυνατότητα να βρω καλώδιο δικτύου έξω από το σπίτι μου για να το επεκτείνω και να το πάω στο γκαράζ όπου θα το συνδέσω με το ρούτερ; Μπορεί να λέω και βλακείες που δεν στέκουν το καταλαβαίνω.
jkoukos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Το δίκτυο δεν έρχεται απ' έξω, αλλά υπάρχει μέσα στο σπίτι και ξεκινά από τον Router ή κάποιο switch. Συνήθως, όταν μιλάμε για δομημένη καλωδίωση, υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα καλώδια δικτύου από τις πρίζες σε έναν χώρο. Από αυτά που ρωτάς καταλαβαίνω ότι αναφέρεσαι σε πρίζες τηλεφωνικέ, διότι σε αυτές το καλώδιο έρχεται απ' έξω. Όμως αυτές δεν κάνουν και δεν έχουν καμία σχέση με για δίκτυο και Internet. Απλά μέσω του τηλεφωνικού σήματος έρχεται και το DSL για να γίνει συγχρονισμός στον Router. Οι δικτυακές πρίζες (αν και μοιάζουν) είναι διαφορετικές. Έχουν 8 συνολικά ακροδέκτες, ενώ οι τηλεφωνικές 2 ή 4.
nkarama Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πες καλύτερα τι θες να πετύχεις, γιατί καμμιά φορά όταν δεν ξέρουμε την "ορολογία" άλλα γράφουμε, άλλα θέλουμε να κάνουμε και άλλα καταλαβαίνουν οι άλλοι. Πχ. Θέλω να έχω ενσύρματο ιντερνετ στο γκαράζ. ή θελω να έχω internet και τηλέφωνο στο γκαράζ ή θέλω να έχω το router στο γκαραζ για να μην έχω την ακτινοβολία στο σπίτι... Επίσης να δώσει πληροφορίες για την σύνδεση που έχεις. ADSL, VDSL, συμβατική ή ΙΡ τηλέφωνο.. κτλ κτλ... Αν το σπίτι είναι πολυκατοικία ή μονοκατοικία, κτλ κλτ. Σε γενικές γραμμές το καλώδιο απο τον πάροχο (ΟΤΕ) καταλήγει είτε σε ένα κουτί στον τοίχο του σπιτιού είτε στο λεγόμενο εσκαλίτ (κατανεμητή) της πολυκατοικίας. Ενας ηλεκτρολόγος θα μπορούσε να τραβήξει καλώδιο απο εκεί, προς το γκαραζ. Ομως μόνο σε ένα σημείο μπορείς να τερματίσεις την γραμμή προς το router. Αν το βάλεις στο γραράζ δεν θα μπορείς να έχεις στο σπίτι.. όχι ταυτόχρονα τουλάχιστον. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2024 από nkarama
Anastasios_gki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Εχετε δικιο με συγχωρειτε. Ειναι διπλοκατοικία. Το διαμερισμα ειναι στον πρωτο οροφο, απο κατω μενει συγγενικο προσωπο οποτε εχω ιντερνετ απο εκει. Θέλω να έχω μονο ενσύρματο ιντερνετ στο γκαράζ χωρις τηλεφωνο. Στο διαμερισμα μου εχω πριζα για να βαλω ιντερνετ, θα μπορουσα απο εκει να τραβηξω καλωδιο αλλα δεν θελω να ειναι μεσα στο σπιτι μου καλωδιο και να βγαινει απο το διαμερισμα μου και να τρυπαω τοιχους κτλ. εσκαλίτ υπαρχει σε καθε σπιτι με πανω απο 2 διαμερισματα; Στο σπιτι μου δεν με νοιαζει να εχω ιντερνετ απο την δικια μου πριζα τωρα ετσι και αλλιως ειναι αδεια.
nkarama Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 22 minutes ago, Anastasios_gki said: Εχετε δικιο με συγχωρειτε. Ειναι διπλοκατοικία. Το διαμερισμα ειναι στον πρωτο οροφο, απο κατω μενει συγγενικο προσωπο οποτε εχω ιντερνετ απο εκει. Θέλω να έχω μονο ενσύρματο ιντερνετ στο γκαράζ χωρις τηλεφωνο. Στο διαμερισμα μου εχω πριζα για να βαλω ιντερνετ, θα μπορουσα απο εκει να τραβηξω καλωδιο αλλα δεν θελω να ειναι μεσα στο σπιτι μου καλωδιο και να βγαινει απο το διαμερισμα μου και να τρυπαω τοιχους κτλ. εσκαλίτ υπαρχει σε καθε σπιτι με πανω απο 2 διαμερισματα; Στο σπιτι μου δεν με νοιαζει να εχω ιντερνετ απο την δικια μου πριζα τωρα ετσι και αλλιως ειναι αδεια. Τώρα το ιντερνετ απο κάτω πως το έχεις? Ασύρματα να υποθέσω? Το καλώδιο του ΟΤΕ, δεν "κουβαλάει" ιντερνετ, αλλά ηλεκτρικά σήματα τα οποία το ρουτερ (στο οποίο το καλώδιο συνδέεται) μεταφράζει και τα κάνει δίκτυο για υπολογιστές (ενσύρματο και ασύρματο). Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας τερμτισμός στο καλώδιο αυτό. Αρα για να έρθει ιντερνετ (είτε στο σπίτι σου είτε στο γκαράζ) υπάρχουν οι εξής τρόποι: - Είτε απο το router στο ισόγειο, πρέπει να φύγει καλώδιο απο τις ethernet θύρες, προς εκεί που θες ιντερνετ. Αυτό το καλωδιο το συνδέεις στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή. - Οδηγείς το καλώδιο του ΟΤΕ στον χώρο που θες και εκεί εγκαθιστάς το router. Σημείωση όπως παραπάνω.. μπορεί να υπάρχει μόνο ένας τερματισμός καλωδίου. Θα μπορούσες σαν πατέντα να έχεις δύο ρούτερ, σε δύο διαφορετικά σημεία ττου καλωδίου έχοντας σε λειτουργία μονο το ένα ανα πασα στιγμή και έχοντας αποσυνδεμένο το άλλο. - Στέλνεις το ιντερνετ στο γκαράζ, ασύρματα ή με κάποιο powerline (φαντάζομαι οτι και τώρα το γκαραζ τροφοδοτείτε).
Anastasios_gki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Το καλωδιο του ΟΤΕ που το βρισκω; Υπάρχει εκτος του σπιτιου καπως να το βρω;
nkarama Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 24 minutes ago, Anastasios_gki said: Το καλωδιο του ΟΤΕ που το βρισκω; Υπάρχει εκτος του σπιτιου καπως να το βρω; αν δεν έχεις εσκαλιτ μέσα στο σπίτι, τότε θα πρέπει να είναι εκτός. Δες τα καλώδια που έρχονται στο σπίτι σου. Μπορεί να έρχετε απο διπλανό σπίτι που έχετε κοινό τοίχο, μπορεί να έρχετε απο το έδαφος και να ανεβαίνει σε τοίχο με σωλήνα, μπορεί να έρχετε εναέρια...
jkoukos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Το τηλεφωνικό καλώδιο του ΟΤΕ, συνήθως βρίσκεται δίπλα ή κοντά στους μετρητές της ΔΕΗ. Είτε στην αρχή του οικοπέδου σε κατάλληλο πίλαρ είτε στον εξωτερικό τοίχο της οικοδομής (παλαιότερα) ή σε κοινόχρηστο χώρο εντός αυτής. Έρχεται στο οίκημα εναέρια ή υπόγεια. Αλλά δεν το χρειάζεσαι αυτό το καλώδιο, διότι δεν μεταφέρει πρόσβαση στο δίκτυο. Με αυτό είτε θα έχεις στο γκαράζ σύνδεση είτε στο σπίτι. Ποτέ και στα δύο ταυτόχρονα. Το γκαράζ έχει τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος;
Anastasios_gki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Εχει ναι. Στο σπιτι πανω δεν με πειραζει να εχω συνδεση. Αρα, μπορω να βρω το καλωδιο του οτε και να το φερω στο γκαραζ οπου θα τοποθετησω ρουτερ; Θα χρειαστεί τεχνικός; Υπαρχει καποια βοηθεια ή καποιο αλλο φορουμ,βιντεο να καταλαβω;
NikosKallithea Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δηλαδη θελεις να παρεις τον ρουτερ του συγγενή σου και να τον πας στο γκαράζ σου και ι άνθρωπος να μείνει χωρίς ιντερνετ και τηλέφωνο Απλά αυτά δεν γίνονται
Anastasios_gki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Οχι με συγχωρείται για την σύγχυση. Θελω απο την δικια μου την συνδεση να μεταφερω το καλωδιο στο γκαραζ μου και να βαλω εκει το ρουτερ. Δηλαδη κανονικα θα εβαζα το ρουτερ στην πριζα τηλεφωνου και θα ειχα ιντερνετ. Τωρα δεν θελω να εχω στο σπιτι ιντερνετ αλλα θελω να εχω στο γκαραζ που ειναι 50 μετρα σχεδον μακρια που δεν εχει υποδοχη για τηλεφωνο/ιντερνετ. Ανοικτος χωρος ειναι εξωτερικος να περασει απο την αυλη μου. Θα βαλω δικια μου συνδεση με ρουτερ κανονικα απλα δεν θελω να την εχω σπιτι, θελω να την εχω στο γκαραζ και δεν θελω να τραβηξω καλωδιο απο το μεσα του σπιτιου, θελω να τραβηξω το καλωδιο αν γινεται απο καπου πριν ''μπει'' στο διαμερισμα μου.
jkoukos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 14 λεπτά πριν, Anastasios_gki είπε Θελω απο την δικια μου την συνδεση να μεταφερω το καλωδιο στο γκαραζ μου και να βαλω εκει το ρουτερ. Παραπάνω λες ότι παίρνεις σύνδεση από το κάτω σπίτι του συγγενή. Τελικά έχεις δική σου γραμμή και σύνδεση ή την δανείζεσαι; 15 λεπτά πριν, Anastasios_gki είπε Τωρα δεν θελω να εχω στο σπιτι ιντερνετ αλλα θελω να εχω στο γκαραζ που ειναι 50 μετρα σχεδον μακρια που δεν εχει υποδοχη για τηλεφωνο/ιντερνετ. Αν δεν την θέλεις στο σπίτι, τραβάς την γραμμή του ΟΤΕ στο γκαράζ και συνδέεις εκεί τον Router. Αν θέλεις να έχεις τηλέφωνο στο σπίτι, από το ίδιο καλώδιο επιστρέφεις την τηλεφωνία από το γκαράζ στο σπίτι. Αν δεν έχεις (όπως φαίνεται) σχετικές γνώσεις, χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο. Το να βρεις πληροφορίες και βίντεο πως συνδέονται οι ακροδέκτες είναι εύκολο. Δεν θα βρεις οδηγίες πως θα περάσεις τα καλώδια και με ποιον τρόπο. Αυτά είτε τα γνωρίζεις είτε όχι, άσε που κάθε εγκατάσταση έχει τα δικά της δεδομένα.
Anastasios_gki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Απο τον κατανεμητή θα καταργηθει η γραμμη για το σπιτι μου και απο εκει θα τραβηξω για το γκαραζ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα