Προς το περιεχόμενο

Προβληματίζει τους επιστήμονες η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, XAXEPO είπε

Δεν νομίζεις οτι προσβάλεις τον Mikekata όταν λες ότι κανένας δεν νοιάζεται ; κάποιοι νοίαζονται και κάνουν μελέτες για να αλλάξουν την κοινή γνώμη και σήμερα στο συγκεκριμένο θέμα έχουν γραφτεί 9 σελίδες.

Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά ούτε είπα κάτι προσβλητικό.

Επίσης, κάποιες μελέτες και η κοινή γνώμη που αναφέρεις είναι ένα θέμα debatable/questionable, έστω μέχρι έναν βαθμό, εξού και οι 9 σελίδες έως τώρα.

Τέλος, άλλο το νοιάζομαι για την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών και ως εκ τούτου κάνω κάτι για να το αλλάξω (πράγμα ανέφικτο - και σε αυτό στάθηκα κυρίως), άλλο το δουλεύω πάνω σε μελέτες και γενικά πάνω στο αντικείμενο αυτό.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Glikos είπε

Επίσης, οι μελέτες και η κοινή γνώμη που αναφέρεις είναι ένα θέμα debatable, έστω μέχρι έναν βαθμό, εξού και οι 9 σελίδες έως τώρα.

Δεν είναι καθόλου debatable, όποιος έχει τον ιδανικό αριθμό χρωμοσωμάτων μπορεί να καταλάβει ότι ο @MikeKata έχει παραθέσει ακριβώς όσα στοιχεία χρειάζονται για να κατασταθεί σαφές το βέβαιο του προβλήματος. Και δεν πιστεύω πως κάποιος από τους διαφωνούντες έχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα, 9 σελίδες είναι απλά γιατί η πλειοψηφία του κόσμου παραμένουν λιγότερο πληροφορημένοι ακόμα και όταν τους δίνεται η επιλογή να μορφωθούν και ομιλητικοί ακόμα και όταν τους καθίσταται προφανές ότι θα ήταν κομψότερο να μην εμπλέκονται σε συζητήσεις που τους είναι δύσκολο, ελλείψει επιχειρημάτων και όχι μόνο, να ολοκληρώσουν.

Κάθεται ο άλλος ο ήρωας να εξηγήσει στον καθένα ανεξαιρέτως ότι να δες εδώ, διάβασε εκεί, κοίτα το άλλο για να λαμβάνει απαντήσεις "καλά εγό δε δηαβάζο μελέταις δεν προλαβένο αλλά ΞΕΡΩ", αυτό είναι για σένα ένας ορισμός του debatable; Θα δεις αυτούς τους δύο τύπους ανθρώπων να συνδιαλέγονται, ο ένας με συνοχή, στοιχεία και ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ (συνήθως αυτό πληρώνεται) και ο άλλος με όλα τα οδυνηρά κενά στην στοιχειοθέτησή του, και αυτό που θα κρατήσεις είναι ότι "το θέμα είναι αμφιλεγόμενο";

Η μόνη παρηγοριά είναι ότι κάποιος κόσμος έχει όση ελπίδα του αξίζει.

edit, το post τροποποιήθηκε για να είναι λιγότερο επιθετικό, αλλά στο μυαλό μου συνεχίζω να σας κάνω πατητές ενώ πνιγόμαστε

Επεξ/σία από Lucifer
  • Like 6
  • Thanks 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Δεν είναι καθόλου debatable, όποιος έχει τον ιδανικό αριθμό χρωμοσωμάτων μπορεί να καταλάβει ότι ο @MikeKata έχει παραθέσει ακριβώς όσα στοιχεία χρειάζονται για να κατασταθεί σαφές το βέβαιο του προβλήματος. Και δεν πιστεύω πως κάποιος από τους διαφωνούντες έχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα, 9 σελίδες είναι απλά γιατί η πλειοψηφία του κόσμου παραμένουν λιγότερο πληροφορημένοι ακόμα και όταν τους δίνεται η επιλογή να μορφωθούν και ομιλητικοί ακόμα και όταν τους καθίσταται προφανές ότι θα ήταν κομψότερο να μην εμπλέκονται σε συζητήσεις που τους είναι δύσκολο, ελλείψει επιχειρημάτων και όχι μόνο, να ολοκληρώσουν.

Κάθεται ο άλλος ο ήρωας να εξηγήσει στον καθένα ανεξαιρέτως ότι να δες εδώ, διάβασε εκεί, κοίτα το άλλο για να λαμβάνει απαντήσεις "καλά εγό δε δηαβάζο μελέταις δεν προλαβένο αλλά ΞΕΡΩ", αυτό είναι για σένα ένας ορισμός του debatable; Θα δεις αυτούς τους δύο τύπους ανθρώπων να συνδιαλέγονται, ο ένας με συνοχή, στοιχεία και ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ (συνήθως αυτό πληρώνεται) και ο άλλος με όλα τα οδυνηρά κενά στην στοιχειοθέτησή του, και αυτό που θα κρατήσεις είναι ότι "το θέμα είναι αμφιλεγόμενο";

edit, το post τροποποιήθηκε για να είναι λιγότερο επιθετικό, αλλά στο μυαλό μου συνεχίζω να σας κάνω πατητές ενώ πνιγόμαστε

Και επί κόβιντ αλλά και σε άλλα περιστατικά εγχώρια ή μη, είχαμε επιστήμονες να μας λένε για μελέτες και έρευνες αλλά να που έγιναν ανατροπές. Δεν το λέω ως αρνητής, αλλά το αναφέρω σαν γεγονός. Οπότε επίτρεψε μου να έχω κάποιες αμφιβολίες για την επιστημονική (και μη) κοινότητα.

Για να μην αναφέρω τις επιχορηγήσεις και γενικά ένα σκασμό λεφτά που παίρνουν για έρευνες και γενικά για το κέρδος αλλά και για τα όποια πολιτικά παιχνίδια υπάρχουν. Οπότε όπως καταλαβαίνεις ο παράγοντας $ κουνάει την ζυγαριά αρκετά..Δεν σημαίνει βέβαια ότι όλοι είναι άχρηστοι και τα παίρνουν και δεν εννοώ ότι ο φίλτατος παραπάνω ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Ούτε απέκλεισα το ενδεχόμενο να συμβαίνει αυτό με τους ωκεανούς, αλλά το να λέει κάποιος ότι ''ανησυχούμε'' είναι κατ'εμέ υπερβολή. Και στην τελική να σε ρωτήσω, εσύ, εγώ, ο Mike και ο καθένας μας, πως θα αλλάξουμε μια τέτοια κατάσταση?

Διότι αυτό το κομμάτι στο οποίο στάθηκα εγώ το προσπέρασες, παρά μόνο σχολίασες το 1ο σκέλος.

Η πραγματική αλλαγή στο θέμα/πρόβλημα δεν θα έρθει από κοινούς θνητούς όπως εμείς αλλά από τα μεγάλα κεφάλια που κουνάνε τα νήματα στον πλανήτη.

Τώρα περί ανικανότητας, έλλειψη μόρφωσης, κραυγών κλπ είναι απέριττοι χαρακτηρισμοί.

Υ.Γ. Τέλος, μιας που ανέφερες τα χρωμοσώματα σε συνδυασμό με γεγονότα, κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να ειπωθεί (και είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει) και για κάποιο νήμα με trans θεματολογία αλλά εκεί τα γεγονότα και οι επιστημονικές μελέτες κάνουν φτερά.

hue hue hue

EDIT : Καλοπροαίρετα πάντα, κουβέντα να γίνεται.

Επεξ/σία από Glikos

1 λεπτό πριν, Glikos είπε

Και επί κόβιντ αλλά και σε άλλα περιστατικά εγχώρια ή μη, είχαμε επιστήμονες να μας λένε για μελέτες και έρευνες αλλά να που έγιναν ανατροπές. Δεν το λέω ως αρνητής, αλλά το αναφέρω σαν γεγονός. Οπότε επίτρεψε μου να έχω κάποιες αμφιβολίες για την επιστημονική (και μη) κοινότητα.

Για να μην αναφέρω τις επιχορηγήσεις και γενικά ένα σκασμό λεφτά που παίρνουν για έρευνες κλπ αλλά και για την όποια πολιτική επιρροή έχουν. Οπότε όπως καταλαβαίνεις ο παράγοντας $ κουνάει την ζυγαριά αρκετά..Δεν σημαίνει βέβαια ότι όλοι είναι άχρηστοι και τα παίρνουν ούτε εννοώ ότι ο φίλτατος παραπάνω ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Ούτε απέκλεισα το ενδεχόμενο να συμβαίνει αυτό με τους ωκεανούς, αλλά το να λέει κάποιος ότι ''ανησυχούμε'' είναι κατ'εμέ υπερβολή. Και στην τελική να σε ρωτήσω, εσύ, εγώ, ο Mike και ο καθένας μας, πως θα αλλάξουμε μια τέτοια κατάσταση?

Διότι αυτό το κομμάτι στο οποίο στάθηκα εγώ το προσπέρασες, παρά μόνο σχολίασες το 1ο σκέλος.

Η πραγματική αλλαγή στο θέμα/πρόβλημα δεν θα έρθει από κοινούς θνητούς όπως εμείς αλλά από τα μεγάλα κεφάλια που κουνάνε τα νήματα στον πλανήτη.

Τώρα περί ανικανότητας, έλλειψη μόρφωσης, κραυγών κλπ είναι απέριττοι χαρακτηρισμοί.

Υ.Γ. Τέλος, μιας που ανέφερες τα χρωμοσώματα σε συνδυασμό με γεγονότα, κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να ειπωθεί (και είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει) και για κάποιο νήμα με trans θεματολογία αλλά εκεί τα γεγονότα και οι επιστημονικές μελέτες κάνουν φτερά.

hue hue hue

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφερόμουν ποτέ σε σένα, απλά με αφορμή τόσο το δικό σου post όσο και τη συγκινητική ατάκα του Mikekata (παραφράζω) "δε με νοιάζει να σε πείσω, με νοιάζει αν μπει κάποιος να δει ότι υπάρχει αντίλογος" και μάλιστα στοιχειοθετημένος, δε θα ήθελα μετά από τόση υπομονή και κόπο να εξισωθεί η θέση ενός ανθρώπου που παραθέτει πηγές και στοιχεία με κάποιον που σε αυτά απαντάει "αυτά είναι μαλακίες, μάλλον τρομπάρεις με γκρέτα τούνμπερκ τα κρύα βράδια".

Συγγνώμη για την παρανόηση λοιπόν, δεν έχεις πει προσωπικά κάτι με το οποίο διαφωνώ ή στο οποίο αναφερόμουν. Και αναφορικά με το δεύτερο σκέλος σου, εγώ προσωπικά δεν ανησυχώ καθόλου. Δεν έχω παιδιά και είμαι περισσότερο από συμφιλιωμένος με ένα ενδεχόμενο μαζικού αφανισμού, έχω έτοιμο party kit αν ζήσω να το προλάβω. Δεν ελπίζω σε αλλαγή, δεν πιστεύω ότι αξίζουμε διόρθωση και δεν βρίσκω κανένα επιχείρημα υπέρ της επιβίωσης του είδους μας.

Απλά αν σε 100000 χρόνια ξεθάψει κανείς κανέναν σέρβερ και διαβάσει αυτό, ας σημειωθεί ότι δεν ήμασταν όλοι ίδιοι.

• Like 5
  • Thanks 2

2 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφερόμουν ποτέ σε σένα, απλά με αφορμή τόσο το δικό σου post όσο και τη συγκινητική ατάκα του Mikekata (παραφράζω) "δε με νοιάζει να σε πείσω, με νοιάζει αν μπει κάποιος να δει ότι υπάρχει αντίλογος" και μάλιστα στοιχειοθετημένος, δε θα ήθελα μετά από τόση υπομονή και κόπο να εξισωθεί η θέση ενός ανθρώπου που παραθέτει πηγές και στοιχεία με κάποιον που σε αυτά απαντάει "αυτά είναι μαλακίες, μάλλον τρομπάρεις με γκρέτα τούνμπερκ τα κρύα βράδια".

Συγγνώμη για την παρανόηση λοιπόν, δεν έχεις πει προσωπικά κάτι με το οποίο διαφωνώ ή στο οποίο αναφερόμουν. Και αναφορικά με το δεύτερο σκέλος σου, εγώ προσωπικά δεν ανησυχώ καθόλου. Δεν έχω παιδιά και είμαι περισσότερο από συμφιλιωμένος με ένα ενδεχόμενο μαζικού αφανισμού, έχω έτοιμο party kit αν ζήσω να το προλάβω. Δεν ελπίζω σε αλλαγή, δεν πιστεύω ότι αξίζουμε διόρθωση και δεν βρίσκω κανένα επιχείρημα υπέρ της επιβίωσης του είδους μας.

Απλά αν σε 100000 χρόνια ξεθάψει κανείς κανέναν σέρβερ και διαβάσει αυτό, ας σημειωθεί ότι δεν ήμασταν όλοι ίδιοι.

No worries κουβέντα κάνουμε σε χαλαρό κλίμα πάντα, δεν υπάρχουν λόγοι για παρεξηγήσεις. Και όσον αφορά το Υ.Γ. μου ήταν καλοπροαίρετο και γενικό, με χιουμοριστική χροιά εννοείται.

Και εγώ συμφωνώ σε mass extinction, να μην μείνει τίποτα. 😂

58 λεπτά πριν, XAXEPO είπε

Δεν νομίζεις οτι προσβάλεις τον Mikekata όταν λες ότι κανένας δεν νοιάζεται ; κάποιοι νοίαζονται και κάνουν μελέτες για να αλλάξουν την κοινή γνώμη και σήμερα στο συγκεκριμένο θέμα έχουν γραφτεί 9 σελίδες.

Αν ειναι να προσβαλλεσε τοσο ευκολα ο διαλογος δεν ειναι για εσενα.

7 λεπτά πριν, Glikos είπε

No worries κουβέντα κάνουμε σε χαλαρό κλίμα πάντα, δεν υπάρχουν λόγοι για παρεξηγήσεις. Και όσον αφορά το Υ.Γ. μου ήταν καλοπροαίρετο και γενικό, με χιουμοριστική χροιά εννοείται.

Και ως καλοπροαίρετο το εξέλαβα και έχει βάση. Φιλελεύθερος είμαι με τα δικαιώματα του κόσμου, με τους ορισμούς και τα δεδομένα είμαι, δυστυχώς, ναζί.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lucifer είπε

Δεν είναι καθόλου debatable, όποιος έχει τον ιδανικό αριθμό χρωμοσωμάτων μπορεί να καταλάβει ότι ο @MikeKata έχει παραθέσει ακριβώς όσα στοιχεία χρειάζονται για να κατασταθεί σαφές το βέβαιο του προβλήματος. Και δεν πιστεύω πως κάποιος από τους διαφωνούντες έχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα, 9 σελίδες είναι απλά γιατί η πλειοψηφία του κόσμου παραμένουν λιγότερο πληροφορημένοι ακόμα και όταν τους δίνεται η επιλογή να μορφωθούν και ομιλητικοί ακόμα και όταν τους καθίσταται προφανές ότι θα ήταν κομψότερο να μην εμπλέκονται σε συζητήσεις που τους είναι δύσκολο, ελλείψει επιχειρημάτων και όχι μόνο, να ολοκληρώσουν.

Αυτα που εχει παραθεσει ο Mike δεν ειναι απαραιτητα δικες του γνωσεις . Ειναι ετοιμη πληροφορια που ο ιδιος απλα κανει copy paste.
Εγω θα να σου πω ονοματα ανθρωπων που μπορεις να ψαξεις στο ιντερνετ οι οποιοι δεν συμφωνουν με την mainstream αποψη πανω στο θεμα και οποτε τους εχει δωθει η ευκαιρια μια χαρα λενε την αποψη τους. Και απο εκει και περα ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

Dr. Richard Lindzen

Malcolm Roberts

William Happer

Ισως και πολλοι αλλοι που εγω δεν γνωριζω.

Επεξ/σία από doubtful

Πληροφορία = καλό

Έτοιμη = ακόμα καλύτερο

Άποψη = αδιάφορη

Εξηγώ: αν έρθει αύριο ο Χίτλερ, σκατά στον τάφο του, και μου δώσει μελέτες που λένε ότι η βιταμίνη C κάνει καλό, οι μελέτες θα με πείσουν. Αν έρθει ο Αλβέρτος ο Αηνστάην και μου πει "μπρο, τα καλύτερα τεμάχια είναι οι Σουηδέζες", ε δε με νοιάζει αν έχει πάρει Νόμπελ αν μου λέει κάτι που δε μπορεί να αποδείξει.

Αντίστοιχα αν βγεις εσύ αύριο και βρεις στοιχεία που καταρρίπτουν το Χ, ε δε θα πω "ποιος είναι αυτός ο τυχαίος". Και αν τα παλικάρια που παρέθεσες είναι καταξιωμένοι δε το ξέρω και ούτε το αμφισβητώ, αλλά δε με νοιάζει αυτό, με νοιάζει το αν αυτά που πιστεύουν αποδεικνύονται.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, MikeKata said:

Το ζήτημα είναι τι μπορεί να αποδείξεις.

Το ζήτημα είναι τι μπορεις να κανεις με τις αποδειξεις σου, μπορεις να τραγουδας ολη μερα ολα τα στοιχεια αλλα ο κοσμος κινειται προς την αντιθετη κατευθυνση (για τους λογους που ανεφερα αρχικα και κανεις δεν προκειτε να τους απευθυνθει). Το μονο που γινεται ειναι να τα φορτωνουμε ολα (σε μορφη φορων και καταπιεσης) στο χαμηλοτερο κοινο παρονομαστη που δε μπορει να κανει καμια διαφορα ουτως η αλλως στη μεγαλη εικονα ή να πυροβολουμε τον εαυτο μας στο ποδι, οπως κανει η Γερμανια. Οι γερουσιαστες δεν ειναι βλακες/ασχετοι, διαφωνουν επειδη ξερουν πως οι ειδικοι εχουν κι αυτοι καποια ατζεντα να υπηρετησουν, που θα την πληρωσουν οι ψηφοφοροι τους, πραγμα που δεν ενδιαφερει τους ειδικους γιατι ειναι στην απ' εξω. Ενας πηγε να δωσει το καλο παραδειγμα παιρνοντας το πλοιο αντι το αεροπλανο και πεσανε να τον φανε. Αυτες οι θυσιες ειναι για τους πληβειους που ο χρονος τους ειναι αχρηστος, η Ελιτ δεν κανει τετοια, ειναι πολυτιμος ο χρονος της. Εσυ τι λυσεις προτεινεις;

5 hours ago, doubtful said:

Αφου σου απεδειξα τι συμβαινει με το Loki, τα micronoid Aggregates και τον πλανητη Tralfamadore, λες παλι τα ιδια...

Επεξ/σία από Shinji ikari

36 minutes ago, Shinji ikari said:

Το ζήτημα είναι τι μπορεις να κανεις με τις αποδειξεις σου, μπορεις να τραγουδας ολη μερα ολα τα στοιχεια αλλα ο κοσμος κινειται προς την αντιθετη κατευθυνση (για τους λογους που ανεφερα αρχικα και κανεις δεν προκειτε να τους απευθυνθει). Το μονο που γινεται ειναι να τα φορτωνουμε ολα (σε μορφη φορων και καταπιεσης) στο χαμηλοτερο κοινο παρονομαστη που δε μπορει να κανει καμια διαφορα ουτως η αλλως στη μεγαλη εικονα ή να πυροβολουμε τον εαυτο μας στο ποδι, οπως κανει η Γερμανια.

Προς ποια αντίθετη κατεύθυνση κινείται ο κόσμος, ακριβώς; Εγώ βλέπω διακρατικές συμφωνίες για περιορισμό των εκπομπών και αύξηση των ΑΠΕ. Μια χαρά προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται, αλλά με αργό βήμα.

38 minutes ago, Shinji ikari said:

Οι γερουσιαστες δεν ειναι βλακες/ασχετοι, διαφωνουν επειδη ξερουν πως οι ειδικοι εχουν κι αυτοι καποια ατζεντα να υπηρετησουν, που θα την πληρωσουν οι ψηφοφοροι τ

Τώρα σοβαρά; Μας τελείωσε το αφήγημα "δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή", μας τελείωσε το "δεν είναι ανθρωπογενής" και πήγαμε στο "έχουν ατζέντα κι ειδικοί"; Πόσο πιο ακραία επαγωγική μέθοδο θα χρησιμοποιήσουν κάποιοι, μέσα στην απελπισία τους, μπας και στήσουν επιχείρημα;

Τίποτα άλλο για προσπάθεια στήριξης της αβασιμης θέσης μας;

Ατζέντα έχει αυτός που εξαρτάται από το να χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου και τα πετρελαϊκά λόμπυ (τα ισχυρότερα παγκοσμίως) για να επανεκλεγεί. Και, μάντεψε. Ναι, μπορούν να είναι ηλίθιοι.

1 hour ago, doubtful said:

Αυτα που εχει παραθεσει ο Mike δεν ειναι απαραιτητα δικες του γνωσεις . Ειναι ετοιμη πληροφορια που ο ιδιος απλα κανει copy paste.
Εγω θα να σου πω ονοματα ανθρωπων που μπορεις να ψαξεις στο ιντερνετ οι οποιοι δεν συμφωνουν με την mainstream αποψη πανω στο θεμα και οποτε τους εχει δωθει η ευκαιρια μια χαρα λενε την αποψη τους. Και απο εκει και περα ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

Dr. Richard Lindzen

Malcolm Roberts

William Happer

Ισως και πολλοι αλλοι που εγω δεν γνωριζω.

Τώρα, σοβαρά; Copy paste; Όταν είδαμε ότι δε βγαίνουν τα κουκιά, το γυρνάμε άλλου;

Μου ζητούν στοιχεία και μελέτες, στέλνω τα στοιχεία και τις μελέτες. Όχι απόψεις. Στοιχεία.

Αυτή είναι η διαφορά μας. Ακόμα και εδώ, μίλησες για απόψεις.

Εγω θα να σου πω ονοματα ανθρωπων που μπορεις να ψαξεις στο ιντερνετ οι οποιοι δεν συμφωνουν με την mainstream αποψη

Ενδιαφέρει κανέναν αν συμφωνούν ή όχι; ΟΧΙ. Σημασία έχει, μπορούν να αποδείξουν αυτά που λένε. Πραγμα το οποιο δεν μπορούν να κανουν. Τόσο απλά.

Malcolm Roberts

Μιλάμε, ξεχνάει κανείς το επικό ξεφτιλισμα που του έριξε ο Brian Cox;

https://youtu.be/sG8gLt4GChg?si=n6OcvspoW35-OMMp

Roberts: The data have been corrupted!

Cox: By who?

Roberts: By NASA!

Κατανοούμε, λοιπόν, ποιες είναι οι δικές μου "πηγές" και ποιες οι δικές σου και ποια τα "επιχειρήματα" του καθενός.

Πάμε πάλι μπας και το καταλάβετε μερικοί. Στην επιστήμη δεν έχει σημασία ΠΟΙΟΣ λέει κάτι, αλλά αν έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (papers, data κλπ) για αυτό που λέει. Φέρε μου αποδείξεις και σταμάτα να προσπαθείς να παίξεις μπάλα με απόψεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 22/02/2024 at 20:50, VagTz said:

Στο δικο μου μυαλλο μου φαινεται αδιανοητο να πιστεψω οτι μεσα σε 150-200 χρονια εχουμε φερει τοσες αλλαγες σε ενα πλανητη που υπαρχει 4.5 δισ χρονια. Και ακομα ποιο αδιανοητο μου φαινεται να πιστευουμε οτι εχουμε επαρκη γνωση και δεδομενα για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα. 

Ο Ηomo Sapien χονδρικά έχει ηλικία 300 χιλιάδων χρόνων. Το 1925 περίπου, ο πληθυσμός του πλανήτη έφτασε τα 2 δις. Μέσα σε 100 χρόνια και φτάνοντας στο σήμερα, ο πληθυσμός της Γης τετραπλασιάστηκε στα 8 δις. Μέσα σε ένα αιώνα από τα 300 χιλιάδες χρόνια ουσιαστικής ύπαρξης, ξαφνικά ο πλανήτης πρέπει να "συντηρήσει" 6 δις παραπάνω πληθυσμό. Το αποτύπωμα αυτής της απότομης αύξησης πάνω στα resources του πλανήτη είναι ανυπόφορο (για τον πλανήτη) και φυσικά το περιβάλλον θα πληρώσει το τίμημα.  

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να πείσει τον οποιοδήποτε για το μέγεθος της καταστροφής που θα έρθει την επόμενη 50ετία και εφ'όσον δεν αλλάξουμε νοοτροπία, το "point of no return" είναι δεδομένο.

Ακούω από αρκετό κόσμο να λέει ότι η άγνοια είναι ευλογία. Δεν είναι. Η άγνοια είναι απλώς επικίνδυνη, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.  

Επεξ/σία από Ai7isoLinear

Στις 22/2/2024 στις 6:33 ΜΜ, MetroStar είπε

Έλα μωρέ με τι ασχολείστε, συνεχίζουμε κανονικά σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Υπερπαραγωγή, υπερκατανάλωση, νέες τεχνητές ανάγκες, και όλο και πιο άνιση κατανομή του πλούτου δε κάνουν κανένα κακό ούτε στο περιβάλλον ούτε στις κοινωνίες.

Το νέο κινητό να μπορούμε να αγοράσουμε, ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι, τις συνδρομές να πληρώνουμε, δύο βδομάδες διακοπές καλοκαιράκι και όλα καλά.

Ο πλούτος δεν κατανέμεται. Ο πλούτος παραγεται. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Ai7isoLinear said:

Ο Ηomo Sapien πρακτικά έχει ηλικία 300 χιλιάδων χρόνων. Το 1925 περίπου, ο πληθυσμός του πλανήτη έφτασε τα 2 δις. Μέσα σε 100 χρόνια και φτάνοντας στο σήμερα, ο πληθυσμός της Γης τετραπλασιάστηκε στα 8 δις. Μέσα σε 100 από τα 300 χιλιάδες χρόνια ουσιαστικής ύπαρξης, ξαφνικά ο πλανήτης πρέπει να "συντηρήσει" 6 δις παραπάνω πληθυσμό. Το αποτύπωμα αυτής της απότομης αύξησης πάνω στα resources του πλανήτη είναι ανυπόφορο (για τον πλανήτη) και φυσικά το περιβάλλον θα πληρώσει το τίμημα.  

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να πείσει τον οποιοδήποτε για το μέγεθος της καταστροφής που θα έρθει την επόμενη 50ετία και εφ'όσον δεν αλλάξουμε νοοτροπία, το "point of no return" είναι δεδομένο.

Έχω κουραστεί να ακούω από αρκετό κόσμο ότι η άγνοια είναι ευλογία. Δεν είναι. Η άγνοια είναι απλώς επικίνδυνη, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.  

Το επιχείρημα για υπερπληθυσμό από μόνο του δεν στέκει . Ο πλανήτης συνολικά είναι πολυ αραιοκατοικημένος. Απλά υπάρχει συνωστισμός σε πολύ μικρά σημεία γεωγραφικα όπως κάποια μεγάλα αστικά κέντρα κτλ . Το κατά πόσο η δραστηριότητα των ανθρώπων επηρεάζει είναι άλλη κουβέντα

Επεξ/σία από VagTz
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...