Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πριν σχεδόν δύο βδομάδες, το Σάββατο 10/2 έγινε μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό μου λογαριασμό από άλλη τράπεζα. Επειδή ήταν Σάββατο υπολόγιζα να έχω λάβει τα χρήματα την Τετάρτη - Πέμπτη. Δεν τα έλαβα όμως, έφτασε η επόμενη Δευτέρα 19/2 και σε επικοινωνία με την δική μου τράπεζα (eurobank) μου είπαν πως πρέπει να επικοινωνήσω με τον άνθρωπο που μου έβαλε τα χρήματα και πως ίσως είναι θέμα της άλλης τράπεζας (Πειραιώς). Ο άνθρωπος μίλησε την ίδια μέρα με την τράπεζα του,του είπαν ότι για κάποιο λόγο η μεταφορά δεν εκτελέστηκε και πως θα γίνει την ίδια μέρα. Έφτασε Πέμπτη 22/2 και ακόμα δεν έχω δει τα χρήματα στο λογαριασμό μου. Είναι φυσιολογικη αυτή η καθυστέρηση; υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος να με κοροϊδεύει και να μην έχει βάλει καθόλου τα χρήματα; (Μου είπε ότι θα μου δείξει το αποδεικτικό της μεταφοράς). Εάν επικοινωνήσω με τη δική του τράπεζα, εάν τους δώσω το iban μου μπορούν να μου πουν εάν έχει γίνει μεταφορά στο λογαριασμό μου;

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι φυσιολογική αυτή η καθυστέρηση, και ναι, υπάρχει περίπτωση (μάλλον είναι σίγουρο) να σε κοροϊδεύει.

Επίσης το εάν έχει γίνει ή όχι μεταφορά στον λογαριασμό σου το ξέρεις, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις κανέναν.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πες μας και για ποιον λόγο σου στέλνει τα λεφτά για να σου απαντήσουμε γιατί "καθυστερούν"

Είναι πόσο το οποίο δάνεισα στο συγκεκριμένο άτομο και μου είπε ότι θα μου τα επέστρεφε συγκεκριμένη ημερομηνία όπου θα έπαιρνε κάποια χρήματα. Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί έχω βρεθεί σε δυσκολη οικονομική θέση αυτή τη στιγμή και θέλω τα λεφτά μου πίσω (εννοείται ότι πήρα το μάθημα ότι ποτέ δεν δανείζεις σε κανέναν χρηματα που πρόκειται να σου λείψουν).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, KostasSigma24 είπε

Είναι φυσιολογικη αυτή η καθυστέρηση;  

Oχι

Αναφορά σε κείμενο

υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος να με κοροϊδεύει και να μην έχει βάλει καθόλου τα χρήματα;

Χαλαρά ναι σε δουλεύει.

Αναφορά σε κείμενο

(Μου είπε ότι θα μου δείξει το αποδεικτικό της μεταφοράς). 

Με λίγο photoshop σου φτιάχνω άψογο αποδεικτικό.

Ζήτα να στα βάλει μέσω IRIS. Μπαίνουν άμεσα και διατραπεζικά χωρίς έξοδα έως 500€.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, KostasSigma24 said:

Εάν επικοινωνήσω με τη δική του τράπεζα, εάν τους δώσω το iban μου μπορούν να μου πουν εάν έχει γίνει μεταφορά στο λογαριασμό μου;

Δεν είναι δυνατόν να λάβεις αυτές τις πληροφορίες, εκτός αν έχεις κάποιον εκεί και σε βοηθήσει "έμμεσα".

Δημοσ.

Ακόμη και να μην εχεις/έχει/εχετε IRIS (αποστολή χρημάτων μέσω νουμερου κινητού) υπάρχει το sepa έμβασμα όπου και πάλι τα λεφτά φαίνονται ακαριαία στον παραλήπτη.

Και το sepa εμβασμα κοστίζει περιπου +2 ευρώ από το κανονικό διατραπεζικό έμβασμα. Οποτε πραγματικά δεν υπάρχει δικαιολογία.

Πάντα στο μέλλον να ζητάς sepa εμβασμα οποτε θα ξερεις επιτοπου αν ο άλλος σε δουλεύει ή όχι. Αν εχετε iris και οι δυο φυσικά, ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, KostasSigma24 είπε

Είναι πόσο το οποίο δάνεισα στο συγκεκριμένο άτομο και μου είπε ότι θα μου τα επέστρεφε συγκεκριμένη ημερομηνία όπου θα έπαιρνε κάποια χρήματα. Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί έχω βρεθεί σε δυσκολη οικονομική θέση αυτή τη στιγμή και θέλω τα λεφτά μου πίσω (εννοείται ότι πήρα το μάθημα ότι ποτέ δεν δανείζεις σε κανέναν χρηματα που πρόκειται να σου λείψουν).

Τωρα βγαίνει συμπέρασμα γιατι αργεί τοσο η μεταφορα, πιστεύω οτι θα κάνουν μηνες να έρθουν τα χρήματα😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, KostasSigma24 είπε

υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος να με κοροϊδεύει και να μην έχει βάλει καθόλου τα χρήματα; (Μου είπε ότι θα μου δείξει το αποδεικτικό της μεταφοράς). 

Βασικά να είσαι σίγουρος. 1-2 εργάσιμες θέλουν οι μεταφορές...

Τα χουμε ξαναπεί. Τα είδαμε και πρόσφατα στις ειδήσεις ποιά είναι τα αποτελέσματα των δανεικών. Δεν δανείζουμε ποτέ και σε κανέναν και δεν αποκαλύπτουμε αν μας περισσεύουν. Ίσα ίσα λέμε ότι περνάμε δύσκολα σε όλους. Αν αυτός ήξερε ότι είσαι πιο φτωχός από αυτόν θα σου ζήταγε;

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KostasSigma24 είπε

Μην περιμένεις άδικα ,σε δουλευει.

Δημοσ.
2 hours ago, KostasSigma24 said:

Καλησπέρα. Πριν σχεδόν δύο βδομάδες, το Σάββατο 10/2 έγινε μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό μου λογαριασμό από άλλη τράπεζα. Επειδή ήταν Σάββατο υπολόγιζα να έχω λάβει τα χρήματα την Τετάρτη - Πέμπτη. Δεν τα έλαβα όμως, έφτασε η επόμενη Δευτέρα 19/2 και σε επικοινωνία με την δική μου τράπεζα (eurobank) μου είπαν πως πρέπει να επικοινωνήσω με τον άνθρωπο που μου έβαλε τα χρήματα και πως ίσως είναι θέμα της άλλης τράπεζας (Πειραιώς). Ο άνθρωπος μίλησε την ίδια μέρα με την τράπεζα του,του είπαν ότι για κάποιο λόγο η μεταφορά δεν εκτελέστηκε και πως θα γίνει την ίδια μέρα. Έφτασε Πέμπτη 22/2 και ακόμα δεν έχω δει τα χρήματα στο λογαριασμό μου. Είναι φυσιολογικη αυτή η καθυστέρηση; υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος να με κοροϊδεύει και να μην έχει βάλει καθόλου τα χρήματα; (Μου είπε ότι θα μου δείξει το αποδεικτικό της μεταφοράς). Εάν επικοινωνήσω με τη δική του τράπεζα, εάν τους δώσω το iban μου μπορούν να μου πουν εάν έχει γίνει μεταφορά στο λογαριασμό μου;

Βάζω να σου κάνω μεταφορά το Σαββάτο ενώ έχει ο λογαριασμός μου πχ 1000 ευρώ να έρθουν σε εσένα 1000 ευρώ την δευτέρα (χωρίς δέσμευση πόσου) .  Εγώ θα έχω αποδεικτικό, μετά πάω στην τράπεζα και βγάζω αυτά το 1000 ευρώ, την δευτέρα ο λογαριασμός δεν έχει τίποτα για να σου στείλει, όποτε δεν προχωρά και η συναλλαγή.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, sdikr είπε

Βάζω να σου κάνω μεταφορά το Σαββάτο ενώ έχει ο λογαριασμός μου πχ 1000 ευρώ να έρθουν σε εσένα 1000 ευρώ την δευτέρα (χωρίς δέσμευση πόσου) .  Εγώ θα έχω αποδεικτικό, μετά πάω στην τράπεζα και βγάζω αυτά το 1000 ευρώ, την δευτέρα ο λογαριασμός δεν έχει τίποτα για να σου στείλει, όποτε δεν προχωρά και η συναλλαγή.

Μα και με δέσμευση ποσού να ήταν, πάλι μπορείς να ακυρώσεις τη συναλλαγή εφόσον την έχεις προγραμματίσει για άλλη μέρα. Άρα, σε μεταφορά από άλλη τράπεζα, δεν είμαστε καλυμμένοι με κανένα αποδεικτικό, παρά μόνο με το να δούμε τα χρήματα να μπαίνουν. 

• Thanks 1
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μηπως μπορει να καταλαβει καποιος, τι ακριβως προκειται να αλλαξει επι της ουσιας, με τις μεταφορες χρηματων;

Υπαρχει περιπτωση πχ, να γινει πιο φτηνο το εμβασμα στο εξωτερικο;

Εδω το σχετικο αρθρο

https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/trapezes-telos-oi-metafores-chrimaton/

Δημοσ.
29 minutes ago, mindreader said:

Μηπως μπορει να καταλαβει καποιος, τι ακριβως προκειται να αλλαξει επι της ουσιας, με τις μεταφορες χρηματων;

Υπαρχει περιπτωση πχ, να γινει πιο φτηνο το εμβασμα στο εξωτερικο;

Εδω το σχετικο αρθρο

https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/trapezes-telos-oi-metafores-chrimaton/

Δεν αναφέρει πως θα είναι χωρίς χρέωση, έχει απλά ένα αόριστο φθηνότερα απο τις μη άμεσες πληρωμές

Οι δικοί μας είναι ικανοί να ανεβάσουν την τιμή του απλού εμβάσματος  ή να το κάνουν κάτι του στυλ  0.90  αντί για 1 ευρώ

• Like 1
Δημοσ.

εγώ το κόβω να βάζουν συνδρομές για να καλύψουν τη χασούρα.

Είναι πολλά τα λεφτά από τα εμβάσματα, δε θα το αφήσουν έτσι. Κάποια πατέντα θα βρουν για να μας τα πάρουν.

Αυτοί έχουν μάθει να χρεώνουν εισερχόμενα/εξερχόμενα να μη δίνουν τόκους στις καταθέσεις, τώρα θα αλλάξουν;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...