eidikos33 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα σας, Στο συμβόλαιο το κτίσμα είναι δηλωμένο σαν 64 τμ δηλωμένο και τώρα ο μηχανικός που έκανε τοπογραφικό με συντεταγμένες το μέτρηση 65.70 θα έχω πρόβλημα με την μετάβαση? Θα πρέπει να αλλάξει στο συμβόλαιο στο Ε9 και στο κτηματολόγιο? Ισχύει η απόκλιση του 5%; Ευχαριστώ
villasg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Λογικα μπορει να το κανει ο μηχανικος μετα και να πληρωσεις την τακτοποιηση
eidikos33 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στο συμβόλαιο και στο Ε9 ακόμα και για μικρές αποκλίσεις;
villasg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 6 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στο συμβόλαιο και στο Ε9 ακόμα και για μικρές αποκλίσεις; Αυτα θα στα πει ο μηχανικος
Philippe Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Κάθε περίπτωση μπορεί να είναι ιδιαίτερη, οπότε καλύτερα να στα πουν ο μηχανικός και ο συμβολαιογράφος και ει δυνατόν σε συνεννόηση μεταξύ τους. Παρ' όλα αυτά, να σου πω ότι το 5% που έγραψες δεν θεωρείται τόσο μικρή απόκλιση και χρειάζεται τακτοποίηση, απλώς σε αυτή την περίπτωση είναι πιο "απλή" υπόθεση. Το όριο διαφοράς που δεν χρειάζεται τακτοποίηση είναι το 2%, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο στην επιφάνεια, οπότε καλύτερα να αποφασίσει ο μηχανικός σου πώς θα το χειριστεί επειδή φαίνεται ότι βρίσκεσαι κοντά στο όριο. Μπορεί τα 65,70τμ να προέκυψαν χωρίς να αφαιρέθηκε ο σοβάς από τις εξωτερικές διαστάσεις που μετρήθηκαν κατά την εκπόνηση του τοπογραφικού. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2024 από Philippe
eidikos33 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 2 ώρες πριν, Philippe είπε Κάθε περίπτωση μπορεί να είναι ιδιαίτερη, οπότε καλύτερα να στα πουν ο μηχανικός και ο συμβολαιογράφος και ει δυνατόν σε συνεννόηση μεταξύ τους. Παρ' όλα αυτά, να σου πω ότι το 5% που έγραψες δεν θεωρείται τόσο μικρή απόκλιση και χρειάζεται τακτοποίηση, απλώς σε αυτή την περίπτωση είναι πιο "απλή" υπόθεση. Το όριο διαφοράς που δεν χρειάζεται τακτοποίηση είναι το 2%, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο στην επιφάνεια, οπότε καλύτερα να αποφασίσει ο μηχανικός σου πώς θα το χειριστεί επειδή φαίνεται ότι βρίσκεσαι κοντά στο όριο. Μπορεί τα 65,70τμ να προέκυψαν χωρίς να αφαιρέθηκε ο σοβάς από τις εξωτερικές διαστάσεις που μετρήθηκαν κατά την εκπόνηση του τοπογραφικού. Μπορεί να το δηλώσει λίγο λιγότερο να τελειώνει η ιστορία? Μιλάμε για μικρή απόκλιση
villasg Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 7 ώρες πριν, eidikos33 είπε Μπορεί να το δηλώσει λίγο λιγότερο να τελειώνει η ιστορία? Μιλάμε για μικρή απόκλιση παιζουν πολλα ρολο γιαυτο σου ειπα ρωτα το μηχανικο γιατι το 1,5 που εχεις επιπλεον μπορει να ειναι"κλεμμενο" απο το διπλανο διαμερισμα . Θελει μελετη απο το μηχανικο τα σχεδια .....
Philippe Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Αφού λέει ότι έκανε τοπογραφικό και με αυτό έγινε η εμβαδομέτρηση, δεν έχει διαμέρισμα, ισόγεια μονοκατοικία έχει, πιθανότατα πανταχόθεν ελεύθερη. 8 ώρες πριν, eidikos33 είπε Μπορεί να το δηλώσει λίγο λιγότερο να τελειώνει η ιστορία? Μιλάμε για μικρή απόκλιση Δεν σε συμφέρει κιόλας να γίνει αυτό, γιατί το ακίνητο αποκτά ελάττωμα και εάν το διαπιστώσουν οι υποψήφιοι αγοραστές ενδέχεται να υπαναχωρήσουν. Καλύτερα συνεννοήσου με τον μηχανικό, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις που επιδιώκουμε να εντάξουμε το ακίνητο σε ρύθμιση, ας μην είναι απαραίτητο, για να εμφανίσουμε νέες κατόψεις. Εμείς από εδώ χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να σου πούμε και πολλά. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2024 από Philippe
eidikos33 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 1 ώρα πριν, villasg είπε παιζουν πολλα ρολο γιαυτο σου ειπα ρωτα το μηχανικο γιατι το 1,5 που εχεις επιπλεον μπορει να ειναι"κλεμμενο" απο το διπλανο διαμερισμα . Θελει μελετη απο το μηχανικο τα σχεδια ..... Έχει γίνει μελέτη από τον μηχανικό και μέτρηση και διαπιστώθηκε αυτή η απόκλιση το προηγούμενο τοπογραφικό δεν ήταν με εσγα κλπ, εμένα μου είπε ότι δεν θα έχω πρόβλημα με την απόκλιση αυτή και ότι θα επικοινωνήσει και με την συμβολαιογράφο αν χρειαστεί κάτι
theopan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 23/2/2024 στις 12:56 ΜΜ, paredwse είπε - Η ασφαλιστική ενημερότητα είναι για ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες. Εάν είσαι μισθωτός, εκδίδεται βεβαίωση περί μη υπόχρεου, αν θυμάμαι καλά. Για όλους ανεξαιρέτως είναι. Ακόμα και συνταξιούχους... Στις 23/2/2024 στις 10:06 ΜΜ, eidikos33 είπε Eμενα μου είπε ότι πρέπει να το βγάλω εγώ το πιστοποιητικό κτηματογραφουμενου ακινήτου και ότι δεν γίνεται να εκδοθεί ηλεκτρονικα, φανηκε να βαριέται Μόνο ηλεκτρονικά γίνεται να εκδοθεί. Απλά πληρώνεις 5 ευρώ ανά δικαίωμα για αυτό μάλλον σου είπε να το βγάλεις εσύ. Στις 24/2/2024 στις 8:26 ΜΜ, Thanos996 είπε Το κτηματολογικό φύλλο δεν βγαίνει στα περισσότερα κτηματολογικά γραφεία ηλεκτρονικά ακόμα αλλά με φυσική παρουσία και με ραντεβού, και πληρώνεις ανά σελίδα με μετρητά κάρτες δεν δέχονται. Είναι άλλο το "κτηματολογικό φύλλο" και άλλο το ΠΚΑ. Το ΠΚΑ εκδίδεται ηλεκτρονικά, με το "φύλλο" δεν έχω παρακολουθήσει τελευταία τι συμβαίνει. Το ΠΚΑ εκδίδεται για ακίνητα σε περιοχές υπό κτηματογράφηση για το χρονικό διάστημα μετά την παρέλευση της ανάρτησης και πριν τις αρχικές εγγραφές. Πριν από αυτό το χρονικό διάστημα αρκεί μια βεβαίωση υποβολής δήλωσης (ατελώς εκδιδόμενη ηλεκτρονικά). Μετά τις αρχικές εγγραφές και την ίδρυση κτηματολογικού γραφείου εκδίδονται πλέον τα "φύλλα" (όπως λέγονταν παλιά). Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2024 από theopan 1
eidikos33 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Kαλημερα σας, το πιστοποιητικο κτηματογραφουμενου ακινητου εχει συγκεκριμενη διαρκεια ισχυς?
eidikos33 Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2024 καλησπερα και η τρελα εχει συνεχεια! μου ζητησε ο μηχανικος να εχει υπογραψει χειρογραφα και σφραγισμενα τοπογραφικο κατοψεις κλπ και να αναγραφει και τον κηδ επισης ζητησε και το εγγραφο του φορου κληρονομιας αδεια οικοδομης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα