mirispan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 Έχω έναν σταθερό σχετικά παλιό.. Σε κάποια φάση που μπορεί να παίζουν βιντεάκια στο pc και ταυτόχρονα να κατεβάζω και κάτι, κόβεται το ίντερνετ.. Μου δείχνει ότι αποσυνδέεται εντελώς και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση το pc..Μόλις το κάνω, επανέρχεται..Ίντερνετ υπάρχει κανονικά, από τα κινητά μπαίνω, οπότε είναι κάτι από το pc.. Έχω ταχύτητα 300 mbps και μητρική την asrock FM2A88M Pro3+ με επεξεργαστή AMD A10-5800K APU.. Επίσης, άλλα 3 versions των windows, μου κάνει τα ίδια..
TopCLR Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 5 ώρες πριν, mirispan είπε Μου δείχνει ότι αποσυνδέεται εντελώς και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση το pc.. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με (φθηνά) USB WiFi συνήθως. Δεν αναφέρεις με τι συνδέεσαι στο ίντερνετ (με καλώδιο στην ενσωματωμένη κάρτα δικτύου της μητρικής; Με USB WiFi στικάκι;).
mirispan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 Με καλώδιο ίντερνετ κατευθείαν από το ρούτερ στη μητρική..
SeNNinhA Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mirispan είπε Με καλώδιο ίντερνετ κατευθείαν από το ρούτερ στη μητρική.. Δοκίμασες να αλλάξεις το καλώδιο? Επίσης να κάνεις udate τους drivers για την κάρτα internet? Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2024 από SeNNinhA 1
mirispan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Δοκίμασες να αλλάξεις το καλώδιο? Επίσης να κάνεις udate τους drivers για την κάρτα internet? 13 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Δοκίμασες να αλλάξεις το καλώδιο? Επίσης να κάνεις udate τους drivers για την κάρτα internet? Το ίδιο καλώδιο το έχω δοκιμάσει πολλές φορές σε καινούριο λαπτοπ και δεν είχε κανένα θέμα.. Επίσης αν είχε θέμα το καλώδιο δεν θα είχε γενικά και άλλα θέματα, όπως ταχύτητα ή και άλλες αποσυνδέσεις; Μου το κάνει 2,3 φορές την ημέρα και με επανεκκίνηση φτιάχνει.. Έκανα αύτοματη αναζήτηση σε drivers για την κάρτα δικτύου μόλις είδα ότι όλα είναι up to date.. Επίσης κάτι που παρέλειψα, πρόσφατα άλλαξα κουτί στο PC και από τότε ξεκίνησε αυτό.. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι στο hardware? Δηλαδή κάτι να μην έγινε σωστά; Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2024 από mirispan
Getta Robo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Το εχω επισης το προβλημα σε παλιο υπολογιστη, ειναι γενικοτερα κοινο. Οι παλιοι οδηγοι (drivers) εχουν καποια ασυμβατοτητα, και αφου δεν υπαρχει ανανεωση, μεταξυ αλλων σε αποσυνδεει. Ισως με καθαρη εγκατασταση και τις τελευταιες εκδοσεις των προγραμματων να δεις βελτιωση. Απο την εταιρεια του κατασκευαστη, οχι απο τα Windows. Αλλιως υπομονη και εσυ για νεο συστημα.
padelis100 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 1) Ελεγξε στη διαχειριση ενεργειας οτι η καρτα δικτυου δεν μπαινει σε αναστολη λειτουργιας. Αν ειναι ενεργοποιημενη αυτη η επιλογη, απενεργοποιησε την. Κανε τον ιδιο ελεγχο και για το σκληρο δισκο. 2) Αν εχεις 2 καρτες δικτυου (μια την ενσωματωμενη με καλωδιο και μια πχ ασυρματα με usb) αφαιρεσε το usb wifi. Οταν δουλευουν 2 καρτες δικτυου ταυτοχρονα χρειαζονται ρυθμιση. Αν αφαιρεσεις 2η καρτα, επανεκινεις. Σιγουρεψου σε καθε περιπτωση οτι υπαρχει μονο μια καρτα δικτυου στο pc. 3) Ελεγξε οτι σαν primary dns παιρνει την ιδια ip με την προεπιλεγμενη πυλη (default gateway). Αν χρησιμοποιεις αλλη dns (πχ google - 8.8.8.8, κτλ) αλλαξε την με την ip που σου ειπα, που στην ουσια ειναι η ip του ρουτερ σου. Αν υπαρχει και δευτερευουσα ip, αφαιρεσε την. 4) Δοκιμασε να επανεκκινεις ανα 3 μερες το ρουτερ. Βγαζεις το καλωδιο τροφοδοσιας, περιμενεις μισο λεπτο και το ξαναβαζεις.
SeNNinhA Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 5 ώρες πριν, Getta Robo είπε Αλλιως υπομονη και εσυ για νεο συστημα. Οχι ακριβως. Βαζεις μια εξωτερικη Ugreen 20254 USB Αντάπτορας Δικτύου για Ενσύρματη σύνδεση Ethernet | Skroutz.gr 1
Getta Robo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 8 hours ago, SeNNinhA said: Οχι ακριβως. Βαζεις μια εξωτερικη Ugreen 20254 USB Αντάπτορας Δικτύου για Ενσύρματη σύνδεση Ethernet | Skroutz.gr Εχεις δοκιμασει τον συγκεκριμενο; Εχω διαβασει διαφορες περιεργες αναφορες για αντιστοιχους ανα τα χρονια. επισης, εχει 300mbps συνδεση, αυτος υποστηριζει μεχρι 100mbps μεταφορα δεδομενων...
SeNNinhA Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 43 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Εχεις δοκιμασει τον συγκεκριμενο; Εχω διαβασει διαφορες περιεργες αναφορες για αντιστοιχους ανα τα χρονια. επισης, εχει 300mbps συνδεση, αυτος υποστηριζει μεχρι 100mbps μεταφορα δεδομενων... Ενδεικτικά τον έβαλα. Ως απάντηση στο ότι δεν είναι ανάγκη να κάνεις αναβάθμιση στο PC Για μεγαλύτερες ταχύτητες βάζεις κάποιον με USB 3.0 σύνδεση. Ενδεικτικά μόνο και πάλι: https://www.skroutz.gr/s/21866981/Ugreen-20256-USB-Antaptoras-Diktyou-gia-Ensyrmati-syndesi-Gigabit-Ethernet.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
ringboy Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δοκιμασε και ενα αλλο ρουτερ. Οποτε ειχα προβληματα με το ιντερνετ το ρουτερ εφταιγε, που τα ειχε φτυσει. Ευαισθητες συσκευες βλεπεις.
Neo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Την ώρα που θα κοπεί άνοιξε cmd γράψε ipconfig και μετά ping την gateway ,αν σου απαντάει φτάνεις μέχρι το ρουτερ σου οπότε δεν φταίει η κάρτα δικτύου. Αν δεν απαντάει τότε όντως ειναι κάτι στο pc. 1
Λύση JPaxilleas Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Λύση Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Η μητρική σου φέρει το Realtek RTL8111GR Chipset. Πήγαινε εδώ και κατέβασε από Realtek τους drivers και εγκατέστησέ τους και δοκίμασε. Η καλύτερη λύση βέβαια (και συμφωνώ με τους άλλους φίλους) είναι να πας σε μια νέα κάρτα δικτύου. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Στις 23/2/2024 στις 10:12 ΠΜ, mirispan είπε Επίσης κάτι που παρέλειψα, πρόσφατα άλλαξα κουτί στο PC και από τότε ξεκίνησε αυτό.. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι στο hardware? Δηλαδή κάτι να μην έγινε σωστά; Ναι. Αποσύνδεσε το καλώδιο τροφοδοσίας του δίσκου (ή ssd) που έχει το λειτουργικό σύστημα και ξανακούμπωσέ το σωστά. Άλλαξε βύσμα του τροφοδοτικού για εξτρά σιγουριά. Συνέχισε το ξανακούμπωμα και με τους υπόλοιπους δίσκους σου, αν το πρόβλημα παραμένει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα