Προς το περιεχόμενο

Professional Accounting Qualifications - Επιλογή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας !

Ήθελα να ρωτήσω αναφορικά με τον επαγγελματικό τίτλο ACCA. Επειδή διάβαζα αναφορικά με τον τίτλο του JES, ουσιαστικά αποκτώντας τον συγκεκριμένο τίτλο, μπορεί κάποιος να θεωρηθεί αυτομάτως κάτοχος τίτλου ACCA; Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να περιοριστώ στο να γίνω ορκωτός ελεγκτής και ειδικότερα στην Ελλάδα. Με ενδιαφέρουν περισσότερο αντικείμενα όπως το Financial Controlling ή Financial Planning & Analysis. Θα ήθελα να σημειώσω ότι έχω ήδη εργασιακή εμπειρία 3 ετών(όχι σε big 4) και τελειώνω το master μου πάνω στην ελεγκτική. Επίσης, έχει κάποιος εμπειρία από το diploma IFRS του ACCA ; Δεν είμαι σίγουρος πόσο μπορεί να με βοηθήσει στον τομέα με τον οποίο θέλω να ασχοληθώ. Ίσως να είναι καλύτερα να πάω για τον τίτλο. Τι θα μου προτείνατε ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα

 Tι θεση εχεις στα 3 χρονια που εργάζεσαι; Αφου σε ενδιαφέρουν αυτά τα αντικείμενα πως και επελεξες Master στο Audit?

Το DIPifr δεν θα σε βοηθήσει γιατί ασχολείται μονο με financial reporting και τα διεθνη λογιστικά πρότυπα ( IFRS/IAS). Ειναι ενα standalone diploma και στεκεται αναμεσα στο FR και στο SBR, papers και τα δύο του ACCA. TO JES ειναι στην ουσια ενα collab ΕΛΛΑΔΑΣ - ACCA οπου δεν παρακολουθείς πχ το uk taxation αλλα κάποια μαθήματα στα ελληνικα (ΚΦΕ ΦΠΑ δικαιο εταιρειών etc) . το JES-ACCA ειναι ακριβώς σαν το ACCA  απλα 2 απο τα 14 papers γινονται στα Ελληνικά, αν googlareis θα τα βρεις αναλυτικά,δεν θυμαμαι λεπτομερειες.

Καποια μαθήματα του Αcca θα σε βοηθήσουν όντως σε μια καριέρα στο FP/A. Δες ολα τα papers του ACCA και θα καταλαβεις οτι εχει μεγάλη γκάμα (Audit, Taxation,Accounting, Financial reporting,Finance etc)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σε ενδιαφέρει το Financial Controlling, θα σου πρότεινα μία Internal θέση. Για παράδειγμα, κάποιες καλές πιστοποιήσεις είναι η CIA και CICA. Με προϋπηρεσία 1 έτος και μία από τις 2 πιστοποιήσεις, μπορείς να κάνεις εγγραφή στο ΟΕΕ ως δόκιμος εσωτερικός ελεγκτής ή εσωτερικός ελεγκτής.

Για το ACCA, μπορείς να βρεις κάποια μεταπτυχιακά που σου δίνουν exemptions, εφόσον σε ενδιαφέρει. Εγώ απολαμβάνω περισσότερο το Internal Controlling.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@KFitilis Δουλεύω σε λογιστήριο μεγάλης εταιρίας(Assistant Accountant). Ήθελα να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στη Λογιστική και στην Ελεγκτική. Δεν είναι προσανατολισμένο μόνο στον έλεγχο.  Έχω λάβει κάποιες θεωρητικές γνώσεις πάνω σε ΔΠΧΑ που προσωπικά εμένα με βοήθησαν ερχόμενος από Οικονομικό Πανεπιστήμιο που εκεί διδασκόμασταν κατά βάση Μίκρο & Μάκρο. Έψαξα το JES ναι. Δες δεν είναι ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το κομμάτι του auditing απλά δεν θα ήθελα να περιοριστώ κατά βάση εκεί. Θέλω να αποκτήσω γερές βάσεις πάνω στο Accounting και στο μέλλον να μπω σε FP&A.

@evgkoul Δεν έχω ψάξει καθόλου το CIA & CICA. Θα τις κοιτάξω σε ευχαριστώ ! Βέβαια να πω ότι στο μάστερ παίρνω κάποιες πιστοποιήσεις μόνο στο ACCA.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...