Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H εταιρία ισχυρίζεται ότι οι συζητήσεις σας σύντομα θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς, με την κυκλοφορία του iOS 17.4

Η ομάδα ασφαλείας της Apple υποστηρίζει ότι σημείωσε σημαντική επιτυχία στο έργο της, "ενισχύοντας την αποστολή μηνυμάτων με τεχνολογία αιχμής". Με την επικείμενη κυκλοφορία των iOS 17.4, iPadOS 17.4, macOS 14.4 και watchOS 17.4, η εταιρία εφαρμόζει ένα νέο κρυπτογραφικό πρωτόκολλο, με την ονομασία PQ3 στο iMessage, το οποίο φέρεται να προσφέρει ακόμη στιβαρότερη κρυπτογράφηση και άμυνες απέναντι σε εξελιγμένες, κβαντικές κυβερνοεπιθέσεις.

Οι επιθέσεις αυτές δεν συνιστούν ακόμη ευρεία απειλή, όμως η Apple προετοιμάζεται για ένα μέλλον όπου κακόβουλοι παράγοντες θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν τα υπάρχοντα πρότυπα κρυπτογράφησης και τα επίπεδα ασφαλείας που περιβάλλουν το iMessage, με τη βοήθεια πανίσχυρων υπολογιστών. Τα σενάρια αυτά θα μπορούσαν να αρχίσουν να μετατρέπονται σε πραγματικότητα έως το τέλος της δεκαετίας, πάντως οι ειδικοί συμφωνούν ότι η βιομηχανία της τεχνολογίας πρέπει να αρχίσει να λαμβάνει πολύ νωρίτερα μέτρα προστασίας απέναντι σε τέτοιου είδους απειλές. 

"Το PQ3 είναι το πρώτο πρωτόκολλο αποστολής μηνυμάτων που φτάνει σε αυτό που ονομάζουμε Τρίτο Επίπεδο ασφαλείας, παρέχοντας προστασίες οι οποίες υπερβαίνουν εκείνες που εφαρμόζονται σε όλες τις άλλες ευρείας χρήσης εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων", αναφέρει σε ανάρτησή της η ομάδα ασφαλείας της Apple. Αν δεν είναι ήδη σαφές, η Apple έχει καταλήξει σε δικό της σύστημα αξιολόγησης του επιπέδου ασφαλείας των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και το iMessage απολαμβάνει πλέον μόνο του την κορυφή, χάρη σε αυτές τις νέες βελτιώσεις που παρέχει το PQ3.

Σύμφωνα με την άποψη της εταιρίας, αυτές οι βελτιώσεις είναι αρκετές ώστε να προσφέρουν στην υπηρεσία της Apple το προβάδισμα έναντι τoυ Signal, η οποία πρόσφατα παρουσίασε δικά της, εξελιγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. (Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, η τρέχουσα έκδοση του iMessage κατατάσσεται στο πρώτο επίπεδο, μαζί με εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Viber, το Line και η παλιότερη έκδοση του Signal). 

H Apple αναφέρει ότι δεν αντικατέστησε απλά τον υφιστάμενο αλγόριθμο με ένα νέο, αλλά έχτισε από το μηδέν ένα νέο κρυπτογραφικό πρωτόκολλο για το iMessage, προκειμένου να προσφέρει κορυφαία κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Μάλιστα, η εταιρία αναφέρει ότι οι χάκερ σήμερα μπορούν να αποθηκεύουν τα όποια κρυπτογραφημένα δεδομένα αποσπούν, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να διασπάσουν τις άμυνές τους χρόνια αργότερα, από τη στιγμή που θα καταστούν ρεαλιστικά προσβάσιμοι οι κβαντικοί υπολογιστές.

Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από το PQ3 είναι διαθέσιμες στην ανάρτηση στο ιστολόγιο της Apple, που αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα του πώς εστιάζει η εταιρία στην προστασία των δεδομένων των χρηστών. Όπως έχει αποδειχτεί τους τελευταίους μήνες, η Apple δεν διστάζει να αποκλείσει τρίτα μέρη -ακόμη και όταν αυτά ενεργούν απόλυτα καλοπροαίρετα- εφόσον κρίνει ότι καταβάlλεται προσπάθεια παραβίασης με οποιονδήποτε τρόπο των ορίων που θέτει η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων η οποία συνοδεύει τα iPhone. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Από την σαπίλα του Android πρέπει να μας προφυλάξει γιατί έρχεται μεγάλη καταιγίδα από εδώ και πέρα με τις ιδέες της ΕΕ...

• Like 1
  • Confused 14
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, η τρέχουσα έκδοση του iMessage κατατάσσεται στο πρώτο επίπεδο, μαζί με εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Viber, το Line και η παλιότερη έκδοση του Signal

Καλά γελάω ότι το what's app και το viber είναι στην ίδια κατηγορία με το iMessage και το signal

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, AlexandrosGnL είπε

Καλά γελάω ότι το what's app και το viber είναι στην ίδια κατηγορία με το iMessage και το signal

Ειδικά το Viber είναι η πιο αισχρή εφαρμογή που έχει υπάρξει ποτέ !!!

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, divnt είπε

Ειδικά το Viber είναι η πιο αισχρή εφαρμογή που έχει υπάρξει ποτέ !!!

Ρε συ δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχει τέτοια μίσος για το Viber?

• Like 4
Δημοσ.
26 minutes ago, logistoulis said:

Γεμάτο διαφημίσεις, αισχος UI (άντε, πες αυτό είναι υποκειμενικό), χάλια ποιότητα κλήσης σε σχέση με π.χ WhatsApp, Signal κλπ. Τουλάχιστον από τη μεριά μου.

• Like 14
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, MikeKata said:

Γεμάτο διαφημίσεις, αισχος UI (άντε, πες αυτό είναι υποκειμενικό), χάλια ποιότητα κλήσης σε σχέση με π.χ WhatsApp, Signal κλπ. Τουλάχιστον από τη μεριά μου.

Δυστυχώς το χρησιμοποιώ. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ανοίγω την εφαρμογή στο desktop μου (7900Χ, 32GB, 1TB NVME) "παγώνουν" στιγμιαία τα Windows...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, AlexandrosGnL είπε

Αναφέρεται ως προς την ασφάλεια και όχι ως προς την ποιότητα τους ή τις προσωπικές μας επιλογές…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MikeKata είπε

Να προσθέσω και τα εξής: Δεν λειτουργούν ποτέ οι ειδοποιήσεις όπως πρέπει, τα μηνύματα μπορεί να παραδοθούν να τα έχει διαβάσει ο άλλος και εσυ να βλέπεις πως δεν έχουν καν παραδοθεί, το πότε έχεις συνδεθεί τελευταία φορά δείχνει άλλα ντάλον, όπως είπες ποιότητα κλήσης λες και μιλάς ενώ είσαι 30 μέτρα κάτω απο τη γή, και διάφορα άλλα. Όλα αυτά είναι τσεκαρισμένα και σε iOS και σε Android.

Δυστυχώς όμως πάντα θα υπάρχουν αυτές οι 5-10 επαφές που θα το χρησιμοποιούν και είσαι αναγκασμένος να το έχεις και εσυ.

• Like 4
Δημοσ.
Just now, divnt said:

Να προσθέσω και τα εξής: Δεν λειτουργούν ποτέ οι ειδοποιήσεις όπως πρέπει, τα μηνύματα μπορεί να παραδοθούν να τα έχει διαβάσει ο άλλος και εσυ να βλέπεις πως δεν έχουν καν παραδοθεί, το πότε έχεις συνδεθεί τελευταία φορά δείχνει άλλα ντάλον, όπως είπες ποιότητα κλήσης λες και μιλάς ενώ είσαι 30 μέτρα κάτω απο τη γή, και διάφορα άλλα. Όλα αυτά είναι τσεκαρισμένα και σε iOS και σε Android.

Δυστυχώς όμως πάντα θα υπάρχουν αυτές οι 5-10 επαφές που θα το χρησιμοποιούν και είσαι αναγκασμένος να το έχεις και εσυ.

Δυστυχώς ναι. Και είναι φαινόμενο Ελλάδας. Είμαι εξωτερικό και ο μόνος λογος που το έχω είναι για να μιλάω με 2-3 (κυριολεκτικά) φίλους από Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί έχει τοσο market share στη χώρα αυτή η εφαρμογή.

Το WhatsApp, με τα άσχημα του (privacy), έχει κορυφαία ποιότητα κλήσης και χρησιμοποιείται, κυριολεκτικά από όλους εδώ.

Επισης, είναι αδιανόητο να μου έρχονται marketing μηνύματα από εταιρείες (που πριν κάποια χρόνια είχα αγοράσει κάτι) στο Viber.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Γιατί είναι σκουπίδι…

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ramarg είπε

Από την σαπίλα του Android πρέπει να μας προφυλάξει

του περιφραγμένου σάπιου μήλου του μυρίζουν τα άλλα φρούτα.. 🤣

Bugs Bunny Apple GIF

• Like 1
Δημοσ.
52 minutes ago, Thresh said:

Δυστυχώς το χρησιμοποιώ. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ανοίγω την εφαρμογή στο desktop μου (7900Χ, 32GB, 1TB NVME) "παγώνουν" στιγμιαία τα Windows...

Δεν φταίει το viber τα win φταίνε 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Δυστυχώς ναι. Και είναι φαινόμενο Ελλάδας. Είμαι εξωτερικό και ο μόνος λογος που το έχω είναι για να μιλάω με 2-3 (κυριολεκτικά) φίλους από Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί έχει τοσο market share στη χώρα αυτή η εφαρμογή.

Το WhatsApp, με τα άσχημα του (privacy), έχει κορυφαία ποιότητα κλήσης και χρησιμοποιείται, κυριολεκτικά από όλους εδώ.

Επισης, είναι αδιανόητο να μου έρχονται marketing μηνύματα από εταιρείες (που πριν κάποια χρόνια είχα αγοράσει κάτι) στο Viber.

Εδώ ρε συ, στο Viber σου στέλνουν οι τράπεζες κωδικό OTP για να κάνεις μια πληρωμή, αλλαγή κωδικού, κλπ. Τι συζητάμε....

Πράγματι, μόνο στην Ελλάδα έχει τόσο πέραση αυτή η ο θεός να την κάνει εφαρμογή!

• Like 5
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...