Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

6 minutes ago, Joshua21 said:

Ναι, τα έχουμε πει και παλιότερα.

Οι συμφωνίες και οι κανονισμοί σε γενικές γραμμές ΕΙΝΑΙ υπεράνω των νόμων, εκτός και αν η διατύπωση κάποιου συγκεκριμένου νόμου αποκλείει την αντίθετη ιδιωτική βούληση, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ. Ο συγκεκριμένος νόμος είναι σαφής, λέει πως το καταστατικό είναι αυτό που δεν μπορεί να απαγορέψει τα κατοικίδια, δεν λέει κάτι για το μισθωτήριο, αν ο νομοθέτης ήθελε να κάνει σαφές ότι τίποτα δεν μπορεί να απαγορέψει τα κατοικίδια απλά δεν θα έβαζε καν το "με τον κανονισμό της πολυκατοικίας". Καμία διαφορά δεν κάνει το εάν μπορείς ή δεν μπορείς να αντιληφθείς το παραπάνω.

Τα ξεχασες βεβαια.

Οι συμφωνιες και οι κανονισμοι δεν ειναι υπερανω των νομων, εκτος αν εχεις δικη σου πολυκατοικια-κρατος.

Για την ιδιωτικη βουληση του αρθρου του συνταγματος, οπου το εχουν κανει λαστιχο καποιοι, ειναι το παρακατω

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-5/

Ο νομος βασικα γραφει στο πρωτο του μερος το παρακατω:

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 2, 3 και 4.

Ενοικιαζεις κατοικια; Εφοσων ο ενοικιαστης εναρμονιζεται με τις υπολοιπες παραγραφους, εχει και νομιμως το κατοικιδιο του. Συμφωνεις; Καλως. Διαφωνεις; Δεν πειραζει.
Παρεθεσε μου αν θες το αντιθετο. Δικομανης χωρα ειμαστε, ολο και κατι θα υπαρχει, αν ισχυουν τα παραπανω που πιστευεις και προφασιζεσαι.

13 minutes ago, Nabuko said:

Γράψε σε ποιο άρθρο αναφέρεται γιατί δεν πρόκειται να κάτσω να ψάχνω όλο το ΦΕΚ

Το παρεθεσα παραπανω.

Άρθρο 12 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

http://www.opengov.gr/ypes/?p=7907

Νόμος 4830/2021 - ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021

https://www.e-nomothesia.gr/kat-zoa-suntrophias-prostasia-zoon/nomos-4830-2021-phek-169a-18-9-2021.html

16 minutes ago, andreaspA said:

πραγματι. Η συγκεκριμενη νομοθεσια ομως που αναφερεις, δεν μιλαει για το μισθωτηριο με τον ιδιοκτητη. Μιλαει για τον κανονισμο της πολυκατοικιας και ειναι παντελως ασχετη με το θεμα.
Θα μπορουσα καλιστα να σε αφηνω να εχεις σκυλο στο διαμερισμα μου, αλλα να μην σε αφηνει η πολυκατοικια λογω του καταστατικου.
Οπως επισης και εγω ο ιδιοκτητης που κανω ιδιοκατοικηση, να μην με αφηνει ο καταστατικο να εχω σκυλο σπιτι μου.

Αυτο το προβλημα ηρθε να λυσει η συγκεκριμενη νομοθεσια, και οχι το αν εγω γουσταρω να εχεις σκυλο στην περιουσια μου. Δεν γουσταρω, το υπογραφεις στο μισθωτηριο, και αν δεν το τηρησεις, εφυγες!
το ιδιο προσφατα πηγε να μου πει μια νοικαρισα μου. Μολις της εξηγησα και ρωτησε φυσικα, δεν το συνεχισε. Απλα ειναι τοσο ευγενικη, και τοσο καλουλα , που ειπα δεν γαμιεται και την εχω αφησει προς το παρον.

Οπως και παρεθεσα προηγουμενως:

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 2, 3 και 4.

Αν ενοικιαζεις κατοικια, και ο ενοικιαστης εχει κατοικιδιο, και φυσικα τηρει ολες τις προυποθεσεις οπως οριζει ο νομος, το αποδεχεσαι.

Κανενα καταστατικο πολυκατοικιας η συμφωνητικο δεν ειναι υπερανω των νομων του κρατους. Αλλιως ας αρχισουν ολοι οι ιδιοκτητες ακινητων να πιστευουν πως ζουνε σε κατοικιες-κρατη με δικες τους νομοθεσιες και συνταγματα.

12 minutes ago, Mhlogiatros said:

Mια στην απενταντι πολυκατοικια εχει φτασει τους 3 σκυλους και 10 γατες . Τωρα το μετανιωνουν που αφησαν να γινει τρελοκομειο ... :devil:

Αν υπαρχουν ζητηματα ευζωιας των κατοικων και των κατοικιδιων, τοτε θα πρεπει να απευθυνθουν στις αρχες. Υπαρχουν δυστηχως καποιοι ανθρωποι, στην αργκο γνωστοι ως "συλλεκτες" οπου εχουν τετοια συμπεριφορα. Συνηθως βρισκονται και διαφορα ψυχολογικα απο πισω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Το παρεθεσα παραπανω.

Άρθρο 12 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

http://www.opengov.gr/ypes/?p=7907

Αυτό που διαβάζω είναι "Επιτρέπεται" και όχι "υποχρεούται να το δεχτεί ο ιδιοκτήτης".

Αν έχεις δικό σου διαμέρισμα επιτρέπεται να έχεις κατοικίδιο ακόμα και αν το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας.

Αν δεν έχεις δικό σου διαμέρισμα επιτρέπεται να έχεις κατοικίδιο ακόμα και αν το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας αλλά έχεις το οκ του ιδιοκτήτη.

Αν δεν έχεις δικό σου διαμέρισμα και αν δεν το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν επιτρέπεται να έχεις κατοικίδιο αν δεν έχεις το οκ του ιδιοκτήτη και το έχεις δεχτεί υπογράφοντας το ιδιωτικό συμφωνητικό. 

• Like 3
Δημοσ.
Just now, Nabuko said:

Αυτό που διαβάζω είναι "Επιτρέπεται" και όχι "υποχρεούται να το δεχτεί ο ιδιοκτήτης".

Αν έχεις δικό σου διαμέρισμα επιτρέπεται να έχεις κατοικίδιο ακόμα και αν το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας.

Αν δεν έχεις δικό σου διαμέρισμα επιτρέπεται να έχεις κατοικίδιο ακόμα και αν το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας αλλά έχεις το οκ του ιδιοκτήτη.

Αν δεν έχεις δικό σου διαμέρισμα και αν δεν το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν επιτρέπεται να έχεις κατοικίδιο αν δεν έχεις το οκ του ιδιοκτήτη και το έχεις δεχτεί υπογράφοντας το ιδιωτικό συμφωνητικό. 

Πολλα χρονια τωρα, επιτρεπεται οτι δεν απαγορευεται.

Αν θες να εχεις κατοικιδιο, και διατηρεις τους κανονες ευζωιας, εχεις κατοικιδιο σε ενα σπιτι. Πολυκατοικια η μονοκατοικια.

Η νομοθεσια δεν διαφοροποιει τους ιδιοκτητες απο τους ενοικιαστες. Αν τηρεις την νομοθεσια, οπως και αναφερεται, δεν υπαρχει κανενα ζητημα.

Απο την αλλη ομως, κανενα ιδιωτικο συμφωνητικο δεν υπερισχυει της νομοθεσιας. Το ξερω οτι πολλοι θα ηθελαν, αλλα δεν ισχυει.

Παρεπιπτωντος, η σελιδα που παρεθεσες παραπανω, αναφερουν ως πελατες τους ανθρωπους οπου απευθυνθηκαν στο γραφειο για παραβιασεις ευζωιας των κατοικιδιων και των ενοικων, και οχι παραβιασεις συμφωνητικου η ιδιωτικη βουληση και τα λοιπα που αναφερουν.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Απο την αλλη ομως, κανενα ιδιωτικο συμφωνητικο δεν υπερισχυει της νομοθεσιας. Το ξερω οτι πολλοι θα ηθελαν, αλλα δεν ισχυει.

ρωτα βρε ανθρωπε εναν δικηγορο και μην λες τα ιδια και τα ιδια. Απλο ειναι! Νομιζεις οτι είσαι - ειναι σε θεση ο καθε πολιτης να ερμηνεύει την νομοθεσια? θα επρεπε! αλλα δυστυχώς δεν ισχύει. Ειναι τοσο πολυπλοκα τα πραγματα και αλληλοκαλυπτομενα που δυστυχώς δεν ειναι έτσι.

Ρωτα λοιπον εναν δικηγόρο, και θα μαθεις την αληθεια.

28 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Δεν διαβαζεις και τις παραγραφουν που αναφερεις.

"Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας,"

Η συγκεκριμενη νομοθεσια , ηρθε να λυσει τις απαγορεψεις που υπηρχαν στους κανονισμους των πολυκατοικιών. Οχι την συμφωνια μεταξυ ιδιοκτητη και ενοικιαστή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, andreaspA said:

ρωτα βρε ανθρωπε εναν δικηγορο και μην λες τα ιδια και τα ιδια. Απλο ειναι! Νομιζεις οτι είσαι - ειναι σε θεση ο καθε πολιτης να ερμηνεύει την νομοθεσια? θα επρεπε! αλλα δυστυχώς δεν ισχύει. Ειναι τοσο πολυπλοκα τα πραγματα και αλληλοκαλυπτομενα που δυστυχώς δεν ειναι έτσι.

Ρωτα λοιπον εναν δικηγόρο, και θα μαθεις την αληθεια.

Εχω μιλησει με δικηγορους και παρακολουθησει το ζητημα και το ξερω. Εσυ που βασιζεσαι; Απαντησε μου βασικα σε αυτα που εθεσα παραπανω. Που αρχιζει και που σταματαει το ιδιωτικο συμφωνητικο που προφασιζεστε; Απαγορευση κατοικιδιων; Αγαμων κοπελιων σε ενα σπιτι; Αλλοθρησκοι; Να ξερουμε και εμεις. Βρε ανθρωπε.

Παρεθεσε μου επισης καποια πηγη για τα λεγομενα σας. Παρεθεσα την νομοθεσια του 2021 οπου και ειναι σε ισχυ. Συμφωνεις η διαφωνεις δεν εχει εδω σημασια.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Για το συγκεκριμένο θέμα με κατοικίδια ισχύει.Τώρα εσυ μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις και να ερμηνεύεις το νόμο όπως σε βολεύει.

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών δεν έχει πρόβλημα με τα κατοικίδια,ούτε και εγώ έχω,παρόλο που προτιμώ τα ζώα σε αυλή,να τρέχουν,παρα κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα

Αν ενας όμως δεν το επιθυμεί,και το γράφει στο ιδιωτικο συμφωνητικο,το οποιο στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση υπερισχύει του νόμου,είτε σου αρέσει είτε όχι,δικο σου πρόβλημα,τότε αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος και όχι σταρχιδιστης καγκουρας,ή το δέχεσαι και υπογράφεις είτε όχι και ψάχνεις αλλού.

6 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Παρεθεσα την νομοθεσια του 2021 οπου και ειναι σε ισχυ. Συμφωνεις η διαφωνεις δεν εχει εδω σημασια.

Η νομοθεσία 4830/2021 μιλάει συγκεκριμένα για πολυκατοικία,και δεν αναφέρει πουθενά για ιδιωτικο συμφωνητικο.

7 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Που αρχιζει και που σταματαει το ιδιωτικο συμφωνητικο που προφασιζεστε; Απαγορευση κατοικιδιων; Αγαμων κοπελιων σε ενα σπιτι; Αλλοθρησκοι; Να ξερουμε και εμεις. Βρε ανθρωπε.

Μιλάμε συγκεκριμένα,για κατοικίδια,για τα υπόλοιπα που λες δεν προβλέπει κάτι ο νόμος.

• Super Moderators
Δημοσ.

Φροντίστε μερικοί να εντάξετε ένα κατοικίδιο στην οικογένεια σας, μπας και κάνει εσάς και τα παιδιά σας (αν έχετε) καλύτερους ανθρώπους…

• Like 6
  • Thanks 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...