GREGORYMO Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Ποιός είναι ο 'ορθότερος' τρόπος ώστε να 'αποκλείσει' κάποιος την ύπαρξη κατοικίδιων σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης?
fmarkos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δεν νομίζω ότι μπορείς να επιβάλεις σε ενοικιαστή κάτι τέτοιο. Υπάρχουν αποφάσεις του συμβουλίου της επικρατείας επί του θέματος και καθιστούν τον όποιο όρο άκυρο.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, fmarkos είπε Δεν νομίζω ότι μπορείς να επιβάλεις σε ενοικιαστή κάτι τέτοιο. Υπάρχουν αποφάσεις του συμβουλίου της επικρατείας επί του θέματος και καθιστούν τον όποιο όρο άκυρο. Κανεις λαθος.Μπορείς και νόμιμα.Εξηγηση στο διπλανό ίδιο θεμα,ας συγχωνευτούν. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2024 από jmmys
Getta Robo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 4 hours ago, jmmys said: Κανεις λαθος.Μπορείς και νόμιμα.Εξηγηση στο διπλανό ίδιο θεμα,ας συγχωνευτούν. ποιος νομος ακριβως ειναι αυτος; http://www.opengov.gr/ypes/?p=7907 1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 2, 3 και 4. 2. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) διαμερίσματα, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εφόσον: (α) Διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον ανάδοχό τους ή διαμένουν, δυνάμει ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, ενδεικτικά στην πυλωτή ή στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο, και εφόσον τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας. (β) Δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος. (γ) Η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας. δ) Εάν πρόκειται για σκύλους ή γάτες, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου του ζώου. 3. Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν έξι (6) μήνες από την ψήφισή τους. 4. Στις μονοκατοικίες επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς που έχουν σημανθεί και καταχωρηθεί νομίμως και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας. 5. Οι αριθμητικοί περιορισμοί της παρ. 2 ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Ως προς τα λοιπά ζώα συντροφιάς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας. 1
andreaspA Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Ακριβως αυτο που υπέγραψες. Η συγκεκριμενη νομοθεσια ασχολειται με την απαγορευση κατοικιδιων που υπηρχε και υπαρχει σε κανονισμους πολυκατοικιας. Δεν ασχολειται με τον ιδιοκτητη του διαμερισματος. Ο ιδιοκτητης εχει δικαιωμα να απαγορεψει τα κατοικιδια, τα ψαρια, τις χελωνες στο μισθωτηριο που κανει για το σπιτι του. 5 ώρες πριν, fmarkos είπε Δεν νομίζω ότι μπορείς να επιβάλεις σε ενοικιαστή κάτι τέτοιο. Υπάρχουν αποφάσεις του συμβουλίου της επικρατείας επί του θέματος και καθιστούν τον όποιο όρο άκυρο. Φυσικα και το επιβαλεις, και ειναι και συνηθες. Σιγα μην βαλω σκυλο να ξυνει τα νυχια του στο παρκε μου. 5
Joshua21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 2 minutes ago, Getta Robo said: Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Άλλο πράγμα ο κανονισμός της πολυκατοικίας, και άλλο η συμφωνία μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή (μισθωτήριο). ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρεται συγκεκριμένα στον κανονισμό, δεν λέει κάτι για μισθωτήριο. 4
spooker Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αρκετά με τα κατοικίδια στην Αθήνα. Φυσικά δεν έχω τίποτα με τα ζώα αλλά αυτό που γίνεται στα πεζοδρόμια όπου όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες τα βγάζουν βόλτα βράδυ και όλα τα πεζοδρόμια είναι χεσμ3να το πρωί πάει πολύ. Τα ζώα χρειάζονται χώρο και άπλα που η Αθήνα απλά δεν έχει. Ο κάθε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να επιβάλει τους κανόνες στο συμφωνητικό. Αν δεν συμφωνείτε παρακαλώ μην υπογράφετε. Λίγη λογική. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2024 από spooker 1
Getta Robo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 1 minute ago, Joshua21 said: Άλλο πράγμα ο κανονισμός της πολυκατοικίας, και άλλο η συμφωνία μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή (μισθωτήριο). ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρεται συγκεκριμένα στον κανονισμό, δεν λέει κάτι για μισθωτήριο. τα εχουμε πει και παλαιοτερα. οι συμφωνιες και οι κανονισμοι δεν ειναι υπερανω του νομου του κρατους. Δες την νομοθεσια παραπανω οπως και ισχυει. 2 minutes ago, spooker said: Αρκετά με τα κατοικίδια στην Αθήνα. Φυσικά δεν έχω τίποτα με τα ζώα αλλά αυτό που γίνεται στα πεζοδρόμια όπου όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες τα βγάζουν βόλτα βράδυ και όλα τα πεζοδρόμια είναι χεσμ3να το πρωί πάει πολύ. Τα ζώα χρειάζονται χώρο και άπλα που η Αθήνα απλά δεν έχει. Ο κάθε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να επιβάλει τους κανόνες στο συμφωνητικό. Αν δεν συμφωνείτε παρακαλώ μην υπογράφετε. Λίγο λογική. τρικυμια εν κρανιω. Ο καθε ιδιοκτητης εχει δικαιωμα να επιβαλει τους κανονες στο συμφωνητικο οπου ειναι σε αρμονιες με τους νομους του κρατους. Και υπο τις καταλληλες προυποθεσεις, μπορουν να υπαρχουν κατοικιδια σε καθε σπιτι. Γενικοτερα τωρα. Αν διαφωνειτε με αυτο, ενοικιαστε τα διαμερισματα σε συγγενεις και φιλους σας. Μην μπαινετε σε κοπο να βαζετε αγγελιες και διαφημισεις. Εφοσων δεν παραβιαζεται καποια νομοθεσια, ο κοσμος θα κανει οτι μα οτι θελει. Και ας πιστευετε οτι οι συμφωνιες εχουν καποια βαρυτητα. 1 2
Nabuko Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε οι συμφωνιες και οι κανονισμοι δεν ειναι υπερανω του νομου του κρατους. Οι νομικοί άλλα λένε Αναφορά σε κείμενο Σε αντιδιαστολή, λοιπόν, με τα παραπάνω, άλλη αντιμετώπιση έχει τυχόν αντίθετος όρος μισθωτηρίου συμβολαίου, που απαγορεύει τη διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κατοικία, καθώς η συμφωνία μεταξύ του εκμισθωτή και του μισθωτή διέπεται από την θεμελιώδη αρχή της «ελευθερίας των συμβάσεων» και ως εκ τούτου υπερισχύει του νόμου. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι η ως άνω διαμορφωθείσα κατάσταση και το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος να διατηρείται κατοικίδιο ζώο, ακόμα και σε μισθωμένη κατοικία, ουδόλως επηρεάζει το δικαίωμα του εκμισθωτή να καταγγείλει τη μίσθωση στην περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του ως άνω άρθρου 8 ή παρατηρήσει κακή χρήση του μισθίου, ήτοι της οικίας/διαμερίσματος. Αναφορά σε κείμενο Πολλοί εκμισθωτές έχουν συμπεριλάβει, προληπτικά, στους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού την απαγόρευση φιλοξενίας ζώων στο μίσθιο. Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής υπογράψει το συμφωνητικό, τότε παύει να ισχύει αυτόματα η κάλυψη που του προσφέρει ο νόμος. Αν αργότερα αποφασίσει να φέρει κρυφά το κατοικίδιο στο διαμέρισμα, τότε ο εκμισθωτής έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση και να αποβάλλει το μισθωτή από το μίσθιο. 3
Getta Robo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, Nabuko said: Οι νομικοί άλλα λένε Εχω διαβασει διαφορες "ερμηνιες" απο χασοδικες. Οποιος θελει να το παει νομικα με τα συγκεκριμενα γραφεια, δικαιωμα του. Η νομοθεσια υπαρχει στο ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021 και ειναι παρα πολυ ξεκαθαρη. Εν ετη 2024 παραδοξως λοιπον, δεν εχουμε δει δικαστικη αποφαση που θελουν να προφασιζονται τα παραπανω γραφεια. Υγ. Το γραφειο οπου ανεκτησες το παραπανω αποσπασμα, ενω ανανεωσε την σελιδα του το 2022, δεν αναφερει τον τρεχον νομο, 4830/2021, και αναφερεται σε πολυ παλαιοτερους. Κατι λεει και αυτο. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2024 από Getta Robo
Joshua21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, Getta Robo said: τα εχουμε πει και παλαιοτερα. οι συμφωνιες και οι κανονισμοι δεν ειναι υπερανω του νομου του κρατους. Δες την νομοθεσια παραπανω οπως και ισχυει. Ναι, τα έχουμε πει και παλιότερα. Οι συμφωνίες και οι κανονισμοί σε γενικές γραμμές ΕΙΝΑΙ υπεράνω των νόμων, εκτός και αν η διατύπωση κάποιου συγκεκριμένου νόμου αποκλείει την αντίθετη ιδιωτική βούληση, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ. Ο συγκεκριμένος νόμος είναι σαφής, λέει πως το καταστατικό είναι αυτό που δεν μπορεί να απαγορέψει τα κατοικίδια, δεν λέει κάτι για το μισθωτήριο, αν ο νομοθέτης ήθελε να κάνει σαφές ότι τίποτα δεν μπορεί να απαγορέψει τα κατοικίδια απλά δεν θα έβαζε καν το "με τον κανονισμό της πολυκατοικίας". Καμία διαφορά δεν κάνει το εάν μπορείς ή δεν μπορείς να αντιληφθείς το παραπάνω. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2024 από Joshua21 1
Nabuko Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Η νομοθεσια υπαρχει στο ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021 και ειναι παρα πολυ ξεκαθαρη. Γράψε σε ποιο άρθρο αναφέρεται γιατί δεν πρόκειται να κάτσω να ψάχνω όλο το ΦΕΚ
andreaspA Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 14 λεπτά πριν, Getta Robo είπε οι συμφωνιες και οι κανονισμοι δεν ειναι υπερανω του νομου του κρατους. Δες την νομοθεσια παραπανω οπως και ισχυει. πραγματι. Η συγκεκριμενη νομοθεσια ομως που αναφερεις, δεν μιλαει για το μισθωτηριο με τον ιδιοκτητη. Μιλαει για τον κανονισμο της πολυκατοικιας και ειναι παντελως ασχετη με το θεμα. Θα μπορουσα καλιστα να σε αφηνω να εχεις σκυλο στο διαμερισμα μου, αλλα να μην σε αφηνει η πολυκατοικια λογω του καταστατικου. Οπως επισης και εγω ο ιδιοκτητης που κανω ιδιοκατοικηση, να μην με αφηνει ο καταστατικο να εχω σκυλο σπιτι μου. Αυτο το προβλημα ηρθε να λυσει η συγκεκριμενη νομοθεσια, και οχι το αν εγω γουσταρω να εχεις σκυλο στην περιουσια μου. Δεν γουσταρω, το υπογραφεις στο μισθωτηριο, και αν δεν το τηρησεις, εφυγες! το ιδιο προσφατα πηγε να μου πει μια νοικαρισα μου. Μολις της εξηγησα και ρωτησε φυσικα, δεν το συνεχισε. Απλα ειναι τοσο ευγενικη, και τοσο καλουλα , που ειπα δεν γαμιεται και την εχω αφησει προς το παρον. 2
Mhlogiatros Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Mια στην απενταντι πολυκατοικια εχει φτασει τους 3 σκυλους και 10 γατες . Τωρα το μετανιωνουν που αφησαν να γινει τρελοκομειο ...
andreaspA Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Mια στην απενταντι πολυκατοικια εχει φτασει τους 3 σκυλους και 10 γατες . Τωρα το μετανιωνουν που αφησαν να γινει τρελοκομειο ... Υποβοσκουν διαφορα ψυχολογικα απο πισω. Ετσι γινεται συνηθως. Οταν η ζωη ειναι ευκολη, εμφανιζονται τα ψυχολογικα. Αν ο ανθρωπος δεν εχει προβλημα επιβιωσης, ασχολειται με τα εσωτερικα του, και τοτε βγαινουν πολλα. Οι υποτιθέμενοι φιλοζωοι και στην πραξη απλα μισανθρωποι δε, εχουν ξεφυγει εντελως. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις