Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι,

Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχω διαβάσει ένα βιβλίο σχεδόν «μονορούφι», γιατί ειλικρινά με συγκινεί κάθε του λέξη. Είναι το βιβλίο με τίτλο «Commodork Sordid Tales from a BBS junkie» του Αμερικανού συγγραφέα Rob O'Hara από την Oklahoma των ΗΠΑ.  Συγκεκριμένα αναφέρεται στην περίοδο από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ογδόντα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα και εξιστορεί τη ζωή και τις συνήθειες των νεαρών χρηστών υπολογιστών της περιόδου εκείνης.

Οι παλαιότεροι (δηλ. αυτοί που έχουν ξεπεράσει τα 40 τους χρόνια) σίγουρα θα θυμούνται ότι πριν από τη διάδοση του Internet, υπήρχε και τότε online επικοινωνία, αλλά γινόταν μέσω των λεγόμενων BBS (Bulletin Board Systems). Αυτές αποτελούσαν μικρά -συνήθως ερασιτεχνικά- online συστηματα στα οποία μπορούσε κάποιος να συνδεθεί μέσω modem, να συζητήσει με άλλους χρήστες και φυσικά ν' ανταλλάξει προγράμματα.

Επειδή οι χρήστες των συστημάτων αυτών έμεναν συνήθως στην ίδια περιοχή, συνήθιζαν να γνωρίζονται και από κοντά μεταξύ τους και να δημιουργούν αληθινές και μακροχρόνιες φιλίες. Συνήθιζαν επίσης να συναντώνται σε δημόσιους χώρους και να διοργανώνουν συναθροίσεις τις οποίες ονόμαζαν BBS parties. Την περίοδο εκείνη στην Αθήνα, θυμάμαι, υπήρχαν περισσότερες από 20 τέτοιες BBS.

Η έλευση του Internet ναι μεν διευκόλυνε την μεταξύ μας επικοινωνία, αλλά ταυτόχρονα εξάλειψε αυτά τα συστήματα, τα οποία είχαν καθαρά τοπικό χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα, για παράδειγμα, οι περισσότεροι χρήστες του Insomnia δεν έχουν σχεδόν ποτέ την ευκαιρία να γνωριστούν εκ του σύνεγγυς. Αισθάνομαι λοιπόν ότι αν και μερικούς θεωρώ ότι σας γνωρίζω αρκετά μέσα απ' τα γραφόμενά σας, δυστυχώς, δεν θα έχω ποτέ την ευκαιρία να σας γνωρίσω από κοντά, όπως γινόταν τότε.

Θα πρότεινα λοιπόν να δημιουργηθούν μέσα στο σύστημα του Insomnia, κάτι σαν τα λεγόμενα «clubs» που υπάρχουν σήμερα, αλλά να αφορούν συγκεκριμένες περιοχές. Ένα club θα μπορούσε π.χ. να αφορά τους χρήστες από την Αθήνα, άλλο τους χρήστες της Θεσσαλονίκης και άλλα clubs τους χρήστες της επαρχίας με διαχωρισμό ανά δήμο ή περιφέρεια. Έτσι θα μπορούσαν να οργανώνονται τοπικές συναντήσεις των μελών του Insomnia σε διάφορες πόλεις, ώστε όσοι θέλουν να γνωριστούν μεταξύ τους. Δε λέω, καλό και Άγιο είναι το site μας στη σημερινή του μορφή, όμως η δυνατότητα που περιέγραψα παραπάνω είναι κάτι που κατά την άποψή μου, πραγματικά λείπει.

Παροτρύνω λοιπόν τους διαχειριστές του Insomnia να βοηθήσουν ενεργά σε κάτι τέτοιο. Είμαι κάτοικος Χαλκίδας και αν τυχόν η πρότασή μου εισακουστεί και δημιουργηθεί club του Insomnia για τα μέλη από την πόλη μου, θα είμαι ο πρώτος που θα εγγραφώ.

Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω αν θα έχει απήχηση η πρότασή μου !!!

Ο Άσπρος Γάτος

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, White_Cat είπε

Αγαπητοί φίλοι,

Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχω διαβάσει ένα βιβλίο σχεδόν «μονορούφι», γιατί ειλικρινά με συγκινεί κάθε του λέξη. Είναι το βιβλίο με τίτλο «Commodork Sordid Tales from a BBS junkie» του Αμερικανού συγγραφέα Rob O'Hara από την Oklahoma των ΗΠΑ.  Συγκεκριμένα αναφέρεται στην περίοδο από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ογδόντα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα και εξιστορεί τη ζωή και τις συνήθειες των νεαρών χρηστών υπολογιστών της περιόδου εκείνης.

Οι παλαιότεροι (δηλ. αυτοί που έχουν ξεπεράσει τα 40 τους χρόνια) σίγουρα θα θυμούνται ότι πριν από τη διάδοση του Internet, υπήρχε και τότε online επικοινωνία, αλλά γινόταν μέσω των λεγόμενων BBS (Bulletin Board Systems). Αυτές αποτελούσαν μικρά -συνήθως ερασιτεχνικά- online συστηματα στα οποία μπορούσε κάποιος να συνδεθεί μέσω modem, να συζητήσει με άλλους χρήστες και φυσικά ν' ανταλλάξει προγράμματα.

Επειδή οι χρήστες των συστημάτων αυτών έμεναν συνήθως στην ίδια περιοχή, συνήθιζαν να γνωρίζονται και από κοντά μεταξύ τους και να δημιουργούν αληθινές και μακροχρόνιες φιλίες. Συνήθιζαν επίσης να συναντώνται σε δημόσιους χώρους και να διοργανώνουν συναθροίσεις τις οποίες ονόμαζαν BBS parties. Την περίοδο εκείνη στην Αθήνα, θυμάμαι, υπήρχαν περισσότερες από 20 τέτοιες BBS.

Η έλευση του Internet ναι μεν διευκόλυνε την μεταξύ μας επικοινωνία, αλλά ταυτόχρονα εξάλειψε αυτά τα συστήματα, τα οποία είχαν καθαρά τοπικό χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα, για παράδειγμα, οι περισσότεροι χρήστες του Insomnia δεν έχουν σχεδόν ποτέ την ευκαιρία να γνωριστούν εκ του σύνεγγυς. Αισθάνομαι λοιπόν ότι αν και μερικούς θεωρώ ότι σας γνωρίζω αρκετά μέσα απ' τα γραφόμενά σας, δυστυχώς, δεν θα έχω ποτέ την ευκαιρία να σας γνωρίσω από κοντά, όπως γινόταν τότε.

Θα πρότεινα λοιπόν να δημιουργηθούν μέσα στο σύστημα του Insomnia, κάτι σαν τα λεγόμενα «clubs» που υπάρχουν σήμερα, αλλά να αφορούν συγκεκριμένες περιοχές. Ένα club θα μπορούσε π.χ. να αφορά τους χρήστες από την Αθήνα, άλλο τους χρήστες της Θεσσαλονίκης και άλλα clubs τους χρήστες της επαρχίας με διαχωρισμό ανά δήμο ή περιφέρεια. Έτσι θα μπορούσαν να οργανώνονται τοπικές συναντήσεις των μελών του Insomnia σε διάφορες πόλεις, ώστε όσοι θέλουν να γνωριστούν μεταξύ τους. Δε λέω, καλό και Άγιο είναι το site μας στη σημερινή του μορφή, όμως η δυνατότητα που περιέγραψα παραπάνω είναι κάτι που κατά την άποψή μου, πραγματικά λείπει.

Παροτρύνω λοιπόν τους διαχειριστές του Insomnia να βοηθήσουν ενεργά σε κάτι τέτοιο. Είμαι κάτοικος Χαλκίδας και αν τυχόν η πρότασή μου εισακουστεί και δημιουργηθεί club του Insomnia για τα μέλη από την πόλη μου, θα είμαι ο πρώτος που θα εγγραφώ.

Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω αν θα έχει απήχηση η πρότασή μου !!!

Ο Άσπρος Γάτος

Πολύ καλή ιδέα !  +1 και από εμένα ! 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι παρατηρώ ότι δεν έχουν τρομερή κινητικότητα τα ήδη υπάρχοντα "clubs" - με εξαίρεση ίσως τα πολύ διάσημα, π.χ. crypto, αυτοκίνηση, κ.λπ. Οπότε δε βρίσκω και πάτημα να συμφωνήσω να γίνει κάτι σαν «Insomnia @ Μεσολόγγι Club». 

Επ' ευκαιρίας, αν όντως το θέλεις, ξεκίνα το. Τα clubs τα δημιουργείς και μόνος σου.

• Like 3
Δημοσ.

Στο "διπλανό' φόρουμ που τώρα πια πέθανε, γινόντουσαν αυτά μέχρι και πριν 10-15 χρόνια.

Δεν ξέρω αν γίνονταν και στο insomnia.

Τότε υπήρχε αυτή η κουλτούρα και αυτή η διάθεση.

Το 2024 δυστυχώς δεν υπάρχει, μέχρι και τα car clubs έχουν πεθάνει.

• Like 2
Δημοσ.

Έχουν γίνει τέτοιες προσπάθειες, καθώς και συναντήσεις μελών -εγώ έχω πάει σε 2-3 στη Θεσσαλονίκη. Πριν αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω αν γίνονται πια.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Άσε. Δεν χάνεις τίποτα.

Το lab ?

Παλια(πριν 15 περιπου χρονια...) είχαν γίνει κανα δυο τρεις συναντησεις απο κοντα στο θησειο!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα !

Πριν απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τις τόσες απαντήσεις σας μέσα σε τόσο λίγες ώρες.

Ο φίλος με το διακριτικό Haldol ανέφερε ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω το πρώτο club μόνος μου. Όμως εδώ και ώρα ψάχνω τη διεπαφή του Insomnia και δεν μπορώ να βρω από πού και πώς γίνεται κάτι τέτοιο. Αν μπορεί κάποιος ας μιλήσει για το θέμα λίγο αναλυτικότερα. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν θα σας ενδιέφερε να γινότανε ένα κανάλι για live chat -έστω ένα κανάλι σε κάποιον IRC Server ή Web Server- ώστε όποιος θέλει να μπορεί να συζητήσει ζωντανά με όσα μέλη του Insomnia το θέλουνε. Γενικά εδώ και καιρό ψάχνω και δεν μπορώ να βρω κάποιο chat room -κατά προτίμηση Ελληνικό- που να αφορά κυρίως χομπίστες της τεχνολογίας. Υπάρχει κάποιο ; Στα chat rooms που πηγαίνω όλο καρδούλες ανταλλάσουν και δεν λένε τίποτα σχεδόν.

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, White_Cat είπε

Όμως εδώ και ώρα ψάχνω τη διεπαφή του Insomnia και δεν μπορώ να βρω από πού και πώς γίνεται κάτι τέτοιο.

https://www.insomnia.gr/clubs/

6 λεπτά πριν, White_Cat είπε

Γενικά εδώ και καιρό ψάχνω και δεν μπορώ να βρω κάποιο chat room -κατά προτίμηση Ελληνικό- που να αφορά κυρίως χομπίστες της τεχνολογίας. Υπάρχει κάποιο ;

Ψάξε στο discord μήπως βρεις κάτι

Δημοσ.
2 ώρες πριν, White_Cat είπε

Καλησπέρα !

Πριν απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τις τόσες απαντήσεις σας μέσα σε τόσο λίγες ώρες.

Ο φίλος με το διακριτικό Haldol ανέφερε ότι θα μπορούσα να δημιουργήσω το πρώτο club μόνος μου. Όμως εδώ και ώρα ψάχνω τη διεπαφή του Insomnia και δεν μπορώ να βρω από πού και πώς γίνεται κάτι τέτοιο. Αν μπορεί κάποιος ας μιλήσει για το θέμα λίγο αναλυτικότερα. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν θα σας ενδιέφερε να γινότανε ένα κανάλι για live chat -έστω ένα κανάλι σε κάποιον IRC Server ή Web Server- ώστε όποιος θέλει να μπορεί να συζητήσει ζωντανά με όσα μέλη του Insomnia το θέλουνε. Γενικά εδώ και καιρό ψάχνω και δεν μπορώ να βρω κάποιο chat room -κατά προτίμηση Ελληνικό- που να αφορά κυρίως χομπίστες της τεχνολογίας. Υπάρχει κάποιο ; Στα chat rooms που πηγαίνω όλο καρδούλες ανταλλάσουν και δεν λένε τίποτα σχεδόν.

Ο Άσπρος Γάτος

Φίλε ποιο IRC? Κανάλια στο Viber, Telegram και Discord κάνουμε στο 2024. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
On 21/02/2024 at 21:11, White_Cat said:

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν θα σας ενδιέφερε να γινότανε ένα κανάλι για live chat -έστω ένα κανάλι σε κάποιον IRC Server ή Web Server- ώστε όποιος θέλει να μπορεί να συζητήσει ζωντανά με όσα μέλη του Insomnia το θέλουνε.

Κανείς δε χρησιμοποιεί πλέον IRC. Και επίσης κανείς δεν ασχολείται ενεργά είτε με chat (οποιασδήποτε μορφής), ή "clubs". Μη περιμένεις ότι θα βρεις ξαφνικά ενδιαφέρον από κάτι που ο κόσμος - μόνος του - το εγκατέλειψε. Αν είχε ενδιαφέρον, δε θα 'χε εγκαταλειφθεί εξαρχής.

Αννν υπήρχε μία ελπίδα, θα'ταν στις πλατφόρμες που σου έγραψε ο @doomnx οι οποίες είναι οι μόνες που χρησιμοποιούνται πλέον. Αλλά ποντάρω ότι και πάλι δε θα ενδιαφερθεί κανείς.

On 21/02/2024 at 23:13, doomnx said:

Φίλε ποιο IRC? Κανάλια στο Viber, Telegram και Discord κάνουμε στο 2024. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητε Άσπρε Γάτε,

Κάποτε καναμε συναντησεις, τις εχασες. Αλλες φορες με λιγα, αλλες με πολλα ατομα και καθε καρυδιας καρυδι, και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη. 

Ερχοντουσαν και διαφορα λιγουρια/γυπες, μονο που δεν ηξεραν μαλλον ποσο αρχιδοκαμπος ειναι το ινσομνια. Στις συναντήσεις ζητημα να εχουμε παει μαξ 3 κοπελες την ιδια φορα...και τα αγορια να'ναι καμια δεκαρια. Προσωπικα δεν θα ξαναπήγαινα σε τοσο random συναντησεις πλέον. 

Τωρα αν εσυ θες να παρεις την πρωτοβουλια και να κανονισεις κατι τετοιο δεν σε εμποδιζει κανεις!

Επεξ/σία από *nenya*
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...