Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή είναι η δουλειά της τροχαίας, να γυρνάει τα στενά να βλέπει ποιος καβατζάρει θέσεις και ποιος αρπάζεται με τον άλλον.

ΟΚ.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Επειδή το "δεν ξέρεις ποιος είναι ο άλλος" είναι αμφίδρομο, κάλιστα μπορείς να παρκάρεις, να βγεις έξω, να δείξεις με το δάχτυλο τον τύπο στο παράθυρο και να του πεις "ξέρω πού μένεις" με χαμόγελο.

Φοράς το γυαλί ηλίου και φεύγεις κύριος.

Δεν κατάλαβα δηλαδή.. θα φυλάει ο 25αρης από το παράθυρο θέση για το φίλο του και ο 55αρης θα κάνει βόλτες τα τετράγωνα γιατί έτσι;

34e4322964a0c5d34eb03882c88d2997_w200.gi

Δημοσ.
Στις 20/2/2024 στις 11:10 ΜΜ, ringboy είπε

Ψαχνετε  παρκαρισμα σε πολυ δυσκολη περιοχη, βρισκετε μια θεση, σταματατατε
και  ετοιμαζεσθε  να παρκαρετε.
Τοτε   σκαει ενας τυπος στο παραθυρο και σας λεει στην ψυχρα

να μην παρκαρετε εκει, γιατι   οπου ναναι φτανει αυτοκινητο με τους φιλους του για να παρκαρουν αυτοι.

Αυτος  -λεει-   "κραταει την θεση" (τα νευρα μου!!!)
Δεν αναφερει αναγκη για αναπηρο, ουτε αναγκη μεταφορας αντικειμενων. 
Τι θα κανατε?

Υπάρχουν και χειρότερα. Για έλα στην πόλη μου. Τελάρα, κατεστραμμένα μηχανάκια, κουβάδες, τσιμεντόλιθοι! Αν τυχόν τα βγάλεις και παρκάρεις, το πρωί θα το βρεις με αυγά στο τζάμι, φτυσίματα ή ό,τι άλλη βρωμιά φαντάζεσαι!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, 1comment said:

Υπάρχουν και χειρότερα. Για έλα στην πόλη μου. Τελάρα, κατεστραμμένα μηχανάκια, κουβάδες, τσιμεντόλιθοι! Αν τυχόν τα βγάλεις και παρκάρεις, το πρωί θα το βρεις με αυγά στο τζάμι, φτυσίματα ή ό,τι άλλη βρωμιά φαντάζεσαι!

εμεις ειμαστε πολιτισμενοι, απλα το βρίσκεις με σηκωμένους υαλοκαθαριστήρες , to universal "στην ειπα τωρα χοντρά εεεε"

Επεξ/σία από great
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή άνθρωποι είμαστε και πρέπει να δείχνουμε λίγη κατανόηση γιατί κι εμείς μπορεί να βρεθούμε στην αντίστοιχη θέση, θα έλεγα πως  σε περιπτώσεις φορτώματος-ξεφορτώματος καλό θα ήταν να ρίχνουμε λίγο νερό στο κρασί μας.

Μήνες καλοκαιριού ή Πάσχα κλπ , βρίσκω συχνά αυτοκίνητα που ψάχνουν να παρκάρουν για να ξεφορτώσουν πολλά πράγματα (καλούδια) που έφεραν από επαρχία (τενεκέδες με λάδια κλπ βαριά αντικείμενα.)  Όταν λοιπόν βρίσκω άνθρωπο να έχει καβατζάρει θέση για να παρκάρουν και να ξεφορτώσουν γενικά, πάντα παραχωρώ τη θέση μου. Αν μη τι άλλο, δεν γίνεται να ζητάμε σήμερα περισσότερη ανθρωπιά και αλληλεγγύη από τους συνανθρώπους μας και να είμαστε παρτάκηδες.

Κάποια στιγμή κι εμείς θα χρειαστεί να ξεφορτώσουμε κάτι. Καλό θα ήταν να υπάρχει αυτός ο άτυπος κανόνας παγιωμένος. Και για να παγιωθεί κάποιοι πρέπει να κάνουν την αρχή.

Στατιστικά είναι πολύ μικρό το ποσοστό που κάποιος άνθρωπος πάει να καβατζώσει θέση. Περισσότερο με ενοχλεί το να βάζει κάποιος κασόνια και γλάστρες, ή να παρκάρει-ξεπαρκάρει αυτοκίνητο και πάντα να πιάνει τη θέση για να μην τη χάσει με κάποιο δίκυκλο. Είναι τελείως διαφορετική περίπτωση να χρησιμοποιεί τέτοια τεχνάσματα ο άλλος για να έχει μόνιμο πάρκινγκ.

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 2
Δημοσ.

Γνωστό το προβλημα των καβατζοτέοιων. 

Eμεις έχουμε μονιμο προβλημα στη γειτονιά με 2 φορτηγά. Πιάνουν 7-8 θέσεις σε ένα στενό, ειναι μονιμα εκει, εναλλάσονται με άλλα (παρά το γεγονός οτι η επιχειρηση έχει πάρκινγκ αλλά το χρησιμοποιεί για τα αυτοκίνητα των πελατών της!!!!)

Ασφαλώς έχουν γινει επωνυμες καταγγελίες στη Τροχαία, έχει βεβαιώσει παραβάσεις 1-2 φορές, αλλά δεν έχει συμβεί κατι άλλο.

Ε μετά καταλάβαμε ποιος έχει την επιχείρηση οποτε δεν υπάρχει ελπιδα σωτηρίας. Ειναι απο τις περιπτώσεις που ξέρεις οτι ο νομος δε θα λειτουργησει 

Ειναι η φάση του "ξέρεις ποιος ειμαι εγω", που λειτουργει εξαιρετικά στη συγχρονη Ευρωπαική Ελλάδα 😛

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, warewolf είπε

Επειδή άνθρωποι είμαστε και πρέπει να δείχνουμε λίγη κατανόηση όμως γιατί κι εμείς μπορούμε να βρεθούμε στην αντίστοιχη θέση, θα έλεγα πως  σε περιπτώσεις φορτώματος-ξεφορτώματος καλό θα ήταν να ρίχνουμε λίγο νερό στο κρασί μας.

Μήνες καλοκαιριού ή Πάσχα κλπ , βρίσκω συχνά αυτοκίνητα που ψάχνουν να παρκάρουν για να ξεφορτώσουν πολλά πράγματα (καλούδια) που έφεραν από επαρχία (τενεκέδες με λάδια κλπ βαριά αντικείμενα.)  Όταν λοιπόν βρίσκω άνθρωπο να έχει καβατζάρει θέση για να παρκάρουν και να ξεφορτώσουν γενικά, πάντα παραχωρώ τη θέση μου. Αν μη τι άλλο, δεν γίνεται να ζητάμε σήμερα περισσότερη ανθρωπιά και αλληλεγγύη από τους συνανθρώπους μας και να είμαστε παρτάκηδες.

Κάποια στιγμή κι εμείς θα χρειαστεί να ξεφορτώσουμε κάτι. Καλό θα ήταν να υπάρχει αυτός ο άτυπος κανόνας παγιωμένος. Και για να παγιωθεί κάποιοι πρέπει να κάνουν την αρχή.

Κάπου μπερδεύτηκα.

Πρώτον, το να θες (μόνο) να ξεφορτώσεις πράγματα τι σχέση έχει με το καβάτζωμα θέσης; Θέλω να πω, αυτό που γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κλείνουν το δρόμο ή κάποιο πάρκινγκ απλά για να ξεφορτώσουν, και όταν τελειώσουν αρχίζουν το σαφάρι για εύρεση θέσης. Αν θέλουν και να ξεφορτώσουν και να το αφήσουν εκεί, παύει να είναι θέμα φόρτωσης/εκφόρτωσης. Θα συμφωνήσω πάντως στο να έχουμε υπομονή όταν κάποιος φορτώνει/ξεφορτώνει.

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...