MrMustard Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Μία γρήγορη ερώτηση: Από το Σεπτέμβρη 2023 όταν και ψηφίστηκε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο επιτρέπεται η παράλληλη απασχόληση ενός μισθωτού σε δύο εργοδότες (στον έναν με πλήρη και στον άλλον με μερική απασχόληση), σωστά; Θέλω να ρωτήσω το εξής: Μπορεί ο εργοδότης να δει μέσα από το σύστημα (ΕΡΓΑΝΗ, ΕΦΚΑ;;) ότι ο μισθωτός έχει συνάψει και δεύτερη σύμβαση κι ότι απασχολείται και πληρώνεται και από δεύτερο εργοδότη; Είναι εύκολα προσβάσιμη η πληροφορία αυτή ή εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα; Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2024 από MrMustard
esertas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2024 Δεν ξέρω αλλά νομίζω δεν μπορεί να δει. Σε μας ζήτησαν χαρτί προϋπηρεσίας για τις 3ετίες και μόνο εκεί φαίνονταν οι δουλειές του καθενός, παλιές και τρέχον.
Perant113 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που παράλληλα απασχολούνται ως μισθωτοί και έχουν επιλέξει για την Κύρια Ασφάλιση την ειδική ασφαλιστική κατηγορία, καταβάλλουν τις εισφορές της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας. Για αυτό το διάστημα, κατά το οποίο ο ασφαλισμένος απασχολείται παράλληλα και ως μισθωτός, οι εισφορές που καταβάλλονται από την μισθωτή απασχόληση αφαιρούνται από τις εισφορές της πρώτης (1ης) ασφαλιστικής κατηγορίας." Έχω κάνει αίτηση δήλωσης παράλληλης απασχόλησης για την παραπάνω περίπτωση. Αυτό σημαίνει ότι αν οι εισφορές από την μισθωτή εργασία είναι υψηλότερες από τις εισφορές της 1ης κατηγορίας για αυτοαπασχολουμενους, δεν πληρώνω τίποτα για τις δεύτερες; Ενώ αν οι εισφορές από μισθωτήριο απασχόληση υπολείπονται π.χ. κατά 30€, πληρώνω αυτή τη διαφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα