Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kokoviosR είπε

Προφανώς το σκεπτικό μου δεν ήταν να μπουν οι κοκκοι στην πλακέτα, εξου και δεν κούνησα το μπωλ οπως κουναμε καφε φραππε, διαφορετικά θα έτριβα τους κόκκους και θα τους έκανα σκόνη για να περάσουν, αλλά δεν ήταν αυτό που ΄ήθελα.. Το σκεπτικό ήταν μήπως το ρύζι καταφέρει να ρουφήξει την υγρασία του (λιγοστού) αέρα στο εσωτερικό του τηλεφώνου σταδιακά-χωρίς άμεση επαφή με τους κόκκους του ρυζιού- , εξου και το άφησα 24 ώρες + .Επίσης άφησα και μια μικρή κλίση 30 μοιρών περίπου ('οσο επέτρεπε το μπωλ) στο τηλέφωνο μπας και η βαρύτητα βοηθήσει και μήπως έχουμε και άμεση επαφή με το ρύζι, αν και πιο δύσκολο ... Ίσως είχα θερμάνει και με πιστολάκι το ρύζι για να ενισχύσω τη διαδικασία, αλλά έχει περάσει εξαετία+ , οπότε δεν είμαι σίγουρος. Προφανώς δεν έγινε βραχυκύκλωμα γιατί ''θα έπαιρνα την πλακέτα στο χέρι'', όμως το τηλέφωνο δούλεψε αμέσως μόλις το έβγαλα από το ρύζι με ένα απλό πάτημα. Το τηλέφωνο δεν είχε προστασία από σκόνη ή νερό( IP 00), λειτουργεί ακόμα και σήμερα 6+ χρόνια μετά. Μπήκε (το τσέκαρα αμέσως πριν) χωρίς να λειτουργεί, βγήκε λειτουργικό. Δε βρίσκω άλλη λογική εξήγηση πλην ότι το ρύζι με κάποιο τρόπο τράβηξε την υγρασία.^

Σου ξαναλέω ότι η εξήγησή σου είναι εντελώς λανθασμένη.
Το ρύζι ΔΕΝ μπορεί να απομακρύνει την υγρασία από τα κρίσιμα σημεία "έλκοντάς την", ΔΕΝ γίνεται.
Είναι σαν να λες ότι βάζεις σακιά με ρύζι σε ένα υγρό δωμάτιο για να λειτουργήσουν ως αφυγραντήρας και να σταματήσουν τη μούχλα. Δεν πρόκειται.

Ούτε η βαρύτητα μπορεί να κάνει κάτι, διότι τα ίχνη που μένουν, αρκετά για να κάνουν ζημιά, συγκρατούνται με δυνάμεις επιφανειακής τάσης και δεν "στάζουν". Η μεγάλη ποσότητα θα πέσει αλλά η υγρασία που θα μείνει στην περιοχή των συνδέσεων και στα στοιχεία θα αρχίσει γρήγορα την οξείδωση. Σε επιφάνειες κάτω από τόσο μικρά στοιχεία, κανένα υλικό, όσο υδρόφιλο κι αν είναι, δεν μπορεί να τραβήξει την υγρασία, παρά μόνον το λουτρό υπερήχων.
Το πόσο θα αντέξει το μηχάνημα εξαρτάται από την ποσότητα και τα σημεία που έπεσε. 
Αν το ανοίξεις και λειτουργήσει, και η ποσότητα ήταν πολύ μικρή, ίσως η θερμότητα που αναπτυχθεί εξαφανίσει την υγρασία πριν η διάβρωση προχωρήσει - η μόνη περίπτωση να τη γλυτώσει, και ίσως αυτό συνέβει στην περίπτωσή σου. 
Επιπλέον, αν τα σημεία έχουν αρκετό υλικό να προσφέρουν για διάβρωση (π.χ. "χοντρά" σύρματα), ο "θάνατος" θα καθυστερήσει, αλλά συνήθως είναι αναπόφευκτος.

Είμαι απόλυτος, και δεν είναι δική μου πεποίθηση αλλά των τεχνικών που κάνουν καθαρισμό.
Π.χ., εδώ τα λέει ένας ειδικός :
https://www.youtube.com/watch?v=xXsjC-AMWa8

Προσωπική ιστορία:
Μου είχε πέσει γάλα σε laptop, μικρή ποσότητα, σε μια γωνία.
To έκλεισα, σκούπισα ότι μπόρεσα, και αργότερα το άνοιξα.
Δούλευε κανονικά. Τρία χρόνια μετά άρχισε να κλείνει μόνο του χωρίς προφανή λόγο, μέχρι που τελικά δεν άνοιγε καν. Όταν το πήγα σε εργαστήριο, ο τεχνικός μου είπε ότι είχε διαβρωθεί ένα μεγάλο μέρος της πλακέτας σε μια γωνία (εκεί όπου είχε πέσει το υγρό) και η ζημιά ήταν μη επισκευάσιμη. Το μηχάνημα κατέληξε επειδή η διάβρωση προχωρούσε αδιόρατα όλον αυτόν τον καιρό, μέχρι που το τσάκισε.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, poulinos είπε

ισχυει κανονικα σε samsung τουλαχιστον που εχω. αν βραχει το Port μου λεει να περιμενω μεχρι να φυγει το μυνημα και οτι μεχρι τοτε αν θελω να φορτισω την συσκευη να το κανω wireless. δεν εχω δει αν βαλεις φορτιστη αν θα φορτισει αλλα πιστευω οτι δεν ειναι οπως το apple που δεν σε αφηνει και πρεπει να κανεις override(το θεωρω καλο). στην sam μαλλον ειναι απλα ενημερωτικο.

και στην sam ισχυει και δουλευει κανονικοτατα και ειναι δοκιμασμενο.

Εγω το δοκιμασα και προσπαθησα να το φορτισω ενω εβγαζε το παραπανω μηνυμα που λες και δε φορτιζε..Το αφησα καμμια ωρα το εβαλα και φορτισε κανονικα.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, kajwbtfe said:

Εγω το δοκιμασα και προσπαθησα να το φορτισω ενω εβγαζε το παραπανω μηνυμα που λες και δε φορτιζε..Το αφησα καμμια ωρα το εβαλα και φορτισε κανονικα.

android?samsung?δεν το εχω δοκιμασει να το βαλω να γεμισει οση ωρα ειναι το μυνημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς, με τις μόνιμα κολλημένες μπαταρίες τα περιθώρια επισκευής στενεύουν... Αλλιώς, θα το άνοιγα και θα το πετούσα μέσα σε απεσταγμένο ή έστω σε απιονισμένο (αυτό για σιδέρωμα) νερό, θα το κουνούσα καλά να φύγει/διαλυθεί το απλό νερό (που έχει άλατα) και μετά 1-2 ώρες στον φούρνο στους 40-50 βαθμούς... Γίνεται καινούργιο... Εχω "επιδιορθώσει" 'ετσι 3 παλαιότερα κινητά που κολύμπησαν σε θάλασσα και λάσπες...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
21 ώρες πριν, poulinos είπε

android?samsung?δεν το εχω δοκιμασει να το βαλω να γεμισει οση ωρα ειναι το μυνημα

Ναι Samsung της γυναικας μου.Μετα απο καποια ωρα ξεκινησε να φορτιζει κανονικα και δεν εδειχνε εκεινο το μηνυμα.Βεβαια το τηλεφωνο δεν ειχε πεσει σε νερο ,μπορει ισως εκει που το ακουμπαγε να ειχε χυθει λιγο νερο και να ειχε εισχωρησει στη θυρα αλλα με το ματι δεν φαινοταν τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, kajwbtfe said:

Ναι Samsung της γυναικας μου.Μετα απο καποια ωρα ξεκινησε να φορτιζει κανονικα και δεν εδειχνε εκεινο το μηνυμα.Βεβαια το τηλεφωνο δεν ειχε πεσει σε νερο ,μπορει ισως εκει που το ακουμπαγε να ειχε χυθει λιγο νερο και να ειχε εισχωρησει στη θυρα αλλα με το ματι δεν φαινοταν τιποτα.

και υγρασια να εχει μπορει να στο βγαλει.μαθαμε κιολας οτι δεν γεμιζει αν δεν φυγει το μυνημα.εγω δεν το ειχα δοκιμασει.δεν εκανα τετοιο τεστ μην γινοταν καμια στραβη και δεν ειχα ορεξη.

23 hours ago, Eloy said:

Δυστυχώς, με τις μόνιμα κολλημένες μπαταρίες τα περιθώρια επισκευής στενεύουν... Αλλιώς, θα το άνοιγα και θα το πετούσα μέσα σε απεσταγμένο ή έστω σε απιονισμένο (αυτό για σιδέρωμα) νερό, θα το κουνούσα καλά να φύγει/διαλυθεί το απλό νερό (που έχει άλατα) και μετά 1-2 ώρες στον φούρνο στους 40-50 βαθμούς... Γίνεται καινούργιο... Εχω "επιδιορθώσει" 'ετσι 3 παλαιότερα κινητά που κολύμπησαν σε θάλασσα και λάσπες...

ισως καποτε να γινουν αποσπωμενες.απο την αλλη πολλα κινητα ειναι πλεον Ip67 ,ip68 κτλ. οποτε ειναι αρκετα δυσκολο να το "πνιξεις"

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...