Crash24 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Φαίνεται πως η προσφυγή σε μια "δοκιμασμένη" λύση δεν είναι τελικά και τόσο σοφή επιλογή. Η νέα γενιά iPhone που παρουσίασε η Apple μπορεί να αντέξει μέσα στο νερό, σε βάθος έως έξι μέτρων, για έως και 30 λεπτά, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα πράγματα μπορεί να πάρουν χειρότερη τροπή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, και το κινητό σας αρχίσει να εμφανίζει το μήνυμα που προειδοποιεί για "εντοπισμό υγρού", το να τοποθετήσετε τη συσκευή μέσα σε ένα σακουλάκι με ρύζι είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε. Σε πρόσφατο έγγραφο υποστήριξης, το οποίο εντόπισε το Macworld, η Apple συστήνει να αποφεύγεται η τοποθέτηση ενός βρεγμένου iPhone μέσα σε ρύζι, με την ελπίδα πως έτσι θα στεγνώσει γρηγορότερα. Τα iPhone διαθέτουν μηχανισμό ενημέρωσης των χρηστών, εφόσον εντοπιστεί παρουσία υγρού στο καλώδιο φόρτισης ή τη συνδεδεμένη συσκευή. Η θύρα φόρτισης, είτε πρόκειται για USB-C, είτε για Lightning, απενεργοποιείται προσωρινά, έως ότου καλώδιο και συσκευή είναι στεγνά. Αν στραφείτε στο διαδίκτυο, αναζητώντας τρόπους να γλιτώσετε το βρεγμένο iPhone σας, μια συνήθης πρόταση που συναντά κανείς σε πολλές και διάφορες ιστοσελίδες, είναι να το τοποθετήσετε μέσα σε ρύζι. Όμως, η Apple προειδοποιεί, στο έγγραφο αυτό, ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στο να τρυπώσουν ψήγματα ρυζιού μέσα στη συσκευή, προκαλώντας σοβαρή ζημιά. Ο τεχνολογικός κολοσσός, με έδρα το Κουπερτίνο, προειδοποιεί επίσης να μη χρησιμοποιηθεί εξωτερική πηγή θερμότητας ή πεπιεσμένου αέρα, όπως και να αποφεύγεται η εισχώρηση κάποιου ξένου αντικειμένου στη θύρα φόρτισης, όπως για παράδειγμα ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας ή κάποιο βύσμα βαμβακιού. Προκειμένου να στεγνώσετε το iPhone σας, η Apple προτείνει να το χτυπήσετε ελαφρά πάνω στην παλάμη σας, με τη θύρα φόρτισης στραμμένη προς τα κάτω, ώστε να απομακρυνθεί τυχόν περίσσιο υγρό. Στη συνέχεια, η συσκευή προτείνεται να παραμείνει σε ξηρό χώρο, με ήπια ροή αέρα. Νέα απόπειρα να φορτίσετε το iPhone σας θα πρέπει να γίνει αφού έχετε περιμένει τουλάχιστον 30 λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστεί να παραμείνει ανενεργή η συσκευή για μεγαλύτερο διάστημα, προκειμένου να στεγνώσει πλήρως. Η Apple προτείνει επίσης να μην επιχειρήσετε να φορτίσετε τη συσκευή όσο είναι βρεγμένη, όμως υπάρχει δυνατότητα παράκαμψης της προειδοποίησης που θα εμφανιστεί στην οθόνη του iPhone, εφόσον συντρέχει επείγουσα ανάγκη. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
LynnJames Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Κριμα ...και ηταν απο τα αγαπημενα μου πιατα.. 9 1 1
Volga Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δεν τη φοβάμαι, θα βγάλει δικό της ειδικό ρύζι που θα είναι καλό. Απλώς θα κάνει 30 ευρώ το κιλό. 12 5
Dimitris_1981 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Βασικά αυτό δεν είναι είδηση και ισχύει γενικά για όλες τις συσκευές. Το μόνο πιθανόν διαφορετικό είναι ότι καταλαβαίνει ότι έχει νερό και σε ενημερώνει που δεν ξέρω αν ισχύει σε άλλες συσκευές. Η ανακοίνωση είναι μάλλον αποποίηση ευθυνών σε περίπτωση που βάλεις ρύζι ή αλλά αντικείμενα και χαλάσει η θύρα. Δεν το βρίσκω παράλογο. 3
AtiX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Τι πάνε και ξεθάβουν οι άνθρωποι για λίγα κλικς παραπάνω… 3 4
Waiss Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 6 minutes ago, Dimitris_1981 said: Βασικά αυτό δεν είναι είδηση και ισχύει γενικά για όλες τις συσκευές. Το μόνο πιθανόν διαφορετικό είναι ότι καταλαβαίνει ότι έχει νερό και σε ενημερώνει που δεν ξέρω αν ισχύει σε άλλες συσκευές. Η ανακοίνωση είναι μάλλον αποποίηση ευθυνών σε περίπτωση που βάλεις ρύζι ή αλλά αντικείμενα και χαλάσει η θύρα. Δεν το βρίσκω παράλογο. Ισχύει και σε άλλες συσκευές. Μου είχε τύχει με Pixel 4XL να πέσει αντισηπτικό στην θύρα φόρτισης και με ενημέρωνε να μην το βάλω στην φόρτιση μέχρι να με ενημερώσει πάλι η συσκευή ότι είναι ασφαλής να την συνδέσω για φόρτιση. 2
azuli Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) ''Νέα απόπειρα να φορτίσετε το iPhone σας θα πρέπει να γίνει αφού έχετε περιμένει τουλάχιστον 30 λεπτά'' Στο μεταξυ ειναι τοσο apple που σου λενε να το φορτισεις μετα απο 30 λεπτα,που δεν υπαρχει περιπτωση το νερο να εχει εξατμιστει σε 30 λεπτα,ωστε να το κανεις,να χαλασει και να παει για εκτος εγγυησης επισκευη 800ε. Ετσι φθανεις αξια 1 τρις δικε μου. Πραγματικα ειναι οι χειροτεροι. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου από azuli
AtiX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, azuli είπε ''Νέα απόπειρα να φορτίσετε το iPhone σας θα πρέπει να γίνει αφού έχετε περιμένει τουλάχιστον 30 λεπτά'' Στο μεταξυ ειναι τοσο apple που σου λενε να το φορτισεις μετα απο 30 λεπτα,που δεν υπαρχει περιπτωση το νερο να εχει εξατμιστει σε 30 λεπτα,ωστε να το κανεις,να χαλασει και να παει για εκτος εγγυησης επισκευη 800ε. Ετσι φθανεις αξια 1 τρις δικε μου. Οι σταγόνες από υγρά εξατμίζονται πολύ πιο γρήγορα, χώρια που αν υπάρχει υγρασία συνεχίζει να βγάζει την ένδειξη… κατα τα αλλά, άλλο ένα μήνυμα που είδε apple και μπήκε… Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου από AtiX 3 1
georgiosmag Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Κοίτα να δεις αυτή η εταιρία ρε παιδί μου. Μαγικά κάνει. Πώς χώρεσε αισθητήρες υγρού σε τόσο μικρό χώρο απορώ... Η όχι?
V.I.Smirnov Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δεν υπάρχει περίπτωση το ρύζι να σώσει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή που βράχηκε απορροφώντας την υγρασία, αυτό είναι μεγάλη μπαρούφα. Κι αν ακόμη φαίνεται ότι έκανε δουλειά, αυτό είναι απατηλό - και οπωσδήποτε ΔΕΝ οφείλεται στο ρύζι. - 2
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 41 minutes ago, Dimitris_1981 said: Βασικά αυτό δεν είναι είδηση και ισχύει γενικά για όλες τις συσκευές. Το μόνο πιθανόν διαφορετικό είναι ότι καταλαβαίνει ότι έχει νερό και σε ενημερώνει που δεν ξέρω αν ισχύει σε άλλες συσκευές. Η ανακοίνωση είναι μάλλον αποποίηση ευθυνών σε περίπτωση που βάλεις ρύζι ή αλλά αντικείμενα και χαλάσει η θύρα. Δεν το βρίσκω παράλογο. ισχυει κανονικα σε samsung τουλαχιστον που εχω. αν βραχει το Port μου λεει να περιμενω μεχρι να φυγει το μυνημα και οτι μεχρι τοτε αν θελω να φορτισω την συσκευη να το κανω wireless. δεν εχω δει αν βαλεις φορτιστη αν θα φορτισει αλλα πιστευω οτι δεν ειναι οπως το apple που δεν σε αφηνει και πρεπει να κανεις override(το θεωρω καλο). στην sam μαλλον ειναι απλα ενημερωτικο. 28 minutes ago, georgiosmag said: Κοίτα να δεις αυτή η εταιρία ρε παιδί μου. Μαγικά κάνει. Πώς χώρεσε αισθητήρες υγρού σε τόσο μικρό χώρο απορώ... Η όχι? και στην sam ισχυει και δουλευει κανονικοτατα και ειναι δοκιμασμενο. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, poulinos είπε ισχυει κανονικα σε samsung τουλαχιστον που εχω. αν βραχει το Port μου λεει να περιμενω μεχρι να φυγει το μυνημα και οτι μεχρι τοτε αν θελω να φορτισω την συσκευη να το κανω wireless. δεν εχω δει αν βαλεις φορτιστη αν θα φορτισει αλλα πιστευω οτι δεν ειναι οπως το apple που δεν σε αφηνει και πρεπει να κανεις override(το θεωρω καλο). στην sam μαλλον ειναι απλα ενημερωτικο. και στην sam ισχυει και δουλευει κανονικοτατα και ειναι δοκιμασμενο. Άρα clickbait
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Just now, Dimitris_1981 said: Άρα clickbait ποιο ειναι το clickbait? οτι δεν σε αποτρεπει να βαλεις φορτιστη και απλα σε ενημερωνει? δεν ειναι clickbait. αν εσυ το δεις και πας και βαλεις φορτιστη κακο του κεφαλιου σου.απλα η apple το πηγε ενα βημα παραπανω αφου ξερει οτι απειροι χρηστες ειναι stupid και σε υποχρεωνει να κανεις μια χ επιλογη αν ειναι αναγκη να φορτισεις το κινητο. για μενα το μυνημα μονο ειναι μια χαρα. απλα περιμενω να φυγει το σηματακι που δειχνει μια σταγονα και το γεμιζω μετα. εκτος αν το clickbait πηγαινε αλλου
anax111 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Προς τον συντάκτη του άρθρου: Γράφετε στον υπότιτλο του άρθρου "Φαίνεται πως η προσφυγή σε μια "δοκιμασμένη" λύση είναι, τελικά, και τόσο σοφή επιλογή." Νομίζω πως ξεχάσατε το "δεν" . Το σωστό είναι "δεν είναι τελικά, και τόσο σοφή επιλογή". Φιλικά πάντα. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από anax111 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα