Προς το περιεχόμενο

Σήμανση φωτεινού σηματοδότη;

li@m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, Dantε said:

Αν δε κανω λαθος, το στοπ ισχυει για οταν δε λειτουργουν οι σηματοδοτες. Οταν αυτοι λειτουργουν, τοτε τους υπακους.

Αυτό που λες είναι σωστό. Στην παραπάνω περίπτωση όμως δεν υπάρχει 3ος φωτεινός σηματοδότης στα δεξιά του δρόμου και είναι αυτό που με κάνει να πιστεύω πως ισχυεί το ΣΤΟΠ εκεί.

Just now, doomnx said:

Υπακούς το φανάρι.

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει 3ος φωτεινός σηματοδότης στα δεξιά του δρόμου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η οριζόντια διαγράμμιση δείχνει ότι πρέπει να σταματήσεις στο σηματοδοτη πριν διακλαδώσεις προς τα δεξιά, άρα το φανάρι ισχύει και για αυτούς που στρίβουν.

Έτσι το καταλαβαίνω. Έχω δει αντίστοιχες περιπτώσεις όπου η οριζόντια διαγράμμιση είναι μετά τη διακλάδωση. Τότε καταλαβαίνω ότι το φανάρι στα αριστερά μου δε με αφορά.

Είναι κακή, αμφισιμη η σήμανση θεωρώ.

Επεξ/σία από Mvpgr
  • Like 5

καλο ερωτημα... οντως εφοσον η διχαλα οριοθετειται απο το φαναρι θα επρεπε να εχει και στα δεξια έτερο φαναρι ή εστω αναλαμποντα για δεξια (οπως εχει για αριστερά)... δεν εχει ομως και η σημανση ισχύει οταν δε λειτουργει το φαναρι... προσωπικά οποτε περνάω απο εκει, φευγω με προσοχή, δε θεωρω οτι με πιανει το φαναρι

1 minute ago, paylidis said:

καλο ερωτημα... οντως εφοσον η διχαλα οριοθετειται απο το φαναρι θα επρεπε να εχει και στα δεξια έτερο φαναρι ή εστω αναλαμποντα για δεξια (οπως εχει για αριστερά)... δεν εχει ομως και η σημανση ισχύει οταν δε λειτουργει το φαναρι... προσωπικά οποτε περνάω απο εκει, φευγω με προσοχή, δε θεωρω οτι με πιανει το φαναρι

Εγώ αν και πιστεύω αυτό που λες αν τύχει να θέλω να στρίψω δεξιά το τηρώ το φανάρι.

Μια φορά που περίμενα για να πάω ευθεία ακούγα έναν τύπο να φωνάζει σε άλλον να προχωρήσει και να μην περιμένει το φανάρι για δεξιά.

Μόλις τώρα, li@m είπε

Εγώ αν και πιστεύω αυτό που λες αν τύχει να θέλω να στρίψω δεξιά το τηρώ το φανάρι.

Μια φορά που περίμενα για να πάω ευθεία ακούγα έναν τύπο να φωνάζει σε άλλον να προχωρήσει και να μην περιμένει το φανάρι για δεξιά.

η αληθεια ειναι ομως οτι αν το σκεφτεις καλα, δε σε πιανει το φαναρι ετσι οπως ειναι... ;) 

Πάντως αν έπρεπε να υπάρχει τρίτος σηματοδότης, δεν υπάρχει ούτε ο πλαινός για τη διάβαση των πεζών, θα έπρεπε να υπάρχει τρίτο στοπ εκεί ή κάποια σήμανση για προτεραιότητα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, Mvpgr said:

Η οριζόντια διαγράμμιση δείχνει ότι πρέπει να σταματήσεις στο σηματοδοτη πριν διακλαδώσεις προς τα δεξιά, άρα το φανάρι ισχύει και για αυτούς που στρίβουν.

Έτσι το καταλαβαίνω. Έχω δει αντίστοιχες περιπτώσεις όπου η οριζόντια διαγράμμιση είναι μετά τη διακλάδωση. Τότε καταλαβαίνω ότι το φανάρι στα αριστερά μου δε με αφορά.

Είναι κακή, αμφισιμη η σήμανση θεωρώ.

Έτσι είναι όπως το λες. Καλό θα ήταν βέβαια να είναι πιο ξεκάθαρη η γραμμή και έχει και δεύτερο φανάρι δεξιά.... αλλά ΑΘΗΝΑ.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1

3 ώρες πριν, li@m είπε

Αυτό που λες είναι σωστό. Στην παραπάνω περίπτωση όμως δεν υπάρχει 3ος φωτεινός σηματοδότης στα δεξιά του δρόμου και είναι αυτό που με κάνει να πιστεύω πως ισχυεί το ΣΤΟΠ εκεί.

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει 3ος φωτεινός σηματοδότης στα δεξιά του δρόμου;

Όχι 10 σηματοδότες έπρεπε να έχει 😂

3 λεπτά πριν, li@m είπε

Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Έχεις συναντήσει περίπτωση σαν την παραπάνω;

Έχεις δίκιο, συνήθως έχει στα δεξιά. 👍🏻

• Like 1

Όπως το βλέπω, το φανάρι δεν απευθύνεται σε αυτούς που οδηγούν δεξιά της τριγωνικής νησίδας. Ωστόσο, θα έπρεπε να υπάρχει μια Ρ-1 στο πεζοδρόμιο, στα δεξιά του οδοστρώματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...