sdikr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 2 minutes ago, froyd said: Αν έρχεται η πυροσβεστική ή ένα ασθενοφόρο ή μία μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ ανάποδα, το ίδιο θα κάνεις; Πέρα του ότι δεν το κάνουν, ακόμα και να το κάνανε οφειλουν να έχουν τους φάρους και ήχο , τι συγκρίνουμε; 3
GodzillaCover Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 4 minutes ago, nick_souvlaki said: Δηλαδή όταν ο άλλο μπήκε ανάποδα στην εθνική οδό πριν λίγο καιρό, άμα εγώ έμπαινα από μία είσοδο που είχε σήμα παραχώρησης προτεραιότητας (το ανάποδο τρίγωνο) και τον τράκαρα θα έφταιγα εγώ που δεν πρόβλεψα αυτόν που πήγε ανάποδα όλη την εθνική) Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς είναι εφικτό αυτό που λες. Δηλαδή θα είσαι στη λωρίδα επιταχυνσεως, θα δεις τον άλλον να κινείται ανάποδα και θα πεις «α τι ωραία, καλή στιγμή να μπω στην εθνική»; Φαντάζομαι τότε αν αποδειχτεί πώς ακριβώς έγινε το ατύχημα, μπορεί να σου καταλογιστεί συνυπαιτιοτητα, αλλά κανένας δε θα έβγαινε έτσι. Αν δεν τον δεις, θα έχεις ήδη μπει στην εθνική για κάμποση ώρα, οπότε εννοείται και φταίει αυτός 100%. Γενικά, εντελώς διαφορετικά παραδείγματα. Όπως επίσης στο παράδειγμα του ΟΡ αν το αυτοκίνητο προλάβει και μπει στον μονόδρομο όπου κινείται ανάποδα η μηχανή, χωρίς μάρτυρες αποκλείεται ο μοτοσυκλετιστής να βρει το δίκιο του και θα αναλάβει το 100% της υπαιτιότητας. Δεν μπορεί να αποδείξει ότι το αυτοκίνητο βγήκε από STOP. Αν έχω καταλάβει καλά, αυτό που συζητάμε στο θέμα είναι να σε στουκαρει η μοτοσυκλετα ενώ στριβεις προς τον μονόδρομο.
froyd Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Πέρα του ότι δεν το κάνουν, ακόμα και να το κάνανε οφειλουν να έχουν τους φάρους και ήχο , τι συγκρίνουμε; Το ίδιο είναι ο ιδιώτης που πάει το παιδί του στο νοσοκομείο. ΔΕΝ θα κρίνεις εσύ γιατί πάει ο άλλος παράνομα
nick_souvlaki Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 5 minutes ago, froyd said: Αγαπητέ αυτός που πηγαίνει ανάποδα μπορεί να πεθαίνει και να τρέχει να βρει γιατρό/φάρμακα. Μέγιστο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή σύμφωνα με το Σύνταγμα, και δεν έχεις δικαίωμα εσύ να κρίνεις μία παράβαση, αλλά η Αστυνομία Δεν υπάρχει "ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ", όταν είσαι σε στοπ. Αν έρχεται η πυροσβεστική ή ένα ασθενοφόρο ή μία μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ ανάποδα, το ίδιο θα κάνεις; Αφού το πας τόσο με τον ΚΟΚ και εγώ δεν τον ξέρω τόσο καλά, παρακαλώ πολύ να μου δείξεις σε ποιο σημείο λέει ότι μπορείς να μην τον υπακούς άμα βιάζεσαι. Ακόμα και περιπολικά, ΕΚΑΒ κ.α. δεν έχω δει να πάνε ανάποδα σε δρόμους. 3
sdikr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 1 minute ago, froyd said: Το ίδιο είναι ο ιδιώτης που πάει το παιδί του στο νοσοκομείο. ΔΕΝ θα κρίνεις εσύ γιατί πάει ο άλλος παράνομα Λάθος κάνεις, δεν έχει καμία νομιμοποίηση να πάει εκτός ΚΟΚ 5
great Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 2 minutes ago, froyd said: ΔΕΝ θα κρίνεις εσύ γιατί πάει ο άλλος παράνομα ωραια πραγματα διαβάζουμε! οχι , αλλα τον σταματάω και καλω τροχαια για να τον γράψει ας πουμε ? μπορω αυτο να το κάνω ή απαγορευετε γιατι δεν μπορω να τον κρίνω ? 5
froyd Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Μόλις τώρα, great είπε ωραια πραγματα διαβάζουμε! οχι , αλλα τον σταματάω και καλω τροχαια για να τον γράψει ας πουμε ? μπορω αυτο να το κάνω ή απαγορευετε γιατι δεν μπορω να τον κρίνω ? Ρωτήστε δικηγόρο, τα έχω εξηγήσει τόσες φορές. Βαρέθηκα 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Λάθος κάνεις, δεν έχει καμία νομιμοποίηση να πάει εκτός ΚΟΚ Ρωτήστε δικηγόρο, τα έχω εξηγήσει τόσες φορές. Βαρέθηκα 1
sdikr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, froyd said: Ρωτήστε δικηγόρο, τα έχω εξηγήσει τόσες φορές. Βαρέθηκα Ρωτήστε δικηγόρο, τα έχω εξηγήσει τόσες φορές. Βαρέθηκα Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν, δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση το ότι επειδή βιάζεσαι μπαίνεις σε μονόδρομο. Η μόνη περίπτωση είναι όταν σε συνοδεύει αστυνομία Προσθηκη, με φάρους και ήχο και να κόβουν την κίνηση όπου πρέπει Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2024 από sdikr 5
nick_souvlaki Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 2 minutes ago, GodzillaCover said: Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς είναι εφικτό αυτό που λες. Δηλαδή θα είσαι στη λωρίδα επιταχυνσεως, θα δεις τον άλλον να κινείται ανάποδα και θα πεις «α τι ωραία, καλή στιγμή να μπω στην εθνική»; Φαντάζομαι τότε αν αποδειχτεί πώς ακριβώς έγινε το ατύχημα, μπορεί να σου καταλογιστεί συνυπαιτιοτητα, αλλά κανένας δε θα έβγαινε έτσι. Αν δεν τον δεις, θα έχεις ήδη μπει στην εθνική για κάμποση ώρα, οπότε εννοείται και φταίει αυτός 100%. Γενικά, εντελώς διαφορετικά παραδείγματα. Όπως επίσης στο παράδειγμα του ΟΡ αν το αυτοκίνητο προλάβει και μπει στον μονόδρομο όπου κινείται ανάποδα η μηχανή, χωρίς μάρτυρες αποκλείεται ο μοτοσυκλετιστής να βρει το δίκιο του και θα αναλάβει το 100% της υπαιτιότητας. Δεν μπορεί να αποδείξει ότι το αυτοκίνητο βγήκε από STOP. Αν έχω καταλάβει καλά, αυτό που συζητάμε στο θέμα είναι να σε στουκαρει η μοτοσυκλετα ενώ στριβεις προς τον μονόδρομο. Το ξέρω... ακραίο παράδειγμα. Και σίγουρα σε ένα δικαστήριο μετράνε τα πάντα (και άμα μπορούσες να το αποφύγεις και άλλα). Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως λένε πολλοί εδώ τόσο άνετα ότι φταίει το αυτοκίνητο ή ότι ορθα το μηχανάκι πήγαινε ανάποδα γιατί "βιαζόταν". Το άμα το δικαστήριο βγάλει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτους φταίει πχ κατά 20% γιατί θα μπορούσε να ελέγξει καλύτερα το καταλαβαίνω. Αλλά όχι να λέμε και ότι κυρίως φταίει για το τροχαίο αυτός. 4
ritualistic Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 10 λεπτά πριν, froyd είπε Δεν υπάρχει "ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ", όταν είσαι σε στοπ. Αν έρχεται η πυροσβεστική ή ένα ασθενοφόρο ή μία μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ ανάποδα, το ίδιο θα κάνεις; Aμα ειναι ασθενοφορο εννοειται πως δεν σταματας σε κανενα στοπ τι λεμε τωρα
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Έχετε μπερδευτεί λίγο. Είναι άσχετο με την ερώτηση του OP το ποιος έχει δίκιο και το αν είναι ηθικό το να παραβιάζεις τον ΚΟΚ υπό όρους. Το αρχικό ερώτημα ήταν αν θα βγάλουν συνυπαιτιότητα οι αφαλιστικές σε περίπτωση σύγκρουσης. Η σωστή απάντηση είναι «ναι, γιατί και τα δύο οχήματα παραβίασαν τον ΚΟΚ». Έχουν βγει συνυπαιτιότητες για πολύ πιο light παραβάσεις από αυτές. 5 1
BadBoy Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Ότι να ναι Ότι να ναι part2 Aς δούμε τι λέει το άρθρο που έβαλες Να παραχωρήσω προτεραιότητα στον παράνομο λες ε? Καταλαβαίνουμε πως παίρνετε τα διπλώματα στην Ελλάδα, αλλά δε χρειάζεται να το κάνετε τόσο εμφανές. Ε ρε τι κυκλοφορεί εκεί έξω... Το χωρίς κίνδυνο το κάνουμε γαργάρα. Ναι θα παραχωρήσεις προτεραιότητα στον παράνομο εάν πρόκεται να αποφύγεις ατύχημα. Κάτσε να στο κάνω λιανά, γιατί μάλλον άλλος έδωσε σήματα για σένα. Από το στοπ ξεκινάς όταν ο δρόμος είναι ελεύθερος, ανεξαρτήτως από τι τον καταλαμβάνει. Δηλαδή αν ένας πεζός πάει να περάσει χύμα εκτός διάβασης εσύ δε θα κόψεις, έχεις προτεραιότητα. Επίκινδυνες γελοιότητες, γεμάτα τα νεκροταφεία από παρόμοιους εξυπνάκηδες που είχαν δίκιο. Προφανώς τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει αυτός που είναι ανάποδα στο μονόδρομο, αλλά εάν μπορούσες να τον αποφύγεις και δεν το έκανες (πχ. δεν είχες κάτι να κόβει την ορατότητα), τότε είναι ξεκάθαρη συνυπαιτιότητα. Το ποσοστό θα το αποφασίσει το δικαστήριο. 1
nick_souvlaki Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, BadBoy said: Ε ρε τι κυκλοφορεί εκεί έξω... Το χωρίς κίνδυνο το κάνουμε γαργάρα. Ναι θα παραχωρήσεις προτεραιότητα στον παράνομο εάν πρόκεται να αποφύγεις ατύχημα. Κάτσε να στο κάνω λιανά, γιατί μάλλον άλλος έδωσε σήματα για σένα. Από το στοπ ξεκινάς όταν ο δρόμος είναι ελεύθερος, ανεξαρτήτως από τι τον καταλαμβάνει. Δηλαδή αν ένας πεζός πάει να περάσει χύμα εκτός διάβασης εσύ δε θα κόψεις, έχεις προτεραιότητα. Επίκινδυνες γελοιότητες, γεμάτα τα νεκροταφεία από παρόμοιους εξυπνάκηδες που είχαν δίκιο. Προφανώς τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει αυτός που είναι ανάποδα στο μονόδρομο, αλλά εάν μπορούσες να τον αποφύγεις και δεν το έκανες (πχ. δεν είχες κάτι να κόβει την ορατότητα), τότε είναι ξεκάθαρη συνυπαιτιότητα. Το ποσοστό θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Αυτό νομίζω λέμε αρκετοί τόση ώρα. Προφανώς άμα μπορείς να το αποφύγεις θα το κάνεις. Αυτό εννοείται πάντα. Άμα μπορείς και δεν το κάνεις για εγωιστικούς λόγους, καλύτερα να σταματήσεις να οδηγείς και να πας σε ψυχολόγο για τα νεύρα σου... και προφανώς αξίζεις να σου αφαιρέσουν το δίπλωμα. Απλά ΑΜΑ γίνει η στραβή από απροσεξία πες, έβγαινες σιγά σιγά λόγω παρκαρισμένων στην γωνία (που έτσι είναι στην Αθήνα σε μεγάλο βαθμό) και κόιταγες από την άλλη πιο πολύ καθως από εκεί περίμενες την ροη των οχημάτων, θεωρώ ότι την περισσότερη ευθύνη έχει το όχημα που συνειδητά πήγαινε ανάποδα παράνομα. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2024 από nick_souvlaki 2
great Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 21 minutes ago, nick_souvlaki said: Απλά ΑΜΑ γίνει η στραβή από απροσεξία πες, έβγαινες σιγά σιγά λόγω παρκαρισμένων στην γωνία (που έτσι είναι στην Αθήνα σε μεγάλο βαθμό) και κόιταγες από την άλλη πιο πολύ καθως από εκεί περίμενες την ροη των οχημάτων, θεωρώ ότι την περισσότερη ευθύνη έχει το όχημα που συνειδητά πήγαινε ανάποδα παράνομα. το αυτό. Ελεος πια με οσους γραφουν οτι παραβιαζεις ΣΤΟΠ μονο και μονο που εισα στο αυτοκινητο. Ναι σταματας κοκκαλωνεις, αλλα καποια στιγμη πρπει να ξεκινησεις, με την λογικη πολλων εδω με το που ξεκινας κανεις παραβιαση ΣΤΟΠ 1
Ubersoldier Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Σε πρόσφατο παράδειγμα πάντως, σε απάντηση του αρχικού ερωτήματος, από μονόδρομο πετάχτηκε τζιπ(!!!) που δεν είχε καταλάβει ότι πήγαινε ανάποδα. Ο γνωστός μου βγήκε από το στοπ,χτύπησαν και δεν βγήκε καμία συνυπευθυνότητα, αλλά 100% ευθύνη του παρανόμως κινούμενου αυτοκινήτου. Απλά ο οδηγός του τζιπ είπε πως θα κυνηγήσει τον δήμο(good luck with that) γιατί το απαγορευτικό ήταν κρυμμένο πίσω από δέντρα (τι πιο σύνηθες). 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα