great Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 16 minutes ago, GodzillaCover said: Πας με τη λογική του «δε θα έπρεπε να είναι εκεί, άρα φταίει». ναι, δεν θα επρεπε να ειναι εκει. Ολοι σταματαμε στο ΣΤΟΠ, τι σημαινει σταματαω ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη, παραβιαζω για μερικους ειναι οτι κοιταζω και απο τις δυο πλευρες βγαινω με 5χλμ αλλα χτυπαω ενα αναποδο μηχανακι, αλλα φτιαω γιατι "παραβιασα" το στοπ. που υπαρχει η παραβιαση δεν ξερω, μια αφηρημενη έννοια αυτη τελικά. 29 minutes ago, nick_souvlaki said: Με βάση το σκεπτικό σου, φαντάζομαι δεν φταίει και ένα αυτοκίνητο άμα αντίστοιχα πηγαίνει ανάποδα σε μονόδρομο και το μηχανάκι βγει ορθά από ΣΤΟΠ, ετσι...??? Δεν στέκει αυτό που λες σε ατύχημα... Και ξαναλέμε, δεν πας να τον σκοτώσεις επίτηδες... αυτό ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΝΤΑ παράνομο... δεν μιλάμε τώρα να πάει να πέσει ο άλλο επίτηδες στον άλλο επειδή έκανε παρανομία. Μιλάμε για το ποιος φταίει άμα δεν τον είδε. Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά ο άλλος που κινείται ανάποδα πως πήρε το δίπλωμα δηλαδή; Δεν πρέπει αυτός να μην ξαναοδηγήση ποτέ; Προφανώς πρέπει ΌΛΟΙ να οδηγούμε με ασφάλεια και να προσέχουμε παντού. ΑΛΛΑ δεν είμαστε ρομπότ... άνθρωποι είμαστε και θα αφαιρεθούμε για λίγο και λάθη θα κάνουμε...για αυτό γίνονται συνέχεια μικρό-ατυχήματα. Εδώ λέμε για τον ποιος θεωρούμε ότι φταίει σε ένα τέτοιο τροχαίο περισσότερο (όχι άμα πάει ο άλλος να σκοτώσει κ.α.)...μιλάμε για ΑΤΥΧΗΜΑ πάντα, από αφηρημάδα, χαζομάρα...πες το όπως θες. Προσωπικά θεωρώ ότι μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης πάει αυτός που κινείται ανάποδα καθώς συνειδητά παρανομεί και συνεπώς ξέρει τους κινδύνους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου σίγουρα πρέπει να κοιτάξει και από τις δύο μεριές, αλλά σε περίπτωση που ατυχήματος από αμέλεια, θεωρώ ότι αυτός που κινείται ανάποδα φταίει. Λεμέ άμα γίνει ΑΤΥΧΗΜΑ από ΑΜΕΛΕΙΑ...δεν λεμέ να πάει το αυτοκίνητο να πέσει πάνω στο μηχανάκι επίτηδες για να του "δώσει μάθημα κ.α." Πολύ σωστός και με επιχειρήματα τεκμηριωμένα 18 minutes ago, Nabuko said: Καταλαβαίνουμε πως παίρνετε τα διπλώματα στην Ελλάδα, αλλά δε χρειάζεται να το κάνετε τόσο εμφανές. χανεις το δικιο σου με τετοια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_souvlaki Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, Ukforthemoment said: αυτό. Απλά ξέρεις τι φοβάμαι.. ότι με κάτι τέτοια έχουμε φορτώσει "πνευματικά" τόσο πολύ τον μέσο οδηγό αυτοκινήτου (πρέπει να προσέχει: όσους κάνουν παρανομίες σε φανάρια, όσους κάνουν παρανομίες σε στόπ, πεζούς που πετάγονται στε κεντρικούς δρόμους, μηχανάκια που πάνε ανάμεσα στα αυτοκινήτα με μεγάλη ταχύτητα στην κίνηση, μηχανάκια που πάνε ανάποδα σε στενά, μηναχάκια που ανεβαίνουν και βγαίνουν από πεζοδρόμια κ.α.)... που μοιραία θα γίνει ατύχημα...δεν μπορείς να είσαι μόνιμα τόσο στην τσίτα. Βλέπω κάθε μέρα μηχανάκια στον δρόμο που κάνουν ζικ-ζακ και μόλις με περάσουν κίνηση ή στο φανάρι κατευθείαν χώνονται μπροστά μου με απότομη κίνηση, χωρίς καν να δούνε καθρεύτες (γιατί συνήθως δεν έχουν καν καθρεύτες) και θεωρούν δεδομένο ότι θα τους προσέξει ο άλλος. Δηλάδη από εμένα απαιτούν μόνιμα αμυντική οδήγηση και προσοχή, για να είναι οκ αυτοί και να μην προσέχουν τίποτα. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από nick_souvlaki 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, Malthador είπε ο άλλος παραβιάζει το STOP. Δεν ειπε κανεις για παραβιαση. Παραβιαση ειναι οταν βγαινεις αερα πατερα. Οταν σταματησεις,ελεγξεις και ξεκινησεις,δεν ειναι παραβιαση. 1 ώρα πριν, froyd είπε Το δικαστήριο λαμβάνει υπ' όψη του ότι δεν γίνεται επειδή έχεις προτεραιότητα ή ότι ο άλλος είναι παράνομος, θα βγαίνεις και θα σκοτώνεις όποιον βρεις μπροστά σου Οτι να'ναι. Δηλαδη να μη βγουμε ποτε απο το στοπ,να κατσουμε εκει; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 24 λεπτά πριν, great είπε χανεις το δικιο σου με τετοια Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες αντέγραψα αυτό που έγραψε ο ίδιος. Ειρωνικά το έκανα. 😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Moderators Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2 hours ago, great said: oxi, δεν παραβιζωω στοπ δεν το ειπα ποτε αυτο βγαινεις σιγα σιγα ελεγχεις αλλα κυριως σου ελεγχος ειναι απο την μερια που ερχετε το αυτοκινητο, απο την αλλη ριχνεις γρηγορες ματιες για να μην ερθει απο την ΣΩΣΤΗ μερια το αυτοκινητο, αλλα πρωτου κανεις κατι σου κορναρει το μηχανακι. Δεν σημαίνει αυτό που περιγράφεις το σήμα του STOP. Δεν βγαίνεις σιγά σιγά, ούτε ελέγχεις από τη μία μεριά. Σημαίνει ότι ακινητοποιείς εντελώς το όχημα πριν από την είσοδο στη διασταύρωση, παραχωρείς προτεραιότητα σε όλα τα οχήματα που κινούνται στην κάθετη οδό και εκκινείς μόνο όταν κρίνεις ότι μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια. Το STOP δεν σημαίνει κάτι διαφορετικό αν ο κάθετος δρόμος είναι μονόδρομος, ταχείας κυκλοφορίας ή αυτοκινητόδρομος, πάντα το ίδιο πράγμα σημαίνει και πάντα την ίδια συμπεριφορά αναμένεται να έχει ο οδηγός ο οποίος το συναντά μπροστά του σε διασταύρωση. 13 minutes ago, StamTheMan said: Δεν ειπε κανεις για παραβιαση. Παραβιαση ειναι οταν βγαινεις αερα πατερα. Οταν σταματησεις,ελεγξεις και ξεκινησεις,δεν ειναι παραβιαση. Παραβίαση ενός σήματος έχουμε όταν δεν κάνουμε αυτό που περιγράφει το σήμα. Αν σταματήσεις, ελέγξεις, ξεκινήσεις και προκληθεί σύγκρουση, τότε δεν έλεγξες σωστά και έκρινες εσφαλμένα ότι μπορούσες να περάσεις με ασφάλεια, άρα το παραβίασες. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 50 minutes ago, Nabuko said: Να παραχωρήσω προτεραιότητα στον παράνομο λες ε? Από τη στιγμή που κινείται σε οδό που έχει προτεραιότητα, ναι. Δε λέει το άρθρο αυτό πουθενά «παραχωρείς προτεραιότητα εκτός αν κινείται παράνομα όπου βγαίνεις και όποιον πάρει ο χάρος». 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Από τη στιγμή που κινείται σε οδό που έχει προτεραιότητα, ναι. Δε λέει το άρθρο αυτό πουθενά «παραχωρείς προτεραιότητα εκτός αν κινείται παράνομα όπου βγαίνεις και όποιον πάρει ο χάρος». Ο ΚΟΚ φίλε μου είναι γραμμένος με ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι όλοι κινούνται νόμιμα. Φτάσαμε σε σημείο να δικαιώνουμε τον παράνομο και να κατηγορούμε τον νόμιμο. Απίστευτο στο τι σάπια νοοτροπία έχει καταντήσει να έχει ο νεοέλληνας. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από Nabuko 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_souvlaki Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Άρα άμα καταλαβαίνω καλά όλη την κουβέντα, ορθός κινούνται ανάποδα στους δρόμους τα μηχανάκια, αφού σε περίπτωση ατυχήματος μάλλον θα δικαιωθούν κιόλας. Μπορώ να ξεκινήσω να πηγαίνω και εγώ ανάποδα με το αυτοκίνητο σε 1-2 στενά κοντά στο σπίτι μου για να μην κάνω κύκλο; Ή είναι μόνο προνόμιο των μηχανών αυτό; Οι άλλοι νομίζω έχουν στοπ και στα δύο.... χαχαχα. Τι να πω...έχω μπερδευτεί... δεν μπορώ να καταλάβω άμα είμαι τόσο λάθος ή απλά δεν καταλαβαίνω πως το αυτοκίνητο έχει έστω και 50% ευθύνη... Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από nick_souvlaki 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
froyd Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, nick_souvlaki είπε Άρα άμα καταλαβαίνω καλά όλη την κουβέντα, ορθός κινούνται ανάποδα στους δρόμους τα μηχανάκια, αφού σε περίπτωση ατυχήματος μάλλον θα δικαιωθούν κιόλας. Μπορώ να ξεκινήσω να πηγαίνω και εγώ ανάποδα με το αυτοκίνητο σε 1-2 στενά κοντά στο σπίτι μου για να μην κάνω κύκλο; Οι άλλοι νομίζω έχουν στοπ και στα δύο.... χαχαχα. Τι να πω...έχω μπερδευτεί... δεν μπορώ να καταλάβω άμα είμαι τόσο λάθος ή απλά δεν καταλαβαίνω πως το αυτοκίνητο έχει έστω το 20% ευθύνη... Δεν θα δικαιωθούν οι παράνομοι, ούτε αυτό σημαίνει ότι επειδή είσαι νόμιμος δικαιούσαι να πατήσεις τον άλλο που πάει παράνομα. Ο παράνομος τιμωρείται από την Αστυνομία και τα δικαστήρια, όχι από τον νόμιμο. Απλά τα πράγματα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_souvlaki Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, GodzillaCover said: Από τη στιγμή που κινείται σε οδό που έχει προτεραιότητα, ναι. Δε λέει το άρθρο αυτό πουθενά «παραχωρείς προτεραιότητα εκτός αν κινείται παράνομα όπου βγαίνεις και όποιον πάρει ο χάρος». Δηλαδή όταν ο άλλο μπήκε ανάποδα στην εθνική οδό πριν λίγο καιρό, άμα εγώ έμπαινα από μία είσοδο που είχε σήμα παραχώρησης προτεραιότητας (το ανάποδο τρίγωνο) και τον τράκαρα θα έφταιγα εγώ που δεν πρόβλεψα αυτόν που πήγε ανάποδα όλη την εθνική; Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από nick_souvlaki 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
froyd Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 17 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ο ΚΟΚ φίλε μου είναι γραμμένος με ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι όλοι κινούνται νόμιμα. Φτάσαμε σε σημείο να δικαιώνουμε τον παράνομο και να κατηγορούμε τον νόμιμο. Απίστευτο στο τι σάπια νοοτροπία έχει καταντήσει να έχει ο νεοέλληνας. Δεν γνωρίζεις νομικά. Δεν είναι "νοοτροπία", είναι ο νομικός μας πολιτισμός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_souvlaki Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, froyd said: Δεν θα δικαιωθούν οι παράνομοι, ούτε αυτό σημαίνει ότι επειδή είσαι νόμιμος δικαιούσαι να πατήσεις τον άλλο που πάει παράνομα. Ο παράνομος τιμωρείται από την Αστυνομία και τα δικαστήρια, όχι από τον νόμιμο. Απλά τα πράγματα Μα ΔΕΝ ειπε κανένας να τον πατήσεις επίτηδες. Δεν το τράκαρα (αμα συνέβαινε σε εμένα) για εκδίκηση, αλλά γιατί πήγαινε ανάποδα και δεν τον είδα. Πες πήγαινε άκρη ακρη στα παρκαρισμένα και εγώ βγήκα σιγα σιγά να δω από τον στοπ και ΔΕΝ τον είδα, γιατί πάντα στο στοπ κοιτάμε πρώτα από την μεριά που έρχονται οι ΝΟΜΙΜΟΙ οδηγοί. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από nick_souvlaki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
froyd Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 7 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε Άρα άμα καταλαβαίνω καλά όλη την κουβέντα, ορθός κινούνται ανάποδα στους δρόμους τα μηχανάκια, αφού σε περίπτωση ατυχήματος μάλλον θα δικαιωθούν κιόλας. Μπορώ να ξεκινήσω να πηγαίνω και εγώ ανάποδα με το αυτοκίνητο σε 1-2 στενά κοντά στο σπίτι μου για να μην κάνω κύκλο; Οι άλλοι νομίζω έχουν στοπ και στα δύο.... χαχαχα. Τι να πω...έχω μπερδευτεί... δεν μπορώ να καταλάβω άμα είμαι τόσο λάθος ή απλά δεν καταλαβαίνω πως το αυτοκίνητο έχει έστω το 20% ευθύνη... Αγαπητέ αυτός που πηγαίνει ανάποδα μπορεί να πεθαίνει και να τρέχει να βρει γιατρό/φάρμακα. Μέγιστο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή σύμφωνα με το Σύνταγμα, και δεν έχεις δικαίωμα εσύ να κρίνεις μία παράβαση, αλλά η Αστυνομία 3 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε Μα ΔΕΝ ειπε κανένας να τον πατήσεις επίτηδες. Δεν το τράκαρα (αμα συνέβαινε σε εμένα) για εκδίκηση, αλλά γιατί πήγαινε ανάποδα και δεν τον είδα. Πες πήγαινε άκρη ακρη στα παρκαρισμένα και εγώ βγήκα σιγα σιγά να δω από τον στοπ και ΔΕΝ τον είδα, γιατί πάντα στο στοπ κοιτάμε πρώτα από την μεριά που έρχονται οι ΝΟΜΙΜΟΙ οδηγοί. Δεν υπάρχει "ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ", όταν είσαι σε στοπ. Αν έρχεται η πυροσβεστική ή ένα ασθενοφόρο ή μία μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ ανάποδα, το ίδιο θα κάνεις; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Προσωπικά έχω μπεί σε μονόδρομο με την μηχανή, πάντα όμως προσεχτικά και με γνώση πως δεν έχω καμία προτεραιότητα, δεν μπορώ να διανοηθώ οτι θα ζητούσα και τα ρέστα απο κάποιον που θα είχα ατύχημα. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_souvlaki Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, froyd said: Αγαπητέ αυτός που πηγαίνει ανάποδα μπορεί να πεθαίνει και να τρέχει να βρει γιατρό/φάρμακα. Μέγιστο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή σύμφωνα με το Σύνταγμα, και δεν έχεις δικαίωμα εσύ να κρίνεις μία παράβαση, αλλά η Αστυνομία Καλά τώρα σοβαρολογείς; Τι επιχείρημα είναι αυτό; Δηλαδή άμα εγώ βιάζομαι μπορώ να πάω ανάποδα και να καθαρίσω κόσμο στον δρόμο γιατί βιάζομαι; Επίσης η κουβέντα εδώ είναι για τον πώς θεωρουμε ότι θα είναι η αντίστοιχη κρίση με βάση τον νόμο για ενα ΤΡΟΧΑΙΟ. Δεν λέει κάνενας να επιβάλει ο νόμιμος οδηγός την ποινή στον παράνομο. Τα έχεις μπλέξει. Επίσης άμα ήμουν πεζός και ο αυτός με την μηχανή ανάποδα με σκότωνε, η δική του βιασύνη και το δικαίωμα που λες είναι πάνω από το δικό μου για ζωή; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λες. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από nick_souvlaki 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα