chios Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Τα εργαλεία του λιντλ για μας τους ερασιτέχνες είναι ότι πρέπει, έχω όλοι την σειρά performance και αρκετά ρεύματος, ένα δράπανο μόνο στα 2.5 χρόνια χάλασε ο διακόπτης του, μίλησα με το σέρβις και μου έστειλαν καινούργιο χωρίς πολλά πολλά και μου έμεινε και το παλιό όπου με πατέντα το επισκευασα. Αρκετά καλά εργαλεία για ερασιτεχνική χρήση έχει και η total.
stef157 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Εγώ πήρα το παρακάτω και είμαι φουλ ευχαριστημένος. Έχει πολλές μύτες για όλα. Κρουστικό δραπανοκατσάβιδο της Black Decker με βαλιτσούλα με φορτιστή και μπαταρία. https://www.skroutz.gr/s/16754478/Black-Decker-BDCHD18S1KA-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-18V-1x1-5Ah.html
Silverage Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, spooker είπε Πριν βιδώσεις τη βίδα είχες κάνει τρύπα οδηγό ή βιδωσες απευθείας? Απευθείας γιατί ήταν σε άλλο σπίτι και δεν είχα το τρυπάνι μαζί, αλλά και άλλες φορές που έκανα τρύπα δεν μπόρεσα να βιδώσω μέχρι τέρμα , πάντα στο τέλος περίσσευε μισός πόντος ή κάπου τόσο. Μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει τα Black & Decker BCDD12KB και Bosch GSR 12V-15 που προτάθηκαν αν και δεν ξέρω αν αξίζει τα διπλάσια χρήματα το Bosch. Δεν θα ήθελα κρουστικό δράπανο λόγο μεγέθους. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2024 από Silverage
haris_216 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Αναφορικά με την black & decker που αναφέρεται σαν καλή επιλογή έχω να πω (έχω γεννηθεί περιστοιχιζόμενος από το "κλασσικό" πορτοκαλί δράπανο με όλα του τα καλούδια) ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτό που ήταν. Οκ, δεν είναι για πέταμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το θεωρούσα καλύτερο από ένα parkside. 3
Metoo Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Silverage είπε Απευθείας γιατί ήταν σε άλλο σπίτι και δεν είχα το τρυπάνι μαζί, αλλά και άλλες φορές που έκανα τρύπα δεν μπόρεσα να βιδώσω μέχρι τέρμα , πάντα στο τέλος περίσσευε μισός πόντος ή κάπου τόσο. Μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει τα Black & Decker BCDD12KB και Bosch GSR 12V-15 που προτάθηκαν αν και δεν ξέρω αν αξίζει τα διπλάσια χρήματα το Bosch. Δεν θα ήθελα κρουστικό δράπανο λόγο μεγέθους. Η Bosch έχει τεράστια γκάμα στην 12v κατηγορία αν θελήσεις μελλοντικά να επεκταθείς και σε αλλά εργαλεία. Αναφορικά με την δυσκολία στο βίδωμα, οι πιο πολλές ξυλόβιδες είναι pozidriv (pz) και όχι Philips (σταυρού). Μοιάζουν αλλά δεν είναι το ίδιο. Οπότε χρειάζεται και το σωστό κατσαβίδι. Επίσης αν βάλεις κερί ή κάτι ανάλογο στο σπειρωμα βιδώνουν με πολύ λιγότερη δύναμη. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2024 από Metoo 2
andreaspA Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 2 ώρες πριν, The_Judas είπε Για το parkside δεν κατάλαβα, πως τον παίρνουμε τον φορτιστή και την μπαταρία; Δεν τον βγάζει προσφορά μαζί; Πρέπει να τον παραγγείλει κάποιος από αλλού; πηγαινε στο lidl. Μολις γυρισα απο τα Μελισια. Εχει τεμαχια με 25€ και 25€ μπαταρια 2amp με φορτιστη. 1 ώρα πριν, stef157 είπε Εγώ πήρα το παρακάτω και είμαι φουλ ευχαριστημένος. Έχει πολλές μύτες για όλα. Κρουστικό δραπανοκατσάβιδο της Black Decker με βαλιτσούλα με φορτιστή και μπαταρία. https://www.skroutz.gr/s/16754478/Black-Decker-BDCHD18S1KA-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-18V-1x1-5Ah.html Αθλιο! θεοστραβο τσοκ. Δοκιμασε να τρυπησεις με ψιλοτρυπανακι για να βαλεις πχ μια μαγνητικη επαφη σε κουφωμα και θα δεις. 8αρια κανει! 1
tzotzo Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, The_Judas said: Για το parkside δεν κατάλαβα, πως τον παίρνουμε τον φορτιστή και την μπαταρία; Δεν τον βγάζει προσφορά μαζί; Πρέπει να τον παραγγείλει κάποιος από αλλού; Τον Δεκέμβριο που έβγαλε 5-6 εργαλεία μπαταριας μαζεμένα δεν υπήρχε μπαταρία ούτε για δείγμα. Στο Περιστέρι υπήρχε μόνο η smart μπαταρια των 70€ και στα Μέγαρα το πακέτο φορτιστής με μπαταρία 2ah 25€. Πήγα σε δύο καταστήματα στον Πειραιά, στο Χαϊδάρι, στον Ασπρόπυργο και και την Ελευσίνα δεν υπήρχε μπαταρία ούτε για δείγμα. Για να σου απαντήσω, τις μπαταρίες τις βγάζει σε ξεχωριστό φυλλάδιο, άλλη εβδομάδα προσφορα. Όπως καταλαβαίνεις όταν παίρνεις ένα εργαλεία δεν μπορείς να παίρνεις γύρα τα καταστήματα για να βρεις μπαταρία. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2024 από tzotzo
mpror Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 +1 για τα parkside performance. Είναι η μαύρη σειρά. Δεν τα βάζει συχνά όμως Είχα πάρει το κατσαβίδι το απλό (όχι κρουστικό) και το παλμικό. Είναι πιο ακριβά απο την πράσινη σειρά όμως. Να σημειώσω πως έχω και άλλα επώνυμα εργαλεία οπότε έχω μια γενική εικόνα
stef157 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 3 ώρες πριν, andreaspA είπε Αθλιο! θεοστραβο τσοκ. Δοκιμασε να τρυπησεις με ψιλοτρυπανακι για να βαλεις πχ μια μαγνητικη επαφη σε κουφωμα και θα δεις. 8αρια κανει! Μη μου λες τέτοια και θέλω να βάλω μαγνητική επαφή σε κούφωμα. 1
nkarama Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 On 18/02/2024 at 12:01, Silverage said: Έχει χρειαστεί πολλές φορές να βιδώσω σε ξύλο ή να χρειαστεί να ενώσω 2 ξύλα μαζί με βίδες αλλά με το χέρι μου έχει φύγει η πίστη χωρίς πάντα να καταφέρνω να βιδώσω τη βίδα μέχρι τέρμα. Οπότε αποφάσισα να αγοράσω ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι για να γίνει η ζωή μου πιο εύκολη. Επειδή είμαι άσχετος με τα εργαλεία, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο καλό ηλεκτρικό κατσαβίδι μέχρι 100€ περίπου. Αν σκοπός σου είναι να βιδώνεις έτσι όπως τα λες, τότε ξέχνα τα δραπανοκατσάβιδα οποιαδήποτε μάρκας σου έχει προταθεί. Για απλή χρήση, ή για καμμια μελαμίνη, καλά είναι στο βίδωμα. Για να κάνεις την δουλεία που περιγράφεις πρέπει αναγκαστικά να πας σε παλμικό κατσαβίδι. Δες για πράδειγμα την ροπή στρέψης ενός απλού δραπανοκατσάβιδου (πχ ΜΑΚΙΤΑ) που είναι κοντά στα 40Nm στο αργό και την ροπή ενός φθηνού παλμικού (πάνω απο 160-170Nm)...
Subzerog7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για δες αυτό , είχα πάρει 3 για ημιεπαγγελματική δουλειά σε σεζόν. Το ένα το έχω τελείως αδούλευτο και σκοπεύω να το βάλω αγγελία απλά δεν έχω χώρο. Δεν είναι σαν τα επαγγελματικά της μακιτα, αλλά είναι τίμιο με πολλές επιλογές και ωραία συλλογή εξαρτημάτων. Επίσης όλη η σειρά parkside είναι φοβερή. Όλα μα όλα τους τα εργαλεία είναι πολύ αξιόπιστα. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2024 από Subzerog7
haris_216 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 43 λεπτά πριν, Subzerog7 είπε Για δες αυτό , είχα πάρει 3 για ημιεπαγγελματική δουλειά σε σεζόν. Το ένα το έχω τελείως αδούλευτο και σκοπεύω να το βάλω αγγελία απλά δεν έχω χώρο. Δεν είναι σαν τα επαγγελματικά της μακιτα, αλλά είναι τίμιο με πολλές επιλογές και ωραία συλλογή εξαρτημάτων. Επίσης όλη η σειρά parkside είναι φοβερή. Όλα μα όλα τους τα εργαλεία είναι πολύ αξιόπιστα. Είσαι 2χ το οικονομικό πλαφόν που έχει θέση ο ts στο αρχικό του post 1
andreaspA Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, nkarama είπε Αν σκοπός σου είναι να βιδώνεις έτσι όπως τα λες, τότε ξέχνα τα δραπανοκατσάβιδα οποιαδήποτε μάρκας σου έχει προταθεί. Για απλή χρήση, ή για καμμια μελαμίνη, καλά είναι στο βίδωμα. Για να κάνεις την δουλεία που περιγράφεις πρέπει αναγκαστικά να πας σε παλμικό κατσαβίδι. Δες για πράδειγμα την ροπή στρέψης ενός απλού δραπανοκατσάβιδου (πχ ΜΑΚΙΤΑ) που είναι κοντά στα 40Nm στο αργό και την ροπή ενός φθηνού παλμικού (πάνω απο 160-170Nm)... Υπερβολη και θα διαλυσει τις μελαμινες. Το απλο το parkside ειναι υπεραρκετο. Εχω φτιαξει απειρα πραγματα. Στριφωνια δεκαρια σε τοιχους, παταροκρεββατα, καροβιδες, σταυροβιδες σε ξυλεια περγκολας.
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 22 ώρες πριν, nickol-us είπε Δηλαδή δε μπορεί κάποιος να το μαζέψει μετά από χρήση και να το έχει αφόρτιστο; Όταν θα το χρειαστεί μετά από 6μήνες δε θα πρέπει να το φορτίσει πρώτα; Επίσης αυτό που λες οτι ίσχυε πριν από 15 χρόνια, έχω τύχει, σε parkside μάλιστα, να πέφτει σε λίθαργο η μπαταρία όταν μένει αδρανής για μεγάλο διάστημα. Δεν ξέρω αν ήταν ελαττωματική η παρτίδα πάντως έχει τύχει(προφανώς η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας). Ο ερασιτέχνης, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν έχει ανάγκη από εργαλεία μπαταρίας. Επίσης στα ίδια επίπεδα τιμής, πάντα, παίρνεις καλύτερο εργαλείο σε ηλεκτρικό καθώς η μπαταρία αυξάνει το κόστος. Αν κάποιος το δουλέψει πολύ και μετά ξεχάσει να το φορτίσει και το βάλει στο ράφι, δεν του φταίει κανείς άλλος, είναι λάθος του χρήστη. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι όποιος παίρνει εργαλείο μπαταρίας πρέπει να παίρνει 2 μπαταρίες κατα προτίμηση μικρές (για λόγους κόστους αλλά και βάρους στο χέρι) οπότε την οποιαδήποτε στιγμή μείνεις από μπαταρία απλά βάζεις την 2η και δεν θα ξεμείνεις ποτέ. Όταν το χρειαστείς μετά από 6 μήνες θα είναι μια χαρά ετοιμοπόλεμο διότι οι μπαταρίες είναι πλέον πάντα λιθίου και δεν αποφορτίζονται. Επίσης όπως είπα παραπάνω αν η μία μπαταρία έχει μόλις τελειώσει βάζεις την 2η. Αν σου έτυχε αυτό σε εργαλείο parkside τότε έτυχες σε ελαττωματικό. Γενικά τα εργαλεία μπαταρίας αξίζουν πολύ. Η ευκολία του να μην έχεις καλώδια είναι ό,τι καλύτερο. Όποιος έπιασε στα χέρια του εργαλείο μπαταρίας (εκτός αν ήταν κάποιο πολύ μούφα) δεν ξαναγύρισε σε ηλεκτρικό εκτός αν μένει σε κανα λαγούμι στην Κορινθία
nkarama Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, andreaspA said: Υπερβολη και θα διαλυσει τις μελαμινες. Το απλο το parkside ειναι υπεραρκετο. Εχω φτιαξει απειρα πραγματα. Στριφωνια δεκαρια σε τοιχους, παταροκρεββατα, καροβιδες, σταυροβιδες σε ξυλεια περγκολας. Ο νηματοθέτης περιγράφει μια συγκεκριμένη ανάγκη: "αλλά με το χέρι μου έχει φύγει η πίστη χωρίς πάντα να καταφέρνω να βιδώσω τη βίδα μέχρι τέρμα" Για αυτές ακριβώς τις καταστάσεις προτείνω το παλμικό. Εφόσον δεν μπορεί να στρίψει μια βίδα με το χέρι, με το απλό δραπανοκατσάβιδο δεν θα κάνει τίποτα.... Στο υπόλοιπο 90% των περιπτώσεων, ναι το απλό μια χαρά κάνει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις