JimGer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 23 hours ago, dhm21911 said: 50 το δωματιο 25 ο καθαρισμος , γιαυτο κλεινει τα δωματια εκτος πλατφορμας ο κοσμος και κυκλοφορει και εκει μαυρο χρημα. Πόσοι το κάνουν αυτό? Και μόνο αν το ξέρεις ήδη το δωμάτιο.... Απλά εμένα μου άρεσε το airbnb κυρίως πριν πάνε όλες οι εταιρίες κλπ κλπ. Αλλά προσωπικά δεν με νοιάζει. Κλείνω όπου είναι φθηνότερα (από πλατφόρμες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhm21911 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, JimGer είπε Πόσοι το κάνουν αυτό? Και μόνο αν το ξέρεις ήδη το δωμάτιο.... Απλά εμένα μου άρεσε το airbnb κυρίως πριν πάνε όλες οι εταιρίες κλπ κλπ. Αλλά προσωπικά δεν με νοιάζει. Κλείνω όπου είναι φθηνότερα (από πλατφόρμες) Άμα θες να γλιτώσεις χρήματα κάνεις μια ερώτηση στον ιδιοκτήτη, τσάμπα είναι έτσι και αλλιώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Εγω παλι βλέπω ότι το AibBnb έχει ακριβήνει τόσο πολύ που έφτασε σχεδον τις τιμές ξενοδοχείων. Και είναι πάρα πολλές οι φορές που επέλεξα να δώσω κάτι παραπάνω και να μείνω σε ξενοδοχείο όπου εχεις και κάποιο service που να δικαιολογεί την τιμή του από το να κλείσω σε ενα AiBnb που το μοναδικό που κατέληγε να μου πουλάει ειναι διαμονή υπερτιμημενη λόγω ζητησης ή αναγκης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doubleh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Εγώ επιλέγω airbnb γιατί το σπίτι είναι πάντα περισσότερο από ένα δωμάτιο και γιατί παίρνεις κ μια πιο τοπική εμπειρία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokuthelegend Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, doubleh είπε Εγώ επιλέγω airbnb γιατί το σπίτι είναι πάντα περισσότερο από ένα δωμάτιο και γιατί παίρνεις κ μια πιο τοπική εμπειρία Ακριβώς για τον ίδιο λόγο επιλέγω και εγώ airbnb. Αν είναι στην ίδια τιμή με το ξενοδοχείο, καλύτερα να πληρώσεις για ολόκληρο διαμέρισμα, παρά για 1 δωμάτιο. Επίσης αν κλείσεις διαμέρισμα μπορείτε να μείνετε και 2-3 άτομα, που αν κλείναμε για 2-3 άτομα σε ξενοδοχείο σίγουρα θα πληρώναμε κάτι έξτρα. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου από gokuthelegend Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimGer Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου On 19/02/2024 at 12:52, dhm21911 said: Άμα θες να γλιτώσεις χρήματα κάνεις μια ερώτηση στον ιδιοκτήτη, τσάμπα είναι έτσι και αλλιώς. Αν τον ξέρεις sure Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nhzt Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Στις 18/2/2024 στις 2:23 ΜΜ, kriosgr είπε Δεν είναι έτσι. Στο συμβόλαιο που υπογράφεις αναφέρεται πεντακάθαρα ότι δεν μπορείς να διαθέσεις από άλλες πλατφόρμες ή μηχανές κρατήσεων το κατάλυμα σου φθηνότερα. Σε ποιο συμβόλαιο αναφέρεσαι; και που λέει ότι δεν μπορώ να το διαθεσω φθηνότερα; Στις 19/2/2024 στις 4:11 ΜΜ, SeNNinhA είπε Εγω παλι βλέπω ότι το AibBnb έχει ακριβήνει τόσο πολύ που έφτασε σχεδον τις τιμές ξενοδοχείων. Και είναι πάρα πολλές οι φορές που επέλεξα να δώσω κάτι παραπάνω και να μείνω σε ξενοδοχείο όπου εχεις και κάποιο service που να δικαιολογεί την τιμή του από το να κλείσω σε ενα AiBnb που το μοναδικό που κατέληγε να μου πουλάει ειναι διαμονή υπερτιμημενη λόγω ζητησης ή αναγκης. Ανάλογα με το πόσα άτομα θα μείνουν, ποια περίοδο επιλέγεις και πόσο καιροθα μείνεις. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Στις 19/2/2024 στις 1:05 ΜΜ, JimGer είπε Πόσοι το κάνουν αυτό? Και μόνο αν το ξέρεις ήδη το δωμάτιο.... Ή μικρό είναι το καράβι, ή αταξίδευτο, δεν εξηγείται αλλιώς να μην έχεις κλείσει ποτέ τηλεφωνικά δωμάτιο. Για την ακρίβεια είναι ακόμα πιο ασφαλές πλέον, γιατί σε μια καταχώρηση στο airbnb θα υπάρχουν και κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας, οπότε έχεις άμεσα πρόσβαση και σε κριτικές πριν αποφασίσεις να στείλεις πλασματικό αίτημα στον ιδιοκτήτη στο οποίο στην πραγματικότητα ρωτάς πόσο πάει με την oldschool μέθοδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kriosgr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nhzt είπε Σε ποιο συμβόλαιο αναφέρεσαι; και που λέει ότι δεν μπορώ να το διαθεσω φθηνότερα; Ανάλογα με το πόσα άτομα θα μείνουν, ποια περίοδο επιλέγεις και πόσο καιροθα μείνεις. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες... Στο συμβόλαιο - σύμβαση που κάνεις με την booking.com , είναι μέσα στους όρους. Δουλεύω και με την booking.com αλλά και με την Expedia από το 2014. Ακόμα και στο πρώτο συμβόλαιο που είχα κάνει τότε υπάρχει αυτός ο όρος ξεκάθαρα. Φυσικά δεν θα έχεις την ίδια τιμή όλη την σεζόν αλλά θα πρέπει για την ίδια μέρα να μην νοικιάζεις το ίδιο δωμάτιο από άλλη πλατφόρμα φθηνότερα. 29 λεπτά πριν, Lucifer είπε Ή μικρό είναι το καράβι, ή αταξίδευτο, δεν εξηγείται αλλιώς να μην έχεις κλείσει ποτέ τηλεφωνικά δωμάτιο. Για την ακρίβεια είναι ακόμα πιο ασφαλές πλέον, γιατί σε μια καταχώρηση στο airbnb θα υπάρχουν και κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας, οπότε έχεις άμεσα πρόσβαση και σε κριτικές πριν αποφασίσεις να στείλεις πλασματικό αίτημα στον ιδιοκτήτη στο οποίο στην πραγματικότητα ρωτάς πόσο πάει με την oldschool μέθοδο. Ανάλογα την περίπτωση κι αν θέλεις να βοηθήσεις οικονομικά τον ενοικιαστή το κάνεις. Εγώ για παράδειγμα που έχω λίγα τους λέω να μπούνε στην πλατφόρμα και να κάνουν κράτηση απο κει γιατί δεν θέλω να μπλέκω με ιστορίες και μη επικυρωμένες κρατήσεις, ή τους λέω να προκαταβάλουν όλο το ποσό της κράτησης για να μπω στην διαδικασία να νοιαστώ για να πληρώσουν φθηνότερα. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από kriosgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, kriosgr είπε Ανάλογα την περίπτωση κι αν θέλεις να βοηθήσεις οικονομικά τον ενοικιαστή το κάνεις. Τώρα μεταξύ μας είμαστε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimGer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 11 hours ago, Lucifer said: Ή μικρό είναι το καράβι, ή αταξίδευτο, δεν εξηγείται αλλιώς να μην έχεις κλείσει ποτέ τηλεφωνικά δωμάτιο. Για την ακρίβεια είναι ακόμα πιο ασφαλές πλέον, γιατί σε μια καταχώρηση στο airbnb θα υπάρχουν και κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας, οπότε έχεις άμεσα πρόσβαση και σε κριτικές πριν αποφασίσεις να στείλεις πλασματικό αίτημα στον ιδιοκτήτη στο οποίο στην πραγματικότητα ρωτάς πόσο πάει με την oldschool μέθοδο. Όντως προσωπικά νομίζω δεν έχω κλείσει ποτέ τηλεφωνικά, αλλά αυτό που είπα, είναι ότι αν ξέρεις τα στοιχεία του δωματίου αυτού, μπορείς (λογικά) να πάρεις και να κλείσεις. Δηλαδή να του πεις, μπάρμπα το airbnb θα σου κρατήσει x λεφτά κλπ. Τι θα έλεγες να μου το κατεβάσεις ψ,ζ κάτω και να κάνουμε τη συμφωνία εκτός πλατφόρμας και πχ εκτός "νόμου". Κλασικό old school. Μόνο που σε όλο αυτό το σενάριο, νομίζω χρειάζεσαι τον αριθμό τηλεφώνου.... Το airbnb δεν έχει contact details πριν πληρώσεις. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει τρόπο. Μπορείς προφανώς αν έχει δωρεάν ακύρωση να πληρώσεις, να δεις τα details, να κάνεις ό,τι συμφωνία θες και να ακυρώσεις μέσω airbnb. Αν θες και εσύ και ο ιδιοκτήτης οκ. Βγάζεις τον μεσάζοντα. Αν αξίζει και εμπιστεύεσαι τον ιδιοκτήτη κλπ και αυτός εσένα τότε οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Επίσης στο παραπάνω σενάριο πρέπει να τον εμπιστευτείς ότι δεν θα σε κρεμάσει και όταν πας δεν θα είναι διαθέσιμο ή δεν θα σου φάει χρήματα και άντε μετά εσύ (όχι εσύ προσωπικά) πονηρέ να βγάλεις άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nhzt Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 22 ώρες πριν, kriosgr είπε Στο συμβόλαιο - σύμβαση που κάνεις με την booking.com , είναι μέσα στους όρους. Δουλεύω και με την booking.com αλλά και με την Expedia από το 2014. Ακόμα και στο πρώτο συμβόλαιο που είχα κάνει τότε υπάρχει αυτός ο όρος ξεκάθαρα. Φυσικά δεν θα έχεις την ίδια τιμή όλη την σεζόν αλλά θα πρέπει για την ίδια μέρα να μην νοικιάζεις το ίδιο δωμάτιο από άλλη πλατφόρμα φθηνότερα. Μπορείς σε παρακαλώ να το βρεις και να το στείλεις. Αν πράγματι υπάρχει ο όρος αυτός, ειναι παράνομος και καταχρηστικος. Και αυτό γιατί η σχέση αφορά παροχή υπηρεσίας και φιλοξενία σε σαιτ. Δεν μπορεί να επιβάλει περιορισμό σε άλλη συνεργασία, λόγω ανταγωνισμού. Εαν σε αποκλείσει, επειδή εχεις βάλει χαμηλότερη τιμή σε άλλη πλατφόρμα, τότε μπορείς να κινηθείς εναντίον της, για αθέμιτο ανταγωνισμό ή για μονοπωλιακή πολιτική και το δικαστήριο θα γίνει στην Ελλάδα. Απ οτην άλλη, επειδή και γω συνεργάζομαι με την Booking.com αλλά και με την Airbnb, οι τιμές που εμφανίζονται στις πλατφόρμες, μιας και από εκεί άρχισε η συζήτηση, είναι σχετικές ως προς τους ιδιοκτήτες. Δηλαδή, η Booking.com στους ιδιοκτήτες χρεώνει 15% προμήθεια και η Airbnb 3,50%. Στους δε ενοικιαστές η Booking.com χρεώνει περίπου 5% ή καθόλου και η Airbnb 15%. Αν δεις στην Booking.com, μερικές φορές κάνει και εκπτώσεις μειώνοντας την τιμή για να γίνει ανταγωνιστική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kriosgr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nhzt είπε Μπορείς σε παρακαλώ να το βρεις και να το στείλεις. Αν πράγματι υπάρχει ο όρος αυτός, ειναι παράνομος και καταχρηστικος. Και αυτό γιατί η σχέση αφορά παροχή υπηρεσίας και φιλοξενία σε σαιτ. Δεν μπορεί να επιβάλει περιορισμό σε άλλη συνεργασία, λόγω ανταγωνισμού. Εαν σε αποκλείσει, επειδή εχεις βάλει χαμηλότερη τιμή σε άλλη πλατφόρμα, τότε μπορείς να κινηθείς εναντίον της, για αθέμιτο ανταγωνισμό ή για μονοπωλιακή πολιτική και το δικαστήριο θα γίνει στην Ελλάδα. Απ οτην άλλη, επειδή και γω συνεργάζομαι με την Booking.com αλλά και με την Airbnb, οι τιμές που εμφανίζονται στις πλατφόρμες, μιας και από εκεί άρχισε η συζήτηση, είναι σχετικές ως προς τους ιδιοκτήτες. Δηλαδή, η Booking.com στους ιδιοκτήτες χρεώνει 15% προμήθεια και η Airbnb 3,50%. Στους δε ενοικιαστές η Booking.com χρεώνει περίπου 5% ή καθόλου και η Airbnb 15%. Αν δεις στην Booking.com, μερικές φορές κάνει και εκπτώσεις μειώνοντας την τιμή για να γίνει ανταγωνιστική. the prices for the rooms advertised on the Platform are the same or better to the best available price for an equivalent stay as Marketed Online, Published Online or otherwise made available online by the Accommodation on its own website and a better price cannot be obtained by a Guest making a reservation with the Accommodation directly on its website or app; θα το βρεις εδώ BTW Θέλω αυτές τις μέρες να βάλω το κατάλυμα μου και στην Airbnb και θα χρειαστώ την βοήθεια σου. Για να μην ζαλίζουμε τα παιδιά εδώ μπορώ να σου στείλω μήνυμα; Θα χρειαστώ κάποιον που έχει channel manager να μου εξηγήσει πως θα καταχωρηθούν. Στις 21/2/2024 στις 3:27 ΠΜ, Lucifer είπε Τώρα μεταξύ μας είμαστε Σου έγραψα πως έχω λίγα και ανάρπαστα. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Χάσιμο χρόνου είναι και στο 80% αυτών των περιπτώσεων λίγες μέρες πριν την άφιξη τρως ακύρωση 🙃 Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από kriosgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nhzt Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Στις 22/2/2024 στις 4:52 ΠΜ, kriosgr είπε the prices for the rooms advertised on the Platform are the same or better to the best available price for an equivalent stay as Marketed Online, Published Online or otherwise made available online by the Accommodation on its own website and a better price cannot be obtained by a Guest making a reservation with the Accommodation directly on its website or app; θα το βρεις εδώ BTW Θέλω αυτές τις μέρες να βάλω το κατάλυμα μου και στην Airbnb και θα χρειαστώ την βοήθεια σου. Για να μην ζαλίζουμε τα παιδιά εδώ μπορώ να σου στείλω μήνυμα; Θα χρειαστώ κάποιον που έχει channel manager να μου εξηγήσει πως θα καταχωρηθούν. Φυσικά μπορείς... Στειλε μήνυμα και τα λεμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα