Προς το περιεχόμενο

Προσπάθειες να εξαλείψει τις χρεώσεις καθαρισμού καταβάλει η Airbnb

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, gakost είπε

Τι σου φαίνεται παράλογο; Δεν ξέρω τι νόμισμα έχεις στο μυαλό σου αλλά μια ώρα νόμιμη καθαρίστρια για βασική καθαριότητα με τα έξοδα να πάει στο κατάλυμα,  κλινοσκεπάσματα πλύσιμο, καθαριστικά κλπ λογικό το βλέπω ακόμη και στην Ελλάδα μην σου πω ισως είναι λίγα. Εκτός αν φαντάζεσαι ότι ο ιδιοκτήτης / τρία θα πάει να το καθαρίσει τσάμπα ή θα βάλει κανένα κακομοίρη στα μαύρα με 5 ευρώ. Αν το νοίκιαζες 2 βραδιές θα έδινες 100  και η καθαριότητα πάλι 25 θα ήτανε. 

Eγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή όπως στα ξενοδοχεία? Μήπως έτσι δεν φαίνεται τόσο ελκυστικό όσο νομίζουν κάποιοι? 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η προμήθεια του Airbnb γινόταν επί της τιμής του δωματίου. Τα έξοδα καθαρισμού δεν προσμετρούνται. Ως εκ τούτου πολλοί ιδιοκτήτες έβαζαν υψηλά έξοδα καθαρισμού για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος. Το Airbnb τα κέρδη του προσπαθεί να αυξήσει. 

• Like 5

1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Eγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή όπως στα ξενοδοχεία? Μήπως έτσι δεν φαίνεται τόσο ελκυστικό όσο νομίζουν κάποιοι? 

1 ώρα πριν, gakost είπε

Εκτός αν φαντάζεσαι ότι ο ιδιοκτήτης / τρία θα πάει να το καθαρίσει τσάμπα ή θα βάλει κανένα κακομοίρη στα μαύρα με 5 ευρώ. 

Οχι εμεις ξερουμε οτι ειναι επιχειρηση το κρατος κανει οτι δε το καταλαβαινει.

1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Πώς να συμπεριληφθεί όταν το ένα ποσό (καθαρισμού) είναι εφάπαξ και το άλλο αναλογικό της διάρκειας διαμονής;

13 minutes ago, Lucifer said:

Πώς να συμπεριληφθεί όταν το ένα ποσό (καθαρισμού) είναι εφάπαξ και το άλλο αναλογικό της διάρκειας διαμονής;

Ευκολα.Αλλα ανεβαινει η ημερησια χρέωση,η οποία στις πολυήμερες θα μειωνεται.

Στο 50 +25 που παραδειγματικά αναφέρθηκε,στην μια θα ειναι 75,στις 5 ημερες θα ειναι 55.

Απλα η φαση ειχε γινει αλιεξπρες σε καποια προϊόντα.

Δεκα ευρω η μπλουζα και δεκαπεντε τα μεταφορικα.

Που διπλα η ιδια εχει εικοσι ευρω και 3 μεταφορικα.

Αλλα ποσοστό στην πλατφορμα πληρωνεις στην τιμη πωλησης,οχι στα μεταφορικα, που τα θεωρεί στάνταρ κόστος και πανω κατω ίδια για ολους.

Εδώ χρέωναν 10 τη διαμονη και 45 το καθάρισμα.Επαιρναν 55,πληρωναν για τα 10.

Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στο airbnb. Δηλαδή να πεις 75 η μία βραδιά για μια  νύχτα, 55 η βραδιά για 5 νύχτες.

Αλλά τι νόημα έχει.

Στην μια περίπτωση η σούμα είναι 75 και στην άλλη 275. Σωστά; έτσι λοιπόν είναι και τώρα. Απλά η airbnb αντί να δείχνει την τελική τιμή κατευθείαν, δείχνει το κόστος βραδιάς αρχικά για να φαίνεται ελκυστική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας είναι το πρώτο βήμα να αποκτήσεις πελατεία για τα επόμενα χρόνια......χωρίς πλατφόρμες βραχυχρόνιας.....

😉

*Εγώ έχω βάλει δυο  xiaomi σκούπες ρομποτ όπου τις δουλεύει ο ενοικιαστής,μια σκούπισμα,η άλλη σφουγγαρισμα.

ενώ έχω στα ντουλάπια μια αλλαξια σεντονια- μαξιλαροθήκες-πετσετες ανά 2 μέρες διαμονής .....

Επεξ/σία από alexioannou
  • Like 3

17 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας είναι το πρώτο βήμα να αποκτήσεις πελατεία για τα επόμενα χρόνια......χωρίς πλατφόρμες βραχυχρόνιας.....

😉

*Εγώ έχω βάλει δυο  xiaomi σκούπες ρομποτ όπου τις δουλεύει ο ενοικιαστής,μια σκούπισμα,η άλλη σφουγγαρισμα.

ενώ έχω στα ντουλάπια μια αλλαξια σεντονια- μαξιλαροθήκες-πετσετες ανά 2 μέρες διαμονής .....

Μάλιστα... και μετά αναρωτιέστε γιατί πηγαίνουμε σε ξενοδοχεία... Σιγά μην πληρώνω και για να σου καθαρίζω το σπίτι.. Τέλος πάντων ότι νομίζεις

• Like 2

1 ώρα πριν, Dimichios είπε

Μάλιστα... και μετά αναρωτιέστε γιατί πηγαίνουμε σε ξενοδοχεία... Σιγά μην πληρώνω και για να σου καθαρίζω το σπίτι.. Τέλος πάντων ότι νομίζεις

H έννοια του Airbnb είναι “συμπεριφερσου σαν να είναι το σπίτι σου”. 

• Like 1

2 ώρες πριν, NeraBlack είπε

2 ώρες πριν, doubleh είπε

Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στο airbnb. Δηλαδή να πεις 75 η μία βραδιά για μια  νύχτα, 55 η βραδιά για 5 νύχτες.

Αλλά τι νόημα έχει.

Στην μια περίπτωση η σούμα είναι 75 και στην άλλη 275. Σωστά; έτσι λοιπόν είναι και τώρα. Απλά η airbnb αντί να δείχνει την τελική τιμή κατευθείαν, δείχνει το κόστος βραδιάς αρχικά για να φαίνεται ελκυστική.

Αυτό ακριβώς. Ας έδειχνε ένα συνολικό κόστος και ας είχε από κάτω σπασμένο Ψ x 8 μέρες + 20 ευρώ καθαρισμός.

5 ώρες πριν, gakost είπε

Τι σου φαίνεται παράλογο; Δεν ξέρω τι νόμισμα έχεις στο μυαλό σου αλλά μια ώρα νόμιμη καθαρίστρια για βασική καθαριότητα με τα έξοδα να πάει στο κατάλυμα,  κλινοσκεπάσματα πλύσιμο, καθαριστικά κλπ λογικό το βλέπω ακόμη και στην Ελλάδα μην σου πω ισως είναι λίγα. Εκτός αν φαντάζεσαι ότι ο ιδιοκτήτης / τρία θα πάει να το καθαρίσει τσάμπα ή θα βάλει κανένα κακομοίρη στα μαύρα με 5 ευρώ. Αν το νοίκιαζες 2 βραδιές θα έδινες 100  και η καθαριότητα πάλι 25 θα ήτανε. 

Σε όσα έχω νοικιάσει ο καθαρισμός ήταν ο/η κάτοχος του ακινήτου. Προφανώς όλα αυτά που περιγράφεις θα έπρεπε να ήταν στην τιμή εξαρχής. 

1 ώρα πριν, mariosraptor84 είπε

H έννοια του Airbnb είναι “συμπεριφερσου σαν να είναι το σπίτι σου”. 

Εγώ πάντα καθαρίζω τα πολλα όταν φεύγω αλλά αυτό που λες το γράφει κάπου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κακό το κάνουν πάντα οι μεγάλες εταιρίες που αγοράζουν ότι ακίνητο βρουν και το μετατρέπουν σε airbnb.

Επεξ/σία από Diavolos666

8 hours ago, dtk-386 said:

Διότι η airbnb δεν κρατάει προμήθεια από το καθάρισμα, αλλα και για άλλους φορολογικούς λόγουε.Με αυτό τον τροπο  αρχικά φαίνεται να έχεις χαμηλή τιμή, οπότε κλικ, και πιθανότητες για κράτηση, μικρότερη προμήθεια, και λίγη διαφορά στο φόρο. 

22 ώρες πριν, Dunyas είπε

Έχω σταματήσει να κλείνω δωμάτια μέσω Airbnb εδώ και αρκετά χρόνια για αυτό ακριβώς το λόγο! Ίσως να το ξαναδοκιμάσω μετά από αυτή την αλλαγή!

καλά είδα από την μεριά  του booking πως δουλεύει....

δες μήνυμα 3 μέρες πριν την άφιξη και είχα κάνει κράτηση 2 διαμερίσματα

Αναφορά σε κείμενο

Good morning,

Exit cleaning and house linen (bed linen and towels) are offered as a package at 49€ for the stay. This package is optional, so as to let our customers choose if they need it. If you do not want this package, please do let us know (that means you will have to bring your own linen and clean the property yourself upon departure).

I remain available if you have any further questions and wish you a good day.

Kind regards, Bordeaux Locations.

Αναφορά σε κείμενο

Υπήρχε περίπτωση να εντοπίσεις μια καλή ευκαιρία για την ενοικίαση κάποιου ακινήτου για τις διακοπές σου στο Airbnb και τελικά, φτάνοντας στο σημείο να πληρώσεις, έπεφτες πάνω σε εκατοντάδες ευρώ επιπλέον χρεώσεων για τον καθαρισμό, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Προφανώς οι ιδιοκτήτες καταχωρούσαν το κόστος του καθαρισμού, απλώς το airbnb επέλεγε να στο εμφανίζει στο τέλος. Γιατί δεν το υπολογίζει από την αρχή για να βγάζει εξαρχής το τελικό κόστος; Μυαλό θέλει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...