liakinen Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2024 Σήμερα ανοίξαμε το δικό μου και εκτός του ότι είχε και τρύπια μεμβράνη στην φούσκα υποπίεσης και δεν δούλευε το αβάνς σωστά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα μικρά γρέζια που είναι γεμάτο (σημάδι ότι τρώγεται ο άξονας σιγά σιγά). Ψάχνει ο μάστορας σε δικούς του και μόλις βρω χρόνο θα κάνω τηλέφωνα σε αυτούς που μου γράψατε μήπως βρούμε κάποιο μεταχειρισμένο ή rebuild σε καλή κατάσταση και τιμή. 2 λεπτά πριν, SaFiS είπε Συνήθως τρώγεται το αλουμίνιο του καβουκιού και όχι ο άξονας μιας και είναι ατσαλωμένος. Ένα καλό μηχανουργείο λογικά θα μπορεί να σου κάνει δαχτυλίδια ή να περάσει κουζινέτα τριβής… Έχεις δίκιο λάθος δικό μου. Μωρέ να μπορούσα να βρω καινούργιο γνήσιο ή έστω aftermarket (υπάρχουν για VW group των 70s 80s άφθονα) και ας έδινα "αρκετά". Τόσο λεπτομερή δουλειά σε μηχανουργείο (άντε να βρω και καλό) με φοβίζει. 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, liakinen said: Μηχανουργείο που θα φτιάξει άξονα με σωστά αντίβαρα κτλ για ντιστριμπιτέρ δεν νομίζω να υπάρχει Ελλάδα. Και αν υπάρχει θα χρεώνει όσο στοιχίζει όλο το αμάξι. Νομίζω υπερβάλλεις, είναι κάτι πολύ απλό και οποιοδήποτε μηχανουργείο μπορεί να στο φτιάξει, ρουτίνα είναι για αυτούς, και σίγουρα χρεώνουν πάρα πολύ φτηνότερα από όσο φαντάζεσαι. Αν θες τη γνώμη μου κάνε μια ερώτηση, δεν χάνεις κάτι. 1
liakinen Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2024 14 ώρες πριν, Joshua21 είπε Νομίζω υπερβάλλεις, είναι κάτι πολύ απλό και οποιοδήποτε μηχανουργείο μπορεί να στο φτιάξει, ρουτίνα είναι για αυτούς, και σίγουρα χρεώνουν πάρα πολύ φτηνότερα από όσο φαντάζεσαι. Αν θες τη γνώμη μου κάνε μια ερώτηση, δεν χάνεις κάτι. Έφυγε παραγγελία καινούργιο γνήσιο της Bosch από Πολωνία. Κανόνισε ο μηχανικός (τον ξέρω πολλά χρόνια) με συνεργάτη του εκεί. Το θεωρώ τύχη που βρέθηκε. Το πήρε χωρίς ΦΠΑ 200€. Μου λέει αν το πάρουμε στα χέρια και δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά το στέλνουμε πίσω. Στην ουσία την αγορά την έκανε αυτός. Την Πέμπτη το απόγευμα που θα πάω να το περάσουμε βλέπουμε. Το καινούριο είναι κομπλέ (σώμα, φούσκα, ράουλο, καπάκι κτλ). Ίδωμεν. 2
liakinen Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μπήκε σήμερα το καινούργιο (το οποίο όντως είναι καινούργιο) με επίσης καινούργια ροδέλα γνήσια της Bosch. Ήχος και λειτουργία άψογη για αρχή. Ελπίζω να μην έχω θέμα ξανά. Το παλιό ρε παιδιά απορώ πως λειτουργούσε. Πρέπει μια φωτογραφία να το βγάλω. Όπως έγραψε και ένας φίλος πριν έτρωγε το καβούκι για αυτό ήταν γεμάτο γρέζια. Είχε και κάτι σπασμένα ελατήρια/ελατήριο που έπεσαν κάτω μόλις το ανοίξαμε. Καλά η φούσκα τρύπια χρόνια τώρα. Ο μηχανικός στο παλιό που βγάλαμε πέρασε καινούργιο O ring, ράουλο γνήσιο, καπάκι επίσης γνήσιο και ψάχνουμε τώρα φούσκα καινούργια και ένα μεταχειρισμένο (όχι απαραίτητα ίδιο κωδικό) για να το σφάξει και να φτιάξει το δικό μου να το έχω σαν ρεζέρβα. Θα πάρω τηλέφωνο σε αυτούς που μου γράψατε. Αν υπήρχε κάποιος γνώστης από Opel (δεν έχω Facebook να μπω στο Opel Club) θα μας έλεγε αν στον κωδικό μηχανής 16N ταιριάζει το τρισυμπιτέρ από 16SH ή 16S (μόνο μεγαλύτερη συμπίεση και 90 άλογα αντί 75) το οποίο μοιάζει ολόιδιο παρότι έχουν διαφορετικό κωδικό. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2024 από liakinen 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα