Προς το περιεχόμενο

Skoop by Skroutz ( Customer to Customer Sales)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Privacy3571,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Radiant είπε

Καλημέρα, η πρώτη πώληση μου έγινε 22/02 και τα χρήματα μπήκαν χθες. 

Ενημερωτικά δεν είχε κάποια χρέωση εμβάσματος.

Εμένα, από 20/02, ακόμα να μπουν...

• Confused 1
Δημοσ.
43 minutes ago, lucidsteve said:

Ακόμα δεν έχω καταλάβει. Το σκρουτζ τι κέρδος έχει απολη αυτή την ιστορία; Μόνο στα μεταφορικά;

Από όσο λένε τον Απρίλιο θα ανακοινώσει κόστος υπηρεσίας για τους πωλητές. Οποτε θα είναι τσάμπα μέχρι τότε. Μετά θα ζητάνε χρηματα

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, lucidsteve είπε

Ακόμα δεν έχω καταλάβει. Το σκρουτζ τι κέρδος έχει απολη αυτή την ιστορία; Μόνο στα μεταφορικά;

3 ώρες πριν, Aggeluska είπε

Από όσο λένε τον Απρίλιο θα ανακοινώσει κόστος υπηρεσίας για τους πωλητές. Οποτε θα είναι τσάμπα μέχρι τότε. Μετά θα ζητάνε χρηματα

Προς το παρόν κρατάνε ολόκληρη την πώληση. Εγώ από τις 20/2 κι ακόμη λεφτά δεν έχω λάβει. Ήμαρτον. 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ κανονικό, ούτε τσάμπα, που θέλουν και να χρεώνουν κιόλας.

Δημοσ.
16 minutes ago, Adonis1980 said:

Προς το παρόν κρατάνε ολόκληρη την πώληση. Εγώ από τις 20/2 κι ακόμη λεφτά δεν έχω λάβει. Ήμαρτον. 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ κανονικό, ούτε τσάμπα, που θέλουν και να χρεώνουν κιόλας.

Τους πήρες τηλ. να δεις τι γίνεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, lucidsteve είπε

Τους πήρες τηλ. να δεις τι γίνεται;

Ναι. Με κοροϊδεύουν μες τα μούτρα μου.

• Μία μου είπαν πως η παράδοση έγινε λέει 4/3 (το voucher λέει παράδοση 20/2).
  • Μετά μου είπαν πως η πληρωμή έγινε 7/3 το πρωί αλλά θέλει λέει τουλάχιστον 5 εργάσιμες να φανεί, λες και τα έστειλαν από τον Κρόνο ξέρω γω!
  • Μετά μου είπαν πως μπορώ λέει να δω την πληρωμή στην σελίδα τους αλλά εγώ βλέπω "δεν υπάρχουν πληρωμές".

Εν τω μεταξύ άλλες ημερομηνίες και πράγματα μου λένε στο τηλέφωνο, άλλα στο email.

Δεν ξέρω και ποια αρχή είναι αρμόδια για να προχωρήσω σε καταγγελία. Μίλησα με συνήγορο καταναλωτή και μου είπαν πως δεν είναι άμεσα αρμόδιοι για τέτοια υπηρεσία. Το να κάνουν λάθος ή να αργήσουν το καταλαβαίνω και είναι ανθρώπινο αλλά το δούλεμα δεν μπορώ να το καταπιώ, πάει πολύ.

Επεξ/σία από Adonis1980
Δημοσ.

Γενικά μιλόντας, η αγορά μεταχειρισμένων είναι κάτι πολύ καλό, και για λόγους οικονομίας και περιβάλλοντος. Ωστόσο δε γνωρίζω ούτε μια πλατφόρμα που να έχει πάει καλά μακροπρόθεσμα. Το ebay πχ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως ήταν κάποτε σε σχέση με το σήμερα από άποψη πολιτικών, κρατήσεων κλπ. 

Είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι από μικρό παιδί προσωπικά και πλέον 30άρισα, και έχω καταλήξει πως τελικά δε θέλεις τίποτε παραπάνω από ένα σύστημα όπως εδώ. Επικοινωνία απευθείας μεταξύ πωλητή/αγοραστή, χέρι με χέρι ιδανικά για να γίνονται και δοκιμές όπου είναι δυνατόν, και ένα σύστημα με reviews. Ο,τι παραπάνω, περισσότερο κακό παρά καλό κάνει ειδικά αναφορικά με τον πωλητή.

Τώρα για το buyer's protection, έχω κάνει 100αδες συναλλαγές από τότε ως σήμερα. Το χειρότερο που μου έχει συμβεί είναι να με στήσουν και να χάσω καμιά ώρα απ'τη ζωή μου. Λίγη κοινή λογική και στοιχειώδες street smart που λένε και στο χωριό (Κοινώς αν σου προτείνει ο Αμπουντιμπ να βρεθείτε 10 η ώρα το βράδυ στο Μενίδι, καλύτερα μην το κάνεις!) και δεν υπάρχει κανένα θέμα. 

• Like 4
Δημοσ.
8 hours ago, Adrastus said:

Γενικά μιλόντας, η αγορά μεταχειρισμένων είναι κάτι πολύ καλό, και για λόγους οικονομίας και περιβάλλοντος. Ωστόσο δε γνωρίζω ούτε μια πλατφόρμα που να έχει πάει καλά μακροπρόθεσμα. Το ebay πχ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως ήταν κάποτε σε σχέση με το σήμερα από άποψη πολιτικών, κρατήσεων κλπ. 

Είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι από μικρό παιδί προσωπικά και πλέον 30άρισα, και έχω καταλήξει πως τελικά δε θέλεις τίποτε παραπάνω από ένα σύστημα όπως εδώ. Επικοινωνία απευθείας μεταξύ πωλητή/αγοραστή, χέρι με χέρι ιδανικά για να γίνονται και δοκιμές όπου είναι δυνατόν, και ένα σύστημα με reviews. Ο,τι παραπάνω, περισσότερο κακό παρά καλό κάνει ειδικά αναφορικά με τον πωλητή.

Τώρα για το buyer's protection, έχω κάνει 100αδες συναλλαγές από τότε ως σήμερα. Το χειρότερο που μου έχει συμβεί είναι να με στήσουν και να χάσω καμιά ώρα απ'τη ζωή μου. Λίγη κοινή λογική και στοιχειώδες street smart που λένε και στο χωριό (Κοινώς αν σου προτείνει ο Αμπουντιμπ να βρεθείτε 10 η ώρα το βράδυ στο Μενίδι, καλύτερα μην το κάνεις!) και δεν υπάρχει κανένα θέμα. 

Υποθέτω πως το προβλημα ξεκινάει με το κομμάτι εγγύησης του τι παίρνεις. Γιαυτο και θες μια ασφάλεια απο πίσω. Παράδειγμα: Παραγγέλνει ο άλλος μια ακριβή κάρτα γραφικών απο ebay και τελικά διαπιστώνει πως έχουν μοντάρει το chipset και ειναι κάποιο φθηνότερο μοντέλο. Γενικότερα το πρόβλημα της τεχνολογίας είναι θέμα. Το να πάρεις μια μπλούζα ειναι πιο σέιφ επιλογή για μεταχειρισμένο και αρκετά οικονομικό και οικολογικό.

Δημοσ.
Στις 20/2/2024 στις 1:23 ΜΜ, EvansD1 είπε

πιστευεις οτι το σκρουτζ δεν θα κραταει φπα οταν ειναι ευρωπαικη οδηγια για c2c συναλλαγες;  Ναι το σκρουτζ ειναι βασιλιας αλλα ας περιμενουμε μεχρι 30/4 που θα ανακοινωσουν τις χρεωσεις τους. Στο τζαμπα ολοι καλοι ειναι. Επίσης, να σημειωσω οτι μολις πηγα να ανεβασω ενα παζλ στο σκουπ οπου η αρχικη του ειναι 22ε περιπου, στις υπολοιπες πλατφορμες το πουλαω 10 και αυτοι με ενημερωνουν οτι η χαμηλοτερη τιμη σε σκρουτζομαγαζο (απο αυτα που καταστρεψαν την αγορα) ειναι.. 8,98. Δεν μου αρεσει αυτη η υποδειξη τιμης.

Ειναι ευρωπαικη οδηγια για c2c συναλλαγες να εισπρατει το κρατος ΞΑΝΑ το 24% σε μεταχειρισμενα προιοντα; Ποσες φορες θα εισπραχθουν τα 24% τελικα; Εαν αγορασω ενα προιον και το πουλησω και ο αγοραστης μου το πουλησει και αυτος ξανα και ξανα θα εισπραχθει ΦΠΑ πανω απο το 100% της αξιας τελικα.
Ειμαστε σοβαροι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, safridia είπε

Ειναι ευρωπαικη οδηγια για c2c συναλλαγες να εισπρατει το κρατος ΞΑΝΑ το 24% σε μεταχειρισμενα προιοντα; Ποσες φορες θα εισπραχθουν τα 24% τελικα; Εαν αγορασω ενα προιον και το πουλησω και ο αγοραστης μου το πουλησει και αυτος ξανα και ξανα θα εισπραχθει ΦΠΑ πανω απο το 100% της αξιας τελικα.
Ειμαστε σοβαροι;

Τον φπα θα τον πληρωνεις για την παροχη υπηρεσιας απο την σελιδα, οχι για το αντικειμενο. Ας δουμε τι θα χρεωνει γενικοτερα, ωστοσο.

*Μου εστειλε αποδειξη πληρωμης το metabook εχθες, υπαρχει κανονικα φπα

IMG_9025.jpeg

Επεξ/σία από EvansD1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, lucidsteve είπε

Υποθέτω πως το προβλημα ξεκινάει με το κομμάτι εγγύησης του τι παίρνεις. Γιαυτο και θες μια ασφάλεια απο πίσω. Παράδειγμα: Παραγγέλνει ο άλλος μια ακριβή κάρτα γραφικών απο ebay και τελικά διαπιστώνει πως έχουν μοντάρει το chipset και ειναι κάποιο φθηνότερο μοντέλο. Γενικότερα το πρόβλημα της τεχνολογίας είναι θέμα. Το να πάρεις μια μπλούζα ειναι πιο σέιφ επιλογή για μεταχειρισμένο και αρκετά οικονομικό και οικολογικό.

Προσωπικά θεωρώ πως αυτό είναι κάτι που θυσιάζεις συνήθως όταν πας σε μεταχειρισμένα. Ωστόσο αυτό που λες είναι σκαμ βασικά, και λύνεται (προφανώς όχι 100%) με τα reviews. Ε και όταν ανεβαίνεις σε τέτοια ποσά, πρέπει να υπάρχει μια έξτρα προσοχή, να σκεφτείς τι είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις, πως να μειώσεις το ρίσκο...

Γενικά όταν υπάρχει κακόβουλη πλευρά (Η οποία μπορεί να είναι και ο αγοραστής) γίνονται δύσκολα τα πράματα. Ευτυχώς είναι κάτι αρκετά σπάνιο (Πάλι, με στοιχειώδη προσοχή).

Επεξ/σία από Adrastus
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, EvansD1 είπε

Τον φπα θα τον πληρωνεις για την παροχη υπηρεσιας απο την σελιδα, οχι για το αντικειμενο. Ας δουμε τι θα χρεωνει γενικοτερα, ωστοσο.

*Μου εστειλε αποδειξη πληρωμης το metabook εχθες, υπαρχει κανονικα φπα

IMG_9025.jpeg

Α τωρα καταλαβα τι λες. Μιλαμε για ΦΠΑ επι της προμηθειας του μεσολαβητη.
Ειχα καταλαβει οτι θα πληρωνουμε το ΦΠΑ για την αξια του προιοντος ξανα και ξανα...

• Confused 1
Δημοσ.

Εγω πλεον με τοσα που εχουν γινει μονο χερι με χερι πουλαω και ας κατσει αυτος που θα το αγορασει και 3 ωρες σπιτι μου να το τσεκαρει.

Αυτα τα site οπως Vendora Skoop κλπ μονο για αγορα και φυσικα με βιντεο απο την παραλλαβη απο το κουριερ μεχρι την δοκιμη.

Πουλαω εγω μια καρτα γραφικων εχει ο αλλος την ιδια χαλασμενη αγοραζει την δικια μου μου λεει οτι ειναι χαλασμενη γιατι θελει να μου δωσει την δικια του αντε εγω μετα να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας.

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Εγω πλεον με τοσα που εχουν γινει μονο χερι με χερι πουλαω και ας κατσει αυτος που θα το αγορασει και 3 ωρες σπιτι μου να το τσεκαρει.

Πουλαω εγω μια καρτα γραφικων εχει ο αλλος την ιδια χαλασμενη αγοραζει την δικια μου μου λεει οτι ειναι χαλασμενη γιατι θελει να μου δωσει την δικια του αντε εγω μετα να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας.

Σε τέτοια θέματα  χέρι με χέρι πάντα , ξεκάθαρα πράγματα.

Στο δεύτερο σενάριο όμως δεν μπορεί να σε παίξει , αφού όλες οι κάρτες έχουν και ένα s/n , barcode και έχεις τραβήξει από πριν κανένα video,φωτο κτλ.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...