Προς το περιεχόμενο

Skoop by Skroutz ( Customer to Customer Sales)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Privacy3571,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Το θεμα ειναι για να παρει λεφτα το Skroutz πρεπει να πουληθει αυτο που πουλαει καποιος δεν θα παιρνει λεφτα για την καταχωρηση.

Αν εγω βαλω 100 αγγελιες με πραγματα και τα πουλαω διπλασια τιμη απο οσο εχουν στα μαγαζια πως θα παρει λεφτα το Skroutz αφου δεν υπαρχει περιπτωση να βρω ουτε εναν χαζο να πουλησω κατι;

Και ειδικα στο Skroutz που οσοι βλεπουν την σελιδα την βλεπουν για τις τιμες.

Ναι ειναι δικαιωμα του να πουλαει ο καθενας οσο θελει αλλα να υπαρχει μια ενημερωση οτι πουλαει πολυ ακριβα γιατι ισως δεν το γνωριζει δεν ειναι κακο.

Τωρα να ενημερωσεις καποιον οτι με 25 που πουλαει 60αρη δισκο αγοραζεις 250αρη και αυτον να ψαχνει να το δωσει οσο θελει δικο του προβλημα.

Γενικα εχει πολλα κενα σαν σελιδα για πωλησεις και δεν εχουν ολοι λεφτα να βρισκουν το δικιο τους στα δικαστηρια.

Αυτό το οποίο κάνει ήδη, είναι να εμφανίζει εάν ένα προϊόν είναι διαθέσιμο στο Skroutz ως καινούριο από κάποιο κατάστημα, και σε τι τιμή σε σύγκριση με το μεταχειρισμένο προϊόν. Φυσικά, αυτό δουλεύει μόνο όταν το μεταχειρισμένο προϊόν είναι ακριβώς το ίδιο με κάτι το οποίο ήδη υπάρχει στο Skroutz.

Μην ξεχνάς όμως πως το όλο σύστημα είναι ακόμα σε beta, και για ένα site όπως το Skroutz με όλο τον όγκο των δεδομένων που έχει από τους χρήστες και τις παραγγελίες τους, δε νομίζω πως θα ήταν δύσκολο στην πορεία να το κάνουν να εμφανίζει και παρεμφερή προϊόντα στην ίδια σελίδα. Με αυτό το τρόπο ουσιαστικά παροτρύνει όποιον πουλάει κάτι μεταχειρισμένο να το πουλάει αρκετά πιο φτηνά, καθώς ξέρει πως δίπλα στην αγγελία του θα προβάλλονται και καινούρια προϊόντα. Και αν η τιμή δεν είναι αρκετά πιο κάτω, ο οποιοσδήποτε εν δυνάμει αγοραστής μπορεί το ίδιο εύκολα να αγοράσει το καινούριο αντί το μεταχειρισμένο.

Επεξ/σία από crispy_mummy
  • Like 2
Δημοσ.
On 20/02/2024 at 21:43, EiriniPapa6 said:

Δεν εχΩ να συγκριθώ με κάτι. Μίλησα για το insomnia γιατί σ αυτό αναφέρθηκες. Εχω χρησιμοποιήσει insomnia, car.gr, xe, marketplace, aggeliopolis και ricardο, χθες ανέβασα και στο Skroutz. Μέχρι σήμερα μόνο από Βεντόρα έμεινα πλήρως ικανοποιημένη. Για το Skroutz θα έχω άποψη μόλις φύγει το ΒΕΤΑ από δίπλα. Μη ξεχνάς πως το Skroutz έχει ξανακάνει απόπειρα για μεταχειρισμένα με απόλυτη αποτυχία.  Μακάρι να γίνει ακόμα καλύτερο από το Vendora, το μονοπώλειο δεν βοήθησε τον καταναλωτή ποτέ. Από εκεί και πέρα, όταν δε με ψήνει μια επιχειρηση δεν είμαι χρήστης της. Το μένος που διαβάζω με τη βεντόρα μόνο με τράπεζες και παρόχους ηλ.ενέργειας βγάζει νόημα. 

εγω θα συμφωνησω μαζι σας οτι το βεντορα ηρθε και καλυψε το κενο που υπηρχε στις συναλλαγες και την ασφαλεια .Αυτο δεν μπορει να το κάνει χωρις κόστος ωστόσο η χρέωση για μεγάλα ποσά ειναι απαγορευτική , οπως ειπε και καποιος πιο πάνω στα 1000 ειναι 50ευρω (5% προμηθεια)

και ολα αυτα σας τα λεω σαν χρηστης-πωλητης του βεντορα με 490+ αξιολογησεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/2/2024 στις 12:26 ΠΜ, lucidsteve είπε

Tέλος, το ΑΦΜ που ζητάει, το βρίσκω υπερβολικό - αλλά λογικά είναι συμβουλή την νομικής υπηρεσίας να το ζητάει, εφόσον όλα γίνονται διαραπεζικά. 

Δυστυχώς δεν μου ζήτησαν μόνο ΑΦΜ αλλά να κάνω εγγραφή στο σύστημα EVERYPAY που μου ζήτησε 100 στοιχεία (ταυτότητα, αποδεικτικό διεύθυνσης, κλπ) και επιβεβαίωση με βιντεοκλήση ώστε να μπορέσω να δεχτώ την πληρωμή ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΣΑ στον λογαριασμό μου. Σαν να ανοίγεις παρτίδες με τράπεζα. Κι όλα αυτά για 50€ πράγμα που το έστειλα από τις 20 του μήνα, παραδόθηκε 21, κι ακόμη δεν έχω πάρει τα λεφτά (παρότι την εγγραφή στο everypay την έκανα από τις 21 που μου το είπαν πως δεν γίνεται λέει αλλιώς).

ΒΕΤΑ αλλά ΟΚ το παρακάνανε. Εγώ προσωπικά DELETE. 

Επεξ/σία από Adonis1980
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, Adonis1980 said:

Δυστυχώς δεν μου ζήτησαν μόνο ΑΦΜ αλλά να κάνω εγγραφή στο σύστημα EVERYPAY που μου ζήτησε 100 στοιχεία (ταυτότητα, αποδεικτικό διεύθυνσης, κλπ) και επιβεβαίωση με βιντεοκλήση ώστε να μπορέσω να δεχτώ την πληρωμή ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΣΑ στον λογαριασμό μου. Σαν να ανοίγεις παρτίδες με τράπεζα. Κι όλα αυτά για 50€ πράγμα που το έστειλα από τις 20 του μήνα, παραδόθηκε 21, κι ακόμη δεν έχω πάρει τα λεφτά (παρότι την εγγραφή στο everypay την έκανα από τις 21 που μου το είπαν πως δεν γίνεται λέει αλλιώς).

Ωω καλα εντάξει. Τελείως ασύμφορο! 

Τι να πω, ισως να ταιριάζει σε αυτούς που συστηματικά και συνέχεια πουλούν προιόντα. Αλλά για τον περιστασιακό πωλητή δε βρίσκω κανενα απολύτως λόγο να γραφτεί κάποιος, ιδίως αν βάλουν και συνδρομη στο μέλλον!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/3/2024 στις 4:56 ΜΜ, Adonis1980 είπε

Σε cryptocurrency exchange να κάνεις λογαριασμό δε ζητάνε συνήθως όλα αυτά κατά το KYC. ΑΦΜ, φωτογραφία ταυτότητας και selfie να το καταλάβω, αλλά αποδεικτικό διεύθυνσης και βίντεο κλήση; Και όλα αυτά γιατί; Για να πουλήσεις 2 μεταχειρισμένα αντικείμενα; Λες και με αυτό το τρόπο μπορεί κάποιος να κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Δημοσ.
9 ώρες πριν, crispy_mummy είπε

Σε cryptocurrency exchange να κάνεις λογαριασμό δε ζητάνε συνήθως όλα αυτά κατά το KYC. ΑΦΜ, φωτογραφία ταυτότητας και selfie να το καταλάβω, αλλά αποδεικτικό διεύθυνσης και βίντεο κλήση; Και όλα αυτά γιατί; Για να πουλήσεις 2 μεταχειρισμένα αντικείμενα; Λες και με αυτό το τρόπο μπορεί κάποιος να κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Έλα μου ντε. 

Σημειώστε και πως τα χρήματα ακόμη δεν τα έχω πάρει. Από τις 21/2 έχει παραδοθεί το δέμα στον παραλήπτη και έχουμε 6/3.

Θα έχει πλάκα να βάλουν τα χρήματα στον λογαριασμό και να χρεωθώ και κόστος εισερχόμενου εμβάσματος επειδή είναι τραπεζική συναλλαγή. Δεν το είχα σκεφτεί στην αρχή αλλά τώρα με τρώει να δω τι θα γίνει. Να σου κρατάνε τα χρήματα 15-20 μέρες και να σε χρεώνουν και για να τα πάρεις, και μετά να βάλουν και χρέωση για την υπηρεσία στο καπάκι. Θα έχει πολύ πλάκα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, crispy_mummy είπε

Κάνεις εγγραφή στις υπηρεσίες της everypay και για αυτό το ζητάνε αυτό.
https://dashboard.everypay.gr/register

Οι περισσότεροι όταν σου λένε στο verification process "κούνα το κεφάλι σου" στην διαδικασία εγγραφής που νομίζεις ότι βγάζεις selfie (ή στο ζητάνε μετά την selfie) , αυτό είναι video.

Την τηλεδιάσκεψη και η Viva wallet την χρησιμοποιεί όπως και οι τράπεζες όταν δεν μπορείς να κάνεις το verification process με φυσική παρουσία.

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
Δημοσ.

Μόλις παρατήρησα οτι σαν αγοραστής μπορώ να δω/αγοράσω ολα τα προιόντα χωρίς ανάγκη εγγραφής με ΑΦΜ κτλ.

Πιθανα να περιορίσουν το γραφειοκρατικό κομμάτι σε αυτους που θέλουν να πουλήσουν μόνο.

Δημοσ.

Παντως σε ενα site που μπαινει κοσμος που ειναι ψαγμενος με τις τιμες βλεπεις κατι αγγελιες αστα να πανε.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/3/2024 στις 7:43 ΜΜ, Adonis1980 είπε

Έλα μου ντε. 

Σημειώστε και πως τα χρήματα ακόμη δεν τα έχω πάρει. Από τις 21/2 έχει παραδοθεί το δέμα στον παραλήπτη και έχουμε 6/3.

Θα έχει πλάκα να βάλουν τα χρήματα στον λογαριασμό και να χρεωθώ και κόστος εισερχόμενου εμβάσματος επειδή είναι τραπεζική συναλλαγή. Δεν το είχα σκεφτεί στην αρχή αλλά τώρα με τρώει να δω τι θα γίνει. Να σου κρατάνε τα χρήματα 15-20 μέρες και να σε χρεώνουν και για να τα πάρεις, και μετά να βάλουν και χρέωση για την υπηρεσία στο καπάκι. Θα έχει πολύ πλάκα.

Καλημέρα, η πρώτη πώληση μου έγινε 22/02 και τα χρήματα μπήκαν χθες. 

Ενημερωτικά δεν είχε κάποια χρέωση εμβάσματος.

Όντως πολύ "χαρτούρα" και tbh οκ το vendora πολλές κρατήσεις αλλά έχω κάνει πολλές άνετες πωλήσεις με τις flat τιμές στο box now. 

Επίσης 22/02 που πήγα το δέμα από Skoop στην ACS δεν είχαν ιδέα οι υπάλληλοι για την υπηρεσία(δεν είχα εκτυπώσει την ετικέτα).

Για να δούμε.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, lucidsteve είπε

Μόλις παρατήρησα οτι σαν αγοραστής μπορώ να δω/αγοράσω ολα τα προιόντα χωρίς ανάγκη εγγραφής με ΑΦΜ κτλ.

Πιθανα να περιορίσουν το γραφειοκρατικό κομμάτι σε αυτους που θέλουν να πουλήσουν μόνο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσουν ΑΦΜ από τον αγοραστή. Ο αγοραστής απλά παίρνει κάτι μέσω της πλατφόρμας του Skroutz χωρίς να αλληλεπιδρά απευθείας με τον πωλητή.

Αν το κάναν και αυτό δε θα το χρησιμοποιούσε σχεδόν κανείς. Φαντάσου να πρέπει κάποιος να δώσει το ΑΦΜ του για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο προϊόν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, crispy_mummy said:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσουν ΑΦΜ από τον αγοραστή. Ο αγοραστής απλά παίρνει κάτι μέσω της πλατφόρμας του Skroutz χωρίς να αλληλεπιδρά απευθείας με τον πωλητή.

Αν το κάναν και αυτό δε θα το χρησιμοποιούσε σχεδόν κανείς. Φαντάσου να πρέπει κάποιος να δώσει το ΑΦΜ του για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο προϊόν.

Ετσι ειναι. Το ανέφερα, γιατι στις αρχές δε με άφηνε να δώ προιόντα χωρίς εγγραφή με ΑΦΜ κτλ.

In other news, προβλέπω πολλούς μπελάδες με το οτι δε μπορείς να επικοινωνήσεις με τον πωλητή. Επίσης είναι επηρεπές στο "παρέλαβα ελαττωματικο/φθαρμένο/οχι οπως στις φώτο" και μετά στις επιστροφές ο πωλητής να δυσανασχετεί κτλ

Επεξ/σία από lucidsteve
Δημοσ.
5 ώρες πριν, lucidsteve είπε

Ετσι ειναι. Το ανέφερα, γιατι στις αρχές δε με άφηνε να δώ προιόντα χωρίς εγγραφή με ΑΦΜ κτλ.

In other news, προβλέπω πολλούς μπελάδες με το οτι δε μπορείς να επικοινωνήσεις με τον πωλητή. Επίσης είναι επηρεπές στο "παρέλαβα ελαττωματικο/φθαρμένο/οχι οπως στις φώτο" και μετά στις επιστροφές ο πωλητής να δυσανασχετεί κτλ

Πιστεύω θα προσθέσουν στην πορεία ένα στοιχειώδη τρόπο να έρθεις σε επαφή με το πωλητή, μετά όμως την αγορά με την προϋπόθεσή ότι έχεις κάποιο θέμα. Και ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί το Amazon λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όσον αφορά τα μεταχειρισμένα. Και το Skroutz τείνει να αντιγράφει το Amazon σε πολλά πράματα.

Γενικά αυτό που βλέπω είναι το Skroutz να λαμβάνει το μέρος του αγοραστή στις περισσότερες περιπτώσεις όπως κάνει και το Amazon, όπως κάνει το eBay, όπως κάνει το PayPal.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...