Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε όλα αυτά που μας περιγράφεις είναι αρκετά σοβαρά. Το τι κάνανε στον παπαγάλο και στο σκυλί είναι το τι θα κάνανε σε έναν άνθρωπο αν π.χ. είχαν ένα μέλος της οικογένειας τους με σοβαρά ψυχικά προβλήματα και χρειαζόταν την φροντίδα τους.

Το ότι περνάνε δύσκολα με θέμα υγείας ελάχιστα πρέπει να ενδιαφέρει τον οποιονδήποτε μας. Όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή.
Το θέμα είναι να φεύγουμε με αξιοπρέπεια και όχι το πρόβλημα μας να το κάνουμε πρόβλημα πάνω σε κάποιον η κάτι άλλο.

Καταγγελία και αν υπάρχει κράτος ας κάνει την δουλειά του. Εσύ οφείλεις να κανείς το χρέος σου. 

Και γενικά μην δικαιολογείς του τύπου "περνάνε δύσκολα". Συνήθως αυτοί που περνάνε δύσκολα κάνουν όλα τα επαίσχυντα στην κοινωνία και κάτι ψυχοπαθείς. Ακομα και αν ο σκύλος έκανε κάτι πολύ χοντρό σε ζημιά η κάτι αντίστοιχο πάλι οι ίδιοι φταίνε που δεν είχαν την νοημοσύνη να καταλάβουν τι εστι σκύλος πριν τον αγοράσουν. Μην λυπάσαι γενικά τον κόσμο. Οι κοινωνίες προχωράνε χιλιάδες χρόνια τώρα επειδή δεν λυπούνται κανέναν.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, να ανακατευτείς. Όλοι τους εκεί μέσα χρειάζονται βοήθεια, αλλά ο σκύλος και το παιδί δεν μπορούν να την προσφέρουν μόνοι τους στον εαυτό τους.

• Like 7
Δημοσ.
7 ώρες πριν, fmarkos είπε

Κι όμως αντιμετωπίζω. Έχω 75% αναπηρία, και παλεύω να μένω όρθιος κάθε μέρα και δεν σου δίνω και το δικαίωμα να αμφισβητείς τα λεγόμενα μου. Αυτό δεν μου επιτρέπει να φαίνομαι όπως μου κατέβει στο κεφάλι. Ούτε επιτρέπω στο παιδί μου να φαίνεται βάναυσα σε άλλους. 

Αυτό με τα ζώα και τους ανθρώπους τα έχω ακούσει από πολλούς κουρασμένους. Άκου τώρα να δεις, το ίδιο θα έλεγα αν είχε χτυπήσει κάποιο άλλο παιδί. Σου κάνει αυτό; Αν όχι δικό σου πρόβλημα. Αν δεν θες να φροντίζεις ένα σκυλάκι μπορείς να το χαρίσεις κάπου που θέλουν, διακαιώμα να το κακοποιείς όμως δεν έχεις. 

Άκου τώρα και ένα στατιστικό. Έχει αποδειχτεί πως οι άνθρωποι που βασανίζουν ή κακοποιών ζώα, είναι θέμα χρόνου να το κάνουνε και σε ανθρώπους. Βλέπεις ο μηχανισμός της βίας είναι ο ίδιος. 

Καλό είναι, αν θες να μπορείς να κάνεις συζήτηση να μάθεις να σέβεσαι τους συνομιλητές σου και να μην αμφισβήτεις τα λεγόμενα τους. Θα μπορούσα να σου στείλω την απόφαση του ΚΕΠΑ αλλά δεν θα αλλάξει κάτι γιατί αν ήξερες να σέβεσαι δεν θα ζητούσες αποδείξεις. Η ζωή ενός ανθρώπου είναι πιο σημαντική άλλα και του ζώου έχει την αξία της. 

Φίλε εύχομαι να το παλεύεις και μακάρι στο μέλλον να εξαφανιστεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Θα σου πω όμως ότι είναι διαφορετικές οι αναπηρίες από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιος που έχει αναπηρία για πρόβλημα στα πόδια π.χ. και κάποιος άλλος  έχει στο μυαλό π.χ. νοητική υστέρηση.

Ενδεχομένως εσύ να ανήκεις στην πρώτη κατηγορία άρα μπορείς να σκέφτεσαι λογικά και να πράττεις όπως όλοι οι τυπικοί άνθρωποι δηλαδή με αγάπη προς τα ζώα που είναι η φυσιολογική συμπεριφορά ενός τυπικού ανθρώπου. Δεν γίνεται να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και κάποιοι που έχουν αλλού πρόβλημα  και εάν όντως είναι όπως τα λέει ο TS και δεν τα λέει γιατί έχει κάποιες διαφορές με αυτούς , για να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στα ζώα έχουν πρόβλημα στο μυαλό.

Τέλος πάντων ας κάνει ότι καταλαβαίνει ο γείτονας προσωπικά θα του πω να μην κάνει καταγγελία για πολλούς λόγους αλλά να κάνει αυτό που είπαν πολλοί ας ζητήσει να του δώσουν το σκύλο να τον πάει αυτός στον κτηνίατρο.

Δημοσ.

Παιδιά, όσοι προτείνετε καταγγελίες πρόνοιες κλπ διαβάστε και κανένα θέμα ακόμα από αυτά που έχει ανοίξει ο TS γιατί δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι τελικά για την πρόνοια 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Φίλε εύχομαι να το παλεύεις και μακάρι στο μέλλον να εξαφανιστεί οριστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Θα σου πω όμως ότι είναι διαφορετικές οι αναπηρίες από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιος που έχει αναπηρία για πρόβλημα στα πόδια π.χ. και κάποιος άλλος  έχει στο μυαλό π.χ. νοητική υστέρηση.

Ενδεχομένως εσύ να ανήκεις στην πρώτη κατηγορία άρα μπορείς να σκέφτεσαι λογικά και να πράττεις όπως όλοι οι τυπικοί άνθρωποι δηλαδή με αγάπη προς τα ζώα που είναι η φυσιολογική συμπεριφορά ενός τυπικού ανθρώπου. Δεν γίνεται να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και κάποιοι που έχουν αλλού πρόβλημα  και εάν όντως είναι όπως τα λέει ο TS και δεν τα λέει γιατί έχει κάποιες διαφορές με αυτούς , για να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στα ζώα έχουν πρόβλημα στο μυαλό.

Τέλος πάντων ας κάνει ότι καταλαβαίνει ο γείτονας προσωπικά θα του πω να μην κάνει καταγγελία για πολλούς λόγους αλλά να κάνει αυτό που είπαν πολλοί ας ζητήσει να του δώσουν το σκύλο να τον πάει αυτός στον κτηνίατρο.

Φίλε, είναι άλλο θέμα η αγάπη και άλλο ο σεβασμός. Δεν μιλάμε για αγάπη, δεν εικαι κανένας υποχρεωμένος ούτε να αγαπήσει ούτε να φροντίσει ένα ζώο. Αλλά είναι υποχρέωση όλων να σεβαστούν την ύπαρξη τους και να μην τα βασανίζουν. 

Επίσης είναι υποχρέωση όλων μας να μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται τον σεβασμό προς το περιβάλλον τους. 

Δεν θα επεκταθώ άλλο γιατί θα καταλήξω να γράψω δοκίμιο περί σεβασμού της κοινωνίας και το πως αυτή λειτουργεί και δεν έχω ούτε όρεξη ούτε κουράγιο αυτή την στιγμή. Καλημέρα. 

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, andreaspA είπε

τοτε να μην ανακατευτεις. Αν θες να ανακατευτεις, ζητα τον σκυλο να τον παρεις να τον πας εσυ στον γιατρο και κρατησε τον.

Μην τους δημιουργησεις και αλλα προβλημα, και ας πρατουν λαθος σε ενα τετοιο θέμα.

Θα ανακατευτεί όταν θα δει κάμερες έξω από το σπίτι και θα βγει να πει πως «κάτι έβλεπε τελευταία αλλά δεν ήθελε να ανακατευτεί»…

• Like 6
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...