filipprin Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paoke9 είπε Ένα παιδί μιας συγγενικής οικογένειας κλώτσησε τον σκύλο του και κουτσαίνει/κλαίει αν του ακουμπήσεις το πόδι. Το κλοτσησε μπροστα σου δηλαδη και το ειδες θες να πεις ετσι,και δεν μας δουλευεις γραφωντας φαντασιες σαν τουσ αλλουσ στην αραχωβα.Αλλος μαρτυρας υπαρχει???Το να κατηγορείς καποιον χωρίς αποδειξεις και να θετεις και το θεμα δημοσια εχει συνεπειες. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2024 από filipprin 2
fmarkos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 10 λεπτά πριν, andreaspA είπε Αν αντιμετωπιζες , δεν θα καταδικαζες ενα παιδακι γιατι κλωτσησε εναν σκυλο, προφανως χωρις καμια θεληση να του κανει ζημια, ενω οπως μας λεει ο TS αντιμετωπιζουν και σοβαρα θεματα υγειας. Εχω κουραστει με τους μισανθρωπους-φιλοζωους. Και εγω πιτσιρικας κυνηγαγα τις γατες με φυσοκαλαμο και γρομπαλακια κοκκινα , πολλες φορες και με καρφιτσα, αλλα δεν εγινα ουτε δολοφορος , ουτε ληστης , ούτε βιαστής. Την γνωστη δηλαδη ηλιθια καραμελα που ακουω και διαβαζω καθημερινα απο την παραπανω κατηγορια ανθρωπων. Αντιθετα υιοθετησα αδεσποτη γατα, και κοντευει να μας διωξει απο το σπιτι για να μεινει μονη της. Κουραστηκα εν ολιγοις με τους συνανθρωπους μου που δεν μπορουν να ιεραρχησουν στα σημαντικα της ζωης, και μπερδευουν τα ζωα με τους ανθρωπους. Αν θελει ο φιλος, ας παει να ζητησει τον σκυλο να τον κρατησει. Εναλλακτικα μπορεις να πας και εσυ να τον παρεις, αφου εχεις τοσο καημο για τον σκυλο , αλλα δεν ρωτας και δεν ασχολεισαι με το τι θεματα εχουν οι ανθρωποι. Και να στο πω και αλλιως. Και εμενα με ενδιαφερει τι εχει ο σκυλος, αλλα σε καμια των περιπτωσεων δεν θα τους δημιουργουσα και αλλα προβληματα με την αθλια , ελεεινη και ξανα τρισαθλια συγχρονη νομοθεσια , με μοναδικο σκοπο να χαιδεψει τα αυτια μειονοτητων, που οχι απλα εχει εξομειωσει την ζωη ενος ζωου με εναν ανθρωπο, αλλα συμφωνα με τις επιπτωσεις που μπορει να εχει ενας παραβατης, καλυτερα να σκοτωσει ανθρωπο παρα γάτα! Κι όμως αντιμετωπίζω. Έχω 75% αναπηρία, και παλεύω να μένω όρθιος κάθε μέρα και δεν σου δίνω και το δικαίωμα να αμφισβητείς τα λεγόμενα μου. Αυτό δεν μου επιτρέπει να φαίνομαι όπως μου κατέβει στο κεφάλι. Ούτε επιτρέπω στο παιδί μου να φαίνεται βάναυσα σε άλλους. Αυτό με τα ζώα και τους ανθρώπους τα έχω ακούσει από πολλούς κουρασμένους. Άκου τώρα να δεις, το ίδιο θα έλεγα αν είχε χτυπήσει κάποιο άλλο παιδί. Σου κάνει αυτό; Αν όχι δικό σου πρόβλημα. Αν δεν θες να φροντίζεις ένα σκυλάκι μπορείς να το χαρίσεις κάπου που θέλουν, διακαιώμα να το κακοποιείς όμως δεν έχεις. Άκου τώρα και ένα στατιστικό. Έχει αποδειχτεί πως οι άνθρωποι που βασανίζουν ή κακοποιών ζώα, είναι θέμα χρόνου να το κάνουνε και σε ανθρώπους. Βλέπεις ο μηχανισμός της βίας είναι ο ίδιος. Καλό είναι, αν θες να μπορείς να κάνεις συζήτηση να μάθεις να σέβεσαι τους συνομιλητές σου και να μην αμφισβήτεις τα λεγόμενα τους. Θα μπορούσα να σου στείλω την απόφαση του ΚΕΠΑ αλλά δεν θα αλλάξει κάτι γιατί αν ήξερες να σέβεσαι δεν θα ζητούσες αποδείξεις. Η ζωή ενός ανθρώπου είναι πιο σημαντική άλλα και του ζώου έχει την αξία της. 5 1
filipprin Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αλλο το παιδι και αλλο το σκυλι.Συμψηφισμοί κατα πως μας βολευει ειναι ανεπίτρεπτοι και κατακριτέοι....... 17 λεπτά πριν, fmarkos είπε Έχει αποδειχτεί πως οι άνθρωποι που βασανίζουν ή κακοποιών ζώα, είναι θέμα χρόνου να το κάνουνε και σε ανθρώπους. Βλέπεις ο μηχανισμός της βίας είναι ο ίδιος. Εχει αποδειχτει επισεις οτι μεγαλοι δολοφονοι τής ιστοριας ηταν ζωόφιλοι. Απο την αλλη συμφωνώ μαζι σου οτι ζωα και ανθρωποι πρεπει να χαίρουν σεβασμου στην κοινωνια μας χωρίς ομως να τα ισοπεδωνουμε ολα.... Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2024 από filipprin 1
militarist Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, filipprin είπε Αλλο το παιδι και αλλο το σκυλι.Συμψηφισμοί κατα πως μας βολευει ειναι ανεπίτρεπτη και κατακριτέοι....... Φυσικά το σκυλάκι δεν φταίει σε τπτ , το παιδί ένα φούσκα το θέλει
filipprin Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 καμια σχεση με αυτο που ειπα εγω ομως.........
a_f_a Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 τη πρόνοια και το χαμέγο του παιδιού πάρε να σωθεί και το παιδάκι αν σώζεται.
Glikos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ντάξ μωρέ. Ας φάει και λίγο ξύλο το σκυλάκι, εξάλλου ζώο είναι τι πειράζει. Α και όσον αφορά το παπαγαλάκι, δεν τρέχει κάτι που το άφησαν να πεθάνει της πείνας επειδή το βαρέθηκαν. Σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει προβληματική συμπεριφορά. Και είμαι σίγουρος το παιδάκι δεν έχει θεματάκια και δεν αντιγράφει τις συμπεριφορές των γονιών του. Και αν ας πούμε θελήσει να βασανίσει το σκυλάκι με καρφίτσες όπως έκανε ο παραπάνω φίλτατος με την γάτα δεν πειράζει..Ή ξέρω γω αν βλάψει κάποιον συμμαθητή του. Αρκεί να μην γίνει βιαστής, δολοφόνος και ληστής. Όλα τα υπόλοιπα επιτρέπονται και φυσικά δικαιολογούνται λόγω προβλημάτων υγείας.. Μάλιστα. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2024 από Glikos 8 1
Rebelos2018 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδί που κλώτσησε σκύλο, στην ηλικία που βρίσκεται. Πολύ φοβάμαι πως πολύ σύντομα, θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα. Θα πρότεινα κάτι, αλλά θα κλειδωθεί και θα φάω ban. Εύχομαι να είναι άλλο ένα τρολοθέμα ts γιατί αρέσκεσαι σε αυτά, δεδομένης της πρότερης σου δραστηριότητας. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2024 από Rebelos2018
CoffeeDrink10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, andreaspA said: Και να στο πω και αλλιως. Και εμενα με ενδιαφερει τι εχει ο σκυλος, αλλα σε καμια των περιπτωσεων δεν θα τους δημιουργουσα και αλλα προβληματα με την αθλια , ελεεινη και ξανα τρισαθλια συγχρονη νομοθεσια , με μοναδικο σκοπο να χαιδεψει τα αυτια μειονοτητων, που οχι απλα εχει εξομειωσει την ζωη ενος ζωου με εναν ανθρωπο, αλλα συμφωνα με τις επιπτωσεις που μπορει να εχει ενας παραβατης, καλυτερα να σκοτωσει ανθρωπο παρα γάτα! Σήμερα έμαθα στο insomnia οτι για την αυστηρή νομοθεσία κατά της κακομεταχείρισης ζώων φταίνε οι γκέι κι οι λαθρομετανάστες..... άντε κι οι εβραίοι. Μπορεί και οι Μουσουλμάνοι στη Θράκη ξερωγω. 3
Ducatista Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Εμπειρικά μιλώντας πάρα μα πάρα πολλά ατομα στην ηλικία μου (40)όταν ημασταν παιδιά( 10-12)είχαν σαν χόμπι να πειράζουν ζώα με ποικίλους τρόπους δεν χρειάζεται να αναφερθώ καθώς μεγαλώσαμε βλέπω ότι έχουν γίνει οι πιο πιστοί φιλοζωοι... Αυτο ότι τα παιδιά δεν ειναι καλά επειδή κλώτσησαν μια γάτα και θα γίνουν δολοφόνοι είναι μια παπάρια αντίθετα ξέρω και καλά φιλοζωους που άνετα θα σκότωναν άνθρωπο για πλάκα πόσοι τρελακιδες είναι με γατιά σκυλιά και το βράδυ βγαίνουν και βιάζουν σκοτώνουν τεσπά το παιδί μπορεί να έχει κάποιο θέμα προτείνω να του μιλήσεις ειδικά αν είναι είναι μικρό 8-12 ετών και να δεις γιατί το έκανε αυτό και εκεί θα βγάλεις πραγματικά συμπέρασμα το τι παίζει.. τώρα αν η οικογένεια έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας δυστυχώς τα ζώα πάνε πίσω μιλάμε τώρα για σοβαρό πρόβλημα δες σε κάθε περίπτωση αν μπορείς να βοηθήσεις και τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους 1
paoke9 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2024 Έχουμε ιεραρχήσει την ζωή τοοοσα χρόνια ότι οποιαδήποτε μορφή ζωής < γάτα σκύλος < άνθρωπος. Και έτσι αντιμετωπίζεται γενικά. Στην περίπτωση με το πουλάκι, ποιος θα το έπαιρνε σοβαρά και για ποινικά; Κανένας. Στην περίπτωση που άφηνες σκύλο να πάει από την πείνα, θα είχες σίγουρα ποινές. Ποιος λέει ότι η ζωή του παπαγάλου είναι μικρότερης αξίας από τη ζωή του σκύλου; Πιστεύω πως είναι η αρχή μιας συμπεριφοράς από το παιδάκι που πρέπει να δουλευτεί από τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να το επιβλέπουν με τον σκύλο και να αντιδρούν ανάλογα, αλλά να μην υποτιμούν το χτύπημα σε ζώο σαν να μην είναι τίποτα. Σέβομαι τα προβλήματα υγείας, και θα παρατηρώ πώς είναι το σκυλάκι πιο συχνά. Αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα υγείας, αλήθεια δεν θα είχα ενοχές να τους το έπαιρναν. 1
valkon Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Το παιδί δεν ξεκινάει καλά την καριέρα του ως άνθρωπος, κανένα φυσιολογικό παιδί δεν έχει τέτοιες σκέψεις πόσο μάλλον πράξεις. Το παιδί σε ειδικό και το σκυλί σε άλλη οικογένεια. 2
paoke9 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Και γενικά δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που παίρνουν σκύλο και δεν τον βγάζουν έξω. Να πω ότι κοστίζει κάτι και δεν μπορούν... Τίποτα δεν κοστίζει. 15 λεπτά πριν, Ducatista είπε Εμπειρικά μιλώντας πάρα μα πάρα πολλά ατομα στην ηλικία μου (40)όταν ημασταν παιδιά( 10-12)είχαν σαν χόμπι να πειράζουν ζώα με ποικίλους τρόπους δεν χρειάζεται να αναφερθώ καθώς μεγαλώσαμε βλέπω ότι έχουν γίνει οι πιο πιστοί φιλοζωοι... Αυτο ότι τα παιδιά δεν ειναι καλά επειδή κλώτσησαν μια γάτα και θα γίνουν δολοφόνοι είναι μια παπάρια αντίθετα ξέρω και καλά φιλοζωους που άνετα θα σκότωναν άνθρωπο για πλάκα πόσοι τρελακιδες είναι με γατιά σκυλιά και το βράδυ βγαίνουν και βιάζουν σκοτώνουν τεσπά το παιδί μπορεί να έχει κάποιο θέμα προτείνω να του μιλήσεις ειδικά αν είναι είναι μικρό 8-12 ετών και να δεις γιατί το έκανε αυτό και εκεί θα βγάλεις πραγματικά συμπέρασμα το τι παίζει.. τώρα αν η οικογένεια έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας δυστυχώς τα ζώα πάνε πίσω μιλάμε τώρα για σοβαρό πρόβλημα δες σε κάθε περίπτωση αν μπορείς να βοηθήσεις και τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους Συμφωνώ, σε αυτές τις ηλικίες δεν σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι ως έφηβος ή και ως ενήλικας. Δεν σημαίνει ότι θα έχει ένα άσχημο μέλλον. Ειδικά αν ήταν μια φορά. Τώρα αν ένα παιδάκι πάει και κακοποιεί ένα ζώο επανειλημμένα, άλλο θέμα. Ξέρω κάποιον που τρόμαζε τις γάτες στον δρόμο και πείραζε τους παπαγάλους μικρός και τώρα έχει τη γάτα σαν να είναι η σχέση του. 1
Raylan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, paoke9 είπε Ένα παιδί μιας συγγενικής οικογένειας κλώτσησε τον σκύλο του και κουτσαίνει/κλαίει αν του ακουμπήσεις το πόδι. Το θέμα είναι πως εντάξει είναι παιδάκι, αν ήταν ενήλικας θα είχα πολύ διαφορετικές σκέψεις και αντιδράσεις, αλλά δεν το έχουν πάει ακόμη στον γιατρό για το πόδι του. Να ανακατευτώ ή όχι; Επίσης βγαίνει πολύ πολύ πολύ σπάνια βόλτα. Με προβληματίζει επίσης προηγούμενη συμπεριφορά, όπου άφησαν το παπαγαλάκι να πεθάνει από την πείνα επειδή είχε κουραστεί να το φροντίζει και δεν το ήθελε άλλο. Όταν τελείωσε η τροφή, δεν πήγε να του πάρει άλλη και δεν του έδωσε ούτε ψωμάκι. Αλλά υποθέτω έχουν την αντίληψη ότι το πουλί δεν έχει αξία ζωής, ακριβώς το ίδιο βλέμμα που παίρνω όταν λέω πως θέλω να πάω το χάμστερ μου στον κτηνίατρο. Τέλος πάντων δεν είναι αυτό το θέμα. Θα πάρεις τηλέφωνο στο 10410 που είναι η Γραμμή Προστασίας Ζωων τις Ελληνικής Αστυνομίας όπου μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν τηλεφωνικά περιστατικά κακοποίησης ζωων και θα κανεις ανώνυμη καταγγελία στην οικογένεια και κακοποίηση σκύλου, ώστε να παρέμβει κάποιος για να διασφαλίσει ότι το ζώο λαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα και ιατρική προσοχή που χρειάζεται.. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2024 από Raylan 2
Glikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κανείς δεν είπε ότι θα γίνουν δολοφόνοι, βιαστές κλπ όσοι κάνουν τέτοιες πράξεις σαν πιτσιρίκια. Μια τέτοια συμπεριφορά ίσως είναι παροδική και αποδειχτεί ασήμαντη στην τελική, υπό την προυπόθεση ότι δεν γίνεται επανειλημμένα, αλλά από την άλλη ίσως εξελιχθεί χειρότερα. Αν υπάρχει λανθασμένη ανατροφή από τους γονείς πιθανός να οδηγήσει το παιδί σε παρόμοιες συμπεριφορές μελλοντικά. Είτε χτυπώντας το σκύλο είτε να τσακώνεται συνέχεια στο σχολείο είτε κάτι ανάλογο. Τα παιδιά αντιγράφουν τις συμπεριφορές των γονέων και σε βάθος χρόνου μπορεί να έχει θεματάκια και ίσως τα εξωτερικεύει με άσχημο τρόπο. Δεν ξέρω τι γίνεται στην συγκεκριμένη οικογένεια αλλά με αυτά που διάβασα έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά. (Αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για legit νήμα και όχι τρολ). Το ότι άφησαν το παπαγαλάκι να πεθάνει καθώς επίσης και το ότι αδιαφορούν για το σκυλί (το οποίο επίσης δεν το βγάζουν ποτέ έξω) είναι red flags. Υπάρχει ένα μοτίβο συμπεριφοράς εδώ..(Καλά αυτό με το παπαγαλάκι έλεος. Σκέφτηκε να το αφήσει να πεθάνει της πείνας αντί να το αφήσει ελεύθερο.) Το γεγονός ότι έχουν προβλήματα υγείας δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Αν δεν είναι ικανοί να φροντίσουν τα ζώα να τα δώσουν αλλού. Καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι ''τα ζώα έρχονται σε δεύτερη μοίρα όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας'' αλλά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω όταν οδηγεί σε αμέλεια με ότι αυτό συνεπάγεται. Η καλύτερη λύση θα ήταν να έδιναν αλλού το σκυλάκι διότι αν επαναληφθεί το σκηνικό αμφιβάλλω αν νοιαστούν. TS στην τελική δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Έχε το νου σου όπως είπες το σκυλάκι που και που και αν δεις κάτι παρόμοιο τότε θα σου πρότεινα να τους πεις να το δώσουν αλλού. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2024 από Glikos 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις