Προς το περιεχόμενο

Υπόλοιπο σε καρτοκινητό What's up

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

έχω μεγάλο υπόλοιπο σε καρτοκινητό What's up . Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να χρησιμοποιηθεί π.χ για αγορές gift cards η κάτι παρόμοιο ;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μόνο εσύ; πολυς κόσμος, μας βάζουν και βάζουμε 13+ ευρώ κάρτες και αυτοί που δεν αγοράζουν πακέτα, μαζεύουν υπόλοιπο μην ξέροντας τι να το κάνουν..

μεταφορά είναι μια λύση

• Like 1

2 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Εγώ τα κάνω δωρεά σε κανένα οργανισμό όπως μαζί για το παιδί κτλ

Έχω κάνει ήδη δωρεά το μισό ποσό (100 ευρώ) στο χαμόγελο του παιδιού . 

Σε ευχαριστώ για την αναφορά, μπορεί να βοηθήσουμε και κάποιον άλλο που έχει υπόλοιπο από το να το χάσει , να τα δώσει για κάποιο καλό σκοπό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω γιατί να σας μείνει υπόλοιπο εφόσον δεν το χρησιμοποιείτε. Η μάνα μου το χρησιμοποιεί μόνο για να την καλούμε και για αναπάντητες. Λίγο πριν τους 2 μήνες, της βάζω ένα πακέτο ομιλίας ώστε να "παραταθεί" η χρήση. Έπειτα το υπόλοιπο-πακέτο λήγει και βάζει κάρτα μόνο όταν δεν γίνεται να κάνει αναπάντητες. Εσείς με ποιο σκεπτικό βάζετε κάθε δίμηνο (φαντάζομαι) εφόσον δεν θέλετε να ξοδέψετε το υπόλοιπο; Καλύτερα χαλάστε το σε πακέτα εφόσον ούτε να μεταφερθεί μπορεί λόγω αραιών ανανεώσεων και βάλτε κάρτα πιο μετά. Δεν έχει νόημα αυτό που κάνετε. Όταν μπορούσες να μεταφέρεις, είχε.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Αν το θέλει ο άλλος μόνο για να τον καλούνε τι πρέπει να κάνει δηλαδή; 

Το περιγράφω πιο πάνω. Βάζεις ένα πακέτο μια μέρα πριν τη λήξη του δίμηνου και έχεις για ένα μήνα ακόμα "παράταση". Αν βάζεις 8ευρη και δεν σε φτάνει για μηνιαίο πακέτο, βάζεις το πακέτο των 5Ε για 15 μέρες ή πας φρογκ που έχει πακέτο ομιλίας 3Ε το μήνα. Κάρτα στους 3 μήνες με το που λήξει το πακέτο.

Επεξ/σία από 1comment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Δεν αλλάζει κάτι αυτό που λες. 

Σε σχέση με αυτό που περιγράφει το θέμα, φυσικά και αλλάζει. Όσοι μαζεύουν υπόλοιπο, βάζουν κάρτα πριν το 2μηνο άρα σωρευτικά στο χρόνο έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτούς που βάζουν ανα 3μηνο. Εγώ σχολιάζω το θέμα που άνοιξε. Και λέω ότι καλύτερα να έβαζαν καρτα ανα 3μηνο με συνδυασμό πακέτου παρά να αναρωτιούνται τι θα κάνουν τα λεφτά που μάζεψαν. 

Επεξ/σία από 1comment

13 minutes ago, 1comment said:

Και λέω ότι καλύτερα να έβαζαν καρτα ανα 3μηνο με συνδυασμό πακέτου παρά να αναρωτιούνται τι θα κάνουν τα λεφτά που μάζεψαν

Ακόμα κι έτσι, πάλι έχεις λεφτά τα οποία "λήγουν". Η πρακτική αυτή ουσιαστικά μετατρέπει το καρτοκινητό σε ένα είδους συμβόλαιο, αφού τα χρήματά σου δεν αγοράζουν ένα προϊόν (λεπτά ομιλίας για παράδειγμα) αλλά μια υπηρεσία (λεπτά ομιλίας για ορισμένο χρονικό διάστημα). Δεν είναι το ίδιο.

Το πώς μπορείς να ελαχιστοποιήσεις τη χασούρα είναι άλλο ζήτημα.

3 hours ago, RAK said:

Καλησπέρα,

έχω μεγάλο υπόλοιπο σε καρτοκινητό What's up . Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να χρησιμοποιηθεί π.χ για αγορές gift cards η κάτι παρόμοιο ;

Ευχαριστώ

Η μονη λυση που εχω δει να δουλεύει ειναι να "πουλήσεις" το υπόλοιπο σου σε κάποιον αλλο. 

Ποιο παλια υπήρχαν πολλες αγγελιες απο παιδια με μεγάλο υπόλοιπο που τους εδινες 10 ευρω και σου εκαναν μεταφορά 10 ευρω καρτα. Το κέρδος σου ηταν οτι δεν πλήρωνες το φόρο. Δηλαδη, εδινες 10 ευρω και ειχες 10 ευρω. 

Αυτο κάνουμε με το υπόλοιπο στο κινητό της γυναίκας μου, βαζουμε καρτα μια φορά το δίμηνο και τα 10 ευρω τα χαρίζουμε με μεταφορά στην αδερφή της η οποία δεν θα είχε κανενα πρόβλημα ακομα και να μας δωσει το 10ευρω.

Δεν ξερω αν εχεις καποια συνδρομή απο google play που ισως σε βόλευε να πληρώσεις με Cosmote, δεν μπορω να το δοκιμάσω γιατι εχω Vodafone και σε εμενα στο Google play payments βγαζει το Vodafone billing. 

https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/google-play-purchases.html

3 ώρες πριν, RAK είπε

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

Για τι υπολοιπο μιλαμε; Ποσο;;

4 ώρες πριν, 1comment είπε

Σε σχέση με αυτό που περιγράφει το θέμα, φυσικά και αλλάζει. Όσοι μαζεύουν υπόλοιπο, βάζουν κάρτα πριν το 2μηνο άρα σωρευτικά στο χρόνο έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτούς που βάζουν ανα 3μηνο. Εγώ σχολιάζω το θέμα που άνοιξε. Και λέω ότι καλύτερα να έβαζαν καρτα ανα 3μηνο με συνδυασμό πακέτου παρά να αναρωτιούνται τι θα κάνουν τα λεφτά που μάζεψαν. 

Η φραγή εισερχομένων μπαίνει στο τρίμηνο από την τελευταία ανανέωση

Αναφορά σε κείμενο

H διάρκεια ισχύος του χρηματικού υπολοίπου είναι 2 μήνες (60 ημέρες) από την τελευταία ανανέωση χρόνου ομιλίας. Αν περάσουν οι 2 μήνες (60 ημέρες) χωρίς να κάνεις ανανέωση υπολοίπου, χάνεις τυχόν χρηματικό υπόλοιπο που έχει μείνει στον λογαριασμό σου. Στους 3 μήνες (90 ημέρες) χωρίς ανανέωση υπολοίπου θα πραγματοποιείται φραγή εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης (ΟΜΙΛΙΑ, SMS, INTERNET)

Οπότε το μόνο που κάνεις είναι να ενεργοποιείς ένα πακέτο που ούτως ή αλλιώς δεν χρειάζεται αν θέλεις μόνο εισερχόμενες. Αν δεν κάνεις ανανέωση στο δίμηνο σου αφαιρεί το υπόλοιπο που έχεις, αν ενεργοποιήσεις πακέτο δεν αλλάζει κάτι, πάλι το υπόλοιπο το μηδενίζει. Γι αυτό σου λέω ότι δεν υπάρχει λόγος να τους χαρίσεις τα χρήματα. Καλύτερα να πάνε σε ένα ίδρυμα ή κάπου αλλού. Αφού το πάνε εκβιαστικά ότι θέλουν 13€ ανα δίμηνο ή τρίμηνο, ανάλογα με το πως το χρησιμοποιείς, εγώ προτιμώ να στείλω τα λεφτά κάπου αλλού. Και η περίπτωση της μεταφοράς σε άλλο κινητό πλέων έχει περιορισμούς, αφού το πήραν χαρμάρι, και πρέπει να έχεις βάλει κάποια συγκεκριμένα χρήματα το τελευταίο τρίμηνο και αυτός που θα του τα μεταφέρεις να έχει κάνει κάποια ανανέωση, δεν θυμάμαι τα ποσά γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...