Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατήρησα ότι το Milko είναι πια 450 ml από 500 ml που ήταν.

Πράγμα που επιβεβαιώνεται από το site της εταιρείας όπου στο url η ποσότητα παραμένει 500 ml , στη σελίδα το προϊόν έγινε 450 ml.

Θα είχα την περιέργεια να δω και την προτεινόμενη λιανική τιμή (αν παρέμεινε ίδια).

Έχετε υπόψη σας άλλα αντίστοιχα προϊόντα;

Milko 450ml - ΔΕΛΤΑ (delta.gr)

image.png.5218df3360352f5869cb69213c57232a.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έγινε σε κάποια πατατάκια (νομίζω τα tsipers) καταργήθηκε η συσκευασία των 120gr και πλέον βγαίνει στα 80gr. Για την τιμή, κατέβηκε λίγο αλλά δεν θυμάμαι πόσο.

Εδω η τιμή για το μιλκο σε ενα σουπερμαρκετ. Θα πρέπει να θυμάσαι πόσο έκανε πριν για να συγκρινεις. Φαντάζομαι μια πτώση θα την έχει γιατί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στις τιμές, υπάρχει πλαφον κέρδους.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Έγινε σε κάποια πατατάκια (νομίζω τα tsipers) καταργήθηκε η συσκευασία των 120gr και πλέον βγαίνει στα 80gr.

Λογικά έβγαλαν 40gr αέρα από μέσα. 

• Like 1
Δημοσ.

Shrinklation λέγεται αυτό και είναι μεγάλο θέμα. Έχει φτάσει να ασχοληθεί με αυτό κ το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δε ξέρω βέβαια αν μέχρι να βγάλουν άκρη φτάσουν τα πατατάκια στα 10g στη σακούλα των 120g. 

• Like 4
Δημοσ.

Επειδη πινω μιλκο επιβεβαιωνω οτι εχει μειωθει η ποσοτητα απο τα 500 στα 450ml.Η τιμη εχει παρει πολυ πανω.Απο 1,29 που ειχε πριν ενα χρονο ,εχει παει κοντα στο 1,70.

Δημοσ.

Shrinkflation λέγεται και είναι πολύ ύπουλη πρακτική.
ΠΑΝΤΑ να βλέπετε την τιμή ανά κιλό, μόνο εάν γίνουμε σωστοί και ενσυνείδητοι καταναλωτές θα τους πλήξουμε. 

• Like 10
Δημοσ.

Εγώ να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου. Δεν λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση αισχροκέρδειας όπως βλέπουμε συχνά, αλλά.

Όπως είπε ο φίλος πιο πάνω πέρσυ ήταν 500ml και έκανε 1,30. Φέτος 450ml και 1,70.

Αν το κόστος του προϊόντος έχει αυξηθεί πολύ, θα προτιμούσατε η εταιρεία να το δίνει 500ml με 2€ ή να το κάνει όπως έκανε που τιμή και ποσότητα τα βρίσκουν λίγο στην μέση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Εγώ να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου. Δεν λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση αισχροκέρδειας όπως βλέπουμε συχνά, αλλά.

Όπως είπε ο φίλος πιο πάνω πέρσυ ήταν 500ml και έκανε 1,30. Φέτος 450ml και 1,70.

Αν το κόστος του προϊόντος έχει αυξηθεί πολύ, θα προτιμούσατε η εταιρεία να το δίνει 500ml με 2€ ή να το κάνει όπως έκανε που τιμή και ποσότητα τα βρίσκουν λίγο στην μέση?

Για το milko συγκεκριμένα δεν ξέρω τιμή για να εκφέρω άποψη. 

Για άλλα προϊόντα όμως που έγινε αυτή η προσέγγιση "δεν τα βρήκαν στη μέση" η ποσότητα με την τιμή. Συνήθως υπάρχει ελάχιστη (έως ανύπαρκτη) μείωση τιμής απλά σαν κράχτης η οποία και μπορεί να διαφημιστεί κάνοντας όμως γαργάρα την αλλαγή στην ποσότητα. Σε αρκετές δε περιπτώσεις η συσκευασία έχει μείνει εντυπωσιακά (και παραπλανητικα) ίδια. Προφανώς αναφέρεται το νέο βάρος περιεχομένου αλλά ειλικρινά ποιος/γιατί να τσεκάρει κάθε φορά το βάρος μιας συσκευασίας που δείχνει ίδια με αυτή που έχεις συνηθίσει να παίρνεις; 

Το θέμα δεν είναι ελληνικό, ούτε καν πρόσφατο, γι αυτό άλλωστε και, όπως ήδη αναφέρθηκε, έχει γίνει θέμα στο ευρωκοινοβούλιο

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.

Γενικά όσο μικρότερη συσκευασία τόσο μεγαλύτερο το κοστος ανα μονάδα μέτρησης. Πολλές φορές ο καταναλωτής νομίζει ότι δίνει ένα μικρό ποσο και στην ουσία το πληρώνει πιο ακριβά. Οι εταιρίες ξέρουν 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που έχουν μειώσει την ποσότητα τους χωρίς να αλλάξει το μέγεθος της συσκευασίας. Αυτό γίνεται συχνά από τις εταιρείες για να διατηρήσουν την τιμή σταθερή ή να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Σύντομα θα βγει σε συσκευασία 330μλ όπως η μπυρες. Κοροϊδία απλά..

Επεξ/σία από Raylan
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...