Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, Taoustaoys said:

Μάλιστα. Δεν κατάλαβα τίποτα.

Έβγαιναν εκτός store και δεν πλήρωναν φόρο στον τσιφλικά, τι περίμενες να σημαίνει οποιαδήποτε κίνηση της Apple πέρα από το να τσεπώνει ποσοστά επειδή υπάρχει;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Superuser είπε

Εγώ είμαι περίεργος αν θα δούμε πρακτικές εφαρμογές με την απελευθέρωση του app store 

Η Google θα φέρει το δικό της Store γιατί θα είναι χαζό να πληρώνει δικαιώματα ξεχωριστά για Google Maps, GMail App, Google Search κλπ κλπ)

Ομοίως η EPIC θα φέρει το Epic Store

Ομοίως η Microsoft θα φέρει το Microsoft Store με δεκάδες εφαρμογές από παιχνίδια της  Activision, Blizzard κ.λπ. καθώς και Office κ.λπ.

Ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές που απαγόρευε η Apple θα μπορούν να βρουν το δρόμο τους μέσω των παραπάνω App Stores. Ούτε περιεργα Sideloadings ουτε τίποτα.

10 ώρες πριν, Pitoo είπε

Ε.Ε. Ένα καρτέλ ανθρώπων που πάνω από 50% ερευνώνται για σκάνδαλα (ίδιου μεγέθους με αυτό της Καϊλή) και επιβάλλουν νόμους σε εταιρίες που ο κόσμος τιμά ως έχουν ήδη με τα χρήματα του.

οποια αλλαγή θέλουν οι χρήστες την διεκδικούν οι ίδιοι με το πορτοφόλι τους. Προφανώς και κάποια λόμπι στην ευρωπαϊκή ένωση πλήρωσαν εκατομμύρια αρκετούς εκεί μέσα για να περασουν αλλαγές που θα επωφεληθούν λίγοι και εκλεκτοί πάλι γιατί ο απλός κόσμος δεν κατανοώ πως επωφελείται από κάτι τέτοιο, καταστρέφοντας ένα σύστημα το οποίο συνειδητά ακολουθούσαμε τόσα χρόνια όπως ήταν.

Θα τη φτιάξει αυτή τη λειτουργία κάποιος τρίτος τώρα, ίσως το κάνει και καλύτερα :D 

Δημοσ.

Παντού χώνεται η ΕΕ εκτός από τα πραγματικά προβλήματα (βλ. μεταναστευτικό, χορηγίες σε Ουκρανία, αγρότες, κλπ).

Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι απ' όπου και να το πιάσεις. 

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, geopel said:

Παντού χώνεται η ΕΕ εκτός από τα πραγματικά προβλήματα (βλ. μεταναστευτικό, χορηγίες σε Ουκρανία, αγρότες, κλπ).

Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι απ' όπου και να το πιάσεις. 

Ακριβώς. Το μόνο που κάνει η ΕΕ είναι να χώνεται όπου δεν υπάρχει λόγος, και να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει. Ακόμα τρώμε κατακέφαλα τα cookie nags. 😜

14 hours ago, Superuser said:

Εγώ είμαι περίεργος αν θα δούμε πρακτικές εφαρμογές με την απελευθέρωση του app store

Τύπου, πλήρη εκμετάλλευση της type-c θύρας, έναν αξιοπρεπή file manager, ένα kodi,έστω ένα nokoprint..και άλλα καλούδια που προσφέρει το Android 

Και δεν έχω θέμα να πληρώσω γι' αυτές

Αν ο κόσμος που επιλέγει την Apple ήθελε κάτι τέτοιο, το iOS / iPhone θα ήταν ήδη έτσι. Οι εταιρείες δίνουν πολλή περισσότερη σημασία στο τι θέλει ο κόσμος σε σχέση με αυτό που πιστεύουμε. Αλλά πρόσεξε, δίνουν σημασία στο τι όντως θέλει ο κόσμος, και όχι στο τι λέει ότι θέλει, ή στο τι γκρινιάζει επειδή δεν υπάρχει. Μεγάλη διαφορά το ένα από τ' άλλο.

Btw ο κόσμος που όντως θέλει file manager, ή χειροκίνητη media library, έχει μία πλατφόρμα που τικάρει αυτά τα κριτήρια ώστε να την επιλέξει. Γιατί όσοι δεν θέλουμε τη λογική - φιλοσοφία του 'droid να πρέπει να το φάμε στη μάπα με το ζόρι; Δεν είναι τόσο κακό να υπάρχουν επιλογές για όποιον θέλει να ψωνίσει αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Κακό είναι να πρέπει να παίρνουν όλοι το ίδιο, ή να πρέπει να κάνουν όλες οι πλατφόρμες το ίδιο πράγμα, με τον ίδιο τρόπο.

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ σήμερα ενημερώθηκα ότι μπορούσα να προσθέσω μία σελίδα στην αρχική μου οθόνη και να λειτουργεί πρακτικά ως αυτόνομη εφαρμογή.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ετοιμάζω την αγγελία για να φύγει το 14 pro max με συνοπτικές διαδικασίες, μετά από αυτή τη συνταρακτική αλλαγή.

Like who the f cares...

• Like 2
Δημοσ.

Από τη στιγμή που λειτουργικά συστήματα όπως το iOS ή το Android γίνονται de facto standards, τότε καθίσταται απόλυτα απαραίτητο το να μπουν περιορισμοί από τις κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να είναι "κλειστά" και πλήρως ελεγχόμενα από την Χ,Υ,Ζ corporation ακόμη και αν αυτή πληρώνει το χρόνο 1000 developers να αντιγράφουν linux GPL code.

Είναι ΠΟΛΛΑ και ΕΥΚΟΛΑ τα λεφτά εάν ελέγχεις ένα οικοσύστημα. Η Google και η Apple βγάζουν έκαστη 80+ δισ. το χρόνο από αέρα κοπανιστό!

Δυστυχώς εδώ έρχεται το ανέκδοτο της Πόντιας Ιερόδουλης που αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως οι υπόλοιπες πληρώνονταν για την πράξη. Όπου Πόντια βάλτε Microsoft και όπου πράξη, εγκατάσταση εφαρμογών στα Windows.

Δημοσ.

Πολύ αμφιβάλλω αν κανείς από αυτούς που σχολιάζουν έχει καταλάβει το θέμα του άρθρου - το πως και το γιατί δεν το συζητώ καν...

• Like 4
Δημοσ.

Εδώ υπάρχουν δύο πράγματα:

1) Η Apple γενικώς σαν εταιρία είναι αρκετά κλειστή και θέλε να τα έχει όλα υπό έλεγχο, αγοράζεις την συσκευή αλλά δεν σου ανήκει το λειτουργικό της, γιατί εκεί κάνει κουμάντο η Apple και βάζεις όρους, περιορισμούς κτλ. Προσωπικά δεν με αφορά, γιατί εξαιτίας αυτού του κλειστού οικοσυστήματος δεν πήρα ποτέ και δνε θα πάρω ποτέApple, όχι για να κράξω αλλά γιατί έτσι είναι η ελεύθερη αγορά. Αυτό το κλειστό οικοσύστημα για κάποιους είναι ο λόγος που πάνε στην Apple. Θέλω να καταλήξω στο ότι ο αγοραστής ξέρει που ακουμπάει τα χρήματά του. Ευτυχώς υπάρχει και το android για εμένα και έτσι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι.

2) Η ΕΕ η οποία χωρίς να μας ρωτήσει καν, χωρίς να ρωτάει κανέναν αποφασίζει ακι διατάσσει. Κάποιες φορές μας συμφέρει μία απόφασή τους, κάποιες φορές ίσως όχι. Για παράδειγμα η υποχρέωση για usb-C θύρα και η υποχρέωση να μπορείς να αλλάζεις μόνος σου μπαταρία στο κινητό έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά απόβλητα και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Σε αυτό συμφωνώ. Αλλά από το να παίρνουν αποφάσεις έχουν δημιουργήσει ένα τέρας που δεν το κουνάει κανείς. Αυτό δεν ανήκει στον κόσμο, γιατί κανείς δεν μας ρωτάει, ανήκει σε μία ελίτ που βρήκε τρόπο να εφαρμόσει ένα τέταρτο ράιχ του αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Καθαρά και μόνο γιατί οδεύουμε προς μία λιγότερο ελεύθερη κοινωνία όπου δημιουργούνται νόμοι πίσω από την πλάτης μας "για το καλό μας" χωρίς να μας ρωτήσουν, είμαι κατά της ΕΕ γενικώς και αορίστως. Δεν θα ζήσουμε αρκετά για να το δούμε αλλά σε κάποια φάση η ΕΕ θα διαλυθεί γιατί θα έχει γίνει τόσο τεράστια που θα καταρρεύσει από το ίδιο της το βάρος.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Εδώ υπάρχουν δύο πράγματα:

1) Η Apple γενικώς σαν εταιρία είναι αρκετά κλειστή και θέλε να τα έχει όλα υπό έλεγχο, αγοράζεις την συσκευή αλλά δεν σου ανήκει το λειτουργικό της, γιατί εκεί κάνει κουμάντο η Apple και βάζεις όρους, περιορισμούς κτλ. Προσωπικά δεν με αφορά, γιατί εξαιτίας αυτού του κλειστού οικοσυστήματος δεν πήρα ποτέ και δνε θα πάρω ποτέApple, όχι για να κράξω αλλά γιατί έτσι είναι η ελεύθερη αγορά. Αυτό το κλειστό οικοσύστημα για κάποιους είναι ο λόγος που πάνε στην Apple. Θέλω να καταλήξω στο ότι ο αγοραστής ξέρει που ακουμπάει τα χρήματά του. Ευτυχώς υπάρχει και το android για εμένα και έτσι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι.

2) Η ΕΕ η οποία χωρίς να μας ρωτήσει καν, χωρίς να ρωτάει κανέναν αποφασίζει ακι διατάσσει. Κάποιες φορές μας συμφέρει μία απόφασή τους, κάποιες φορές ίσως όχι. Για παράδειγμα η υποχρέωση για usb-C θύρα και η υποχρέωση να μπορείς να αλλάζεις μόνος σου μπαταρία στο κινητό έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά απόβλητα και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Σε αυτό συμφωνώ. Αλλά από το να παίρνουν αποφάσεις έχουν δημιουργήσει ένα τέρας που δεν το κουνάει κανείς. Αυτό δεν ανήκει στον κόσμο, γιατί κανείς δεν μας ρωτάει, ανήκει σε μία ελίτ που βρήκε τρόπο να εφαρμόσει ένα τέταρτο ράιχ του αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Καθαρά και μόνο γιατί οδεύουμε προς μία λιγότερο ελεύθερη κοινωνία όπου δημιουργούνται νόμοι πίσω από την πλάτης μας "για το καλό μας" χωρίς να μας ρωτήσουν, είμαι κατά της ΕΕ γενικώς και αορίστως. Δεν θα ζήσουμε αρκετά για να το δούμε αλλά σε κάποια φάση η ΕΕ θα διαλυθεί γιατί θα έχει γίνει τόσο τεράστια που θα καταρρεύσει από το ίδιο της το βάρος.

ε ναι πως τολμαει η κακια ΕΕ βαζει ορια στις αντικαταναλωτικες πραξεις των πολυεθνικων που εχουν μεγαλυτερη χρηματιστηριακη αξια απ οτι ολοκληρα κρατη...

• Like 4
Δημοσ.
15 hours ago, Diavolos666 said:

Κάθε 5 χρόνια μας ρωτάνε, like clockwork που λένε και στο χωριό μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, angmar said:

Κάθε 5 χρόνια μας ρωτάνε, like clockwork που λένε και στο χωριό μου.

Ναι, μας ρωτάνε ποιος θα είναι ο επόμενος δυνάστης μας που θα μας κουνάει το δάχτυλο. Να μην συμμετέχουμε μπορούμε; Να τους πούμε "δεν μας αρέσει το καρτέλ σας, ευχαριστούμε δεν θέλουμε ούτε πρόσκληση ούτε συμμετοχή". Εμένα προσωπικά δεν με ρώτησε κανείς αν θέλω να είμαι μέλος της ΕΕ, έτσι ακριβώς δρουν τα καρτέλ, δεν σε ρωτάνε αν θέλει ή όχι.

11 hours ago, Chachanoulis said:

ε ναι πως τολμαει η κακια ΕΕ βαζει ορια στις αντικαταναλωτικες πραξεις των πολυεθνικων που εχουν μεγαλυτερη χρηματιστηριακη αξια απ οτι ολοκληρα κρατη...

Η ΕΕ βάζει φραγμούς γιατί είναι καρτέλ, αν πετύχεις σου λέει πόσα τους χρωστάς για να λειτουργείς. Αποφασίζουν και καλά για το περιβάλλον και διώχνουν βιομηχανίες ολόκληρες σε τρίτες χω΄ρες και στην ουσία γίνεται ακόμα περισσότερη μόλυνση γιατί εκεί που πάνε οι βιομηχανίες δεν υπάρχουν καν νόμοι και συνείδηση για το περιβάλλον.

Τώρα αποφάσισαν να σταματήσουν τον γεωργικό τομέα, τι θα τρώει ο κόσμος απορώ, θα παράγονται όλα σε τριτοκοσμικές χώρες και θα τα εισάγουμε. Εμάς δεν μας ρώτησαν ποτέ για κάτι τέτοιο, αποφασίζουν και διατάσσουν.

Δεν μου αρέσει η Apple καθόλου, δεν έχω ούτε ένα προϊόν τους και δεν θα πάρω ποτέ, αλλά εκείνοι παράγουν κάτι, η ΕΕ τι παράγει πέρα από νόμους που στήνουν στον τοίχο όπιον τολμήσει να επενδύσει κάτι;

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...